Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot
...

Ježim se od toga da "neki gejevi napišu o pederima knjigu", pa ce onda opet po tim taktovima morati da se usaglasavaju neke nove gay individue, u skladu sa nekim novim pa makar i manjinskim kolektivnim predstavama. Postoje mnoge gay egzistencije i unutar nas samih moramo imati istancani osecaj za vrednost svakog pojedinog zivotnog stila, moramo izbeci kolektivisticke matricu.

Gornje stavove vidim ispravnim samo u smislu potvrdjivanja tuđih predrasuda iz inata i "bas- me briga" stava jer inace plasirani zivotni hedonizam u potpunosti potvrdjuje i osnazuje mehanizme drustva za smirivanje socijalnih tenzija. Gejevi ucestvuju u bas svemu onome sto je i hedonizam ostalih pa to nije neka narocita specificnost.

Naprotiv mi treba da težimo na pravu na ljubav, ni manje ni više, na pravnoj regulativi i dostojanstvu svog životnog izbora, a pošto se taj izbor ne može zaobići(jer se inače beži od slobode) treba odbiti trivijalni hedonizam mase.

Stav "vulgarni-hedonizam- bez- granice" je sumnjiv baš iz razloga jer povlađuje većini, nekritički je, bleda refleksija institucionalnih panem et circenses potčinjavanja masa. U tim okvirima gayevi nikada neće moći da potvrde svoju samobitnost.

Na stranu što je meni lično nepojmljivo da makar ko ko predje u zrelost može imati vulgarno hedonističke stavove. Osim što je detinjasto, odbija odgovornost a time i slobodu, i nosi u sebi jedan (samo)destruktivni potencijal.

Dakle unutar grupe visoka svest za sve naše gay različitosti uz svo odbijanje da se prihvati str8 zivotni stil i obrazac.
:up: :up: :up:

Seaman je procitao knjigu a ja jos cekam na nju... Rekao mi je da se radi o majci koja saznaje da joj je sin gay ali napisace vec on komentar... a i ja - kad procitam...
Korisnikov avatar
By Tot
@"..."Hvala, hvala; bolje da ja ne pišem knjigu o gejevima, optužili bi me za moralizam ;)
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by Tot
Hvala, hvala; bolje da ja ne pišem knjigu o gejevima, optužili bi me za moralizam ;)

Mi cekamo knjigu. Kome se ne svidi - nek i sam napise jednu...
Korisnikov avatar
By Vlada T
Originally posted by Tot
@"..."Hvala, hvala; bolje da ja ne pišem knjigu o gejevima, optužili bi me za moralizam ;)
@Tot - Nomen est (definitivno) omen, und ja, alle Freude ist getoetet.

Tvoj odgovor na "vulgarni hedonizam", kao mogucu strategiju oslobadjanja od patrijarhalne torture heternormativnih drustava, vonja po ustajalom vazduhu kripte u kojoj je hriscanstvo zatochilo ljudski duh da trune i bledi.

Antichko radovanje prirodi, telu i lepoj dushi koje u njemu obitava, zamenjeno je licemernim samooptuzivanjem, muchenjem krivicom i zaista nezdravim predstavama o telu, seksualnosti i ljubavi.

Tvoje moraliziranje je na nivou nedeljne propovedi provincijalnog pastora u bilo kojoj panonskoj varoshi, diljem onoga sto se nekada zvalo KundK. Ostaje samo da se izveze na platnu i urami pored prikaza Mariae Himmelfahrt.

Bez seksa, bez razuzdanosti, bez strasti i bola, bez ekstaze tela i uma -- ne postoji duh - da se okoristim tebi dragom hriscanskom metaforom, srce samo zveci u prazno. A ja ne vidim kako cemo do ekstaze stici ako se nas vode ta nakaradna semitska nachela zivota - verovatno cemo samo vise masturbirati, nakon sto ocitamo dvadesetak pater nostera.

