Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Paris
Originally posted by Hans
Originally posted by Paris

Samo sto Srbi Srebrenicu nisu slavili kao nacionalni praznik...
Bravo!
Ja se kao Srbin izjašnjavam ali nikada neću reći da je Srebrenica srpski ponos, već sramota i zločin. Što u Hrvatskoj svakako nije slučaj.

Pomislio sam iskreno da nije neki skup u pitanju u ZG da se odbanuje Popeye...
:shtap:
Ne slavimo, nego smo se cak i izvinili.
Kad ce Hrvati nama da se izvine za mrtve?
I jos vaznije kada ce vratiti imovinu ljudima koje su proterali i oteli im?

Kesovija serucka o njenoj kuci u Dubrovniku, sta je sa hiljadama srpskih kuca u Krajini?
By Paris
Originally posted by maka

Peti avgust je nacionalni praznih u Hratskoj danas.. tuzno.
Slave Oluju, slave pad Vukovara, slave pad Knina...poremecen narod.
Korisnikov avatar
By maka

Ne slavimo, nego smo se cak i izvinili.
Kad ce Hrvati nama da se izvine za mrtve?
I jos vaznije kada ce vratiti imovinu ljudima koje su proterali i oteli im?

Kesovija serucka o njenoj kuci u Dubrovniku, sta je sa hiljadama srpskih kuca u Krajini?

nikad.
to im je navodno jedan od uslova da bi usli u Evropu, da vrate Srbima kuce i Italijanima imovinu u Istri.

meni su moju kucu vratili,ali stan nisu i nikada nece. ni kafic.
kucu na selu su mi 4 puta spalili, ok, priznajem, prvi komsija mi je Vojvoda Djujic :giggle:
Korisnikov avatar
By Stripi

Kakve veze ima osnivanje RS sa etnickim ciscenjem i ubijanjem?

U RS su ziveli Srbi, Srbi i sada zive.
Od1988 do 2008 broj stanovnika se nije promenio, struktura stanovnistva se nije takodje promenila.
Dakako da nije, jer zelenabombica za to nema podatke. Jednostavno ih nema pa onda slobodno možemo reći da se u entitetu zvanom Republika Srpska apsolutno ništa nije promijenilo. Pa zašta su onda Biljana Plavšić, Momčilo KRajišnik i ini dobili kazne? Jer su mirnim putem, ispunjavajući formular u općini, dio teritorija Bosne i Hercegovine htjeli nazvat Republika Srpska?
To sto oni slave sto su ostali zivi nema veze sa slavljenjem egzodusa jednog naroda.
PA eto, morti i kod nas ljudi slave što su se nakon pet godina mogli vratit svojim kućama iz kojih su bili protjerani?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Elem, u mom naivnom-hipi razmisljanju situacija na forumu oko ove teme bi trebala biti suprotna:
da ljudi iz HR opravdavaju presudu protiv gotovine, a iz ljudi SR da osudjuju.
Nekako mi to ima vise logike nego 'vako kako jeste, jer ispada da na ovaj nacin nastavljamo domovinske i osvajacke ratove, bez samokriticnosti i autoreflekcije koja je bitna za odrzavanje dugotrajnog mira i stabilnosti kojoj, valjda, svi tezimo.

Originally posted by Herald

I Srbijanske i Hrvatske republicke vlasti su gledale da izvrse genocid i ucvrste svoju naciju, i treba ih okarakterisati kao genocidaske. Steta sto Haski tribunal govori da pojedinci odgovaraju, a jasno je ko dobar dan da su pomenute drzave teski genocidasi.
Slazem se, no politicki gledano to bi izazvalo mnogo vise komplikacija nego da se krivica svali na pojedince. Eto, sve ove medjudrzavne tuzbe koje su podnete - boga pitaj kada i kako ce to da se zavrsi.

---

Ove presude su definitivno ubole HR javnost tamo gde je najtanje, jer se cela moderna HR drzavnost gradila na temeljima 'odbrane od srpskih okupatora' ( alternativa je jedino srednji vek i NDH) i sada je to poljuljano sto je jedna vrlo nezgodna stvar jer dovodi u pitanje siri identitet cak i onih koji su do sada bili apoliticni.

Ovo kroz sta danas hrvatska prolazi u vezi s presudama je nesto sto su u Srbiji godinama morali da gutaju i trpe,
gorak i ponizavajuci osecaj zar ne?
Pa welcome to the club.

Samo sto smo mi to vec prosli i prolazimo i stvar demonstracija u korst 'zlocinaca, okupatora ili branitelja' je sada vise stvar nacionalista i sovinista , a ne svih gradjana ukljucujuci i one neutralne i one liberalne sto su za mir u svetu i za ljubi bliznjeg svog.
U HR su i takvi za oslobodjenje gotovine i TO je ono sto mi nikako ne ulazi u glavu: sto su i levi i desni i kurta i murta istog stava povodom oluje, ma koliko razliciti bili. Tako sam izgubio neke sjajne ljude iz HR. Necuveno da se meni to ikad moglo dogoditi zbog politike.

