Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by mythe
Originally posted by Hans_87
Srbi nisu u položaju da biraju i nisu tokom svoje istorije u kojoj su se međusobno ubijali i ubistvima rušili svoje vladare stekli taj luksuz da se prema njima ophode kako valja.
tacno, Srbija nije u polozaju da bira, potpuno se slazem :Y

no, vidis, ima tu jos nesto - a zasto onda gospoda iz EU i SAD to ne kazu bas tako, kratko i jasno "niste u poziciji da birate, mi smo jaci i mocniji, i morate nas slusati inace"....dakle, da kazu otvoreno, kratko i jasno a ne da nam drze lekcije o "freedom, human rights and democraty"...i sve bi bilo u redu, prihvaticemo, znamo da se "ne mozemo bosti sa rogatim" ali ne moraju da nas jos prave i ludima
o, boze...
predpostavljam da Hans_87-ov komentar nema puno veze s ovim shto si rekao.
vishe mislim da je Hansov komentar imao veze s mojim zakljuchkom da je u Srbiji (kao i vecini istochne polovine Evrope) veci problem totalitarno-kolektivistichki (nakon pada dogmatskog komunizma, pogotovo desnicharskog tipa) mentalitet vecine drushtva i naroda, od Vlada.
no, na Hansu je da se objasni shta zeli reci s onim komentarom.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Vel boy
znachi, drushtvo i narod su veci problem od Vlade. slazem se. takva ili vrlo slichna situacija je, nazalost, i u najvecem delu istochne polovine Evrope....
vala, slicno je i u najvecem delu zapadne, tzv. uljudne o prosvecene Europe, ksenofobija i mrznja prema imigrantima je sve veca, a partije ekstremne desnice beleze sve veci rast, a glede gay pitanja je jedino u Belgiji, Holandiji i Svedskoj stanje prihvatljivo
Ja nisam rekao da nema takvih elemenata i u zapadnoj polovini Evrope ni da je u zapadnoj polovini Evrope sve med i mleko.
Ali, nek' istochna polovina Evrope sama sebe dovede u stanje da bude jednako kao i zapadna polovina Evrope pozeljna destinacija mnogih (stihijskih ili ne) valova imigranata iz celog sveta, sve sa tim vidovima zapadnoevropske ksenofobije i antimigrantizma, pa cemo onda da poredimo i razgovaramo.
glavni razlog zasto je zapadna Europa pozeljna destinacije emigranata je visok zivotni standard i to je to...a istocnoj Europi ce trebati decenije i decenije da zivotni standard dovede na tu razinu
well, sve i da je "samo" tako, eto, there you go....
dakle, nek' se istochna polovina Evrope vishe pozabavi kako unaprediti zivotni standard svojih tj. njenih stanovnka umesto shto se rogobushi i prsi nekakvim konzervativistichkim desnicharskim totalitarnoidnim ideologijama.
By mythe
a vidis ja mislim da najpre tzv. Zapadna Europa (citaj "stare" clanice EU) treba da pospremi stvari u svom dvoristu pre nego sto drugima pocnu da dele lekcije, jer su oni ti koji su puni spika o "toleranciji, ljudskim pravima itd.." i oni su ti koji drugima vole da sole pamet i popuju sta da rade, a ne obrnuto
Korisnikov avatar
By Vel boy
ali se nove chlanice ili chlanice-to-become zele prikljuchiti starim, a ne obrnuto.
svakako da i stare chlanice imaju josh posla oko iskrenog praktikovanja onoga za shto tvrde da se zalazu, ali tamoshnji NVO-i i ostala udruzenja koja se brinu za to- nisu ugrozeni niti na toliko zlom glasu kao shto se tretiraju u novim tj. istochnoevropskim clanicama ili istochnoevropskim zemljama van EU-a. kako to?
samo nemoj mi reci da u zapadnoevropskim zemljama "nema NVO-a niti progresivnih udruzenja chiji aktivizam je u cilju osiguravanja da se progresivne postavke savremenog civilnog drushtva i praktikuju od strane drushtva, drzave i drzavnih aparata".
By Ulix
e vidis, tu se ne mozemo sloziti. Ja smatram da treba uhapsiti Mladica (i Hadzica) jer se time odmrzava SSP, dobijaju krediti i konacno stvaraju uslovi da sa institucijom kao sto je Tribunal u Haagu nemamo vise nikakva posla. A do tada, mozemo citati kako je uhapsen Karadzic, gde se izgubi njegov lapt-top, kako je guslao ispod vlastite slike lol , da se uljudno javljao susedima...

