Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Omiljeno pivo (izbor po autoru)

Jelen pivo
25
22%
Lav pivo
9
8%
Zajecarsko pivo
6
5%
Lav 7
4
4%
Tuborg
24
21%
Beck's
16
14%
Holsten
1
1%
Lowenbrau
1
1%
Lasko
9
8%
Neko jadnicko ( nije na listi :lame: )
17
15%
Korisnikov avatar
By smaug
Hocu samo da kazem da su oni iz 'Lasko pivo' bas ljubazni mnogo.
Pisala sam im pre neki dan da ih pitam neke stvarcice u vezi sa pivom. Izmedju ostalog i zasto ih nema u Irskoj i gospodin Jure Struc mi je sve lepo u detalj odgovorio.

Dakle - cugajte Lasko pivo. Njega pravi neki fin svet.

Nisam ovde iz pozntih razloga nikako glasala. Ali moj glas danas ode Slovencima.

:pivce:
Korisnikov avatar
By DJ Nemo
tuborg ali u poslednje vrijeme sam presla na Staropramen
Korisnikov avatar
By Torry
mozda sam i napisala do sad

pils light
Korisnikov avatar
By Hys.
@Smaug

Lasko pivo je odlicno, to mi je omiljeno pivo koje je sa ovijeh podrucja. Ranije je bilo jako popularno po beogradskim kaficima, sada ga iz nekog razloga mnogo manje ima po kafanama a i u radnjama (tipa podruma pica), ne znam zasto je takav slucaj.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Hys.

@Smaug

Lasko pivo je odlicno, to mi je omiljeno pivo koje je sa ovijeh podrucja. Ranije je bilo jako popularno po beogradskim kaficima, sada ga iz nekog razloga mnogo manje ima po kafanama a i u radnjama (tipa podruma pica), ne znam zasto je takav slucaj.
Mislim da je jedan od razloga sto Laskog ima malo ili ako hoces mnogo manje nego do sad svuda pa cak i u Sloveniji to sto imaju finansijskih problema i problema sa dokapitalizacijom (sa bankama). Zato sto je navodno vrednost kapitala samo 167 miliona evra.

Znam...Steta piva...
Korisnikov avatar
By smaug
I verovatno jos nesto, to ces ti znati bolje od mene - da li je Lasko bilo skuplje od Jelenka/ BiPa i tako toga?
Korisnikov avatar
By erkondisn
ma ima laskog kol'ko oces. potrosnja im je ok, kao i proizvodnja. jesu u problemima no postoje igraci koji ih jedva cekaju da kupe.

vjerojatno je rijec o nekom distributeru u srbiji koji ga ne moze toliko dobro plasirati, otud nestasica po kaficima. evo npr. u HR mnogi kafici ne mogu distribuirati neka manje poznata vrsta piva jer im to diktiraju veliki igraci.

sto se tice njegove cijene, u HR mu je cijena nekih 75 din za povratnu 0,5 flashu i cca 100 din za 0,5 limenku. U SLO je relativno slicna cijena, nesto mrvicu jeftinije (no u SLO je npr. limenka Jelena od 0,5 iste cijene kao Lasko/Union).

evo bas ovaj vikend sam zbog odredjenih potreba bas fino ispio jednu svjezu posiljku i cak mi je u tom slucaju bilo bolje od Uniona... Iako mi i Union drag. Ponekad se cak ne mogu odluciti koje mi je draze, pa cesto presudi svjezina :D

nekoc su Lasko za HR trziste punili u Jadranskoj pivovari u Splitu (poznata, odnosno prije da kazem zloglasna po Splitskom pivu) i tad je bilo dosta lose (kad odstoji jako se osjetio sumpor), no kad su se rijesili te pivovare, srecom sad u HR dolazi ono pravo iz SLO. :)

i jeste, Slovenci bas fini neki svijet :yes:
Korisnikov avatar
By smaug
Evo Hys. , objasnio erkondisn.
:)

