Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
ovo je tema o kojoj godinama razmisljam, i vec sam otvarao slicne topice, ali nikad nisam dosao do nekog konacnog zakljucka.

recimo, one poznate karikature muhameda su izazvale kaos u islamskom svijetu. naravno, problem je nacelno bio u tome sto je muhamed uopce prikazan, ali je takodjer bio problem sto se jednu nekim ljudima svetu figuru stavlja u komican kontekst. ismijava, jel. ima i fora njemacki strip u kojem isus puši travu, ali to nije izazvalo toliku dramu. :spliff:

no, humor i satira su standardno imali na meti razne drustvene tabue, besmislene obicaje, klasne razlike, religijsko licemjerje i besmislice, a sve to (i jos mnogo vise) i jest poanta humora, da razotkrije kroz smijeh.

onda imaju stvari koje su na drugi nacin svete. recimo, holokaust. ali to nije nimalo manje smijesnom ucinilo onu epizodu 'curb your enthusiasm' u kojoj se susreću i svađaju dva survivora, jedan iz konc-logora a drugi iz reality showa. :D naravno, neki ljudi su se uvrijedili, a vjerujem da bi bila jos veca darama da larry david nije i sam jevrej.

busha se takodjer brutalno ismijavalo, bez obzira na to sto je covjek predstavljao i kljucnu drzavnu instituciju u SAD-u, odnosno baš zbog toga.

i da, postoji dobar dio humora koji nije a priori dobroćudan, ali time ne znaci da je amoralan.

uglavnom, koje su granice humora? kada fakat nije mjesto i vrijeme za salu? koliko je vazno tko se sali i u vezi koga? any thoughts?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ništa mi nije sveto, pa ni srpstvo. Samo mi je skatološka tematika neprijatna.
Korisnikov avatar
By Burak
U seriji Dr House glavni lik pretjeruje u humoru i mislim da se tu prelazi granica zdravog humora. Bacati šale i zezalice u situacijama kada npr djevojčica od 5 godina umire, po meni je nemoralno koliko god da je smiješno..
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by burak-BL

U seriji Dr House glavni lik pretjeruje u humoru i mislim da se tu prelazi granica zdravog humora. Bacati šale i zezalice u situacijama kada npr djevojčica od 5 godina umire, po meni je nemoralno koliko god da je smiješno..
O, pa u tim situacijama se najvise smejem. nezavisno od Hausa, koga i ne gledam, je li.
Na dedinoj sahrani sam umirala od smeha, kada god mi jave da je neko umro ja se nekontrolisano kikocem. Mislim da je Frojd pricao o tome.
By Speculum Columbae
Moram da se u potpunosti složim sa Orlando The Lady.
Takođe, ništa mi nije sveto i sa svime se šalim.
Džordž Bernard Šo je rekao da se sa svime treba šaliti, ako se to radi na inteligentan i dobar način (tj. da i neukusna šala uz malo inteligencije može pretvoriti sahranu u smejanje).
Jednostavan primer je to što sam, na sahrani sina moje rođake koji se ubio, izjavio, pred svima, za stolom:
- Ijao, što vam valja ovaj ratluk, leg'o mi kao majka preko mrtvog sina.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
ne postoji univerzalna granica humora, potpuno je individualna i zavisi tolerantnosti pojedinca.

po mom misljenju ta granica se prelazi kad svojom salom nekome nanosimo stetu u psihickom smislu, medjutim posledice naseg humora mogu dobiti i fizicku dimenziju stvaranjem predrasuda.

sale sa religijskom pozadinom ne smatram skodnima zato sto je religija ustvari vrhunac ljudske gluposti.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Orlando the Lady

O, pa u tim situacijama se najvise smejem. nezavisno od Hausa, koga i ne gledam, je li.
Na dedinoj sahrani sam umirala od smeha, kada god mi jave da je neko umro ja se nekontrolisano kikocem. Mislim da je Frojd pricao o tome.

