Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By helios
nova mreza ce se ipak zvati VIP kao u hrvatskoj, kampanja i prodaja krecu u ponedeljak, 11.06.
Korisnikov avatar
By EnRage
Vec kruze price da nisu stigli napraviti novi dizajn pa su ga samo prekopirali iz Hrvatske, a prije samo dva tjedna iz RATEL-a su objavili da nemaju niti potrebnu opremu te da nisu ispuili niti jedan uvjet za pocetak rada.

"Vip je veoma ponosan što je za samo šest meseci izgradio novog mobilnog operatera na srpskom tržistu" - ovo je smijesno, tipicna VIP retorika kao i kod nas, nisu nista gradili, napravili su par baznih stanica i BG, ostalo je nac roaming. Mislim, to je normalno kad bilo koja mreza pocinje, pogotovo treca, ali glupo se onda k..citi s nekim velikih pothvatima.

Sve u svemu, dobra je vijest da ce prvih 50.000 brojeva kostati 100 dinara s kreditom od 1000 dinara. Samo me zanimaju cijene tj. da li ce i njih kopirati iz Hrvatske i uvoditi brojne ogranicene akcije s bezbroj zvjezdica i uvjeta u kojima se niti odvjetnik ne moze snaci.

Ovako to izgleda kod nas kod VIP--a, reklama ide ovako:

RAZGOVORI ZA 0 KUNA, SVI NA NULU - to super zvuci i to stoji na jumbo plakatima, a onda kad procitate uvjete, glava vas zaboli:

"Opcija će biti aktivirana u roku 24 sata, ukoliko u trenutku aktivacije imate na svom Vipme računu dovoljan iznos za naplatu mjesečne naknade u iznosu od 60 kn (600 dinara), o čemu ćete biti obaviješteni putem SMS poruke.

Promotivno razdoblje za aktivaciju ove opcije je od 12.4. do 31.7.2007.
Njeno trajanje je 30 dana od aktivacije/produženja (maksimalno do 31.8.2007.). Nakon toga, akcije vise nema.

Naravno, SMS poruke se naplacuju po normalnoj cijeni. Uspostava svakog poziva naplacuje se 0.25 kn (2.5 dinara).

GPRS i MMS se naplacuju takodjer po normalnim cijenama koje su, da vas utjesim, kod nas vece nego kod vas tj. GPRS je puno skuplji kod sva tri nasa operatera.

E to je problem, oni u svom marketingu vole sve "zakopat", mislim vole svi, ali VIP u tome prednjaci, barem kod nas, mozda cete vi imati vise srece.
Korisnikov avatar
By HARP
To je kompanija za elitnije korisnike, da kazem sa dubljim dzepom.
Visoka usluga ali visoka i cena.
Ne znam, jos uvek je u Srbiji razgovarati na mob. citavo bogatstvo, kao i sve druge usluge :nokti:
Korisnikov avatar
By andjela
pa sve zavisi kod koga si i koji paket koristis

ja sam kod telenora na pro400 i racun mi je oko 3000 a bas pricam
Korisnikov avatar
By Egmont
Ocekujem da pocnu da rade.
Korisnikov avatar
By EnRage
Oni jesu tvrtka s visokim cijenama koja usluge dobro naplacuje, no, ne znam hoce li tako moci poslovati i u zemlji gdje dolaze kao treci, ipak onda moraju spustiti cijene da dobiju korisnike.

