Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by AngraMaina

meni se ide u arizonu :goran: i spaniju :goran:
meni na Aljasku :goran: i na neko ostrvo, bilo koje (Hawai, Dominikana, Cuba...) :goran: i ide mi se da overim Australiju :goran: ...i to je to za sada. Toskana, Provansa....tamo mi se već ne ide, tamo mi se živi pa ne računam u ovo...
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam buduća manekenka - pozdrav za stariju koleginicu.

:cowboy:
Korisnikov avatar
By Sing
Starija?!!!! :oklagija:
Ja sam MLADA penzionerka, tenk ju veri mach!
Korisnikov avatar
By Mars
Mlada i LEPA, znam, ono je bilo više u ISKUSTVENOM smislu.
Starija = MUDRIJA.

:andjelak:
Korisnikov avatar
By Mars
98...99....100!

Baš sam te lepo počešljala!

:D
By Bombina
bez viza sutra se putuje,al mora se da podnese zahtev dugoracno viza ukoliko moze da se udati,ozenjenima stranaca koji zive eu..
Korisnikov avatar
By spliff
planiram krajem aprila za amsterdam
a ne bi bilo loshe da se overi berlinski pride :zastava:
Korisnikov avatar
By Mikili73
Malo do Budimpešte sledeći petak, a onda početkom januara par dana do Beča i Salzburga.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Aman ljudi, kako cujem ne moze to jos uvek tako: pasos u dzep pa trk u inostranstvo.

Mora da se posalje garancija od privatnog lica ili potvrda boravka u hoteli i sl.

Ako putuje te preko agencije onda vam oni sve srede, kao sto je ustvari i ranije bilo.
Korisnikov avatar
By horus.
naparavise cirkus u subotici slaveci beli sengen... :iskolacen:

skroz je :barf:
Korisnikov avatar
By Mikili73
Originally posted by antibiotic

Aman ljudi, kako cujem ne moze to jos uvek tako: pasos u dzep pa trk u inostranstvo.

Mora da se posalje garancija od privatnog lica ili potvrda boravka u hoteli i sl.

Ako putuje te preko agencije onda vam oni sve srede, kao sto je ustvari i ranije bilo.

Može ...naravno ne kao muva bez glave. Pare u džep, poželjno zdravstveno osiguranje jer mogu da ga zatraže, poželjna rezervacija hotela ili kod koga ideš itd.....isto kao i pre 20 godina, ni onda se nije moglo baš kako je ko smislio, a može i da te niko ništa ne pita. Zavisi od više stvari.
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Mikili73

Može ...naravno ne kao muva bez glave. Pare u džep, poželjno zdravstveno osiguranje jer mogu da ga zatraže, poželjna rezervacija hotela ili kod koga ideš itd.....isto kao i pre 20 godina, ni onda se nije moglo baš kako je ko smislio, a može i da te niko ništa ne pita. Zavisi od više stvari.
Isto kao i sa svim ostalim zemljama ciji drzavljani mogu u Shengen zonu bez viza ( u tu grupu spadaju cak i SAD).

U stvarnosti, u vecini slucajeva kad te na pregledu pasosa pitaju kuda ides i kojim povodom i ti kazes (uz osmeh, kulturno) 'kod prijatelja Marka u Berlin na nedelju dana' (i uz t ponudis i kopiju povratne karte), budes pozdravljen i to je to.

:veverica:
By Bombina
i to ne znamo moracu da saznam kako stoje stvari sa carinom,jer ja u aprilu ove godine planiram da putujem,al moracu da znam na cemu kako udje pita carina,a bez veze pita za novca uf,i tako imam prijatelja koji zive,pa da upoznam u eu,kao turisticka
Korisnikov avatar
By antibiotic
Faktor "može i da te niko ništa ne pita" zavisi od vise stvari.

- Sto rece Sing, koliko si fin i kulturan - pozeljno je dati utisak obrazovanog coveka/zene,
- Spoljasnjost, garderoba je takodje bitna. Nekom ko je "sumnjiv" moze se videti iz aviona.
- Ne ponasati se kao da granicari, policija... tebi cine neku uslugu, vec da je to vise uzajamno, pitati za informacije.
- Ne praviti se ni tuta muta, bolje ti da pitas nesto, nego oni.
- Svako ko bilo sta radi sa ljudima vise voli da vidi vedro, nasmejano lice, nego nekog mrguda.
- Ako imate averziju prema pseudo autoritetima u uniformi, potrudite se da to sakrijete, ipak su oni samo ljudi. Zamislite ih gole, pogotovu ako je neki zgodan/zgodna. :)

Moguce je da ce neko vreme u pocetku traziti rezervacije hotela, osiguranja... kako bi sto vise izbegli masovnu najezdu ljudi tik posle ukidanja viza sve dok se putevi malo ne probiju.
Posto su sada praznici, protok turista je veci, te se moze lakse dati odgovor na pitanje "zbog cega putujes, gde ides"? itd.

Posto je nama prva i jedina granica ka Evropi - Madjarska, treba imati u vidu da su madjari nazalost dosta korumpirani - da su digli one cardake na Horgosu imajuci u vidu da ce granica tamo postojati barem narednih 100 godina. Ipak, to su sve "nasi" ljudi, gotovo svi pricaju srpski, ali nemaju razumevanja kad to neko zloupotrebi pocevsi da se pravi pametan na maternjem srpskom.

Ostale male tipove za putovanje kroz Evropu mozete procitati u interesantnom tekstu ovde.
Korisnikov avatar
By Mikili73
Pa jeste, polako će to sve da dođe na neku normalu.
Korisnikov avatar
By Sing
Svidja mi se citirani tekst sa linka koji je dao antibiotic
Korisnikov avatar
By He_Marlene
u aprilu idem do Beca,Berlina,Amsterdama,Brisela i Pariza...Jedva cekam:dj:
Korisnikov avatar
By spliff
gde moze da se uzme zdravstveno osiguranje ako se putuje u svom aranzmanu?
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by spliff

gde moze da se uzme zdravstveno osiguranje ako se putuje u svom aranzmanu?
U skoro svakoj turističkoj agenciji. Ima jedna povoljna na Obilićevom vencu (izbijaš pravo na nju idući iz Kneza) a u okolini ambasada ih ima dosta.

Sećam se da je postojalo i neko državno osiguranje, mislim da se vadilo u Nemanjinoj, koje je bilo mnogo jeftinije (agencijsko je evro po danu a državno je bilo mislim 200 dinara za 3 meseca), ali niti znam da li se to još izdaje, niti da li se priznaje.
Korisnikov avatar
By spliff
kod uniqa-e koshta oko 750 rsd za nedelju dana u holandiji
cool
:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!