O erkondisne aj mi odaj tajnu koje su ti te 'odredjene potrebe' (jel vrucina il je nesto drugo od toga) pa si bas fino ispio svezu posiljku? Ako si do sad krio da si pivski tehnicar ili tako nesto ... Mrtav si... :)
I jos nesto...
Iako me cena nikad nije sprecila da pazarim pivo (zato sto za pivo moram uvek imam kinte) , meni muka pripadne kad procitam 75 dinara i 100 dinara. Ok, znam da je razlika u platama tamo i ovde velika. I da ne mogu da poredim cenu piva tu sa svojom platom ovde... Ali ja a pint placam 5-6 evra u pabu... A flasu dobrog ejla u prodavnici 3 - 3,5 evra...
Pa malo li je na ovu hladnocu...
I na ovu halapljivost...
Korisnikov avatar
By Hys.
^Znas kako, ja znam da u UK, kad se kupuje u supermarketu, na crates, razlika u ceni je zanemarljiva (tipa 30 dinara skuplje u proseku po konzervi/flasi, bas smo gledale svaki put), a kvalitet i platezna moc daleko veca.
Korisnikov avatar
By smaug
Da..Al to je Uk. Tacnije to je (pogadjam) Engleska...
A ovde u supermarketima mos se ubrises za dobar ejl. Pa onda moram da ga kupujem u off licence.
Al zato u supermarketima mozes da pazaris koliko 'oces poljskog piva za nista para. Al od toga rastu dlake na grudima...A meni se bas ne da. I ovako sam kao majmun...
Korisnikov avatar
By Hys.
Da, da, znam da nije tako u IR (jbg), nego dajem primer kako u zemlji u kojoj se zaradjuje mnogo vise, jeste alkohol skuplji, ali imas mnogopunosuper opcija da ga kupis vise nego povoljno. Mene je to tamo bas odusevilo. Tipa, jedne nedelje je murpheys na offer, druge tetlies, trece hajniken...belgijsko...ale...sta god.

I svaki put ne ispadne da ne platis vise od 100-150 dinara konzervu/flasu kad uzimas po krejtu (cesto i manje).

Tako da je u kuci bilo (a i jos uvek je :) ) uvek bar jedno 6 crates of different types of bitter/stout/lager.

Jedino nisam volela kad uzme vajfbitera ili ti stellu jer od njega iz nekog razloga joj prorade irski geni and not in a good way :lol:

Poljsko pivo nisam probala a bih-ja svo pivo ocu bar jednom da probam. Kapiram da nije gore od naseg jelena :lol:
Korisnikov avatar
By smaug

Da, da, znam da nije tako u IR (jbg), nego dajem primer kako u zemlji u kojoj se zaradjuje mnogo vise, jeste alkohol skuplji, ali imas mnogopunosuper opcija da ga kupis vise nego povoljno. Mene je to tamo bas odusevilo. Tipa, jedne nedelje je murpheys na offer, druge tetlies, trece hajniken...belgijsko...ale...sta god.

I svaki put ne ispadne da ne platis vise od 100-150 dinara konzervu/flasu kad uzimas po krejtu (cesto i manje).

Tako da je u kuci bilo (a i jos uvek je :) ) uvek bar jedno 6 crates of different types of bitter/stout/lager.

a) Jedino nisam volela kad uzme vajfbitera ili ti stellu jer od njega iz nekog razloga joj prorade irski geni and not in a good way :lol:

b) Poljsko pivo nisam probala a bih-ja svo pivo ocu bar jednom da probam. Kapiram da nije gore od naseg jelena :lol:
a) :lol: ja bih platila da vidim kako to izgleda :lol:
b) Ne, ne...veruj mi na rec...ovo..pivo..neces da probas
Korisnikov avatar
By erkondisn