a te eticke spike - ej, a zasto se ne podignu optuznice protiv izraelskih generala za zlocine protiv Palestinaca (samo u najnovijem drzavnom terorizmu te drzave u januru ove godine je ubijeno preko 300 palestinske dece), pa protiv americkih i britanskih generala za zlocine u Iraku i za vreme bombardovanja Srbije, pa protiv muslimanskog generala Atifa Dudakovica (eno najnovijih snimaka gde taj naredjuje streljanja po kratkom postupku) itd...a trebam li da spomenem da je izivljavanje nad gradjanima Dresdena 1945. ostalo nekaznjeno?
To što nisu podignute optužnice protiv izraelskih generala znači da Ratko Mladić nije ratni zločinac? Žao mi je, ali ja tu ne vidim nikakvu logiku, vidim samo tvoj pokušaj da opravdaš to što staješ na stranu ratnog zločinca. Šta sad, ako navedeš neke druge zločince koji nisu kažnjeni, u tvojoj glavi to abolira Ratka Mladića? Hajde onda da generalno ukinemo sudove jer postoji mnogo ubica kojima nije suđeno. Pa kad ne mogu svima, ne moraju nikom... :lood:

Baš me briga za izraelske generale, pa i za američke i za hrvatske i bosanske generale. I za ratne zločince u Hondurasu se takođe ne intersujem mnogo, a siguran sam da i tamo ima nekih generala koji su bili nevaljali i ubijali žene i decu poput našega Ratka. O njima neka se brinu njihove zemlje. Ratko Mladić je ubijao ljude u ime Srbije i u ime Srba. I to njega čini našim problemom. Taj monstrum je počinio užasne užasne zločine i da se to nikada ne bi ponovilo, mora se znati šta je on uradio i mora se poslati jasna poruka da se on hapsi ZATO ŠTO JE RATNI ZLOČINAC, a ne zbog nekakvog sporazuma. Jer je sporazum u svemu tome manje važan.

Shvatam ja da je to gorka pilula, ali je to pilula koju će Srbi morati da progutaju jednom. Što pre - to bolje. Ili će - svojom krivicom - ostati izolovano ostrvo u Evropi, crna rupa.
Korisnikov avatar
By Stripi
jebote, da nije ovaj mythe bree!!! samo bez uskličnika?
By Hans
Sad ce Hans da vam pojasni.
Ergo, mythe, nijedna zemlja ti nece decidirano reci to i to mada ja mislim da je bombardovanje 1999. bilo jasan chin pokazivanja ko je mocniji.
Mi kao zemlja moramo cutati narednih nekoliko decenija i pokriti se usima. Smatraju nas genocidnim narodom ako niste znali.
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa šta? I u Srbiji dosta njih smatra da su svi Hrvati genocidne ustaše. Get use to it :up:
By mythe

