Originally posted by Divlja
Originally posted by Sprinter
Originally posted by Divlja
Trnova Ruzica ne postoji,sta ti je...
kolko ti imas argumenata da bog postoji toliko ja imam da postoji trnova ruzica. znam da bi volela da nije tako, al jbg jeste.
a to sto koristite priliku u onom delu u kome je nauka tek na pocetku puta da objasni neke stvari (pojave-cinjenice) za manipulaciju sirokih narodnih masa to je posebna prica.
Ko to koristi ''priliku za manipulaciju sirokih narodnih masa''?
Ja jok...
U kom vremenu zivimo? Vreme se racuna od Hrista, odnosno ovo Novo doba u kom smo sada racunaju ljudi od Hrista, zar ti to ne govori nesto?
Prvo, religija ima svoje mesto u drustvu, kakvo god da je drustvo tj.drzava i kakva god da je religija u pitanju. Te odnose treba urediti kako valja. Ja sam licno za sekularnu drzavu, bez obzira sto jesam vernik, ali treba da se zna sta je cije,''caru carevo, Bogu bozije'' sto bi se reklo. Ovo danas u Srbiji nista ne valja.
Mnogi se kriju iza krsta i vernika. Mnogo sta se isto tako krije iza crkve i njenih kanona. Otuda netrpeljivost prema crkvi. Ali vera u Boga ne mora da bude usko povezana sa ni jednom crkvom .
Vera je univerzalna kod coveka, kao i njegova potreba da misli, napreduje, uci, razvija se. Kako raste u materijalnoj spoznaji(nauci), tako isto raste i u duhovnoj spoznaji covek, odnosno covecanstvo. To je deo bozijeg plana za coveka.
Bog je u ljudima oduvek, Alfa i omega, pocetak i kraj svemu.
Nauka sama potvrdjuje da je sve nastalo iz nematerijalnog, sve materijalno je nastalo iz nematerijalnog. Pitanje je samo da li razuman covek veruje u bezbroj slucajnosti ili u jedan Plan, u duhovni intelekt koji je sve osmislio i koji ima jedno ime: Bog. To je opet pitanje vere. Vera coveka vodi i odrzava. Sve sto covek osmisli prvo je samo hipoteza, a onda slede istrazivanja i dokazi. Boga ne mozes dokazivati nekome jer Boga covek nije osmislio, Boga covek moze samo da oseti. Duhovne stvari se spoznaju duhom, materijalne culima.
Filing i zelja za istinom vode coveka u narucje Tvorca. Vera u coveka i njegova nauka nisu u suprotnosti, samo je potrebno da to covek prihvati i poslaze kockice kako treba.
Jasno ti je da je Trunovu Ruzicu izmislio covek
, ali, lepo je verovati u lepo, tako da ,samo napred...
))
pa vi vernici. pre ste nas ubedjivali da je zemlja ravna ploca i da se oko nje sve zvezde vrte, a kad je nauka dokazala crno na belo da nije tako, sad vam ostaje da nas ubedjujete u gluposti samo tamo gde nauka jos uvek nema odgovore&dokaze, a to je evolucija kosmosa, tj. sta je bilo pre velikog praska, dokle postoji kosmos, sta je iza kosmosa etc.
dok je covek ziveo u pecini on je mislio da je bog van pecine, kad je izasao iz pecine i video da ga nema, onda je rekao ma sigurno je na vrhu one planine pa kad se popeo na vrh planine i video da ga i dalje nema, onda je rekao bog je na nebu 100%, pa kad se covek popeo i na nebo i po peti put ispusio da ga vidi, onda je rekao negde je u kosmosu, iza kosmosa.
prvih nekoliko stotina godina, hiljadu pa i vise, ubedjivali ste nas da je bog u liku coveka glavom i bradom, kao i da je svet nastao za 7 dana. pa kad ste videli da je to totalna idiotarija, onda ste prilagodili pricu savremenom dobu pa je sad bog neka sve-ziva energija, a 7 dana je u stvari simbolika dugog nastanka univerzuma, suncevog sistema, na kraju i zemlje.
svakim danom religije postaju sve smesnije i smesnije, da ce na kraju da ostane samo verovanje u "nesto" posto covek jos dugo dugo nece biti u stanju da se suoci sa najvecim instiktivnim strahom - strahom od smrti. tj. da ga posle smrti jednostavno nema. zip. ne postoji > a sto je osnovni razlog zasto covek veruje da bog postoji, odnosno da ima "neceg".