Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

speedygonsales napisao:Не знам како се Расим Љајић декларише.
pa otkud da je sad vazno kako se on deklarira? :hmm: rekao si prethodno da su svi iz srbije - srbi.

nije valjda da te moram citirati, pa znas valjda sta pises. :puzzle:
Oliva napisao: pa otkud da je sad vazno kako se on deklarira? :hmm: rekao si prethodno da su svi iz srbije - srbi.

nije valjda da te moram citirati, pa znas valjda sta pises. :puzzle:
Speedygonsales napisao: Особе муслиманске, православне, католичке, хинду религије или особа без религије, атеисти или агностици могу бити Срби ако се тако декларишу!
Умеш ли ти да читаш Олива?
speedygonsales napisao:Па, разумем те али такав третман се и нама може обити о главу због пар будала које се потуку у Хрватској па почну да севају наслови типа "Крволочни Срби праве немире"...
ali ti mene izgleda opet nisi shvatio. ne pozivam ja na generalizovanje svih Boshnjaka muslimana s ovim teroristom niti 'ajde sada hajku na njih k'o shto hrv. mediji chesto rade Srbima. Ne! naprotiv, pozivam na suochavanje, ni po babi ni po strichevima, ex-Yu naroda s svojim sopstvenim/vlastitim nedovrshenim zadatkom- dekontaminaciji od ekstremizama, shto je u ovom sluchaju red i na boshnjachku stranu. a, prvi korak, nevezano ili vezano s tim, npr. mozebiti da je upravo taj da su Boshnjaci u Srbiji Boshnjaci i neka su ako tako hoce a ne Srbijanci ni Srbi ako tako nece. Moraju biti lojalni Srbiji ako u njoj zive no ne moraju prisvajati drushtvenu konstrukciju vecinske nacije.
ok, a postoji li neka rijec - ako vec srbijanac ili srbijanka nije prihvatljivo - koja bi predstavljala sve ljude iz srbije? :puzzle:

dakle, osoba XY je iz srbije. kako to zovemo? :)
srbin, srbijanac, nebeskonarodnjak, kako? :drama:
Popeye napisao:ok, a postoji li neka rijec - ako vec srbijanac ili srbijanka nije prihvatljivo - koja bi predstavljala sve ljude iz srbije? :puzzle:

Било која реч осим србијанац је у реду, будући да не знам шта би ова описивала...
Vel boy napisao:Moraju biti lojalni Srbiji ako u njoj zive no ne moraju prisvajati drushtvenu konstrukciju vecinske nacije.
Аосолутно! Ово треба пет пута подвући!
@popeye, onaj terorista nije iz Srbije u pravom smislu te rijechi. napustio je Srbiju ima vec vremena, nelojalan, boravishte u BiH, Sarajevo, povezan s vehabijama Gornje Maoche.
on jeste porijeklom iz oblasti Sandzak u Srbiji, no, nishta vishe.
speedygonsales napisao:
Popeye napisao:ok, a postoji li neka rijec - ako vec srbijanac ili srbijanka nije prihvatljivo - koja bi predstavljala sve ljude iz srbije? :puzzle:

Било која реч осим србијанац је у реду, будући да не знам шта би ова описивала...
ok, onda cu ubuduce ljude iz srbije zvati - šiptari. :cheer:
Popeye napisao:@vel boy: lijepo ja napisah tko je najveci krivac :elvis:
Popeye napisao: naravno, najveca politicka i drustvena odgovornost za ovo je u sustini na reisu cericu. nije da ce ga itko prozvati. :roll:
Već ga je sinoć prozvao Dževad Galijašević, onaj čova iz ekspertskog tima za borbu protiv terorizma jugoistočne Evrope. :trep:
speedygonsales napisao:

Pa lepo objasnih u ranijem postu značenje reči SRBIJANAC! :mad:

:lol:
@shortbus: pardon, trebao sam naglasiti da bi bilo pozeljno da ga ne proziva samo totalni idiot poput galijasevica. :D

ma BiH je u teskom kurcu, sarajevo je totalno propalo. al ne mozes to svaliti samo na ledja bosnjaka, najmanje su krivi. ovo urusavanje sarajeva je najgora stvar bas za njih. zapravo, mene bosnjacka politika danas opasno podsjeca na srbiju 1989. (sto je lose, jako lose :D )
Dr_Shortbus napisao:

Знам ја како то Хрвати дефинишу и нећу да подилазим њиховим измишљотинама.
Popeye napisao:
speedygonsales napisao:Користи Срби!
:pionir:

evo promijenio sam i naslov topica u skladu s tvojim uputama. :)
А то није могло да стоји име и презиме овога па све остало...? Или исламски екстремиста?
Popeye napisao:@shortbus: pardon, trebao sam naglasiti da bi bilo pozeljno da ga ne proziva samo totalni idiot poput galijasevica. :D

ma BiH je u teskom kurcu, sarajevo je totalno propalo. al ne mozes to svaliti samo na ledja bosnjaka, najmanje su krivi. ovo urusavanje sarajeva je najgora stvar bas za njih. zapravo, mene bosnjacka politika danas opasno podsjeca na srbiju 1989. (sto je lose, jako lose :D )
sve ja to shvatam i razumijem, ali Boshnjaci moraju da shvate da su im najveci neprijatelji - islamistichki ekstremizam, za njih prve najveci neprijatelji. ja znam da je teshko, u okruzenju gdje su velikosrpski i velikohrvatski ekstremizmi bez izuzetaka genocidirali i urbicidirali boshnjachki narod i sve druge koji su s njima dijelili istu ili slichnu sudbinu, morati se boriti i protiv ekstremizama u vlastitom im narodu, no, moraju. chinjenica jeste da su Srbija i Srbi te Hrvatska i Hrvati ipak znatno drugachiji tj. bolji u poredjenju s onim kakvi su bili devedesetih, to treba da bude motiv vishe Boshnjacima da suzbijaju i ekstremistichko zlo u svom vlastitom narodu koje jeste retroaktvno nabujalo svih ovih godina i za koje se isuvishe chesto davalo opravdanja, excuses, excuses, appologies.... a nishta ili nedovoljno je radjeno u borbi protiv toga...
nema druge do te da svak mora da chisti sopstveno/vlastito dvorishte prvo. pa, ako neko od naroda napreduje u tome a neki od naroda zastajkuje i opstruira u tome, Medjunarodna Zajednica ce to znati da vidi, nagradit ce one koji napreduju i kaznit ce one koji opstruiraju, sigurno!
Vel boy napisao:
sve ja to shvatam i razumijem, ali Boshnjaci moraju da shvate da su im najveci neprijatelji - islamistichki ekstremizam, za njih prve najveci neprijatelji.
meni se cini da je to drugi najveci neprijatelj. prvi je i dalje srpska politika prema BiH i u BiH. a taj prvi uspjesno hrani drugog.
pa, nisam siguran da li je to i dalje bash tako. BiH ima svoj Dayton-ski sporazum kakav je takav je. ono shto treba je ugraditi koliko je moguce vishe pro-ljudskopravnih, gradjanskih, multinacionalnih elemenata ili amandmana u okvir Dejtona tj. uchiniti u datim okolnostima shto je vishe moguce za funkcionalniju, ne i centralizovaniju, BiH.
speedygonsales napisao:Не, то су Срби!
Не знам уоште из које државе би потицали србијанци - из Србијаније?
Хрватских измишљотина и безобразлука ми је до гуше!
Ma od kud je to hrvatska izmišljotina ? Pa i u staroj narodnoj pesmi '' Odakle si sele '' se kaže - Srbijanci, Srbijanke... :yes: :srbin:
Popeye napisao: no, korijen svega je u srbiji. radikalizacija bosnjaka u sandzaku kao odgovor na radikalizaciju dodikove politike u RS kao odgovor na srbijanski gubitak kosova itd itd dok ne dodjes do memoranduma SANU. :srbin:

ovo ne pije vodu...
al ne ide ka dobrom...
speedygonsales napisao:
Dr_Shortbus napisao:

Знам ја како то Хрвати дефинишу и нећу да подилазим њиховим измишљотинама.