Cak sam postavio sebe u situaciju, sta bi ja ovakav kakav sam razmisljao da sam iz HR ... Nisam morao dugo da razmisljam, jer je i u Srbiji bilo slicne situacije.
Elem, da je srpskoj vojsci kojim slucajem poslo za rukom da protera albance sa kosova do potpunog istrebljenja i 'odbrani' teritoriju od UCK - da li bi ja sada velicao i branio nekog istaknutog srpskog djenerala, stavljao njegove slike na FB itd. da je osudjen u Hagu zbog toga?
Pa ne bi mi palo na pamet!
By tasa
Originally posted by maka

Peti avgust je nacionalni praznih u Hratskoj danas.. tuzno.
jeste tuzno kao sto je tuzno sve ono sta su radili 1990.
dok jos nije postojala kninska krajina ali naravno o tome se cuti
joj ne mogu vise muka mi je
nego samo pitanje za 2kune i stripija gde su bili u ratu pa da vidimo kakvog smisla ima ova rasprava kao i gde su ziveli do 1991. :egzorcist:
Korisnikov avatar
By Stripi
aj reci šta se to dogodilo prije postojanja Krajine? Obzirom da su prvi balvani pali u ljeto 90e.
Originally posted by Drakche

Cak sam postavio sebe u situaciju, sta bi ja ovakav kakav sam razmisljao da sam iz HR ... Nisam morao dugo da razmisljam, jer je i u Srbiji bilo slicne situacije.
Elem, da je srpskoj vojsci kojim slucajem poslo za rukom da protera albance sa kosova do potpunog istrebljenja i 'odbrani' teritoriju od UCK - da li bi ja sada velicao i branio nekog istaknutog srpskog djenerala, stavljao njegove slike na FB itd. da je osudjen u Hagu zbog toga?
Pa ne bi mi palo na pamet!
Pa naravno da trebaju biti optuženi oni koji su to organizirali, svašta.
Međutim, ono što se u Srbiji krivo interpretira - nije ovo presuda cijelom ratu, nego zadnjoj operaciji.
Koja je mogla biti izbjegnuta kako? Da je Milan Martić potpisao plan Z-4. On ga je glatko odbio. Pa mislim da bi neka pitanja trebala biti i upućena njemu.
Da su zločini bili potrebni, nisu, to sam rekao još i dok je akcija trajala a mi na tvu gledali zapaljenje kuće. Međutim, da je sama akcija trebala - trebala je.
A sad vi meni recite, koji se sve dani pobjede u svijetu slave? Koja zemlja ne slavi neku svoju vojnu pobjedu? Da li se iza nje kriju nevine civilne žrtve? Da? Ne?

Još je zanimljiviji ovaj videoprilog Prve Srpske Televizije koja govori o izbjeglici koji čeka presudu Gotovini i priča o svom izbjegličkom putu. U jednom dijelu se prvo vidi izbjeglička kolona iz Krajine a onda, kada se govori o granatiranju najednom isplivavaju snimci kako JNA sa dobrovoljcima gađa vukovar pa snimci razrušenog Vukovara. Dakle, pored toliko razrušenog Knina, silnih snimki, fotografija i inih dokaza oni moraju koristiti snimke Vukovara da bi to dočarali?
http://www.prva.rs/sr/video/info/vesti/ ... /3643.html
By faxsimil
Ovom presudom sud je stavio tačku na što se dogodilo u Oluiji. Sud je uvideo da su postojali zajednički zločinački poduhvati, da se Oluja dogodila kao deo velikohrvatske politike etničkog čišćenja i proterivanja Srba i na ovaj slučaj stavila tačku.

Samo na ovaj način težimo uspotavljanju normalnih odnosa i suočavanja sa brutalnostima iz bliske prošlosti. Svako delo imao svoje ime, za svaku krivicu postoji kazna!
By Paris
Originally posted by Stripi

Koja je mogla biti izbjegnuta kako? Da je Milan Martić potpisao plan Z-4. On ga je glatko odbio.
Naravno, opet su Srbi krivi :roll:
Imate ozbiljan i tezak kompleks Srba i za sve su vam Srbi krivi...cak i sada kad ih vise nema samo cmizdrite 'srbi ovo, srbi ono'...bolest.

A sad vi meni recite, koji se sve dani pobjede u svijetu slave? Koja zemlja ne slavi neku svoju vojnu pobjedu? Da li se iza nje kriju nevine civilne žrtve? Da? Ne?
Npr Dan pobede nad fasizmom? Mislis da se to moze porediti sa etnickim ciscenjem jednog naroda??

Pa cak ni Turci ne slave 'ciscenje' Kurda. Vi ste ubedljivo na najnizim granama ljudskosti dosli sa ovim...
By tasa

Kakve veze ima osnivanje RS sa etnickim ciscenjem i ubijanjem?

