Dragi forumaši, neka vam sedam svećnjaka Izrailja koji gore u menori donesu mir, blagostanje i sreću, u ovo malo preostalih dana ove godine, a mnogo više sledeće!
Srećna hanuka forumaši!
Hvala, mada ne znam baš koliko ima dece Jakovljeve na ovom forumu... Jedino dungolla da navataš, ako se nije zagubio negde u islandskoj polarnoj noći, ili Xanaxa, ali taj ti se garant olešio od lekova i spava... Ajde kad dođu pa da vrtimo drejdl.
Originally posted by Dante
Dragi forumaši, neka vam sedam svećnjaka Izrailja koji gore u menori donesu mir, blagostanje i sreću, u ovo malo preostalih dana ove godine, a mnogo više sledeće!
Srećna hanuka forumaši!
Dante, zasto pises 7 kad je na slici svecnjak za 9 sveca?
Mislim da 8 simboliše broj dana tokom koga se nešto dešavalo za vreme Hazmoneja. Mislim da postoji razlika između menore i hanukije, objašnjavao nam je jednom Xanax. U svako slučaju danas ti treba ona sa 9, nisi pogrešio.
beš mi sve, ja uvjeren da je menora osmokraki svijećnjak
Bilokakobilo, Xanaxu i svim ostalima koji slave Merry Hanuka!
I kad će mene već neko jednom da odvede na te židovske religijske partije? Obradio sam dobar dio kršćanskih i muslimanskih ali sa židovskim sam na nuli
Sinoć sam vidio vijest da je u gradu upaljena prva svijeća na svijećnjaku, od njih osam. Kroz osam dana će se upaliti svih osam. Tako ne znam kakvu ulogu imaju brojevi 7 i 9?
Bilo je lijepo, išao sam u Tkalču u jedan kafić di su Džuzeri svirali klezmer-sephardic fusion. Bilo nekih bakica koje su spremile trpezu, ali kad smo počeli naručivati pjesme (npr. ja sam htio "Johnny" od Marlene) pokupile se. Onda je nast'o talambas ("ournebesse" )
evo, nekako ovako, ali dodajte još puuuno vodke ... .)
Vino iz (navodno) Negeva (pustinjsko, zamisli) je bilo kiselo ali je bilo vodke , poljske, kao židovske, ali mislim da se netko samo zahebavao s natpisima
Ima li smo hanukiju koja nije proradila (naime, pravili smo se pametni s logičkim sklopovima, ali...), pa su bakice ipak imale rezervnu, pravu.
I da ima više svijeća od obične menore, jerbo je 8 dana gorilo ulje... a shamash je, mislim zaista - inventivnost religioznih umova je zapanjujuća - shamash je kao reprezent "božje ruke" koje je a šta već, ulje doljevala, pa se s njim svaki dan pale ostale.
Kasnije je se više ne sjećam, znam da sam tražio "Yiddish Tango" (I znali su tu melodiju!) i s nekom trebom plesao... Ona tango valjda, a ja rumbu , tako nekako...
Na kraju smo raspamećeni plakali na bosanske sefardske... majko mila, mostarske, ostale sačuvane... Užas živi, nema kod njih ono tužno, tužno, pa kad klarinet poludi k'o na speedu - (kako je u klezmeru), ovo je tugaaaaaaaaaaaaa...
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.