No, da se vratimo temi. Najveci neprijatelji gej ljudi nisu ekstremni homofobi i nasilnici. Najveci neprijatelji su upravo oni fini, odmereni muskarci i zene koji kroje kapu ovom drustvu, koji odlucuju ko je pristojan a ko nije, ko moze da bude prihvacen, a ko mora da se mimikrira.

A mislite da ce vas strejt ljudi prihvatiti ako se utishate, obuzdate svoje seksualne porive i mirno vegetirate na suncu, nevini i chisti, isti zapravo kao strejt ljudi, samo sto se ne jebete u dupe, jer je to tako pederski? Sazalice se na vas ako udarite na tu sentimentalnu zicu, prosipate gorke suze nad svojom nesrecnom sudbinom i trazite (kako je zaista dirljivo prikazano u "Kabareu") einbisschen Verstaendnis - malo razumevanja? Oprostice vam to sto ste pederi ako se potpuno ucrtate u njihove malogradjanske predstave o zivotu, mentalnoj higijeni i moralu?!

'Oce kurac! (doduse, mnogi upravo to i hoce)

Te zato rekoh, dosta mi je servilnog prenemaganja i moljakanja za mesto pod suncem i prava na ljubav, kao da mi treba nekog da molimo za imprimatur na egzistenciju?!

Mi, kao perverzija svih principa heteronormativnog drustva, ako bi se prepustili na milost i dobru volju "humanista" u najboljem sluchaju bi se mogli nadati tihom i elegantnom zatvaranju u ustanove medicinskog tipa. Onaj ko nas ne bi gadjao ciglom u glavu - zbog kukavichluka - mirne bi dushe pristao da neka druga ruka beshumno odvrne ventil za gas.

I ceterum censeo, vishe jebanja, manje moralisanja, pa da vidis pos'o!
:oskar:
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by Vlada T
Originally posted by Tot

Tvoj odgovor na "vulgarni hedonizam", kao mogucu strategiju oslobadjanja od patrijarhalne torture heternormativnih drustava, vonja po ustajalom vazduhu kripte u kojoj je hriscanstvo zatochilo ljudski duh da trune i bledi.

Antichko radovanje prirodi, telu i lepoj dushi koje u njemu obitava, zamenjeno je licemernim samooptuzivanjem, muchenjem krivicom i zaista nezdravim predstavama o telu, seksualnosti i ljubavi.

Tvoje moraliziranje je na nivou nedeljne propovedi provincijalnog pastora u bilo kojoj panonskoj varoshi, diljem onoga sto se nekada zvalo KundK. Ostaje samo da se izveze na platnu i urami pored prikaza Mariae Himmelfahrt.
Pa u sta je hriscanstvo zatocilo ljudski duh, to je jasno i ne mora da objasnjavas, ali daj mi objasni na koje je nacine takozvani hedonizam oslobodilo taj duh. Ima li duha u onima koje nazivas hedonistima? Ako hedonizam znaci zadovoljstvo, uzitak, onda pogresno upotrebljavas rec, jer ti tvoji hedonisti ne mogu postoci zadovoljstvo. Bio sam tamo i vratio sam se. Mozda cu opet biti tamo (u van-zadovoljstvu, u nemoralu), i necu kriviti sebe, ali necu pljuvati po ljudima koji zive po izvesnim hriscanskim moralnim nacelima...
Uostalom, Tot ce ti, verujem, mnogo bolje odgovoriti nego ja...
Korisnikov avatar
By Vlada T
Pod hedonizmom podrazumevam uzitak tela I DUHA. Za ovo prethodno, vecina uglavnom zna, ali su nemastoviti i katkad jadni u izvedbi. Za ovo potonje, potrebno je vishe od nemorala, vishe od baroknih psaltira, a samo malo manje od nirvane...

