Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Hton
Skoro sam cuo ovu fascinantnu teoriju koja me je odusevila i bas dosta razmisljam o njoj poslednjih par dana-tako da cu je podeliti sa vama,a ako imate komentar napisite:)

Elem, Vergilije-rimski pesnik,pisac cuvene Eneide(rimskog pandana Homerovoj Odiseji), pisao je 'pastirske pesme'(ekloge) u kojima su izmedju ostalog opisane i ljubavne price izmedju mladih pastira i devojaka koje se nikada ne zavrsavaju sexom, vec najdalje do cega se ide jeste poljubac,koji odmah zatim prati tuga.
Ovo se objasnjava sledecom pricom(koju je ocigledno i sam Vergilije zastupao)
U raznim religijama(pa i Hriscanstvu) postoji momenat uzimanja(jedenja) neceg bozanskog radi povezivanja sa istim. Tako su npr. neki Indijanci u SevernojAmerici jeli zivotinjske organe ,jer se u njima nalazi deo bozanskog; u Hriscanstvu, postoji pricesce gde se simbolicnim jedenjem tela i krvi Hristove povezuje sa samim Bogom i time nosi Bog u sebi. Tako da kao da u nama postoji potreba da ono sto volimo uzmemo i nosimo u sebi i samim tim stalno budemo sa njim.
Tako da je poljubac zapravo aluzija na 'jedenje' radi sjedinjavanja sa voljenom osobom. Zato posle poljupca u Vergilijevim pesmama sledi tuga zbog te nemogucnosti sjedinjavanja dve zaljubljene osobe:( I zato Vergilije uzima poljubac kao vrhunski i najtragicniji cin ljubavi,a sex ostavlja po strani ,kao cin iz koga sledi produzenje ljudske vrste...

Eto...Verovatno je malo pateticno,ali nije lose:D
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Cool
I ja sam isto cuo nesto slicno :D
U kamenom dobu majka je detetu davala hranu iz usta(poput nekih zivotinja danas)
I to se prenosilo generacijama i naravno menjalo pa danas imam poljubac kao neku vrstu potrebe :D
Da sam malo recitiji verovatno bi ovaj post bio duzi :D
Nesto veceras nemam inspiraciju za filozofiranje :cita:
By ~ Le Saint X ~
Pa, verovatno je tako...

Zavisi kako se ljubish...i ja ponekad tripujem kao da cu nekoga da u/od/grizem ili neko mene

te, verujem da jeste simbolicno

mada...
trenutno mi je faza
vise

pojebi me ili cu ostati nesrecan

:D
Korisnikov avatar
By hlaefdige
jeste zanimljivo....

..naisla sam na takve podatke kada sam u nekom rano-adolescentskom periodu iz nekog razloga htela da shvatim patologiju kanibalizma kod ljudi....

...naravno, to nije bila neka duboka studija s moje strane, ali osnova je u principu to simbolicno sjedinjavanje (naravno, ovo je najbrutalnija banalizacija).....

..hocu da kazem, eto, ponavlja se neki arhetipski motiv u tom smislu....zanimljivo...
Korisnikov avatar
By ns.happy
to da majke hrane decu hranom koje su one sazvakale, donekle ima opravdanja u zdravstvenom smislu. naime, na taj nacin, kao i putem mleka, kolostruma, majke su prenosile antitela detetu koje ih nema u tom stadijumu zivota...
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Mogu reci da kod sebe nalazim cesto potrebu da kada se ljubim sa nekim - dragim, ugrizem ili budem ugrizena...ali bas nesvesno uradim to.

Hm...da da pojedi me definitivno :blush:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Blabla procitaj "Poljubac u doba kuliranja" od Zorice Tomic, tu mozes naci i to sto si sam napisao kao i jos mnogo drugih zanimljivosti oko poljubaca.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Originally posted by Zonche
Blabla procitaj "Poljubac u doba kuliranja" od Zorice Tomic, tu mozes naci i to sto si sam napisao kao i jos mnogo drugih zanimljivosti oko poljubaca.

BLABLA ????
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by Renoir

mada...
trenutno mi je faza
vise

pojebi me ili cu ostati nesrecan

:D
I sto se sexa tice mozes naci vrlo inspirativno 'opravdanje' u antici:D - i to bas u vezi sa sexom izmedju dva muskarca.
Bila je jedna struja koja je zastupala teoriju da je odnos izmedju dva muskarca blizi savrsenstvu i dostizanju nekog bozanskog iskustva, iz razloga sto je sex izmedju dva muskarca cilj sam za sebe(bas kao i bozanstvo), dok je cilj sexa izmedju muskarca i zene nastavak ljudske vrste-sto ga cini manje savrsenim...
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Originally posted by DarkAngel
Originally posted by Zonche

BLABLA ????
Jaooo, prividjam mu se :radosnice:
Potrudicu se da nadjem tu knjigu. :lol:

A ne znam, malko mi je sumnjiva cela ta prica.
Ako pogledamo to pricesce - u sebe bukvalno unosimo parce hleba, tj Hristovog tela, u tim obrednim ritualima unosilo se meso zivotinje za koju se verovalo da je otelotvorenje bozanstva, predmeta obozavanja.
Ok i poljupcem unosimo nesto od voljene osobe u sebe (pljuvacku) ali nisam siguran koliko su bili svesni toga u Vergilijevo vreme. Mozda je on to posmatrao sa nekog viseg duhovnog nivoa :giggle:
U tom slucaju poljupcem svakako vise dobijamo od voljene osobe...

Ali npr. ovo "I zato Vergilije uzima poljubac kao vrhunski i najtragicniji cin ljubavi,a sex ostavlja po strani ,kao cin iz koga sledi produzenje ljudske vrste..." mi zvuci malo...
Kao da u to vreme nisu upraznjavali analni sex, nakon kojeg ostaje nesto od voljene osobe u nasem telu a ipak neproduzava vrstu :D
Vergilije cistunac :balon:
Hocu pastirski sex! :lol:
Korisnikov avatar
By Hton
Ne znam da li ovo imas na umu kada kazes pastirski sex:D

UPOZORENJE: ilustracija je vrlo odvratna tako da ko nije spreman na pastirski sex neka ne otvara:D (u pitanju je poznati francuski slikar i ilustrator erotskih romana u francuskoj u 19 veku - Paul Avril)

[img=http://img249.imageshack.us/img249/434/17stt1.th.jpg]
Korisnikov avatar
By Hton
Slika
Slika

Delu je mi kao neki shit koji se dobija uz my love story(mada ni ovo nije nista bolje-blic plus)... ,ali evo dacu mu shanse cim nadjem malo vise vremena...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!