svakako da i stare chlanice imaju josh posla oko iskrenog praktikovanja onoga za shto tvrde da se zalazu, ali tamoshnji NVO-i i ostala udruzenja koja se brinu za to- nisu ugrozeni niti na toliko zlom glasu kao shto se tretiraju u novim tj. istochnoevropskim clanicama ili istochnoevropskim zemljama van EU-a. kako to?
samo nemoj mi reci da u zapadnoevropskim zemljama "nema NVO-a niti progresivnih udruzenja chiji aktivizam je u cilju osiguravanja da se progresivne postavke savremenog civilnog drushtva i praktikuju od strane drushtva, drzave i drzavnih aparata".
naravno da u zapadnoeuropskim zemljama postoje organizacije i udruge koje se bave zastitom prava odredjenih grupacija koje iz odredjenih razloga mogu i bivaju diskriminisane, i nisu to samo NVO, nego se i drzava brine o svim gradjanima. Tako npr. postoje tzv. socijalna radna mesta na kojima se zaposljavaju lica koja iz odredjenih razloga imaju manje sanse na trzistu rada (zbog boje koze, hendikepa, stranog imena...), isto tako postoje i udruzenja npr. "Udruga za jednake sanse" kojoj se moze prijaviti slucaj diskriminacije te onda se postaraju da diskriminator bude krivicno gonjen. Dakle, brinu se o stvarima iz svakodnevnog zivota, o stvarima koje se direktno ticu jednog "obicnog gradjanina". A svakako im nije glavna preokupacija "kaznjavanje francuskih zlocina pocinjenih tijekom kolonijalizma u Alziru" ili "zigosanja i osuda bivseg belgijskog kralja Leopolda II koji je Congo smatrao za licni posed" ili "osuda zlocina holandskih generala u Indoneziji", niti su navedene zemlje ikada iskreno osudile zlodela koje su u ne tako davnoj proslosti pocinili. Cak sam i pre neku godinu licno cuo na holandskoj televiziji jednog holandskog veterana koji je prilikom proslave Dana nezavisnosti Indonezije rekao "nemamo mi Holandjani sta da se izvinjavamo Indonezanima i ne znam zasto bi mi obelezavali dan nezavisnosti Indonezije" :( I zato mi smeta kada ekipa okupljena oko NVO, LDPa etc... pocne sa spikama "mi treba da se izvinemo" ili "Tadic treba da klekne u Srebrenici" i sl...Bolje bi bilo kada bi se likovi iz NVO bavili krsenjem radnickih prava, zloupotrebama od strane poslodavaca, cinjenicama da dobar deo ljudi nema placeni godisnji odmor, da rade po 12 sati i jos moraju da cute, da nisu prijavljeni i socijalno i zdravsteno osigurani, da im se rad nedeljom i nocu ne placa duplo...bolje da vode racuna o tome nego vec dosadne i izlizane spike o Srebrenici etc.. to smara prijatelju moj...

i imam jos jedno pitanje za tebe ;) - wel, nazvao si me licemerom (cuj, danas je tesko povuci granicu izmedju licemerja i civilizovanosti) i to jer navodno "guslam o Kosovu" a spremam se da idem u Sitges. Pa me zanima gde je veza izmedju te dve stvari? .°
Korisnikov avatar
By Vel boy
A svakako im nije glavna preokupacija "kaznjavanje francuskih zlocina pocinjenih tijekom kolonijalizma u Alziru" ili "zigosanja i osuda bivseg belgijskog kralja Leopolda II koji je Congo smatrao za licni posed" ili "osuda zlocina holandskih generala u Indoneziji", niti su navedene zemlje ikada iskreno osudile zlodela koje su u ne tako davnoj proslosti pocinili. Cak sam i pre neku godinu licno cuo na holandskoj televiziji jednog holandskog veterana koji je prilikom proslave Dana nezavisnosti Indonezije rekao "nemamo mi Holandjani sta da se izvinjavamo Indonezanima i ne znam zasto bi mi obelezavali dan nezavisnosti Indonezije" :(
Ali, pazi sad,
kolonijalne sile, uz to shto su radile negativne stvari u kolonijama, su i bile, paradoksalno, od koristi tim kolonijama. To sve zavisi od procene koliko su shtete vs. koristi nanele tim nacijama (btw., u ono vreme, u tim prekomorskim kolonijama, josh ni nije bilo nacionalno-drzavne svesnosti pa je paradoksalno, kolonijalizam i doprineo da se ona razvije i ojacha do te mere da je svrgnula te kolonijaliste).
nazalost, zdruzena srpsko-hrvatska tj. miloshevic-tudjman preko njihovih zlochinachkih satelita karadzic (ili mladic)-boban agresija na BiH nije BiH donela nishta drugo do ubistva, razaranja, urbicid i genocid te ostale ratne zlochine kao i reaktivno jachanje islamistichkog fundamentalizma i velikoboshnjachke hegemonije. dakle, nema nimalo pozitivnog (pa ni paradoksalno) uchinka toga.

