Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By gari
Zamrznuto oko kamere gleda me bezivotno sa monitora. Ipak, imam ose?aj da me neko posmatra...Osvr?em se oko sebe, ali soba je pusta i hladna, nema nikoga osim mojih strahova. Da popijem sedativ? Da se malo opustim? Nema opuštanja...

Tišina. Tišina. Tišina...Tiho, tiše...Tiho, tiše...Odakle li to dolazi? Ta strašna tišina? Ne znam šta je gore-tišina ili oni dnevni ljudi koji me, kao i tišina smaraju jednim te istim pitanjem: -Kako si danas?- Promrmljam nešto i idem dalje. Ne volim više nikoga, pa ni samoga sebe...Sebe ponajmanje. Dosadan sam i smoran sam sebi a nekmoli drugima...SMOR!SMOR!SMOR! Ili- SMRT!SMRT!SMRT!

Dolazi mi, ko zna odakle, iz nekog dalekog vremena kada sam nešto i ?itao tekst -Manu smriti- Drevni indijski rukopis. Da li ga je još neko osim mene ?itao? Manu smriti, rukopis o postojanju i nepostojanju...Nelogi?an, neracionalan, suprotan svemu što ljudski mozak može da smisli. SMOR!SMOR!SMOR!

Ne mogu da razmišljam o njemu, isuviše je težak, to je za mladje-one koji još lutaju. Ja sam našao smisao života u besmislu. Smešno, ali dok sam ja tražio smisao neki drugi -o kako je lepo biti glup- su živeli...

Da, da-slobodno me smatrajte budalom, glupakom, idiotom, sve najgore što bi me moglo uvrediti, no u SMORU me ne možete više ni uvrediti. Ne postoji više nijedna emocija, pozitivna ili negativna koja bi me mogla dota?i-jer ja sam SMOR i stalno zevam i zevam jer sam umoran, umoran, umoran od teškog smaranja samoga sebe. Zato me više niko ne može smarati više nego što ja smaram samoga sebe.

Ljude oko sebe posmatram kao neke figure od gipsa koje se, doduše kre?u i govore, ali me se ništa ne ti?u zato jer sam SMOREN i oni ne mogu da me SMORE još više. Kamo sre?e kad bi mogli, znao bih da sam jo? živ. Ovako, iz ?iste pakosti smaram samoga sebe, jer nemam koga. Niko ne moše da te smori kao što ti možeš da smoriš samoga sebe.

SMARAM, SMARAM i SMARAM. Rekoh iz ?iste zlobe, mada mi ni to ose?anje više ne pri?injava zadovoljstvo, jer kako rekoh, niko ne smara tako kao što smaraš samoga sebe. Druge mogu da isklju?im, ali sebe ne-to dugme još nisam pronašao. Nadam se, uskoro, na?i ?u ga i onda, napokon, nastupi?e najve?i SMOR na svetu, tako dosadan, tako dosadan, tako dosadan, da ga ?ekam celoga života, a najviše mrzim da ?ekam...SMOR.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
"Tišina. Tišina. Tišina...Tiho, tiše...Tiho, tiše..."
ako vec zelish da opishesh tishinu nemoj to raditi na ovakav nachin, upotrebi malo glagola i prideva " tishina koja se od mojih misli ubudjala..." or something like that..
Isto je i kod rechi "smor, smoren, smorno", da li ti se caps zaglavio, ili si samo htelo da opishesh unutrashnji vrisak, e tu onda ponovo dolaze pridevi a ne capsovi...
Groteskne metafore, inache potseca me na moj stil pisanja negde u srednjoj shkoli...

btw. inache knjigu nisam chitao, mozda kada bi reklo ko ju je izdao, bilo bi lakshe da je nadjem...:vestica:
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
Ako ima autobiografije u tvojim redovima, izadji iz smora.
Cak i ako ne zelis.
Nemoj spekulisati, samo izadji.
Korisnikov avatar
By ciceron
Tisina bi mnogo bolje zvucala kada bi se pisala sa tri tackice. Ovako:
Tisina...tisina...tisina...
A najbolje bi bila opisana samo sa :
tisina...
Korisnikov avatar
By gari
Cicerone, napisi ti pricu, pa cu ja tebe keritikovati. Lako je kritikovati, a tesko je pisati.

Morgane, tvoja kritika me uposte ne tangira toliko koliko si ti hteo, ako si uopste hteo. Kada budem procitao nesto tvoje reci cu ti...

