Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2407662#p2407662]Dirrty napisao:[/url]Previše uopšteno i nedovoljno definisano pitanje. Najgori po čemu?
Mislim da nije moguće uzeti kriterijum - po svemu.

Takođe je bitno razdvojiti narod od države jer se nužno ne poklapaju, što dodatno otežava stvar.

Ne dopada mi se tema, nimalo konstruktivna, a uz to me zabole kurac - pojam nacije je so last century.

Popeye, počinješ spamovati besmislenim temama i to ne u trash zoni ili trač areni.
Ja bih ti dao jednu opomenu, za početak.
1. Srbija

Beograd -- Srpski patrijarh Irinej izjavio je da mu je predsednik Tomislav Nikolić prilikom posete Patrijaršiji najavio strategiju nove vlade.

Slika
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2407631#p2407631]Dante napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2407604#p2407604]Dante napisao:[/url]Svuda na ovom svetu ima loših ljudi i medju njima poneki dobar.
F. M. Dostojevski
Ne mogu da dam odgovor na temu, jer se ne krećem u okviru kategorija voleti/ne voleti (svoj) narod.
Patriotizam je pogrešno shvatanje: kako možemo reći da volimo svoj narod kada većina tog istog naroda pojedinačno ide na živce i nervira nas? Dakle - kada na jednom mestu okupimu grupu ljudi koji nam idu na živce, tada tu grupu nazivamo narodom i onda je volimo.
Vrlo jednostavan primer može da se nađe na ovom forumu. Barni, koji je u sukobu sa dobrim delom naroda ovde; mrzi ih, prezire, sažaljeva, oseća kako je iz ovog ili onog razloga moralno superiorniji, ili ga prosto nije briga za njih, kako god, stvar je hermeneutike.
Sličan zaključak može da se primeni na sve narode, što opet vraća na citat.
slucajno naleteo na ovaj post,
naravno koristis lazi a ja sam lepo rekao da onaj ko laze uvek gubi, to je pravilo starije od mene i tebe
Za tebe vazi kao i za Popaja, moras da naucis to da ne bi svo tvoje znanje bilo beskorisno, kao recimo sada ovaj tvoj post.
Popaj je ekstrem u tome.
Post si poceo sa dubokim mislima i zavrsio si u jendeku
.....

Barni je rekao da voli ovu zemlju
Barni je pisao o nekim svojim aktivnostima vezanim za ovaj narod
Barni je pisao o losim pojavama u ovom narodu i o tome da se kao pojedinac zalaze za odredjene promene u drustva
Barni nije samo sudelovao u aktivnostima u Srbiji vec i negde drugde.
Sve sam ja to pisao

Mogao sam i vise ali kao sto sam i pretpostavio da cu biti prozvan kao neki hvalisavac, ovde se covek dici sa potpuno drugim stvarima

vas problem je sto ne zelite da prihvatite cinjenicu da je na ovaj forum dosao neki barni011 potpuno drugaciji od vas, sem u pogledu seksualnosti

da dodam kao i svaki put da se ovo odnosi na forumski krem inteligencije i opsteg sveznanja

nastavite sada...
Korisnikov avatar
By KiWi
Šveđani ... Ne znam iz ličnog iskustva ali sam iz mnogih pouzdanih usta čuo da je čitav narod sebičan i hladan ... kažu da im je jedina pozitivna osobina što se bukvalno svi trude da poslovno daju svoj maksimum ...
Korisnikov avatar
By kurac
britanci, slovaci, židovi
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409465#p2409465]Zen napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409051#p2409051]KiWi napisao:[/url]Šveđani ... Ne znam iz ličnog iskustva ali sam iz mnogih pouzdanih usta čuo da je čitav narod sebičan i hladan ... kažu da im je jedina pozitivna osobina što se bukvalno svi trude da poslovno daju svoj maksimum ...
untrue, hladni su prema došljacima, među sobom su prijatni i prijateljski nastrojeni.
ksenofobična gamad, dakle. ^^
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Uuuu, sad sam ja kao rekao moju slabu tačku i ti si to iskoristio i udario si me baš u nju.