Dalje, mythe, da li ti izjavljujesh to (poput tvog citiranog iznad) i postavljash ta pitanja tim tvojim evropskim prijateljima (ako ih imash)? mislim da bi trebao, pa njima to sve reci i pitaj ih i chuj shta ce oni reci, pa ako ti se ne svidja, s njima polemishi. trebao bi da imash sva prava da im to kazesh, bar ja bih.
I zato mi smeta kada ekipa okupljena oko NVO, LDPa etc... pocne sa spikama "mi treba da se izvinemo" ili "Tadic treba da klekne u Srebrenici" i sl...
Ali, Tadic je svojom saveshcu to vec uradio. Izvinuo se je i ja mislim i kleknuo u Srebrenici, shto je vrlo dobro shto je uradio, chak iako DS nije imala nikada nishta zajednichko s miloshevic-sheshelj-karadzic planovima ni (zlo)delima.
LDP ne tera nikog da radi shto nece. Moze samo da sugerishe i to i radi.
Bolje bi bilo kada bi se likovi iz NVO bavili krsenjem radnickih prava, zloupotrebama od strane poslodavaca, cinjenicama da dobar deo ljudi nema placeni godisnji odmor, da rade po 12 sati i jos moraju da cute, da nisu prijavljeni i socijalno i zdravsteno osigurani, da im se rad nedeljom i nocu ne placa duplo...bolje da vode racuna o tome nego vec dosadne i izlizane spike o Srebrenici etc.. to smara prijatelju moj...
Ali, NVO-i i LDP se upravo primarno i bave tim socijalnim stvarima koje si naveo.
Ti, mythe, preterujesh kada vidis u akcijama NVO-a i LDP-a samo i jedino bavljenje borbe protiv zlochina miloshevic-sheshelj rezima.
Kao i sve da je i istina da se NVO- i LDP vecinom bave osudama miloshevic-sheshelj rezima, pitam te, a ko bi/ce drugi ako oni ne bi/ce? Neko se mora baviti i time.
i imam jos jedno pitanje za tebe ;) - wel, nazvao si me licemerom (cuj, danas je tesko povuci granicu izmedju licemerja i civilizovanosti) i to jer navodno "guslam o Kosovu" a spremam se da idem u Sitges. Pa me zanima gde je veza izmedju te dve stvari? .°
pa, veza je ta shto ovde potpaljujesh antievropske i antihaashke sentimente dok ti slobodno uzivash u dometima zapadnoevropske civilizacije.
zashto nisi u Srbiji (i to stalno!) kada ti je tako stalo za Kosovom? ili josh bolje shto ne idesh na Kosovo da ga branish od velikoalbanskih shovinista?

@ the one who reche get use to it,
kaze se get used to it :)
btw., nijedan narod ne zasluzuje da ga se generalizuje genocidnim. to rade samo oni koji nisu nishta bolji od onih koji su vrshili genocide.
By mythe
VelBoy says - "Dalje, mythe, da li ti izjavljujesh to (poput tvog citiranog iznad) i postavljash ta pitanja tim tvojim evropskim prijateljima (ako ih imash)? mislim da bi trebao, pa njima to sve reci i pitaj ih i chuj shta ce oni reci, pa ako ti se ne svidja, s njima polemishi. trebao bi da imash sva prava da im to kazesh, bar ja bih."

nou, pokusao sam nekoliko puta razgovarati sa njima o tome, ali su veeeeeeeoma osetljivi na tu temu i koliko sam mogao primetiti uopste nemaju griznju savesti za to sto se dogadjalo u bivsim kolonijama, cak sto vise, sretni su jer su dobro profitirali od toga. Isto tako, upoznao sam dosta ljudi poreklom bas iz tih bivsih kolonija (Alzir, Congo, Indonezija) i nisam siguran da bi se oni slozili sa tvojim recima "da su kolonijalne sile bile i od koristi bivsim kolonijama". Ono sto su kolonijalne sile tamo opljackale puno je vise od onoga sto su eventualno posle dali i jos pomalo daju.

VelBoys says - "pa, veza je ta shto ovde potpaljujesh antievropske i antihaashke sentimente dok ti slobodno uzivash u dometima zapadnoevropske civilizacije.
zashto nisi u Srbiji (i to stalno!) kada ti je tako stalo za Kosovom? ili josh bolje shto ne idesh na Kosovo da ga branish od velikoalbanskih shovinista?"