Rec Smor sam ponavljao radi pojacanja emocije - tako mi se svidja.
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Meni se prica dopala. Bas je cinic mi se 'Sioranovska', a poznato je vec da mi je to miljenik.

Sto se tice Mrgana le Feya, moram ti reci, posto si nov, da je on imao jako dobre price u Kulturi i umetnosti i da bi bilo valjano da ih procitas.

Ciceron ima ostar jezik i bocka kako stigne, ali je takodje vbeoma inteligentan i ne treba zapostaviti njegovo misljenje, osim ako to nije neka vrsta vredjanja.

Ostali forumasi znaju ko to ume i kako da vredja, a da to naziva kritikom. :kiss: for all
Korisnikov avatar
By waterlily
Uvek mi je strasno kada cujem ljude da govore poput tebe gari. Postoji nekoliko stvari koje mozes da uradis da bi izasao iz toga tvog smora, ukoliko je to ono sto zelis uopste ili ti je vec postalo udobno?
Korisnikov avatar
By gari
,,Manu smriti,, ili ,,Manuov rukopis,, je jedna od najstarijih knjiga staroindijskih ,,Veda,, i ne moze se naci u prodaji, bibliotekama i knjizarama. Inace, vidim da ljudi misle da se radi samo o sopstvenom smaranju a poenta je da se radi o svetskom smaranju gde je od silnog smaranja smoren i pojedinac i drustvo. Zao mi je sto povrsno citate i ne obracate paznju na celinu nego se drzite delova i sitnica kako treba pisati ,,tisina,, itd.
Korisnikov avatar
By waterlily
Ali, gari, postoje ljudi koji ne misle da je sveprisutno svetsko smaranje :neto:
Korisnikov avatar
By gari
I treba da postoje, ali i pored toga postoji i ,,svetsko smaranje,, koje se sprovodi od strane jedne dobro ,,sakrivene,, grupe ljudi kojima je zadatak da ljude ušuškaju u kolevke sopstvenih iluzija kako ne bi obra?ali pažnju na ono što se stvarno dešava, a dešava se to da se vrši perfidna promena globalnog rasnog i etni?kog, kulturnog i filosofskog miljea, tako da ?emo za jedno pedeset do sto godina imati ono što je Hitler zvao ,,arijevcima,, a na drugoj strani ,,niže rase,, u odumiranju kao nepotrebne, jer nisu više potrebni ni kao radnici /robovi sistema/, pošto su mašine mnogo jeftinije a i ne bune se.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by gari
I treba da postoje, ali i pored toga postoji i ,,svetsko smaranje,, koje se sprovodi od strane jedne dobro ,,sakrivene,, grupe ljudi kojima je zadatak da ljude ušuškaju u kolevke sopstvenih iluzija kako ne bi obra?ali pažnju na ono što se stvarno dešava, a dešava se to da se vrši perfidna promena globalnog rasnog i etni?kog, kulturnog i filosofskog miljea, tako da ?emo za jedno pedeset do sto godina imati ono što je Hitler zvao ,,arijevcima,, a na drugoj strani ,,niže rase,, u odumiranju kao nepotrebne, jer nisu više potrebni ni kao radnici /robovi sistema/, pošto su mašine mnogo jeftinije a i ne bune se.
Najgore od svega je što mašinerije za zabavu i debilizaciju uskra?uju nama pravo da se sami smaramo. Recimo zamislimo da neko u nastupu pomamne mazohisti?ke težnje uzme da ?ita Marksov Kapital :cita: :iskolacen: :rida: . Taj ?e da se smara. Ali opet je i to bolje nego provala ideoloških interpretatora koji ?e sve to da nam objasne :avalon: :bljak: :puzzle: ili da nametnu u sistem školovanja, a pošto imaju kompulzivnu potrebu da budu prime?eni odrasli mora da ih prate u medijima . Jedan od na?ina kako prevazilaze sopstvenu dosadu je što od svojih uludo istrošenih sati prave šou program baljezgarija pretvorenih u ideološke tv i ureðiva?ke bahanalije u kojima neprestano dokazuju da je banalnost materijal za šou i samopromociju.

Dakle to su Politi?ari, ideolozi i ne mora ideološka podloga bitri samo Kapital.

Dosdada se na dosadu lepi.

A mo?nici su uvek išli po principu: stavi sve što je razli?ito u rezervat! O "objektivnoj stvarnosti" odlu?uje TV dnevnik.