U RS su ziveli Srbi, Srbi i sada zive.
Od1988 do 2008 broj stanovnika se nije promenio, struktura stanovnistva se nije takodje promenila.
Dakako da nije, jer zelenabombica za to nema podatke. Jednostavno ih nema pa onda slobodno možemo reći da se u entitetu zvanom Republika Srpska apsolutno ništa nije promijenilo. Pa zašta su onda Biljana Plavšić, Momčilo KRajišnik i ini dobili kazne? Jer su mirnim putem, ispunjavajući formular u općini, dio teritorija Bosne i Hercegovine htjeli nazvat Republika Srpska?
To sto oni slave sto su ostali zivi nema veze sa slavljenjem egzodusa jednog naroda.
PA eto, morti i kod nas ljudi slave što su se nakon pet godina mogli vratit svojim kućama iz kojih su bili protjerani?
kukuuu majko ala ti stripi lupas
zar kozara da bude bosnjackog imena
a sta je sa federacijom bih ciji su oni deo teritorije
ako je bih onda je bih bez rs i federacije
isto tako ti sto slave u hrvatskoj ostali su u srpskim stanovima
a sta je sa krajinom o tome tek da ne pricam
gde vam je taj silni proterani hrvatski zivalj
neeeemaaa jer ih nikada nije ni bilo tamo
kninska krajina je danas naseljena divljim svinjama i bakama koje su otisle ili ostale tamo da umru
i jos nesto dok god razmisljate na takav nacin i slavite to sto slavite nema nama mira na balkanu a to je zaista zalosno
jer ispada da nije dovoljno sto je stvorena hrvatska drzava nego se tezi da ozivi ndh
mrzi me sada da pisem o krajini pa da ti od kuce do kuce napravim popis stanovnistva da vidis strukturu stanovnistva isto tako da vidis koliko nas je proterano iz unutrasnjosti hrv pre nego je poceo rat
ja jos imam oziljaka iz 1990. ne znam samo odakle mi a tada babica nije bilo ni u najavi
secam se i mirisa ljudi koji su zivi spaljivani u sisackoj zeljezari
pa leseva koji su plivali savom prema bg-u uvezani zicom i sa tablom zabodenom u telo prvog lesa a na tabli je pisalo "vodja puta"
to su bili moji bliznji a sve su to stvari koje su radile ustase u ndh
ponavljam nacija koja je imala decije logore nije zasluzna vazduha koji disemo ali bozija je volja kako ce i sta sa takvima
isto ne znam sta se moglo ocekivati kada je krenula kako ste to zvali "balvan revolucija" kad su zive ljude pekli na raznju oni koji su posle proterani iz krajine i recimo deda onog koji je mene nevesto klao pa nije doklao je bio koljac u jasenovcu i desetkovao moju porodicu i takvo iskustvo je imala svaka kuca u krajini 1941 i 1991
ja sam dosla kuci jednog dana 1990 sa pitanjem sta sam i tako sva srpska deca jer su trazili od nas u skoli javnim dekretom da se izjasnimo koji smo srbi a nasi skolski "drugari" su imali kame iz jasenovca sa imenom njihovih predaka bla bla
i opet svima nam se jednako sudi i jadni su oni koji slave oluju jer su jadni oni doziveli genocid
jbt kakva je to poremecenost
sta da kazu jugonostalgicari tj jugosloveni
za njih su svi genocidni i zapoceli rat i uzeli im teritoriju pocev od slovenije pa hrvatske
taj rat je jednostavno nastavak II svetskog koji je zavrsen onako kako nije odgovaralo hrvatskoj naciji a sto srbi nemaju nacionalnu svest to je nas problem i u skladu sa njim smo i prosli kako smo prosli
a "bosnjaci" su bedevije koje su se povele kao mala deca za fasizmom pa ajde da i oni usicare ono sto nikada nisu imali na ovim prostorima
jer osmanlije su otisle zajedno sa osmanskim carstvom i ostavile te bednike srpske i hrvatske poturice da se uvlace u dupe i sta vec rade od tite na ovamo
eto blago nama sa vama i vama sa nama i kako vidim jos se tom ludilu ne nazire kraj samo ne znam kako da se nastavi to dalje kad ameriku vise boli za vas jbg i vas marko kasno na kosovo stigao

jos jednom ponavljam pitanje za stripija i 2kune gde ste bili u ratu i gde ste ziveli do 1991 pa da vidim kakvim to argumentima raspolazete osim genetikom koja zna se kakva je

zalosno je da se o ovakvim temama naglaba ovoliko a o nekim nasim jedva tri strane :zastava:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by faxsimil