Evo i web je tu, u inicjalnoj fazi :)

http://www.vipmobile.co.yu/
Korisnikov avatar
By erkondisn
ocito im je gorilo pod petama kad su se na kraju odlucili na ovakav potez. doduse, imat ce jeftinije troskove poslovanja jer imaju vec gotov kompletni korporacijski brand (koji su ionako masno vec platili), reklame (koje ionako snimaju za pravo malo bogatstvo angazirajuci brazilske manekene i manekenke, britanskog rezisera, originalne eskime kojima plate smjestaj u sheratonu itd...), a vjerujem i tarifne modele.

koliko ce im se to isplatiti, ocito ce pokazati vrijeme, ali da ce sjediti skrstenih ruku, cisto sumnjam :)
Korisnikov avatar
By MARQUE
hehe, baš zgodno što imamo i VIP u Srbiji. Doduše, u Hrvatskoj je VIPnet, a u Srbiji će biti koliko vidim VIPmobile. :cheer:

Zadnja 2 mjeseca VIPnet call centar u Zagrebu je bio prepun mladih ljudi iz Srbije koji su bili ovdje na treningu. Ja sam imao jednu Svetlanu iz Niša dva tjedna i nakratko jednog Marka (nemam pojma odakle je on bio) koji su slušali moja pozive, pa sam im pokazivao malo rad sa programima, gdje što treba zabilježit kad korisnik nazove itd... imali su plaćen smještaj u Zagrebu i tu su bili puna 2 mjeseca. Baš su svi bili dragi i simpatični :cheer:

Također, često VIPovci iz Zagreba idu u Beograd, nema šta - Austrijanci obnavljaju bratsvo i jedinstvo :D
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by EnRage
Zar se kod vas jos placa skuplje poruka u inozemstvo? To je UZASNO glupo, ovdje je oduvijek ista cijena za SMS slao ti u susjedni kvart ili u Nigeriju. Prosjecno SMS kosta oko 30 lipa, dakle oko 3 dinara bi to bilo, ja mislim.
Na telenor mrezhi:

Cene slanja kratkih SMS poruka ka inostranstvu:

* post paid - 5,50 dinara po jednoj poruci
* pre paid - 6,25 dinara po jednoj poruci

Navedene cene su bez PDV-a.

PDV je 18% pa je to dakle 6,49 din za post paid i 7,38 din za pre paid.

Cena SMS ka domacim mrezhama je 2 din sa PDV za vecinu post paid paketa, za pre paid nisam siguran ali je oko 3.

Cene poruka za inostranstvo su dakle chista kradja!

Da ne pricham o tome koliko cu poludeti od CENA BEZ PDV-A !! Treba uvesti zakon da se PDV MORA urachunati u svaku cenu prilikom njenog prikaza.

Grrr! :lol:
Korisnikov avatar
By EnRage
Kod nas su prije masovno mobilni operateri isticali cijene bez PDV-a, sad je nesto bolje. Nadam se da ce VIP Srbija imati iste cijene SMS-ova za cijeli svijet pa ce onda i drugi morati sniziti.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by REI
Da ne pricham o tome koliko cu poludeti od CENA BEZ PDV-A !! Treba uvesti zakon da se PDV MORA urachunati u svaku cenu prilikom njenog prikaza.
Grrr! :lol:
Joj ćuti...
Ja kontam da mi je taj jebeni PDV skinuo bar par hiljada kalorija do sada :lol:
Treba izračunati 18%... pa to dadati na cenu... a sve peške :vruce:
Korisnikov avatar
By nEne
haha, ZNAO sam da ce uzeti vizualno resenje VipNet-a (koje mi se btw, bas svidja), apsolutno sam bio siguran. cak i kada je ime TopNet bilo u opticaju, kontao sam da ce samo da zamene ta tri slova...

ocekujem dosta nize cene, jer drugacije nece moci da dobiju korisnike.
Korisnikov avatar
By bigiboy
Originally posted by MARQUE
Zadnja 2 mjeseca VIPnet call centar u Zagrebu je bio prepun mladih ljudi iz Srbije koji su bili ovdje na treningu. Ja sam imao jednu Svetlanu iz Niša dva tjedna i nakratko jednog Marka (nemam pojma odakle je on bio) koji su slušali moja pozive, pa sam im pokazivao malo rad sa programima, gdje što treba zabilježit kad korisnik nazove itd... imali su plaćen smještaj u Zagrebu i tu su bili puna 2 mjeseca. Baš su svi bili dragi i simpatični :cheer:

Također, često VIPovci iz Zagreba idu u Beograd, nema šta - Austrijanci obnavljaju bratsvo i jedinstvo :D
Moj drug je poslo prijavu na konkurs za zaposlenje i posle mesec dana došao u Beograd na intervju, clanovi komisije inace svi iz Zagreba nezaintersovano su trazili da im preprica svoj CV koji su imali ispred sebe, nikada mu se niko vise nije javio a imao je sve uvete za taj poso ... 7000 ljudi je konkurisalo za 300 mesta :sigh:

Drago mi je što se mreža zove VIP, imam vip.hr sim karticu još od prošlog letovanja u Hrvatskoj, mreža je mnogo dobra u HR, iako mislim da će se ova u Srbiji mnogo da razlikuje od one u HR. Tamo ciljaju na kvalitet, a ovde verovatno na male cene ...
Korisnikov avatar
By erkondisn
Kupovinom jednog od tri nova paketa "priča", "poruka" ili "posle 4" korisnici za 200 dinara dobijaju nov broj i kredit od 200 dinara.

U pripejd paketu "priča" cena razgovora u okviru Telenorove mreže košta 2,9 dinara po minutu, u okviru nacionalne mreže 6,5 dinara, SMS poruka košta 2,9 dinara, a razgovori se tarifiraju po sekundi.

Kupovinom paketa "poruke", prema rečima marketing menadžera Nenada Antića, korisnici će moći da razmenjuju poruke po ceni od jednog dinara, dok minut telefoniranja košta 7,5 dinara, uz tarifiranje po minutu.

Za korisnike koji najčešće mobilni telefon koriste posle podne Telernor je pripremio paket "posle 4", u kojem cena razgovora od 16.00 do 8.00 košta 2,9 dinara po minutu, a van tog intervala 9,9 dinara. Dosadašnji korisnici pripejd usluga Telenora na nove tarife mogu preći besplatno, pozivanjem korisničkog broja ili odlaskom u prodavnice.

(b92)

Bravo za Telenor :cheer:
e sad se vec pocinje nesto desavati :D samo da jos korigiraju postpaid cijene jer mi se ovo ne cini posteno za pretplatnike ;)

mislim da ce MTS imati dosta manevra za manipulaciju cijenama :)
Korisnikov avatar
By nEne
ove telenorove cene su jako lepe! :up:

sad ispada da ja na telekomovom postpaidu placam vise od ovoga! :nazalost:
Korisnikov avatar
By Rei
Negde sam prochitao, ne znam gde, prvih 50 hiljada vip pre paid kartca koshtace 100 dinara, a imace 1000 dinara kredita. :)
Korisnikov avatar
By andjela
a post paid? paketi? telefoni? :)
By Sixto
Eto, klasika, prva tura PREPAID i svi ustupci njima! Ma jebe se njima za postpaid korisnike! Jos dugo ce biti to luxuz u Srbiji! Treba skinuti monopol da moze da se bavi time ko zeli, e da vidis onda trzisne utakmice i frke medju kompanijama!
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Sixto
Eto, klasika, prva tura PREPAID i svi ustupci njima! Ma jebe se njima za postpaid korisnike! Jos dugo ce biti to luxuz u Srbiji! Treba skinuti monopol da moze da se bavi time ko zeli, e da vidis onda trzisne utakmice i frke medju kompanijama!
Polako polako... Seti se da pre samo godinu dana nisi imao ni upola izbora koliko imash sad, shto se tiche post paid tarifa i prednosti koje donose. A bice i bolje. :)
Korisnikov avatar
By erkondisn
navodno su postavili nekih 10ak starijih baznih stanica po Beogradu (na cijeli grad 10 baznih stanica, krasno, nema sta), koje su dosle iz Rumunjske (ja bi rekao i iz Hrvatske), tako da ce tako za pocetak biti pokrivenost. ostatak zemlje pokrivat ce nacionalni roaming s MTS-om.
Korisnikov avatar
By iJazz
Originally posted by Sixto
Pretpostavljam da su u skorije vreme Telenor i mt:s stekli dobar broj postpaid korisnika tako što su ovi kupili novi mobilni i obavezali se ugovorom koji ne mogu raskinuti dve godine (ili koliko već). Zato ne strahuju da će ih izgubiti.