Uostalom, kao da ti nisi hedonista, carissime!
Korisnikov avatar
By mishicavo mache
vladona tu dicit! vladona facta est!
hani vecina nema pojma o tome shta je uzhivanje...kad je to posle doublefuckovanja tipa ko je do juche bio samo aktivan, cijukanje a due obuchen u zavesu,to skakutanje po ushchu vavilonskom i pijukanje na tetka slikarke! a mi naivke:-)
Korisnikov avatar
By Tot
Da počnemo Epikurom radi pojašnjenja razbešnjelim borcima za gay pravdu :smeh: :smeh: :smeh: glede vulgarnog hedonizma( jao kakav pojam!!!) kao i glede distinkcija izmedju zadovoljstva i ljubavi:

Od požuda, jedne su prirodne i nužne, a druge prirodne ali nepotrebne, a neke nisu ni prirodne ni potrebne nego nastaju na osnovu ništavnog mišljenja

Sve požude koje, ako se ne zadovolje ne izazivaju bol, nisu nužne, i lako se mogu rasturiti ako se pokaže da vode do štete.

(Epicuri epistulae, XXVII; XXVIII)

U kontekstu bučne aklamacije egzotične gospođe to znači: jadno je samoopravdavanje vlastitog kurca.

Zavisno ko izrice. Za mene (tj.sasvim subjektivno) to moze biti jedna velika virtuelna 0, ali ne brini se virtuelno je subjektivno

Ma je l' zaista? Kada ona kaže...

Od antičkog radovanja lepoj duši i telu ne čusmo ništa od ove lepe ideološke duše(ah, čar patetične aklamacije koja miriše na ispunjavanje nadobudnog partijskog zadatka. Ma jok, avangarda je to :)

Bez seksa, bez razuzdanosti, bez strasti i bola, bez ekstaze tela i uma -- ne postoji duh - da se okoristim tebi dragom hriscanskom metaforom, srce samo zveci u prazno. A ja ne vidim kako cemo do ekstaze stici ako se nas vode ta nakaradna semitska nachela zivota - verovatno cemo samo vise masturbirati, nakon sto ocitamo dvadesetak pater nostera.
Onoga trenutka kada ustanoviš da si smrad u očima Božjim počeće, što se mene tiče, pjev tvoje lepe duše. Per aspera ad astra. to ti ide ovako: zaglibiš se potpuno u patnju a onda ustanoviš da si ti jedini krivac svom minornom (pod)ljudskom stanju i da za to ne možeš okrivljivati ni partiju ni komitete, ni buržoaziju. Ni jedna od njih te neće sprečiti da ispoljavaš vrlinu(kad bi je posedovao) i ni jedna od njih ti neće uskratiti dostojanstvo duha(kad bi ga imao).

Da, to je moralizam bez premca: samoodgovornost umesto bednog mimikriranja prohteva svog(tj. tvog i samo tvog) kurca u ideološke oblande. Dozvoljavm sebi da ovako izrazim svoje opažanje virtuelnog tebe, bez ikakvog respekta i nadalje kao i do sada ali ovoga puta bez suptilnih distinkcija sta ti možda jesi buduci da si istu suptilnost uskratio meni svojim barapskim oslovljavanjima i tipizacijama.

No, da se vratimo temi.
Egzotična gospođa je uvek na temi. Ona osvešćeno stupa pred mase koje ljubi radošću tela.

Oprostice vam to sto ste pederi ako se potpuno ucrtate u njihove malogradjanske predstave o zivotu, mentalnoj higijeni i moralu?!
Ona stalno o malogradjanastini a sebe verovatno sanja kao glavnu junakinju u nekoj predstavi brehtovskog tipa, i ona tako peva, peva, peva... :) Naravno gospođini apoeni u tom malogradjanskom svetu kada izadje iz svog nocnog i virtuelnog sna(kao ovde na forumu) nisu vidljivi gledališču, ali to je kurvanjski šarm zavođenja

Nego znaš šta. Što bi rekao jedan od mojih omiljenih filozofa E. Sioran:Od svih stvorenja na zemlji jedino čovek budi postojanu odvratnost . Što će reći: uzmi pa malo više morališi ali u izvornom smislu: razmišljaj o sebi

I ceterum censeo, vishe jebanja, manje moralisanja, pa da vidis pos'o!
:oskar:
Ovo ti je najjači štih.Umesto frenetičnog aplauza ponudiću ti samo čuđenje, istinsko i iskonsko nerazumevanje rečima pomenutog Siorana:

Mogu da razumem i opravdam anomalije u ljubavi i u svemu, ali prevazilazi moje snage razumevanja da je među budalama bilo impotentnih
Korisnikov avatar
By Vlada T
Kada noć raskrili svoje skute, kroz rumenilo se mogu nazreti DVE prilike: Suđaje!
Korisnikov avatar
By Vlada T
Totice, prava si katolichka nadzak-baba, kao one shto sededu po kibic-fensterima i prigovaraju kako je danasnja omladina frech i nachisto iskvarena...
:alexis:
Korisnikov avatar
By Paki
:egzorcist: ... Još jedno u nizu isterivanja đavola iz Emili Rouz ... Prosto neodoljivo za čitati ... :sigh:
Korisnikov avatar
By Seka Sabljak
Originally posted by Paki
:egzorcist: ... Još jedno u nizu isterivanja đavola iz Emili Rouz ... Prosto neodoljivo za čitati ... :sigh:
Ovo ispade retko kvalitetna i uzbudljiva diskusija, mame mi.
Pratim je sa istim zarom kojim sam pratila emisiju "Piramida" na PINKU.
:kokice:
By Simor
Znate kako je rekao hrišćanski personalista Emanuel Munije: Sva su ludila neuspeh u odnosu sa drugim.

Elem, ja uvek imam gorak ukus u ustima kada čitam kako se ono malo inteligentnih i obrazovanih ljudi na forumu svađa. Znate ono: Nicodemus vs. Dušan Maljković, Dušan Maljković vs. Tot, Vlada T vs. Tot, Vlada T vs. Dušan Maljković, Nicodemus vs. fencysmurf, pa u krug. Ako stavimo na stranu slobodu (ne)verovanja, kao nešto za šta se čovek izborio u dugoj evoluciji od podanika do građanina, zaista meni nije jasno da ne prepoznajemo važnost minimuma solidarnosti – ne u smislu milozvučne harmoničnosti, nego u smislu osnovnog poštovanja. Posebno u maloj, prljavoj, zatucanoj i homofobičnoj Srbiji. A ja, onako infantilno, imam posebno opor ukus u ustima kada pomislim kako homofobični forumski polusvet uživa u vašim svađama – naravno, ne razumeju oni o čemu vi pišete i oko čega se zapravo svađate, oni samo, kao lešinari, namirišu loše odnose.

No, dobro, ja sam apsolutno nedvosmisleno na Totovoj strani. Ne samo zato što delim njegov sistem vrednosti, nego zato što pišemo postove iz istog kreveta, što bi rekla jedna egzotična forumašica.

Što se tiče vaših ostalih i narednih virtuelnih odnosa, meni nekako muka u njima da učestvujem – prvo mi je bilo zabavno, onda sam se nervirao, pa sam postao ravnodušan, a sada mi se povraća (to mu, opet, dođe nerviranje, ali sada sa transparentnijom fiziološkom osnovom). Pa, kako se slažem sa, više puta na ovom forumu ponovljenom, krilaticom ko šta radi, sebi radi (jes’ da je strogo individualistička, ali je spasonosna i delotvorna), ja ću sebi da prekratim mučnine, a vi nastavite da zabavljate forumski puk.

