- 25 Jan 2009, 22:31
Glede HDZ-a (Sanaderovog) ja stvarno ne znam da li je rashchistio s tudjmanizmom-djapicizmom ili nije.
Originally posted by StripiIzvini, mijeshash ovdje SDSS sa SDS-om (jest' da je samo jedno slovo razike, ali ogromna je razlika u programima i ponashanju, bila i ostala).
Pa ne radi ili ne radi baš puno. JEr na međunacionalnom pomirenju rade one dvije skupine, spojene u sretnu koaliciju koja su na početku ili prije rata dovele do međunacionalne netrpeljivosti-HDZ i SDSS.
Glede HDZ-a (Sanaderovog) ja stvarno ne znam da li je rashchistio s tudjmanizmom-djapicizmom ili nije.
Originally posted by StripiDa, problem zemalja ex-Yu je i dalje shto se umjereni i lijevi plashe desnichara i etno-nacista. Kao i apsolutizovanje (kvazi)zrtvenosti nekog naroda u cjelini a pod providnom oblandom iskljuchive desnicharske homogeniziranosti.
Ima pregršt građanskih udruga i nevladinih mirovnih organizacija koje rade potiho ali all in all, sve je to na kraju malo, jer uvijek budu preglasani krikovima brđaša. Naravno, u svim zemljama bivše Jugoslavije uvijek budu saslušani ti a normalni građani se ne broje (zašta su ti normalni i sami svojim pasivizmom krivi), pa će se tako u Hrvatskoj malo čuti za Natašu Kandić, Sonju Biserko, Žene u crnom, u Srbiji malo za Žarka Puhovskog, Zorana Pusića, Dragu Hedla itd...većina naprosto ne želi čuti da normalni ljudi postoje.
Originally posted by Stripishto je ipak tema za sebe.
Mislim da ipak nije bit u skupnosti i utjecaju već u činjenici da se u Izraelu pojavila nacistička skupina. Meni je to ipak malo šokantno.