Isto sam skoro,kada mi je deda umro,a obzirom da je i imao 95 godina,ne da sam se smejao,nego sam sprdao se sa svestenikom i pitao ga ko ga je pozvao,jer je deda bio komunista i kao takav treba da se sahrani,bez krsta,popa i ostalih gluposti..Tuc-muc..Onda se i brat i njegova devojka ukljucise u spiku-"mozete li vi da postanete patrijarh?",gde se pop sablaznio:lol:
Sve u svemu,jako mi je tesko bilo..Ali iznadje se neki osmeh,okrene se na shalu i to ne bi trebalo da je cudno,secajuci se njega kakav je bio i da bi se verujem i on smejao citavoj toj sharadi.

ont: Ne volim "tesne" situacije...Neprijatno mi je.Moram da podignem citavu pricu,pa ma koliko bolna bila na neki humor.Nije mi stran crni humor uopste.:)
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by Dante

Džordž Bernard Šo je rekao da se sa svime treba šaliti, ako se to radi na inteligentan i dobar način (tj. da i neukusna šala uz malo inteligencije može pretvoriti sahranu u smejanje).
Jednostavan primer je to što sam, na sahrani sina moje rođake koji se ubio, izjavio, pred svima, za stolom:
E pa da sam ja bio na mjestu te ožalošćene majke pljuno bih te na taj ratluk. :pljuje:
Jbt kako nemaš mjeru nikakvu? Kako nisi svjestan da je ta tvoja izjava nekome nanijela bol?
By Speculum Columbae
Nisam je rekao pretenciozno, izletelo mi je. Njih par se čak nasmejalo, koji su sedeli blizu mene,ali meni je bilo neprijatno.
Korisnikov avatar
By Burak

Pa nije isto kad umre neko od 100 godina i dijete od 3! Upravo je tu razlika zdravog humora i pretjerivanja!
Korisnikov avatar
By ns.happy
povuci neku granicu jeste kao pricati o dobrom ukusu - nemoguce i neumesno. ali, uvek sam verovao da je bezobrazan onaj koji slusa, a ne onaj koji govori.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Tungi
.Onda se i brat i njegova devojka ukljucise u spiku-"mozete li vi da postanete patrijarh?",gde se pop sablaznio:lol:
.... :iskolacen:
:roflmao:
Nije da ne znaju.Vec su morali da pokrenu neku zajebanciju,a ovaj se jos i pravda-pa ja sam PORODICAN covek,kako?!..Da ne pricam kako se spotakao i kako sam ja umalo leteo,sa sve onim vencem koji sam nosio:lol:
Korisnikov avatar
By Mage

E pa da sam ja bio na mjestu te ožalošćene majke pljuno bih te na taj ratluk. :pljuje:
Jbt kako nemaš mjeru nikakvu? Kako nisi svjestan da je ta tvoja izjava nekome nanijela bol?
Ja da sam ta jadna žena, verovatno bih mu iščupao grkljan.

Sećam se kada je mojoj drugarici umro ćale u drugom srednje, pa smo otišli kao razred na sahranu. Jedan retard je non stop sprdao šale i smejao se, i kada su zakopali kovčeg i počeli da tabaju zemljište, rekao je: "tako je, tako je! Nećeš izaći!"

Ja sam hteo da ga ubijem od batina. Kakvo govno.

E to je npr. neslana šala.

Mada ja tvrdim da je svaki humor po nekog štetan. Nekome je uvek neprijatno i oseća se povređeno.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Mage