:bye:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Simor
...Elem, ja uvek imam gorak ukus u ustima kada čitam kako se ono malo inteligentnih i obrazovanih ljudi na forumu svađa. Znate ono: Nicodemus vs. Dušan Maljković, Dušan Maljković vs. Tot, Vlada T vs. Tot, Vlada T vs. Dušan Maljković, Nicodemus vs. fencysmurf, pa u krug. Ako stavimo na stranu slobodu (ne)verovanja, kao nešto za šta se čovek izborio u dugoj evoluciji od podanika do građanina, zaista meni nije jasno da ne prepoznajemo važnost minimuma solidarnosti – ne u smislu milozvučne harmoničnosti, nego u smislu osnovnog poštovanja. Posebno u maloj, prljavoj, zatucanoj i homofobičnoj Srbiji. A ja, onako infantilno, imam posebno opor ukus u ustima kada pomislim kako homofobični forumski polusvet uživa u vašim svađama – naravno, ne razumeju oni o čemu vi pišete i oko čega se zapravo svađate, oni samo, kao lešinari, namirišu loše odnose....
:bye:
Pa sad, poredjenje tolikih korisnika sa lesinarima mislim da nije bas najadekvatnije.Diskusije su javne ( podrazumevaju i publiku ), a kvalitetni, britki i dobro utemeljeni sukobi misljenja uvek dobrodosli. Licno, volim i kada je sve zacinjeno odmerenom dozom podbadanja na personalnoj osnovi.
Ima nas koji podjednako volimo da citamo i Nicodemusa i VladuT i Dusana Maljkovica i Tota i fencysmurfa i ne vidim da se nareceni ovde pojavljuju u nekakvim dvobojima na zivot i smrt, niti da igraju "Ruski rulet", pa da sad tu neko, poput lesinara, oblece nad popristem drame u iscekivanju ishoda sukoba u krvi.
Mislim da svest o javnosti svega napisanog znatno utice na odluku sta ce se napisati i na koji nacin ce se to napisati i da autor svakog posta na ovom forumu,dok pise post, itekako razmislja o reakciji auditorijuma koji ce taj post posle da cita.
Sve je to estrada !
:B
Korisnikov avatar
By Vlada T
Maco, mi se ne svadjamo, mi samo sucheljavamo mishljenja. Kako ce ovaj forumashki svet ikada ishta nauchiti ako ih drzimo u laznom osecanju harmonije i jednoumlja?

Ali, neke stvari se moraju reci i braniti, a kada oni koji komentarishu moj post pri tome izostave chitav potonji deo koji je kljucan za inicijalnu temu ove diskusije a maniristicki se fokusiraju u autisticnom cinizmu na modalitete mog kazivanja, koje se u sushtini bavi svim drugim, osim mozda onim sto neke lichno tishti - e, onda smo na pragu toga da kopamo jedni drugima ochi.

Drugim rechima, nisam ja u sukobu sa Totom, ja sam u sukobu sa jednim klaustrofobicnim, sumornim, nezivotnim i neuroticnim sistemom misljenja, jos poznatim i pod terminom "hriscansko-katolichka dogma". Josh sam u sukobu sa idejom o "dobrom, servilnom pederu", samo varijacijom na temu o Chica-Tomi i benignom, prostodushnom juznjackom robu.

E, kad o tome budemo diskutovali, onda mozete obojica, u cet'r ruke, da se ukljuchite u polemiku!

:tos:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Mislim da bi trebalo napisatu knjigu u kojoj cemo mi pederi objasniti was wo geht i malo poraditi na tim izandjalim, tupavim i dosadnim stereotipima o krivici, "normalnosti-kao-i-svi-drugi", teshkom i emotivno depriviranom detinjstvu, "zelji-da-se-zivi-kao-sav-ostali-svet-samo-samo-mi-smo-gej", itd...

Prvo, objasnicemo da je nama super u zivotu, da se sve vreme sjajno zezamo, da samo sazaljevamo strejt ljude, a iza ledja im se podsmevamo, da nam ne pada na pamet da prihvatimo te malogradjanske ideje o braku, seksualnoj vernosti i radostima "strejt" zivota...Treba napisati da mi regrutujemo, da pretvaramo neslutece strejt ljude u razuzdane pederchine i da nam nista na ovom zemaljskom sharu nije sveto... da smo promiskuitetni, da se jebemo ko shtuke i to mnogo volemo, da smo glasni, bezochni, skaredni i da nas boli dupe da li to nekoga uznemirava, da ne trazimo niti prihvatanje niti sazaljenje, a jos manje ochekujemo da nas ti nedotupavi strejtashi razumeju, da mogu da nas poljube svi u dupe (i polizu ako umeju), da nam se jebe i mozhe nam se, jer ionako drmamo planetom.

