Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ::fy::
Slika
Lokalni parlament australijskog glavnog grada Kanabere usvojio je zakon kojim se legalizuje zajednica homoseksualnih parova. To je prvi takav slu?aj u Australiji!

Pa, svaka ?ast za Australiju! :up:
Korisnikov avatar
By Val
Pa svaka cast svim nacijama i drzavama koje su ukljucile mozak i prestale da brane nemoguce. :)

Tolerancija je samo u nashim krajevima pisana vrlo malim slovima. :nazalost: Ali ako...ljubav NIKO ne moze da zabrani, tako da...idemo dalje. ;)
Korisnikov avatar
By Dina
Super :klap: Mada sam se ja malo iznenadila jer sam mislila da gay brakovi vec postoje u Australiji...

Skoro sam citala jednu knjigu - "Neudata.com.au" - ne preporucujem je totalna limunada, ali ima prikaz gay zivota u Australiji. Najbolja prijateljica glavne junakinje (koja je str8) je lezbejka i ona poredi njihov zivot zakljucujuci da je mnogo bolje biti lezbejka, cak je i pita ima li sanse da postane i ona. Naime kad si str8 i raskines vezu ne znas kad ces upoznati sledeceg partnera i cekaju te dugi dani samoce. Lezbejke su sjajno organizovane u sportska drustva, pa zurke, pa joga itd itd - zavisno od interesovanja. Kad je njena prijateljica imala raskide odmah je ukljuce u sve te aktivnosti i - nema samoce, a vrlo brzo onda i sretne neku novu devojku. Onda za posao - ako si str8 i izgubis ga, ko zna kad ces naci novi, ako si gay postoje advokati koji rade besplatno, pa ce tuziti firmu, naci novi posao, za stan je isto tako... Citala sam to Totu kad je knjiga bila u mom posedu a on mi je rekao da ipak ne veruje da postoji mesto na kugli zemaljskoj gde je zivot gayeva tako dobar. Dobro, sama knjiga je u saljivom tonu, mozda nije bas sve tako, ali ja ipak mislim da je u Australiji situacija za gayeve bolja nego na drugim mestima...

Skoro je Seamanova prijateljica otisla tamo i slala mu je poruke da mu pise iz restorana a devojke se ljube oko nje :) Ako ona ostane, njen muz ce Seamanu pomoci da ode za stalno u Australiju ( :rida: ) pa cemo imati vesti iz prve ruke...
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Ispade da su svi gayevi u Australiji ?lanovi neke sekte. Ili samo nekog bogatog kluba. Ne bi bilo loše da vidimo primaju li ?lanove iz Tre?eg sveta :srbin:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by operativni kadar
Ispade da su svi gayevi u Australiji ?lanovi neke sekte. Ili samo nekog bogatog kluba.
:lol:
Tako je i pocinjalo samo sam ja taj deo preskocila... Pisalo je nesto kao - kad si gay kao da si se uclanio u dobrovoljno vatrogasno drustvo ili neku slicnu organizaciju, ceo zivot ti je lepo organizovan itd. Ma to jeste neka saljiva knjiga nego sam ja pretpostavila da ipak ima nekog realnog osnova, jer je nece procitati samo neko odavde kao ja - koja pojma nemam ima li osnova ili ne - nego i neko iz Australije ko zna postoje li besplatni advokati, da li su gayevi zaista tako dobro organizovani itd.
Korisnikov avatar
By Phoenix
Svaka čast za Australiju, tj. njen deo, jer im je premijer izrazito homofobičan.
Korisnikov avatar
By crawen
ma, bilo bi savrsheno da kod nas legalizuju gay brakove!

svaki dan bi imali po 200 venchanja a sutra i 199 razvoda... :lol:

sad, but true...
Korisnikov avatar
By Laika
Originally posted by Dina
mnogo bolje biti lezbejka, cak je i pita ima li sanse da postane i ona. Naime kad si str8 i raskines vezu ne znas kad ces upoznati sledeceg partnera i cekaju te dugi dani samoce. Lezbejke su sjajno organizovane u sportska drustva, pa zurke, pa joga itd itd - zavisno od interesovanja. Kad je njena prijateljica imala raskide odmah je ukljuce u sve te aktivnosti i - nema samoce, a vrlo brzo onda i sretne neku novu devojku. Onda za posao - ako si str8 i izgubis ga, ko zna kad ces naci novi, ako si gay postoje advokati koji rade besplatno, pa ce tuziti firmu, naci novi posao, za stan je isto tako...
Dobro, iz ove perspektive to stvarno zvuči strava, ali nije li pozitivna diskriminacija i dalje.. diskriminacija?
Mislim da je ravnopravnost dovoljna.
A što se tiče tih lezbejskih okupljanja i šanse da se tako pronađe odgovarajuća osoba... Ma daj.
Koliko ima strejt ljudi usamljenih po strejt sportskim društvima, strejt klubovima, kafićima...
To što dotična lezbejka ne provede dva dana bez saputnice to baš i ne govori o ''šansama''. Imaš takvih i ovde koliko voliš. To pitanje je pitanje selektivnosti, kriterijuma, potreba, promiskuitetnosti...
A da postoje veće šanse, okej, to stoji, ali mislim da nije reč ni samo o tome..
Korisnikov avatar
By Dina
Laika,
Sto se tice besplatnih advokata, nalazenja stanova i sl. mislim da ako to funkcionise u Australiji - to je verovatno radi postizanja ravnopravnosti. Pretpostavljam da su se desavali slucajevi da neko izgubi posao ili stan zato sto je gay, pa je to samo zastita od takvih situacija koja heteroseksualcima nije ni potrebna. Sto se stavova vezanih za ljubav tice uglavnom se slazem sa tobom (ovo sto sam navodila nije moj stav nego sam pisala o nekoj knjizi koju sam citala).
Korisnikov avatar
By Laika
Dina, slazem se da takvih slucajeva (da neko izgubi posao i slicno) ima,
ali opet ne bi valjalo da se duze zadrzi takva, pa makar i pozitivna, diskriminacija gej ljudi u sredinama gde su se lgtb prava vec afirmisala
jer to otvara previse prostora za zloupotrebe, a s druge strane mislim da ne vodi stvarnoj integraciji lgtb ljudi u drustvene tokove jer moze da izazove otpor strejt ljudi (zato sto svako ko je lgtb i izgubi posao moze da manipulise zakonskom zastitom koja mu je pruzena). To bi opet vodilo negativnoj diskriminaciji.

NIKAKVA DISKRIMINACIJA NIJE POZELJNA.
(sem ako se radi o drzavama u kojoj je segregacija sveprisutna gde treba da postoji specijalan tretman tj. zastita prava ugrozenih, ali samo privremeno i uz odgovarajuce programe edukacije na svim nivoima)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!