Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By ~ Le Saint X ~
Juce nadjena nova Rafaelova slika
koja se procenjuje na 30 miliona $ dolara
:D

a verovalo se da je bezvredna slika koja je stajala u podrumu u italijanskom gradicu

Slika
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Renoir
Originally posted by svejedno

Sad, ovo mi pricao jedan profesor, tako da je 100% tacno, al ne merem se setit koja slika je u pitanju...by Van Gogh, btw
Jel ta slika sada manje lepa/vredna?
Vinogradi, mozda?
Pojma nemam, a mrzi me da guglujem.
By ~ Le Saint X ~
Ah... ja sam pogresno bio razumeo taj tvoj post....
Videh sad o cemu se radi
:)
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by ... AINSI SOIT - JE ...

Juce nadjena nova Rafaelova slika
koja se procenjuje na 30 miliona $ dolara
:D

a verovalo se da je bezvredna slika koja je stajala u podrumu u italijanskom gradicu
meni je potpuno jasno sta je Ulix hteo da kaze, a evo i ovaj primer samo potvrdjuje njegove reci... sve te cene su manje ili vise nerealne... ta Rafaelova slika je ista sad kao sto je i bila dok je stajala u podrumu... tad nije vredela nista, sad vredi 30 mil. dolara....

zbog cega nema slike by Anonymous da vredi silne milione? ili slika by Picasso da vredi 100 dolara? ime se placa, a ne slika... naravno, ima izuzetnih slika, ali za veliki broj slika - ako ne znas da ju je naslikao neki poznat umetnik, neces je proceniti na ogromnu sumu novca dok se situacija drasticno menja ako za tu istu sliku saznas da ju je naslikao Picasso ili Rafael, ili Van Gogh, ili Renoir....

a kako se to odrazava na savremene umetnike, koji pokusavaju da stvore ime? pa, upravo je u tome fora - prvo moraju da stvore IME, kako bi ljudi poceli da kupuju njihove slike za tolike pare - jer se kupuje IME... zato im je vecini i toliko tesko da zive od svoje umetnosti... nije uopste cudno, kada se ovako posmatra, zasto je i nekim starim majstorima za zivota bilo tesko i kuburili su sa novcem... da su se rodili u sadasnjem vremenu, verujem da bi situacija bila manje-vise ista...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by nsBeckie

a kako se to odrazava na savremene umetnike, koji pokusavaju da stvore ime? pa, upravo je u tome fora - prvo moraju da stvore IME, kako bi ljudi poceli da kupuju njihove slike za tolike pare - jer se kupuje IME... zato im je vecini i toliko tesko da zive od svoje umetnosti... nije uopste cudno, kada se ovako posmatra, zasto je i nekim starim majstorima za zivota bilo tesko i kuburili su sa novcem... da su se rodili u sadasnjem vremenu, verujem da bi situacija bila manje-vise ista...
Izgleda da je tako. To je cika Salvador Dali znao, pa je inteligentno stvarao svoje ime.

Ili stvori ime, ili umri. Kad umres, vrednije su ti slike. :nesiguran:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Sunce

Kad umres, vrednije su ti slike. :nesiguran:
Ovo je zapravo jedna od retkih logicnih stvari kada se spoje ekonomija & umetnost - mrtav covek nista novo nece naslikati.

To sto je napravio, sad jeste vece VREDNOSTI - opus je gotov.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by nsBeckie

meni je potpuno jasno sta je Ulix hteo da kaze,
ups, samo da se izvinim svejednu! sto li sam napisala Ulix nemam pojma :smeh: (ma ne znam sta je autorka posta htela da kaze :lol: )

dakleM - svejedno a ne Ulix :D

...
a sto se tice onog posle smrti skace cena... ima u tome ponekad i neceg drugog... ponekad za zivota neke slikare uopste nisu razumeli njihovi savremenici, nego tek posle u nekom kasnijem periodu te slike dobijaju neko posebno znacenje

(ovaj komentar cisto da ne bude da ne cenim stare majstore :D )
By XanaX
Originally posted by Ulix
Originally posted by Renoir
DA LI BI STE VI DALI TOLIKE PARE ZA NEKU SLIKU !!!???
Dao bih sve sto imam (a trenutno je to dve stotine pedeset i sest dinara) za portet gospodje Henrijete Teodore Markovic sa njenom mackom. Tu macku joj je bio poklonio Pikaso. Ako je neko gledao film, tamo ima jedna scena kada Dora Mar kaze, veoma hladno i cinicno: and that cat just won't die... :) Igra je Dzulijen Mur. :drama:

...
ante scriptum: jao što ovdje (u HR) "siluju" po Dori Maar, tj. po njenom ocu, J. Markoviću, koji je krenuo na škole kao siromašni, vanbrančni sin iz Siska (tako nekako) i završio, a istina, barem za Hrvatsku, kao jedan od značajnijih arhitekata (iako je gradio vani i po Južnoj Americi, mislim). A neka, meni pretška za pratiti, bila je, nikad neću znati - izmišljena ili stvarna priča; koja ga (ih) povezuje s Jankom Polićem Kamovim...

Sve ovo da, samo da napišem, a mutno se sjećam neke izložbe na koju sam išao (Picasso - Maar blah, blah) da je ipak ružno da stoji "portret njegove ljubavnice" jer je ona ipak bila puno više...
A za niti jednu od ovih slika nikada ne bih dao, kada bih odlučivao, tolike novce...

I to, iako sam totalno skrojevićki vezan za majstore art nouveau-a i jugendstila (sorry na "kitsch" riječi, fellows) nekako me ta number 1 suma za Klimta i "Adelu" malo na "kičeraj" vuče... Dakle, ni za Klimta, za kojeg sam "bečke suvenire", plakate i knjige itd., potrošio zadnju lovu u Beču (kupio sam i karte za igru s "reprodukcijom "Poljupca" na poleđini... dobro, sve sam učinio i za E- Schielea) ponovno, to mi je, kupovanje, glupost.

Ali, i od toga se živi i zarađuje i sve skupa. Ah.
By ~ Le Saint X ~
Jao,ja sam addicted da kupujem razglednice/reprodukcije u muzejima

znaci,po 20ak evra dam na te reproduskcije/razglednice

jedna u proseku kosta 1.20 do 1.80 evra
Korisnikov avatar
By Sunce
U Rimu i do 4 eura. Razglednice sam sve poklonio, a sebi kupio knjige! :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Najcesce 1,50 do 2, ali ima razglednica koje kostaju i 4,5. U galeriji Doria Pamfilj ima dosta razglednica sa Karavadjovim delima.

Karavadjove slike su uzivo bozanstvene! :hamlet:
Korisnikov avatar
By svejedno
^ i ..u knjigama; na netu su bozanstvene, po meni. Uzivo ne smem da zamislim ,)

On mi je ..hm...jedan od omiljenih, recimo.
By ~ Le Saint X ~
Zadnjih dana bas su intenzivirali....
Van Gogh
zatim Kamij Koro...

:(

:drama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!