Mada ja tvrdim da je svaki humor po nekog štetan. Nekome je uvek neprijatno i oseća se povređeno.
iako zvuci ekstremno, slazem se s ovom izjavom. uz napomenu da ne mislim da to treba sprijeciti humor, ali da... uvijek se smije na neciji racun.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Popeye
Originally posted by Mage

iako zvuci ekstremno, slazem se s ovom izjavom. uz napomenu da ne mislim da to treba sprijeciti humor, ali da... uvijek se smije na neciji racun.
Da, ukoliko se neko ne sprda na svoj.
Ja to volim, pošto sam i tada centar pažnje! :smug:
Korisnikov avatar
By Sunce
Moj manastir ne poznaje granice humora. Kad se sestre i ja smejemo, i zidovi se smeju, krave muzare, svinje i kokosi, svi junaci iz procitanih knjiga legnu na parket i valjaju se, andjeli sa freski sidju i kikocu se toliko glasno da se i sam Bog stvori. U tom trenutku zastanemo, a onda se toliko jako smejemo, da more zatalasa jace. :opatica:
Korisnikov avatar
By Madonna
ne znam gde su kome granice ali svakako znam da mnogima nedostaje DOZER :lol:
sve je ok u nekim umerenim granicama a kad počne silovanje (kao što ja silujem forum last couple of days) onda treba spustiti loptu ili se u ovom slučaju uozbiljiti i izviniti. a ne ponašati se kao ona majmunčina na sahrani
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Null

sve je ok u nekim umerenim granicama a kad počne silovanje (kao što ja silujem forum last couple of days) onda treba spustiti loptu ili se u ovom slučaju uozbiljiti i izviniti. a ne ponašati se kao ona majmunčina na sahrani
Mali, ne filozofiraj, nego SILUJ! :)
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Dirrty

Da, ukoliko se neko ne sprda na svoj.
da cujemo... :fen:

@null: problem s tim idiotom sa sahrane, koliko se moze shvatiti iz opisanog, je prvenstveno bio sto nije bio duhovit. ljude se moze natjerati da se smiju preko granica malograđanske pristojnosti, ali mora biti smijesno, jel.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Sunce
Originally posted by Null

Mali, ne filozofiraj, nego SILUJ! :)
pa mogu ja to usput :smeh:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by colonia_boy

ne postoji univerzalna granica humora, potpuno je individualna i zavisi tolerantnosti pojedinca.

po mom misljenju ta granica se prelazi kad svojom salom nekome nanosimo stetu u psihickom smislu, medjutim posledice naseg humora mogu dobiti i fizicku dimenziju stvaranjem predrasuda.

sale sa religijskom pozadinom ne smatram skodnima zato sto je religija ustvari vrhunac ljudske gluposti.
Slazem se u potpunosti sa Coloniom.

Po meni je svaki humor ok, cak i crni humor, najgori, ukoilko njime ne stetimo nikome, a to je tako individualno.

Recimo, da sam ja bio na mestu te zene, ja bih se pokidao od smeha na Tungijevu izjavu.

Posebno u tim groznim turobnim situacijama, sale izbijaju iz mene kao blesave jer je to meni kao lek. Ja svaku situaciju volim da ismevam (odatle i Forumland) i tako funkcionisem.

Sad, pazim da ne budem bezdusan i da ne preterujem kada su drugi u pitanju, ali sa druge strane, jebe mi se za preosetljive ljude koji ne umeju da prihvate salu na njihov racun.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Zonche!
Originally posted by colonia_boy

Slazem se u potpunosti sa Coloniom.

Po meni je svaki humor ok, cak i crni humor, najgori, ukoilko njime ne stetimo nikome, a to je tako individualno.

Recimo, da sam ja bio na mestu te zene, ja bih se pokidao od smeha na Tungijevu izjavu.

Posebno u tim groznim turobnim situacijama, sale izbijaju iz mene kao blesave jer je to meni kao lek. Ja svaku situaciju volim da ismevam (odatle i Forumland) i tako funkcionisem.

Sad, pazim da ne budem bezdusan i da ne preterujem kada su drugi u pitanju, ali sa druge strane, jebe mi se za preosetljive ljude koji ne umeju da prihvate salu na njihov racun.
Profulao si duso malo,nije moja,vec Danteova izjava:D
Korisnikov avatar
By ns.happy
jos 4 sataaaaaaa :peva:

edit, zajebah se, mislio samd a sam u forumlandu, cim vidim zonceta...
Korisnikov avatar
By castor

crno, crno, crno i presmesno
sada
u toj situaciji
uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!