Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
"Centar za vizuelnu kulturu "Zlatno oko", u saradnji sa galerijom Bel Art, organizuje veliku izlozbu radova Endija Vorhola, jednog od najuticajnijih umetnika XX veka. Izlozba je rezultat visegodisnje saradnje CZVK "Zlatno oko" i "Muzeja moderne umetnosti Endija Vorhola" u Medzilaborcu (Slovacka), zavicajnom mestu njegovih roditelja, osnovanom 1991. godine.

Manifestacija ce nositi ime "Dani Endija Vorhola u Novom Sadu", a pored izlozbe njegovih radova bice organizovani i prateci sadrzaji koji ce pribliziti stvaralastvo Vorhola Novosadjanima. Na izlozbi ce biti predstavljeno preko 70 radova. Izlozba se otvara 26. aprila, a pratece izlozbe 25. aprila." (Dnevnik, Radio 021)

Pa ako ste u Novom Sadu ili vas put navede u NS... :slika:
Korisnikov avatar
By nEne
ja cu ici, zelim da vidim vorhola... samo je bezzeze sto, koliko razumem, necemo videti cuvene njegove radove, nego te koje su u slovackoj zbirci... a ja hocu marylin monroe i cambell's soup :D
By Ulix
Voleo bih da idem i hocu, pod uslovom da mi na vreme stigne stipendija. Ako ne, onda, nazalost, nista od Vorhola. :)

Vecinu njegovih poznatih radova sam vec video uzivo pa me vise raduju nepoznata dela.

Simore, dokle traje izlozba?
By Simor
Super Mario & Ulixe, nemam pojma. Ja sam to danas procitao, i to je sve sto znam. Ako saznam nesto novo, cu da napisem.
By Simor
Originally posted by Ulix
Simore, dokle traje izlozba?
Evo, procitao sam da je izlozba do 15. maja.

A evo i linka do "Muzeja moderne umetnosti Endija Vorhola" u Medzilaborcu: http://art.box.sk/warhol/index2.html
Korisnikov avatar
By Zoe
Potrudicu se da odem obavezno :zongler:
By Simor
E, a ako budete svracali u Novi Sad, zbog Endija Vorhola, preporucujem da posetite i izlozbu "Omaz Fridi Kalo" (u izlozbenom prostoru Spomen-zbirke Pavla Beljanskog), koju je osmislila meksicka slikarka Gledis Viljegas Morales ("da podstakne grupu meksickih slikarki da pruze, svaka u skladu sa sopstvenim poetskim izrazom, svoje vidjenje licnosti i dela Fride Kalo"), a postavka obuhvata radove jos 20 autorki (Ana Toledo, Kasandra Roberts, Leticia Lopez, Mariana del Kampo, Sofija Garsija, Vendi Lopez...). A teta Morales ce odrzati i predavanje o rodnoj perspektivi savremene meksicke umetnosti.

Eto, uzbudljivi uskrsnjo-prvomajski dani u Novom Sadu, sa queer podtekstom. Sto bi rekla SPS ministarka, "Lepse je sa kulturom" (na sta joj je Pera Lukovic, u "Vremenu zabave", odgovorio: "Lepse je sa Sepulturom"). A ja se nadam da ce me pokrajinsko ministarstvo za kulturu odlikovati sto, vec drugi put na GS forumu, promovisem kulturnu ponudu vojvodjanske prestonice....

:oskar:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pogledajte na sajtu Zlatnog oka za info o izložbi. oni su radili i Goyine Kaprice pre nekako i izložba je bila besplatna. tom prilikom mi je jedna od kustoskinja i najavila ovu izložbu za april, pa kontam da ?e i ova biti besplatna. eto, ispuniše obe?anje. šteta da se propusti, zar ne?

btw, Worhola ste mogli videti (možda još uvek možete) i u Beogradu u galeriji New Moment Idea u Hilandarskoj.
Korisnikov avatar
By bigiboy
Voleo bih da idem ali kud bre u Novom Sadu ... :nope:
Korisnikov avatar
By Marvin
Produžili su do 26.
Ko nije stigao, ima još fore.
By жњ
Bila! Isla sam i u prostor Vojvodjanske banke, i ona galerija, zaboravih ime, i jos jedna sa postavkom cveca, mislim da je nekakvo "oko" u pitanju, zlatno ili tako nesto..

Izlozba je stvarno impresivna! Vecinu tih radova smo svi, naravno, videli i ranije. Ali videti ih sve odjednom u tolikim formatima - stvarno oduzima dah. Medjutim, najvise mi se svideo njegov vokmen :lol: Choveche, koja makina.. Pa ne bi ga skidala sa sebe :D

Zacudile su me dve/tri slike na spratu za koje sam prvo pomislila da su postavljene cisto da bi popunile prazninu jer su na njima bili motivi iz epske fantastike, sto je veoma odudaralo od ostatka postavke.. kad medjutim ono.. potpisano sa warhol workshop ili tako neshto.. :lood:
Korisnikov avatar
By m..
Kad se zatvara izlozba? Moj bata je bio, nosio digitalni, al se slike nisu pojavile (mislim da je zabranjeno fotkanje). Kuzim da sam do sada ionako videla vecinu Vorholovog opusa po raznim muzejima sirom Evrope, al bi mi bio gusht da zabodem ovo.
Korisnikov avatar
By nEne
fascinantni su mi radovi na platnu, ali vecina radova je stampa na papiru (poster, reprodukcija, kako god), pa pod staklom, sto ne oduzima bas dah...
By Gost
Originally posted by Marvin
Produžili su do 26.
Ko nije stigao, ima još fore.

:hiphip:

Ženo, vodiš me, right? :bubbles:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
uf, ja još nisam stigao, oti?i ?u od nedelje. (valjda).

danas sam baš komentarisao sa drugaricom (koja mi je i rekla da je produženo) kako je zanimljivo to da su eto sad produžili ovu izložbu, a ina?e galerije zvrje prazne. onda opet - to je Warhol, pop art, pa valjda je i poenta u tome da doðe sav mogu?i (ne)svet...
Korisnikov avatar
By MARQUE
Gledao sam njegove slike prije ?etiri godine (ako ne i više :misli: ) kada je izložba bila u Zagrebu. Sje?am se da je u nekoj prostoriji imao neke jastuke ispunjene dušikom ... sad ne mogu se sjetiti što je to to?no bilo :neznam: ... uglavnom znam da je voditelj deset puta minimalno rekao rije? "gay" u opisu njega i njegovih slika .. :kletva:

sve u svemu, nije loše za pogledati... :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Skyen
Originally posted by amnesia

Zacudile su me dve/tri slike na spratu za koje sam prvo pomislila da su postavljene cisto da bi popunile prazninu jer su na njima bili motivi iz epske fantastike, sto je veoma odudaralo od ostatka postavke.. kad medjutim ono.. potpisano sa warhol workshop ili tako neshto.. :lood:
meni su one najjace :D
inace, koliko sam ja skontala, to je radio njegov buraz, James Warhola (cak sam i zapisala, da bih skinula sa neta :nerd:

izlozba je zanimljiva, posebno u Vojvodjanskoj galeriji, definitivno vredi pogledati

ako nije receno, sve izlozbe su besplatne, na 4 lokacije, pa ko voli nek' izvoli

@krepala - jasta cu te voditi, ako se "ikada" pojavis
eve ti prevozno sredstvo :vestica:

;)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
valjda je produžena samo ona u galeriji VB na trgu. ima li neko kompletnu informaciju?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!