Ovom presudom sud je stavio tačku na što se dogodilo u Oluiji. Sud je uvideo da su postojali zajednički zločinački poduhvati, da se Oluja dogodila kao deo velikohrvatske politike etničkog čišćenja i proterivanja Srba i na ovaj slučaj stavila tačku.
Da li je? Pročitaj malo bolje moj OT post. I ne čitaj sa predubeđenjem mi-oni već pročitaj što piše i malko razmisli...
By Paris
Originally posted by tasa

kninska krajina je danas naseljena divljim svinjama i bakama koje su otisle ili ostale tamo da umru
tu i tamo po koja spaljena kuca i dalje stoji..
By tasa
[quote]Originally posted by Stripi

aj reci šta se to dogodilo prije postojanja Krajine? Obzirom da su prvi balvani pali u ljeto 90e.

desio se genocid koji sam licno osetila, koji sam gledala i koji je odneo mnoge meni drage ljude
imala sam 14 god ali nisam bila najmladja koja je dozivela
ne znam da li je mesto za ovakve price ali ako bi morala izdvojiti sliku iz tog perioda onda bi to bila od mog skolskog drugara sestrica samo 4 god stara kojoj sam iskopane oci gurala na njihovo mesto da ih ne pojedu pacovi koji su je vec uveliko jeli... odnela ih je sava... mnoge je odnela ta voda
ja sam ostala a volela bi da nisam ali jbg ko me pita
bilo je to 1990 god i balvana nigde nije bilo ni u najavi
ali ako ti kazes da se nista nije desilo onda se nije desilo :cinik:
Korisnikov avatar
By 2kune

Imate ozbiljan i tezak kompleks Srba i za sve su vam Srbi krivi...cak i sada kad ih vise nema samo cmizdrite 'srbi ovo, srbi ono'...bolest.

Npr Dan pobede nad fasizmom? Mislis da se to moze porediti sa etnickim ciscenjem jednog naroda??

Pa cak ni Turci ne slave 'ciscenje' Kurda. Vi ste ubedljivo na najnizim granama ljudskosti dosli sa ovim...
Pa kad srpska politika i propaganda tjera sve okolne nesrbe na takvu reakciju... Po propagandi koju ti zastupaš ovim stavom (nije to osobna krivica već stanje medija u Srbiji) u Hrvatskoj su srbi mirno živjeli u 95% brojnosti a hrvata i ostalih nesrba bilo je samo na ruibovima Hrvatske. Onda su hrvati ne zna se zašto popizdeli pa su napravili Jasenovac i ubili sve srbe. Onda su isto ponovili s Olujom. Tek tako jer su genetski genocidni. O Vukovaru, Dubrovniku, Zadru, Šibeniku, Karlovcu, Osjeku, Zagrebu i gomili sela nećemo. Niti o događajima koji su uzrokovali da u Hrvatskoj 92. bude 550 000 izbjeglica. O tome ne pričamo. To se nije dogodilo nego su hrvatima za sve krivi srbi.

Dan pobjede nad fašizmom slave i građani Drezdena, zar ne?

Pa sad... RS i Krajine se slave i oplakuju a nisu bile ništa drugo nego došla nadmoćna vojska i etnički očistila sve druge nacionalnosti.
Ima barem jedna razlika između Oluje i RS i Krajina. A to je da su hrvati etnički očistili samo srbe a ne i sve nehrvate. Dapače, nehrvate i nesrbe su vratili u svoje domove. Uz to su uspjeli spriječiti da se u Bihaću ne dogodi još veći genocid nego u Srebrenici. zar to nije razlog za slavljenje?
By tasa

Koja je mogla biti izbjegnuta kako? Da je Milan Martić potpisao plan Z-4. On ga je glatko odbio.

paris :up: :sesir:
By faxsimil

jer osmanlije su otisle zajedno sa osmanskim carstvom i ostavile te bednike srpske i hrvatske poturice da se uvlace u dupe i sta vec rade od tite na ovamo

[/quote]