Sa druge strane prepaid korisnike ništa ne obavezuje prema Telenoru ili mt:s-u, te se trenutno više brinu o njima, jer se plaše da će preći na nekog od konkurentih provajdera. Verovatno je zato i došlo do novih prepaid tarifnih paketa...

BTW, koliko ja vidim ne postoji monopol. Tu su Telenor, mt:s, a od ponedeljka i Vip mobile.
Korisnikov avatar
By Rei
Bah, znao sam da ce biti neka fora sa ovim karticama za 100 din.
Jedna zhena shto radi u trafici mi reche da ju je kupila, ali kredit nije dobila, nego ce ga tek dobiti kasnije, kad vip sredi mrezhu & ostala sranja :wtf: a takodje ce onda imati samo 15 dana da potroshi tih 1k din. :doh:

Ali dobro, i to bi bilo ok ... kada bi kartica uopshte bilo. Danas sam trazhio, ljudi po prodavnicama mi svi prichaju istu prichu - ljudi koji ih donose, odma' ih pokupuju. Ostave im malo chisto da imaju shta da prodaju. Shto se naravno razgrabi za par sati.

Grr.

Telenor je zakon. :leviathan:
Korisnikov avatar
By andjela
100 din kartica sa 1100din kredita

tek za nedelju dana pustaju signal

ako stavite karticu u telefon i ako vas pozove neko iz Vip-a u toku tih nedelju dana, dobijate na poklon telefon :)

telenor je zakon :)
Korisnikov avatar
By Rei
Kakav telefon?
Ko ako me pozove?

Elem, nashao sam kartice. U ComTrade shopu preko puta Bazara u NS, ako nekog zanima.

I jes' reche mi automat da cu dobiti obaveshtenje na sms kada puste mrezhu u rad. Samo ne znam kako cu taj sms dobiti kada karticu necu drzhati u fonu jer naravno nemam zbog chega. :shrug:

Telenor je zakon :leviathan:

I ovaj tvoj avatar andjela :)
Korisnikov avatar
By andjela
nemam pojma poklanjaju samsung i nokia telefone, a kakve ...

zvace korisnicki servis :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by REI
Kakav telefon?
Ko ako me pozove?

Elem, nashao sam kartice. U ComTrade shopu preko puta Bazara u NS, ako nekog zanima.

I jes' reche mi automat da cu dobiti obaveshtenje na sms kada puste mrezhu u rad. Samo ne znam kako cu taj sms dobiti kada karticu necu drzhati u fonu jer naravno nemam zbog chega. :shrug:

Telenor je zakon :leviathan:

I ovaj tvoj avatar andjela :)
Ak ti nije bed, slobodno mi kupiš jednu karticu pa ti ja vratim lovu? :D
Korisnikov avatar
By andjela
citam na benchu ljudi kupuju po 5 kartica. to je max :D
Korisnikov avatar
By Stripi
Meni bi i jedna bila dovoljno :yes:
Korisnikov avatar
By Allkey
Moram da budem duhovit. :D

Od vip-a ochekujem mobilni telefon, tj. pobedu na nagradnoj igri. ^_^

Nadam se da cje biti cene onakve kakvim ih i reklamiraju, a i da cje usluga biti... Hm... Iole pristojna. (ako mt:s-ovu uslugu smatram krajnje beskorisnom i uzhasnom).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!