^Znas kako, ja znam da u UK, kad se kupuje u supermarketu, na crates, razlika u ceni je zanemarljiva (tipa 30 dinara skuplje u proseku po konzervi/flasi, bas smo gledale svaki put), a kvalitet i platezna moc daleko veca.
al meni je u UK grozan onaj postotak alkohola u pivu. pa to ne mozes nikako da se napijes :sigh: , brze ti se alkohol razgradjuje nego sto ga uneses. kol'ko ono, 3 do 3,5% su bili svi lageri koje sam kupovao... a nigdje ove nase fine mjere od skoro pa po 5% :lol:
Originally posted by smaug

Evo Hys. , objasnio erkondisn.
:)

O erkondisne aj mi odaj tajnu koje su ti te 'odredjene potrebe' (jel vrucina il je nesto drugo od toga) pa si bas fino ispio svezu posiljku? Ako si do sad krio da si pivski tehnicar ili tako nesto ... Mrtav si... :)
I jos nesto...
Iako me cena nikad nije sprecila da pazarim pivo (zato sto za pivo moram uvek imam kinte) , meni muka pripadne kad procitam 75 dinara i 100 dinara. Ok, znam da je razlika u platama tamo i ovde velika. I da ne mogu da poredim cenu piva tu sa svojom platom ovde... Ali ja a pint placam 5-6 evra u pabu... A flasu dobrog ejla u prodavnici 3 - 3,5 evra...
Pa malo li je na ovu hladnocu...
I na ovu halapljivost...
ajme, daleko sam od pivskog tehnicara, ja sam samo konzument :D

jbg,ovdje su takve cijene. em 7 din kao povratna naknada za limenku, em trosarine za pivo su ovece (HR je kao fol vinska zemlja pa se zeli potaknuti potrosnja vina, a ne piva :lol: ), em trgovina nabije neku svoju marzu, em proizvodjaci drze svoje (pre)visoke cijene i eto ti rezultata (zanimljivo da je pivo jeftinije u SLO nego u HR!, odnosno mnogo stvari je jeftinije svuda osim u HR). s tim da ove cijene sto ja govorim su iz najjevtinijih supermarketa. s tim da je sugavo ozujsko jos skuplje.

a svjeza posiljka je valjda slucajno, kupio u slovenskom lancu trgovina, a lasko se inace pije. zakljucio sam da je svjeza po datumu isteka :D a i taman je bila akcija jerbo sam uspio upazariti 75 din po limenci :bajapatak: :D

odredjene potrebe su neki trodnevni festival. trebale su mi zalihe za svaku vecer :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
^Ja ne mogu ni da pijem zestinu, odvratan mi je ukus (ponekad zuta tekila kad sam bas raspolozena sa limunom i solju kako valja) a sa pivom (uglavnom :lol: ) znam meru.

@Klimac

Meni se svidja sto je mali postotak alkohola :)
Korisnikov avatar
By Azdaja
^ sa pivom se tacno "oseti" kad zvekne, a kratka pica....sedim, pijem, druzimo se, ustanem, a noge se posvadjale...ne volEm to :posrani: :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
Kapiram, and me agrees :)

Nego, di je tema o kubanskoj klopi :durenje: ?
Korisnikov avatar
By Azdaja
nisam jos nista kuckala, znam... :kesa:

al ocu :) detaljno...znas kako ja to "iskusim/gledam" mnogo nas je u timu, klubu, sreces ljude svih nacija/verA/kujni milion...i obicno gde se tad nadjemo (sta god bilo turnir, odmor, borbe...) bar jedno vece gostujemo kod kolege/ce, i tu upoznas PRAVU kujnu...

npr ja sam onomad naj thai hranu jela kod kolege na veceri, a dan pre toga sam mogla preporuciti fenomenalane thai restorane u centru bangkoka i puketa, ma domace je domace - ne bitno koja je kujna... :)

THAI VISKI KO NIJE PROBAO TAJ NE ZNA STA JE PICE KOJE TE IZBACI IZ TAKTA...(totalna ludaja...)

on/off+off - ujut se bacham na kuba fan klub :)
Korisnikov avatar
By smaug
Trenutno pijem Hajneken. :bljak: Sta cu kad moram. Oxegen festival pici samo Hajneken, Kokisku i vodu.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!