- 23 Nov 2009, 09:59
najnovija zabrana:
Физичко кажњавање деце биће законом забрањено
link
izmedju ostalog:
ja razumem da se nasilje nad decom zakonom sankcionise, ali bre ovo stvarno vise nije normalno. sto kaze sundjer bobic mojsilovic, zabranili su nam da pusimo po kafanama, sutra ce nam zakonom zabraniti da posle 11 uvece budemo budni.
e tako bih voleo da svi roditelji kad god imaju i najmanji problem sa decom da ih odvedu u centar za socijalni rad pa nek se oni sa njima objasne tim umnim metodama.
Физичко кажњавање деце биће законом забрањено
link
izmedju ostalog:
Београд, 20. новембар 2009. године – Потпредседник Савета за права детета Љиљана Лучић најавила је данас измене Закона о породици којима ће бити забрањено физичко кажњавање деце, и истакла да су ове измене нужне јер су анализе показале да је насиље над децом у порасту од 2005. године.verujem da medju vama ima onih koji misle da decu ne treba fizicki kaznjavati i u tu raspravu ovom prilikom ne bih da se upustamo, ali bre ko je nekom dao za pravo da meni zakonom zabrani da ja vaspitavam svoju decu i primenom samara.
Јерокостопулос је навео да је 20 држава чланица ЕУ увело забрану физичког кажњавања деце, а још седам се на то обавезало, и додао да сви знају да је физичко кажњавање деце најраспростањенији облик насиља над њима и да представља кршење њихових људских права.
Он је истакао да је физичко кажњавање неделотворно као средство дисциплиновања деце, и објаснио да се њиме преноси погрешна порука, а може и да изазове озбиљне физичке повреде и душевну бол.
ja razumem da se nasilje nad decom zakonom sankcionise, ali bre ovo stvarno vise nije normalno. sto kaze sundjer bobic mojsilovic, zabranili su nam da pusimo po kafanama, sutra ce nam zakonom zabraniti da posle 11 uvece budemo budni.
e tako bih voleo da svi roditelji kad god imaju i najmanji problem sa decom da ih odvedu u centar za socijalni rad pa nek se oni sa njima objasne tim umnim metodama.