ja mislim da ti imas pogresnu predstavu sta je desno, a sta je centar u politici. Ja uopste ne potpaljujem antievropske i antihaaske senitmente, jasno sam rekao da podrzavam predsednika Tadica i sadasnju Vladu Srbije a koliko znam oni cine sve da uvedu Srbiju u EU (a da pritom ne izgube dostojanstvo i cena ne bude 15% drzavne teritorije), dakle ako sam ja "antieuropski raspolozen", onda je i sadasnja vlast isto "antieuropski" raspolozena.
Glede Haaga - stvarno ne znam kako neko ko jasno kaze da treba uhapsiti Mladica i Hadzica moze biti okarakterisan kao "antihaaski raspolozen"?
Kosovo - ja ne kazem da Kosovo treba braniti silom, cak sta vise, ali zasto ga ne braniti diplomatskim sredstvima, kao sto to radi Jeremic? Sta je tu lose?
Korisnikov avatar
By Vel boy
VelBoy says - "Dalje, mythe, da li ti izjavljujesh to (poput tvog citiranog iznad) i postavljash ta pitanja tim tvojim evropskim prijateljima (ako ih imash)? mislim da bi trebao, pa njima to sve reci i pitaj ih i chuj shta ce oni reci, pa ako ti se ne svidja, s njima polemishi. trebao bi da imash sva prava da im to kazesh, bar ja bih."

nou, pokusao sam nekoliko puta razgovarati sa njima o tome, ali su veeeeeeeoma osetljivi na tu temu i koliko sam mogao primetiti uopste nemaju griznju savesti za to sto se dogadjalo u bivsim kolonijama, cak sto vise, sretni su jer su dobro profitirali od toga. Isto tako, upoznao sam dosta ljudi poreklom bas iz tih bivsih kolonija (Alzir, Congo, Indonezija) i nisam siguran da bi se oni slozili sa tvojim recima "da su kolonijalne sile bile i od koristi bivsim kolonijama". Ono sto su kolonijalne sile tamo opljackale puno je vise od onoga sto su eventualno posle dali i jos pomalo daju.

VelBoys says - "pa, veza je ta shto ovde potpaljujesh antievropske i antihaashke sentimente dok ti slobodno uzivash u dometima zapadnoevropske civilizacije.
zashto nisi u Srbiji (i to stalno!) kada ti je tako stalo za Kosovom? ili josh bolje shto ne idesh na Kosovo da ga branish od velikoalbanskih shovinista?"

ja mislim da ti imas pogresnu predstavu sta je desno, a sta je centar u politici. Ja uopste ne potpaljujem antievropske i antihaaske senitmente, jasno sam rekao da podrzavam predsednika Tadica i sadasnju Vladu Srbije a koliko znam oni cine sve da uvedu Srbiju u EU (a da pritom ne izgube dostojanstvo i cena ne bude 15% drzavne teritorije), dakle ako sam ja "antieuropski raspolozen", onda je i sadasnja vlast isto "antieuropski" raspolozena.
Glede Haaga - stvarno ne znam kako neko ko jasno kaze da treba uhapsiti Mladica i Hadzica moze biti okarakterisan kao "antihaaski raspolozen"?
Kosovo - ja ne kazem da Kosovo treba braniti silom, cak sta vise, ali zasto ga ne braniti diplomatskim sredstvima, kao sto to radi Jeremic? Sta je tu lose?
u vezi "zapadnoevropljana koje ne grize savest i ljudi iz treceg sveta koji se ne bi slozili samnom"- shta da ti kazem. svugde ima zadrtih i licemera, eto vidish, koji misle da su samo oni u pravu. to jeste problem tih naroda, iz bilo kog svetskog spektra da su. no, u specifchno ovoj temi prichamo o problemima unutar srpskog naroda.
sem toga, shta bi to po tebi trebala biti griznja savesti?
nije poenta u griznji savesti ni nekakvim psiholoshkim kompleksima chitavih naroda, vec u jasnom raspoznavanju neposhtenih i loshih ideologija i politika (imperijalizam, kolonijalizam; velikonacionalistichki i shovinistichki agresivizam) te aktivnom delovanju da se te isprave ili bar ne chine vishe.

u vezi "mojih pogreshnih predstava o desnici i centru" i kako to mythe objashnjava, ja mislim da je jasno u tvojim postovima i izjavama, mythe, da si ti znatno desniji od Tadica; tvoje antihaashko sentimentisanje se ogleda u tom shto si (skoro) sve u vezi tog suda (kojeg ja ne velicham, btw.) izokrenuo kao protusrpsko; u vezi "loshosti Jeremica", ja josh nisam rekao da je Jermic potpuno losh ideoloshki, samo je chesto diplomatski nezgrapan te previshe se bazira na sizifovsko-donkihotovskom poslu, shto ne bi bilo loshe da njegove delatnosti ne finansiraju i gradjani Srbije porezni obveznici. no, ako ovoj Vladi (koja je ipak bolja od alternative nikolic-koshtunica-sps...) on valja, fino.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!