Udžbenički primer GOVORA MRŽNJE!
Korisnikov avatar
By 2kune

a sta je sa federacijom bih ciji su oni deo teritorije
ako je bih onda je bih bez rs i federacije
isto tako ti sto slave u hrvatskoj ostali su u srpskim stanovima
a sta je sa krajinom o tome tek da ne pricam
i jos nesto dok god razmisljate na takav nacin i slavite to sto slavite nema nama mira na balkanu a to je zaista zalosno
jer ispada da nije dovoljno sto je stvorena hrvatska drzava nego se tezi da ozivi ndh
mrzi me sada da pisem o krajini pa da ti od kuce do kuce napravim popis stanovnistva da vidis strukturu stanovnistva isto tako da vidis koliko nas je proterano iz unutrasnjosti hrv pre nego je poceo rat
ja jos imam oziljaka iz 1990. ne znam samo odakle mi a tada babica nije bilo ni u najavi
secam se i mirisa ljudi koji su zivi spaljivani u sisackoj zeljezari
pa leseva koji su plivali savom prema bg-u uvezani zicom i sa tablom zabodenom u telo prvog lesa a na tabli je pisalo "vodja puta"
to su bili moji bliznji a sve su to stvari koje su radile ustase u ndh
ponavljam nacija koja je imala decije logore nije zasluzna vazduha koji disemo ali bozija je volja kako ce i sta sa takvima
isto ne znam sta se moglo ocekivati kada je krenula kako ste to zvali "balvan revolucija" kad su zive ljude pekli na raznju oni koji su posle proterani iz krajine i recimo deda onog koji je mene nevesto klao pa nije doklao je bio koljac u jasenovcu i desetkovao moju porodicu i takvo iskustvo je imala svaka kuca u krajini 1941 i 1991
ja sam dosla kuci jednog dana 1990 sa pitanjem sta sam i tako sva srpska deca jer su trazili od nas u skoli javnim dekretom da se izjasnimo koji smo srbi a nasi skolski "drugari" su imali kame iz jasenovca sa imenom njihovih predaka bla bla
i opet svima nam se jednako sudi i jadni su oni koji slave oluju jer su jadni oni doziveli genocid
jbt kakva je to poremecenost
sta da kazu jugonostalgicari tj jugosloveni
za njih su svi genocidni i zapoceli rat i uzeli im teritoriju pocev od slovenije pa hrvatske
taj rat je jednostavno nastavak II svetskog koji je zavrsen onako kako nije odgovaralo hrvatskoj naciji a sto srbi nemaju nacionalnu svest to je nas problem i u skladu sa njim smo i prosli kako smo prosli
a "bosnjaci" su bedevije koje su se povele kao mala deca za fasizmom pa ajde da i oni usicare ono sto nikada nisu imali na ovim prostorima
eto blago nama sa vama i vama sa nama i kako vidim jos se tom ludilu ne nazire kraj samo ne znam kako da se nastavi to dalje kad ameriku vise boli za vas jbg i vas marko kasno na kosovo stigao

jos jednom ponavljam pitanje za stripija i 2kune gde ste bili u ratu i gde ste ziveli do 1991 pa da vidim kakvim to argumentima raspolazete osim genetikom koja zna se kakva je

zalosno je da se o ovakvim temama naglaba ovoliko a o nekim nasim jedva tri strane :zastava:
iste ovakve pompezne pizdarije (naravno suprotnog predznaka) mogu se danas čuti iz usta neoustaša povodom presude Gotovini... ja sam odavno naučio da sa četnicima i ustašama nema dijaloga jer njih ne zanima istina niti pravda, njih zanima iracionalna mržnja i agresija... to je stanje nalik na homofobiju... totalno iracionalno i jako teško ispravljivo... mada moguće... međutim, takvim osobama normalan čovjek ne mora polagati račune... oni moraju polagati račune normalnim, razumnim ljudima...
Korisnikov avatar
By zelenabombonica

Na pitanja Gotovinina odvjetnika Grega Kehoea rekao je da ne zna gdje su bili srpski vojni položaji u OIuji i potvrdio da su projektili ispaljeni iz smjera Strmice. No nije znao za izvještaj UN-a od 5. kolovoza da je tog dana Martićeva vojska držala Strmicu i na Knin ispalila osam granata. Na fotografiji koju je snimio drugi UN-ovac s kojim je istraživao granatiranje vidi se čahura granate VBR-a koju su koristili Srbi, ali ne i HV.

E sad mi je sve jasno. Gradjane Knina su prvog dana Oluje probudile granate koje su zapravo Srbi ispaljivali. Svega osam granata je palo na Knin i svih osam su prouzrokovali taj beg stanovnistva. Posto onaj svedok kojeg sam citirala govori da su Hrvati pre pustanja posmatraca UN-a i stranih novinara sredjivali ulice Knina ( verovatno i dokaze o svojim zlocinima) ispada da su to Hrvati sakrivali tragove srpskog granatiranja, jelte. Vrlo logicno.

Pa evo ni ja sama sad ne znam sto osudise generale, izmedju ostalog i zbog prekomernog granatiranja. Em nisu granatirali Knin, em su cak sredili kninske ulice da se strani novinari ne bi prenerazili kad bi videli efekte srpskog granatiranja.
By tasa

[/quote]

ni najmanje to
bila i videla, bila im u kuci i videla slavske ikone na zidu
sami oni kazu po prezimenu i slavi koja su loza i sta su :crveni:

ne umem da mrzim faximile
samo iznosim cinjenice i nikada ne lupam bezveze nego o onome sto sam licno dozivela
mislim da to ipak ima neku tezinu
a da krenem o primerima kada sam mogla da mrzim a nisam eh tu bi te zbunila jer nas narod je specifican upravo po tome sto ne ume da mrzi
By Paris

[/quote]

mozda jeste govor mrznje, ali nema gore sorte od poturica. oni moraju dvostruko vise da se dokazuju.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by zelenabombonica

E sad mi je sve jasno. Gradjane Knina su prvog dana Oluje probudile granate koje su zapravo Srbi ispaljivali. Svega osam granata je palo na Knin i svih osam su prouzrokovali taj beg stanovnistva. Posto onaj svedok kojeg sam citirala govori da su Hrvati pre pustanja posmatraca UN-a i stranih novinara sredjivali ulice Knina ( verovatno i dokaze o svojim zlocinima) ispada da su to Hrvati sakrivali tragove srpskog granatiranja, jelte. Vrlo logicno.