E, takvu knjigu treba napisati, kao odgovor na te jadne, ulizivacke poduhvate, taj chica-tomizam na pederski nacin, pogled iz dominantnog diskursa koji je sebi ipak dozvolio sazaljenje za one "koji to nisu birali"...

More, pederi vam poruchuju, kao Milena Dravic u "WR - Misterija Orgazma": Drugovi (strejt i ostali), jebite se!!!
Ironija?
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Pa obzirom da svaki drugi peder kojeg sam upoznao misli da je ili pali andjeo, ili muska Karleusa, ili neotkriveni pevacki talenat moram d apitam...
Korisnikov avatar
By Paki
A ti si zbog toga to pitao... :wow:
Korisnikov avatar
By dalabu
da li iko zna gde se ov aknjiga moze kupiti?ima li je u prodaji u opste?
Korisnikov avatar
By Dina
Procitala sam knjigu... Pa ne znam, meni je nekako neuverljiva... Kao da je autorka citala/slusala razne stvari o gay zivotu pa je to tako sve ubacila u pricu. Ali unutrasnji zivot sina, pa i majke mi je nekako neubedljiv. Ako je ona novinarka onda bi mozda bilo bolje da se zadrzala na tom spoljasnjem - desava se to, to i to... Knjiga mozda ima efekta kod homofoba, mislim nekog pozitivnog efekta tj. da ih podstakne da malo drugacije razmisljaju... takodje i kod ljudi koji o zivotu gayeva ne znaju nista ili jako malo... u tom smislu mozda postize cilj. A za nas ostale mislim da nije previse interesantna...
Korisnikov avatar
By *STATUS*
ne dopada mi se .....

iskreno....

mislim da je vise isla na to da napise nesto o GAY populaciji nego da to bude zaista kvalitetno....

knjiga je dosta nerealna, pa mi koji zivimo gay zivot to odmah uocimo...mozda je uspela da prevari strejt svet, ali nas nije...
Korisnikov avatar
By gari
Ja tu knjigu nigde ne nadjoh? Ima li je u knjizarama? Gde moze da se nadje?

:maca: :sluske: :uplasen:
Korisnikov avatar
By Baldy
Pre se kupovala pouzećem za 300 din a sada je ima na kioscima po 99! Baš se nekako osećam prevarenim... pogotovo što sam kupio 3 primerka za poklone. A i nije nešto...
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Knjigu sam video na trafici, prodaje se kao lako štivo za čitati na plaži. Čini mi se da košta 350 din. Nisam je kupio jer sam mislio da je još jedan bljutavi ljubić, :seronjo: a i nemam običaj da kupujem knjige na trafici.

Jedino me je žestoko smorio fight između Vlade T i Tot-a. Obojica ste vrlo ubedljivi, očigledno dobro obrazovani i nadasve inteligentni ali bez trunke svesti koliko bi dobru knjigu napisali ZAJEDNO!!! :neznam:
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Mislim da je diskusija Vlade T i Tota mnogo vaznija od knjige.

Meni se izuzetno dopao "clash" dva vidjenja. Ne zato sto sam deka Simpson i navijam "We want to see blooooood", nego zato sto su obojica pametni ljudi sa svojim vrednostima.
Nije vazno kome naginjem vise, ali meni je ovo sjajno.
Bolje sukobi nego mrtvilo.
By ~ Le Saint X ~
ja upravo naleteo na tu knjigu u maminoj sobi...
izgleda ej procitala...
pocecu i ja sa citanjem uskoro...
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Pre nekoliko meseci sam je procito. Nisam skoro prelistao vecu tresanu! A o polupismenosti necemo...
By ~ Le Saint X ~
Procitao...

Hmmm...

Ideja je dobra, ali autorka, ocigledno je, nema ideje da docara unutrasnju borbu i sve ostale detalje koje cine jedan roman (ako je ovo roman...mozda je pripovedka!?) dobrim...

Pitko...za citanje u autobusu na relaciji Novi Sad - Beograd
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by ivanazuh
Nisam skoro prelistao vecu tresanu! A o polupismenosti necemo...
polupismenost???
pre bih rekao nepismenst!

svo vreme sam to mislio!
:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!