Uvek sam se u ne?emu divio pecarošima. :peca:
Korisnikov avatar
By waterlily
Moracu da se napusim da bih ovo shvatila :smilegrin: :grin: :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by waterlily
Moracu da se napusim da bih ovo shvatila :smilegrin: :grin: :smilegrin:
Pa poenta je u ovome što je gari rekao:,,postoji svetsko smaranje,, koje se sprovodi od strane jedne dobro ,,sakrivene,, grupe ljudi kojima je zadatak da ljude ušuškaju u kolevke sopstvenih iluzija kako ne bi obra?ali pažnju na ono što se stvarno dešava..."

On i ja govorimo o istom problemu, samo sa razli?itih aspekata. Ja bih rekao postoje globalne metode ispiranja mozga :ves: :ves: :ves: :ves: :ves:

Na TV ti ne?e pustiti samo film, nego ?e ti uz film dati i reklamu. Shvataš? Na dnevniku ti ne?e dati samo informaciju ve? i tuma?enje informacije.

:ves: :ves: :ves: :ves: :ves: :ves:

Zato što stanje svesti masa mora biti pod kontrolom.

Koliko su te u školi gnjavili nepotrebnim informacijama? Škola je isto sredstvo za umnu kontrolu naraštaja. Kamo sre?e kad bi bila samo obrazovna ustanova. Koliko se ?esto u?enici žale na to smaranje?

Ja sam rekao da je samoizabrano smaranje opravdanije nego globalno koje ose?a nažalost manjina svojom glavom misle?ih.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Baš lepo pišeš gari, imaš odli?an stil, ne slušaj ih.

A za Vede i smorove... pa da, ekah prasuuyate jantur, eka eva praliiyate. Po ovakvom us*anom vremenu prosto ne znam šta bih ti drugo rekao.
Korisnikov avatar
By gari
Najzad je neko /Tot/ ušao u srž svetskog smaranja. Doduše,a ja nisam imao prostora ni vremena da govorim o svim metodama koje se u tok igri koriste /jedna od metoda su svakako i mediji/ ali postoje i drugi...Prosto ne smem ni da govorim o eksperimentima koji su vršeni u toku hladnog rada, po?ev od ,,nasnimavanja,, sugestibilnih poruka iza teksta ili reklame a koje može da percipira samo podsvest, pa do eksperimenata sa klimom /a što se sada i vra?a kao bumerang onima koji su to radili/. Svetom, kao što je poznato vladaju kompanije kojima nije u interesu da imaju ni nepismene a ni obrazovane ljude, jer nepismeni ne mogu da percipiraju njihove poruke a obrazovani isuviše mnogo analiziraju i razmišljaju o njima. Njima su potrebni polupismeni koji ?e odmah i bezrezervno prihvatiti sve njihove poruke /pij koka-kolu, jedi hamburger, itd./ po?ev od najjednostavnijih, pa do onih - jevreji i pederi su krivi za sve, oni vladaju svetom, pa do daljnje marginalizacije i svih ostalih grupa koje se ne uklapaju u ,,sistem,,. Jer, da bi se montirao levi to?ak od ,,Forda,, ne treba IQ od 130, nego je poželjno da bude oko 70. No, i to je malo, usavršavaju se mašine-roboti koji treba da zamene i te radnike, pa kako i oni postaju suvišni, potrebno je i njih eliminisati. Sada se na tome radi. Populacija mora hitno da se smanji, a to se radi na više ,,frontova,, i sa nekoliko hiljada metoda. Puštene su iz laboratorija sve vrste biološkog oružja, sada se posmatra efekat i kako koja i kojom brzinom eliminiše koju populaciju /jug Afrike i Azije zaražen je AIDS-om oko 50%/, pa onda ebola, pa evo sad i rusko biološko oružje-pti?iji grip...Pa, zar to nije svetsko smaranje i zar onda moja pri?a nema logi?ki završetak da je najve?i smor na vidiku a to je smrt razli?itima, smrt nepotrebnima...
Korisnikov avatar
By GARIN
Originally posted by AngraMaina
Baš lepo pišeš gari, imaš odli?an stil, ne slušaj ih.

A za Vede i smorove... pa da, ekah prasuuyate jantur, eka eva praliiyate. Po ovakvom us*anom vremenu prosto ne znam šta bih ti drugo rekao.
Jao, što mi je lepa ova pri?a /nije da se ne hvalim/. Sada kada sam je ponovo pro?itao /i video POZITIVNU ocenu Angra Maine/ sav sam se oduševio. Zato je vra?am na ponovno ?itanje...He,he...Uživajte /dok možete/.