Pa evo ni ja sama sad ne znam sto osudise generale, izmedju ostalog i zbog prekomernog granatiranja. Em nisu granatirali Knin, em su cak sredili kninske ulice da se strani novinari ne bi prenerazili kad bi videli efekte srpskog granatiranja.
Ma nisu... Gume su palili... :D
Odgovori mi na pitanje može li se Vukovar nakon ulaska četnika u 3 dana srediti da izgleda ko Knin nakon ulaska HV? Vukovar ni do dan danas nije skroz sređen. Kako to da Knin jest u 3 dana? U Vukovaru je poginulo oko 3000 civila a u Kninu samo 1. Prema haaškom sudu Vukovar nije prekomjerno i neseliktivno granatiran a Knin jest.
Možete li to komentirati? :novinar:
By faxsimil
Paris,

to je očiti primer GOVORA MRŽNJE. Uostalom kome da se dokazuju? Nešto su ti krive izmišljene "poturice" ?

Ako bih počeo iznosti činjenice šta je moja porodica doživela u okupiranom Sarajevu...onda nikada kraja. Zato te činjenice i to što se dogodilo koristim kao argument, da se više nikada, nikome ne ponovi ono što se dogodilo SVIMA NAMA! Za dijalog i iskreno pomirenje je potrebno mnogo više od protokolarne želje sa pričom!
By Paris

Paris,

to je očiti primer GOVORA MRŽNJE. Uostalom kome da se dokazuju? Nešto su ti krive izmišljene "poturice" ?

Zato sto nisu ni tamo ni ovamo.

Kad pogledas ko su bili najveci srbomrzci odmah mozes da pretpostavis da se radi o mesancima.

Drazen Petrovic --- otac mu bio Srbin
Ante Starcevic --- majka mu je bila Srpkinja i tako u nedogled...

Tako je i sa poturicama koje su prave i postoje.
Ne samo u Bosni vec i u Sandzaku.

Kad bude upoznao nekog rodjenog u Srbiji koji je iz oblasti Sandzak i musliman i kaze da mu je draza Bosna jer su tamo 'njegovi' od Srbije, onda ces znati da si upoznao poturicu.
Korisnikov avatar
By Stripi

Ja nemam. Ali se držim činjenica. Jel bio ponuđen plan Z-4 prije Oluje? Je.
Jel ga Milan Martić kao samoprozvani precjednik te države prihvatio? Nije.
I sad još Savo Štrbac traži da se Z-4 ponovo ponudi. Kad već pričamo o kompleksima.

Tokom rata protiv fašizma nije bilo žrtava?
I dobar si primjer uzela :yes:
Sami odnos između Hrvata i Srba nije isti kao što je to bio odnos Turaka i Kurda. Pa samim time Srbima u Hrvatskoj, kad su pali balvani nisu bili uskraćeni:
političko djelovanje
udruge
televizijske i radijske postaje
jezik
nacionalne i religijske proslave.
Kurdima u Turskoj je to zabranjeno.

i da, ja lupam

a onda slijedi ovo
Bošnjaci koriste neku drugu riječ za kozu?
I sad najednom, sasvim je opravdano da neki dijelovi Bosne budu nazvani Republika Srpska jer je to po mitu srpska zemlja (kad govorimo o kompleksima) ali je zato zločin ako ti ideš osloboditi dio svojeg okupiranog teritorija. Kako to?
Aha a ljudi su koristili izbjegličke kartone kako bi imali besplatan gradski prijevoz.
Isto tako, može sad neki hrvatski nacoš postaviti pitanje a gdje je taj protjerani srpski narod pa da odmah da odgovor, neeeeeema, nikad ovo nije bila srpska regija. Mislim, koja glupost.