Da li će ti pomoći činjenica da svaki jedan Srbin iz Bosne na taj način takođe pravi razliku između Srba iz Bosne i Srba iz Srbije? :sweet:
Korisnikov avatar
By spliff
naravno da je srbijanac prihvatljiv naziv
za svakoga ko dolazi iz srbije
Juce bila na faksu kada se sve ovo desavalo, a faks je odmah prekoputa ambasade, tako da smo jasno mogli cuti pucnjavu i haos. Vrlo ruzan osjecaj, slusati rafal za rafalom, a nemas pojma sta se desava. Dobro je sto ga nisu ubili, covjek moze puno toga da objasni. Zaista mi nije jasno sta je bila meta napada. Ici sa kalasnjikovom na najbolje utvrdjenu zgradu u BiH nije bas mudar potez. Meni ovo izgleda kao da je zakazao neki veci napad, ili su sudionici odustali, ko ce znati. U svakom slucaju, ne zelim ni da mislim sta nas sve jos ceka. Zemlja se raspada brzinom koja prelazi i nase nevjerovatne sposobnosti za samodestrukciju.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja nikad ne odbacujem ludilo i neuračunljivost kao motiv.
speedygonsales napisao:Не, то су Срби!
Не знам уоште из које државе би потицали србијанци - из Србијаније?
Хрватских измишљотина и безобразлука ми је до гуше!

I serbska majka Svetlana Raznatovic Arkan kaze da je srbijanka.
Guys, seriously:

Pravopis srpskog jezika poznaje dva termina:

1) Srbin, srpski - etničko značenje;
2) Srbijanac, srbijanski - teritorijalno značenje; opšti, etnički neutralan termin koji označava državnu pripadnost (čovek iz Srbije)

Naš jezik je, eto, bogatiji u tom smislu što prepoznaje ovu bitnu razliku u značenju. Ovo je delom zbog fonetske zgodnosti - probaj da uradiš isto sa Hrvatskom - a delom i zbog prostorno-istorijskih peripetija. Kao što je i Amerikanac etnički neutralan termin, bilo da je neko nemačkog, engleskog ili afričkog porekla.

Sad je druga stvar što dežurni nacionalisti bogatstvo jezika tumače kao da je to nešto derogativno. Stepen indoktrinacije je toliki da gotovo nikad* nećeš čuti nekoga iz Srbije da koristi ovaj termin, dok ga ljudi iz Hrvatske i Bosne sasvim pravilno upotrebljavaju. Što je još važnije, ovaj termin nije nov - postoji odavno.

*zapravo: međ' Srbljem, narodski, takođe se javlja upotreba termina Srbijanac da bi označili nekoga iz Šumadije, ili kao posprdan naziv za ljude koji su iz unutrašnjosti (Srbije).

U svakom slučaju, eno vam pravopis književnog srpskog jezika, pa se vi sporazumevajte na sopstvenu odgovornost.

fusnota: Spidi je delom u pravu kada se buni zbog morfologije ove reči. Isto kao što je nepravilno reći Kore(j)anac, već treba Korejac (korejski) - jer zemlja Korejana naprosto ne postoji - tako bi ovde možda pravilnije bilo kazati Srbijac, ali, opet, nije to ništa čudno ili novo: takvih primera ima i u ostalim jezicima.
Korisnikov avatar
By Denni85
Mars napisao:Ja nikad ne odbacujem ludilo i neuračunljivost kao motiv.
Mozda je i to. U svakom slučaju počinilac je uhapsen te ce istraga (tačnije psihijatri) istraziti i tu mogucnost.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!