:tuc: :lood: :ruzan:
Korisnikov avatar
By jukie
Gari dušo pa ti si se vratio... a zašto nisi na starom username-u? :gitara:
kako su kuce? jesi li ih udomio?
jesi li dobio otpremninu?
Korisnikov avatar
By GARIN
Originally posted by jukie
Gari dušo pa ti si se vratio... a zašto nisi na starom username-u? :gitara:
kako su kuce? jesi li ih udomio?
jesi li dobio otpremninu?
Jeste, nesto se bilo pokvarilo pa nisam mogao preko starog /gari/ nego sam morao ponovo da se registrujem, pa ni tada nije htelo...Svih pet kuca sam UDOMIO i to sve u dobre ku?e tj. kod ljudi koji ?e ih ?uvati u ku?i. Hvala Bogu još ima dobrih ljudi. Otpremninu sam dobio -2900 E i sada sam "slobodan lovac" /razmišljam da vozim taxi/. Ili da idem u "invalidsku"? Jos ne znam. Wuf...Wuf...Wufff...

:beba: :roll: :friends:
Korisnikov avatar
By svejedno
Svetski bol. Svetski smor.

@Tot
Svetska kontrola.

Pisacu ti svojim jezikom. Nadam se da ces razumeti.

Piramida je okrenuta. Namerno ili ne, ali okrenuta je.
Prirodno je da je vrh piramide gore, od 'Boga' ka ljudima. Od matice ka pcelama. I svi su matica tada.

Piramida je okrenuta na dole, sada.
Vlada se sa dna, gore, na povrsini su ljudi, radilice, i to sto su na vrhu daje im osecaj da je masa isplivala, da masa ima vlast.

Sunce ih greje, ali ga ne poznaju. Niti mogu. Jer ne mogu biti matica, jer su se odrekli matice i kolektivne svesti. Misle da su dosegli slobodu.

Sto, je li, nije tacno. Vrh piramide uvek vlada, pa bio okrenut i na dole.

Sta to znaci?
Piramida stoji na ivici. Ceka da padne.
Korisnikov avatar
By GARIN
Pa, neka padne vec jednom.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Cicerone, napisi ti pricu, pa cu ja tebe keritikovati. Lako je kritikovati, a tesko je pisati.

Morgane, tvoja kritika me uposte ne tangira toliko koliko si ti hteo, ako si uopste hteo. Kada budem procitao nesto tvoje reci cu ti...

Rec Smor sam ponavljao radi pojacanja emocije - tako mi se svidja.
ne bih da ispadne da se pravim pametan, ali mislim da donekle(potpuno je nemoguce, i bilo bi pretjerivanje) shvatam o cemu govoris...

samo se potrudi da niko ne uznemirava tvoj smor, jer on je samo tvoj, i njegovo unistenje bi bilo i tvoje unistenje...

sto se tice knjige, ja sam bio ubijedjen da se zove Manuova predanja, ali u svakom slucaju sam cuo za to...nisam pretjerano upucen, ali mki nije ni nepoznanica...

doduse, ja sam tek prevazisao Hesea,Moraviu i Remarka, imam ja jos toga da naucim :)
Korisnikov avatar
By gari
U originalu /na sanskrtu/ ti zapisi se nazivaju "Manu smrti" a bukvalni prevod glasi "Manuovi rukopisi".
Korisnikov avatar
By svejedno
Manuovi rukopisi - Manuova predanja - ista stvar.

Gde ih nabaviti?

Inace, bas ovaj delic mi se najvise svideo:

Ne mogu da razmišljam o njemu, isuviše je težak, to je za mladje-one koji još lutaju. Ja sam našao smisao života u besmislu. Smešno, ali dok sam ja tražio smisao neki drugi -o kako je lepo biti glup- su živeli...
Korisnikov avatar
By GARIN
Ne mogu se Tako lako na?i, ali na Filozofskom fakultetu u Beogradu, svakako na grupi za sanskrit. Ili u biblioteci. Ina?e, ja sam dvojna li?nost /šizofrenija/ pa neka te ne buni nick gari i GARIN je jedno te isto, osoba je ista a nickovi su malo razli?iti zbog izvesnih tehni?kih grešaka u linku, pa sada pišem ?as na jednom ?as na drugom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!