I sve to u jedan dan, 05.08.? Aj matere ti? Pa nije li NDH proglašena 4 mjeseca i 44 godine ranije? Mislim, kad već govorimo o kompleksima, opravdanjima za zločine i generalizacijama.
Gdje su ti ljudi protjerani prije barikada? Aj, baš napiši.
Ma jok. Milan Babić je samo odjednom iznikao, u ljeto 90e, čisto onako spontano i nepripremljeno.
i taman sam sam se uživio u ove spaljenje i plutajuće leševe u Sisku kad naletim na ovo
Iz kojeg je ovo filma? Ti stvarno misliš da će ti neko popušit ovu priču o pečenju živih ljudi? Pazi, zna se za zločine u nekom neznanom selu ali za ovakav show niko nije ni čuo, ni vidio.
Da i? I kod mene se pola razreda u osnovnoj školi okitilo četničkim kokardama dok je tutnjalo naveliko po Vukovaru. Šta su i oni sada zločinci? Osim toga, sa istim pitanjem je došao moj brat doma iz gimnazije u Sremskim Karlovcima i pitao mamu šta da odgovori.
Srbi nemaju nacionalnu svijest?
:lol:
Da ne nastavljam dalje sa kvotanjem ovog SFa izlaganja, meni su svi ti nacionalisti naprosto sjajni.
Svi su uvijek bili ugnjetavani od onih drugih, oni drugi su radili zločine, oni su samo, eto tako, prašili komarce i to im je najveći grijeh. Silno mi je i kad postaviš pitanje nekom srpskom nacionalisti pitanje o junaštvu:
Mi smo Srbi bili uvijek bolji ratnici od Hrvata, da smo htjeli mogli smo vas protjerat do Japana
Kad na to postaviš pitanje pa kako onda objašnjavaju Bljesak i Oluju kad su tako bolji po tom pitanu e onda ide odgovor da ih je Slobodan prodao. Kasnije se pitanja i odgovori sami nameću
:lol:
Jel to ko ono o Švabama i plavoj kosi i plavim očima? :lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by zelenabombonica

E sad mi je sve jasno. Gradjane Knina su prvog dana Oluje probudile granate koje su zapravo Srbi ispaljivali
Poznato? Jel to ko onda kad su građani Sarajeva sami sebe gađali na Markalama? Ili ustaše rasturili Vukovar? Ili dubrovčani palili gume po gradu?
To je isto tako jasno?
By faxsimil

Paris,

Zato sto nisu ni tamo ni ovamo.

Kad bude upoznao nekog rodjenog u Srbiji koji je iz oblasti Sandzak i musliman i kaze da mu je draza Bosna jer su tamo 'njegovi' od Srbije, onda ces znati da si upoznao poturicu.
Kada jedan Srbin iz Bosne i HHecegovine kaže da mu je draža Srbije jer su tamo "njegovi" šta je to?
Korisnikov avatar
By antibiotic
@Stripi, i ostali...

Ono sto se u svetu slavi vezano za ratove jeste pobeda nad fashizmom, sve sto se posle toga desavalo se ne slavi, barem ne u evropi, pogotovu ne ono sto se desilo krajem proslog veka - pre 15ak godina.
Nisam siguran da li cak i spanci slave pobedu nad frankom (tj njegovu smrt) kao nac. praznik,
jer njegova diktatura nije nesto cega se rado secaju, kao ni pobedu na njim kao neki uspeh. Mozda jedino ponovno uspostavljanje monarhije (treba proveriti, nisam uspeo).

Cela prica o 'oslobodjenju HR teritorija' mi izgleda jako polit. izmanipulisana i vestacka od strane HDZa, previse crno-bela da bi bila istinita. Danas barem imamo vise video, ton i pisanih zapisa koji mogu uci u detalje dogadjaja, te se tako ne moze pojednostaviti cela akcija kao sto je bila np. bila pojednostavljena pobeda partizana nad nacistima i 'domacim izdajnicima' dugo godina posle...

E sad, ta trvdnja i to opsto misljenje da je oluja 'trebala-trebala je' da se dogodi kao jedino moguce resenje, je well, blago receno porazavajuce i uvredljivo - pre svega za sve zrtve i izbeglice koji su izasli iz te akcije kao najveci gubitnici, a da velika vecina tog naroda nikad nije zelela taj rat, vec samo da zive u miru i prosperitetu, kao sto svako normalan zeli.

Sta je moglo drugo da se ucini - ne znam, oluja je cak najgore sto je moglo da se desi (posle masovnog ubijanja u logorima kao u 2sv. ratu), a najbolje; da se nadje resenje kroz pregovore gde niko ne bi morao da napusti svoj dom, jos manje bude ubijen, ma koliko to nekom naivno zvucalo, do danas bi, verujem, to moglo da se zavrsi sa uspehom bez ikakvih srpskih krajni i drzava u drzavi, ali i bez etnicki cistih i opsutosenih oblasti.

Presuda gotovini jeste za zadnju akciju (koju ovde na forumu nerado nazivaju svojim imenom "oluja") , ali simbolicki gledano , za Srbiju, ali i za Hrvatsku jeste neka vrsta ravnjanja krivice za citav rat, jer , kao sto rekoh, u biti pobednika ovde nema i ne sme biti, vec samo gubitnika.