Oh, the horror. :drama:

Imaš pravo, stvarno si duhovit. :D
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409465#p2409465]Zen napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409051#p2409051]KiWi napisao:[/url]Šveđani ... Ne znam iz ličnog iskustva ali sam iz mnogih pouzdanih usta čuo da je čitav narod sebičan i hladan ... kažu da im je jedina pozitivna osobina što se bukvalno svi trude da poslovno daju svoj maksimum ...
untrue, hladni su prema došljacima, među sobom su prijatni i prijateljski nastrojeni.
Also not true (tj umeju biti super i sa dosljacima, sve zavisi od osobe), makar iz mog iskustva.

A osim toga, ko da su srbi (ili bilo koji drugi narod) nesto bolji sa dosljacima? Dok su ovi navodno "hladni" prema njima, Srbi ih prebijaju, diskriminisu i guraju na marginu drustva. Pa sad ko je gori :lol:
Korisnikov avatar
By scout_finch
nemci, hrvati, italijani. bagra fasisticka/nacisticka. :D
jes da su u zenitu bili pre 60 godina, al' niko nis gore nije uradio u evropi u medjuvremenu. doduse mozda srbi.
Korisnikov avatar
By Pipin
Interesantna tema, podseća na crnjake među vicevima. Ja bih učestvovao, ali se kriterijumi zaista moraju bar malo utegnuti.
Prvo, šta se tačno podrazumeva pod narod - etnicitet, bez obzira u koliko država živi? Ili društvo neke države, bez obzira na etničku pripadnost dotičnih?
Drugo, o kojem vremenskom periodu je reč?
Što se tiče toliko puta pomenutih Srba u uvodnom postu, ne slažem se ni sa jednim jedinim kriterijumom. Manjkavi istaknutim pojedincima...? A Hag?! :giggle: Sa tako mnogo (čega to?) učinili tako malo? Šta, mala ti Srbija od Prijedora do Trebinja? Jest da nisu geografski uspeli ostvariti deklarisane carinske punktove, ali jesu sam cilj. I na kraju mi nije jasno ono sa Bugarima. :luda:

Whatever, ja bih od Balkanaca stavio samo bosanske Muslimane. I nikog više. Zašto njih? Zato što mi jedino oni izgledaju neuspešni čak i u najosnovnijim nacionalnim interesima i to od svoje dublje istorije, pa sve do danas. Nekako su mi u "Znate l' priču o Vasi Bošnjačkom" stilu, uz izuzetak onoga o istaknutijim pojedincima.

Sledeći narod bi bili Irci. Obrazlaganje bi trajalo suviše dugo, ali ukratko - dobar standard (bar dok sam ja bio tamo), a društvo glupo u 3 qrca. Sad su i dobar standard izgubili. Koliko god sam se tome u početku opirao, na kraju sam morao popustiti - definitivno postoji dobar razlog zašto ih Englezi trpaju u svoje viceve. Što bi rekao jedan moj prijatelj, da su geografski blizu nas, zamenili bi Bosance u svim našim vicevima.

I na kraju, Romi. Mislim da se oni, bar u Evropi, nalaze u najnepovoljnijem položaju.

Po pitanju redosleda se dvoumim.
Vidim da mnogi negoduju ovde. Well, istina, ali se ipak ne slažem da se može govoriti isključivo o pojedincima. Upravo pojedinci čine svoj narod/društvo i ono u svakom slučaju ima poneke svoje kolektivne karakteristike na osnovu kojih bi se ovde mogla i provući ovakva rasprava. :bigsmile:
Ne kužiN zakaj navodite NEmce?

---

Nego, bez obzira na to što već navedoh 3, uvrstio :awesome: bih među njih i Italijane iz krajnje banalnih razloga: nitko ne može više i duže da priča, a da ne kaže ništa iole bitno, plus što su generalno posmatrano odvratni laskavci.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja bih na prvo mesto stavila srbebosancehrvatecrnogorce, nazvala ih jednim narodom i ne bih im dala da se razdvoje. ni slucajno.

druga dva mesta bih ostavila prazna, da ovi sa prvog mesta gledaju kako ima mesta, a ipak ne mogu da se razdvoje, nego moraju da smrde tu zajedno.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
mene samo cudi sto vidim neke forumase sa integritetom kako zdusno ucestvuju u temi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!