Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by MarsPa ni to nije preventivno hapšenje-kad nekom pretiš da ćeš ga zoljom razneti,činiš krivično delo...
Tu je Dačić izvrdao (u šoku ste, znam).
Kad ga je Danica Vučinić pitala kako je Damir Dokić uhapšen preventivno, kako je neki ex političar uhapšen preventivno (pretio nekom da će da ga likvidira, Koraću možda)...
Originally posted by deransamo da opet postavim isto pitanje shto ga je i nsBecky vec postavila
Vel,ne lupaj...![]()
Originally posted by Vel boyI dobro-gde se tu pominje "preventivno hapšenje"-evo me oči zaboleše,a ne nađoh to...Originally posted by deransamo da opet postavim isto pitanje shto ga je i nsBecky vec postavila
Vel,ne lupaj...![]()
"i interesuje me sta se desava sa ovim:
Citat:
Koalicija protiv diskriminacije pozdravlja pozive na uzdržavanje od nasilja koje su proteklih dana uputili neki od najviših predstavnika vlasti u Srbiji. Izjava Republičkog Javnog tužioca Slobodana Radovanovića da će svako ko krši zakon biti procesuiran predstavlja prvu jasnu garanciju reakcije pravosudnih organa u slučaju pokušaja napada na učesnike Povorke ponosa. Međutim, Koalicija podseća sve državne organe da su pre dve nedelje usvojene izmene Krivičnog zakonika Srbije, kojima je značajno dopunjen član 387. koji se odnosi na rasnu i drugu diskriminaciju.
U svojoj izjavi televiziji B92, tužilac Radovanović je zatražio uzdržavanje od nasilja prema učesnicima Povorke ponosa i najavio krivične postupke protiv svih koji narušavaju javni red i mir. Međutim, pretnje organizacija „Obraz“, „SNP 1389“, „Naši“ i navijačkih grupa okarakterisao je kao „polemičke tonove“ i „oprečne stavove“ i zaključio nema potrebe da Tužilaštvo reaguje sve dok „ne nastupe posledice“.
Koalicija podseća da je članom 387. stav 2 Krivičnog Zakonika iz 2005. godine predviđena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina za svakog ko vrši proganjanje organizacija ili pojedinaca zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost ljudi. Izmenama zakona koje su usvojene 31. avgusta ove godine, ovaj član je dopunjen stavom kojim se predviđa kazna od tri meseca do tri godine za svakog „ko javno preti da će, protiv lica ili grupe lice zbog pripadnosti određenoj rasi, boji kože, veri, nacionalnosti, etničkom poreklu ili zbog nekog drugog ličnog svojstva, izvršiti krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora veća od četiri godine zatvora“. Sve dosadašnje pretenje iznete u medijima, ispisani grafiti u Beogradu i poruke na forumima već poznatih grupa, mogu se podvesti pod ovo krivično delo.
Istim izmenama ovog člana Krivičnog zakonika zabranjeno je svako širenje, činjenje dostupnim slika, tekstova i ideja ili teorija koje zagovaraju ili podstrekavaju mržnju, diskriminaciju ili nasilje prema grupama koje su zaštićene zbog svog ličnog svojstva. I za ovo krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.
Koalicija protiv diskriminacije očekuje od svih državnih organa, a pre svega od policije i tužilaštva da istu pažnju posvete pretnjama nasiljem koje se upućuju pre Povorke ponosa, koliko i eventualnim pokušajima ometanja skupa i napada na učesnike Povorke. Broj javno iznetih pretnji od strane poznatih počinilaca je dovoljan razlog za reakcije institucija, a Krivični zakonik se ne sme primenjivati samo u najtežim slučajevima, već uvek kada je prekršen.
Originally posted by deranVideo i ja to. Sa fakulteta odbrane (tako nešto).
@Mars-uleteo Vel...
Joj,pa neko je to i učinio-baš tim rečima-čestita im,što su dobrom organizacijom,iako ne brojni i ne baš obrazovani,tako nešto uspeli-imena ne mogu da se setim sad,da me ubiješ![]()
Originally posted by Vel boyTo opet nije preventivno hapšenje...
ti to derane mene zajebavash opet?![]()
shta znachi sve ovo " Koalicija podseća da je članom 387. stav 2 Krivičnog Zakonika iz 2005. godine predviđena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina za svakog ko vrši proganjanje organizacija ili pojedinaca zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost...
Originally posted by Vel boyBez boldovane reči,i ja se apsolutno slažem:sesir:
a ja sam, josh ima vishe dana, govorio, ako vec ne hapshenja, a ono bar preventivni pozivi na razgovore, investigativne (iako chak ni nema shta puno da se investiguje ko je, kada i kako slao teroristichke pretnje i obznanjivao teroristichke planove- svi su oni vrlo drchno se oglashavali i imenima i prezimenima i tachno se zna kada i gde....) radnje i direktna i upozorenja antigej udruzenjima na posledice, tek u najtezim sluchajevima i ******* hapshenja. bar su ovoliko mogli i trebali da su hteli. no, nishta, bash nishta od toga ni Vlada ni policija nisu hteli da urade. e, zato Vlada i policija treba da snose odgovornost.
Originally posted by Vel boy
derane, shta ti je problem ui vezi rechi preventivna?
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!