Ja nikad ne bi smanjivao niti ublazavao krivicu tadasnjeg milosevicevog rezima koji su slali golobrade vojnika, a i one s bradama na tudju teritoriju da ginu i ubijaju. Srbija je u ovom ratu najvise stete napravila sebi, a ni to jos uvek nije dovoljna kazna. Sada je vreme da odgovaraju i oni pojedinci koji su vodili taj rat kako na terenu tako i iz fotelja - i u Srbiji i u HR, i tu ne sme biti izuzetaka! Po najmanje za nekog kao sto je Gotovina.
Korisnikov avatar
By Stripi
Zanimljivo kako nisi vidio prvi ili posljedni dio rečenice. Dakle, da ponovim cijelu rečenicu ukratko - žrtve ne ali akcija svakako da. Koliko se puta treba ponoviti da je prije Oluje ponuđen plan Z-4 koji je Martić glatko odbio. Da, akcija je bila planirana i otprije, u slučaju da plan propadne, no propast plana je čisto Martićeva zasluga. On je amo trebao potpisati a nije? Zašto?
Ako misliš da je odgovor zbog toga da sasi Krajinu u cjelini dok je ne prizna neko od međunarodnih faktora, grdno se varaš. Učinio je to da spasi svoje dupe, jer bi stabiliziranjem stanja isplivalo sve šta su i on i njegove formacije radile na terenu. To je prava istina.

A što se tiče presude, presuda se odnosi samo na Oluju, nikako na čitav rat (prilikom kojeg su također činjeni zločini, što na ratištu, što nad civilnim stanovništvom gdje rata ili nije bilo ili ga je bilo u manjim razmjerima) i nikako nije nikakvo poravnanje.
Hrvatska je bila priznata u svojim granicama i kao takva je imala pravo da oslobodi svoj teritorij, ali samo teritorij, ne da isti teritorij oslobodi od stanovništva.
I slažem se da da danas imamo gomilu tonskih i što je bitnije, video zapisa, pa tako imamo videozapise krajiških Srba koji evidentiraju kupljenje određene količine stanovništva i prije nego je akcija započela. Naravno, to ne umanjuje odgovornost za napad na izbjeglice koje su kasnije krenule kod Dubice i Bosanskog Petrovca, ali šta ćemo onda sa tim detaljom sa videozapisa?
Čitava priča oko Domovinskog rata meni je ispolitizirana u onom dijelu gdje se donose zakoni kako bi se branila čestitost čitavog rata, uključujući sve do zadnjih operacija (ako je čestit, šta će ti zakon da ga braniš?) i zato što se već dvadeset gpodina koristi u dnevno političke svrhe. Dojadili su, matere ti i Bogu i narodu.
Međutim, moja tvrdnja da je akcija bila opravdana (ne i zločini, pošto vidim da se to nekako uvijek gubi u kontekstu) definitivno nije izmanipulirana od strane političara, pogotovo ne HDZovih. Pobogu, živio sam tu kad se sve to događalo. I onda imaš redom slučajeve - moraš obilazit sve u luku kada ideš do Dalmacije, jer preko okupiranog teritorija ne možeš. Naprave pontonski most da skrate put pa ih prilikom gradnje (iako je postoja prethodni dogovor) gađaju sa okupiranog teritorija i tu i tamo ga nakon toga još koji put sruše. Dvoje mladih poginulo na plaži u Dubrovniku sunčajući se, ali ne od melanoma ili napada morskog psa nego od granate. Tebi je to normalna situacija? Ne treba vojna akcija da se riješiš takvih slučajeva?
Nego, aj sad ti meni onako iskreno reci? Kad si ti prvi put čuo za generala Gotovinu?
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Drakche

pre svega za sve zrtve i izbeglice koji su izasli iz te akcije kao najveci gubitnici, a da velika vecina tog naroda nikad nije zelela taj rat
oni i jesu ispali najvece zrtve svega, pogotovo sto su ostali izmanipulirani od strane Milosevica i SPC (mitinzi :radosnice: ), a s druge strane i Tudjmanovog rezima koji je, kalkuliravši i vjerojatno iščekivao nekakav sukob na tom polju, propustio ista uciniti da ih smiri. a nakon dolaska u srbiju docekao ih je isto hladan tus.

s obzirom da je u tom podrucju zivjelo u nacelu slabije obrazovano stanovnistvo, vrlo im se lako 'primilo' mitingasenje te je jedan dobar dio imao parole (bilo je i hit fanaticnih baba :lol: ) 'bolje grob nego rob' i 'necu ja nikad pod sahovnicom zivjeti'

i da se razumijemo, s obzirom da sam sa zarisnog podrucja (Sj. Dalmacija), upoznat sam dobrano sa situacijom, razmisljanjima ljudi, da ne spominjem i (napornim i vrlo cesto primitivnim) mentalitetom svih aktera
Korisnikov avatar
By Galateja
Ne znam otkud potreba za toliko reči?! Sud je tu da sudi i presuđuje, pravda da bude zadovoljena, zločinci da natenane istrunu u zatvoru, žrtve da počivaju, pokradeni da se nadaju povratku imovine. Da, Oluja je zločin, tako je presuđeno, nek se ljuti ko hoće.

Adio, ja odoh na mesec a vi se prepirite o četnicima, ustašama, partizanima (po potrebi i vehabijama)!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!