Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by bothways
Zig zveri, taj dokumentarac o RFID-ovima, nije izdala SPC, vec neko blizak njoj. Koliko znam, SPC nema neki poseban stav o tom filmu.
Ja cula obratno... moguce i da je neki drugi naziv.... ali ne mogu da se setim...
Korisnikov avatar
By bothways
Pa da. Pun naziv "Digitalni andjeo: Zig zveri" ;)
Korisnikov avatar
By Blady
POgledala juce... ne znam, ima svega, nesto mi je preterano, a sa necim se slazem...
Korisnikov avatar
By watcher
Bogme... ne'am pojma... Možda sam idiJot, a možda su mi se sada neka mišljenja sa razlogom promenila..
Iskreno. odavno nisam gledala bolji dokumentarac...
Vredan je komentarisanja...

.. čak se i plašim :lol:

:adiktusha:
Korisnikov avatar
By bothways
Meni je dokumentarac shitina najveca. Em paranoja, em anti-EU, em anti-UN, em anti-sve-sto-nije-srpko-ili-eventualno-rusko. To je bolesno. Jos sam siguran da pola tih "cinjenica" izvrcu. Uzeo sam da proverim neke stvari koje su tvrdili (posto, je li, slabo navode reference i izvore svojih podataka, pa imam pravo da ne uzimam zdravo za gotovo sve sto napisu) i prvo sto sam pogledao bila je ona jama u Rusiji. Ispostavlja se da je to bio hoax i da nista takvo nije uradjeno. Mogu da mislim koliko su im onda ostale informacije tacne (doduse, istinito je ono sto je onaj cika pricao o svom razgovoru sa Rokfelerom).
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Jaoooj gledao sam jedan dokumentarni filmic pod nazivom "Digitalni andjeo", prica bas o tom cipu koji se turi pod kozu. Sranje! Prica ide o tome kako je za to kriv antihrist i kako dolazi smak sveta bas zbog tog cipa. Mnogo sam se iznervirao, jer je u taj film stavljeno toliko gluposti bez argumentovanih objasnjenja. Jedino mi se svideo neki zvuk koji je satro snimljen u paklu. Ali stvarno jezivo zvuci raspalio mi je mastu :D
Korisnikov avatar
By Silvija Plat
kompletna idiotija, zabava za prazne umove i siroke mase, mada me je jeza podilazila dok sam gledala pri samoj pomisli na frikove koji su pravili film,
kao i grupu ljudi koja je narucila i finansirala tako nesto. ne bi me zacudilo da to masoni sami sebi prave kontrareklamu. a tekst s pocetka kao da je kostunjavi pisao! :odrasti:
govorim o filmu digitalni andjeo
Korisnikov avatar
By Island
i meni to izgleda kao prica paranoika...
Prvo, imas opciju da biras hoces li licnu kartu sa cipom ili bez, drugo ne moras da koristis ni mobilni telefon, ni kompjuter, niti bilo kakav uredjaj pomocu koga bi eventualno mogao biti pracen. Trece, a sto bi to neko radio, kontrolisao citavu populaciju i pravio te ogromne baze podataka, bavio se tudjim zivotima... Za odredjeni broj ljudi moglo bi se ocekivati da bi ih drzava pokusala kontrolisati (politicki protivnici, lideri opozicije i slicno), ali to je oduvek i postojalo, samo su se koristile neke staromodnije metode...
Korisnikov avatar
By mirth
Da, treba imati privatnost, ali u slucaju kad bi smo svi bili posmatrani 24/7 drugacije bi se na tu privatnost gledalo, drugacije bi se ista definisala. Ne vidim nista lose u tome, bar ne vise loseg nego korisnog. Tako da mi je svejedno.
Korisnikov avatar
By Manon
gledala sam
dostatoga znam ibez filma

Island,Silvija Plat, Machkodlak,bothways
volela bih da mi pojasnite sta konkretno nije tacno u tom dokumentarcu pa da diskutujemo

pre i posle ugradnje cipa:

“ He forced everyone, small and great, rich and poor, free and slave, to receive a mark on his right hand or on his forehead,

so that no man could buy or sell unless he had the mark, which is the name of the beast or the number of his name.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rfid#Human_implants

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Silvija Plat
ovako, prica o cipovima, 666 kodu, djavolu, masonima, vanzemaljcima, podzemnim vodama, turskim grobljima, velikoj svetskoj zaveri, o nebeskom narodu, o nikoli tesli koji nije umro nego iz sredista zemlje uz pomoc dve elektrode stvara magnetno polje protiv uroka...da, da ssve sam to cula na vezbama iz psihopatologije, samo sto mislim da bi i oni jadni ljudi bolje ili makar logicnije ukomponovali ovakve paranoidno shizofrene sadrzaje u dokumentarac. :wtf: ja sam uzela licnu kartu sa chipom i da, pre toga sam imala tri 6ce u licnom broju, pa bih sad trebalo da poverujem da su te sestice radile nesto sa mnom, na meni...no, no, kad su me pitalu hocu ili necu chip, ja sam pitala zasto da uzmem. i zato sto mi je sirotica rekla zbog novih pasosa da, ja pristadoh. eto cele filozofije.:unic0rn:
Korisnikov avatar
By Manon
Originally posted by Silvija Plat
ovako, prica o cipovima, 666 kodu, djavolu, masonima, vanzemaljcima, podzemnim vodama, turskim grobljima, velikoj svetskoj zaveri, o nebeskom narodu, o nikoli tesli koji nije umro nego iz sredista zemlje uz pomoc dve elektrode stvara magnetno polje protiv uroka...da, da ssve sam to cula na vezbama iz psihopatologije, samo sto mislim da bi i oni jadni ljudi bolje ili makar logicnije ukomponovali ovakve paranoidno shizofrene sadrzaje u dokumentarac. :wtf: ja sam uzela licnu kartu sa chipom i da, pre toga sam imala tri 6ce u licnom broju, pa bih sad trebalo da poverujem da su te sestice radile nesto sa mnom, na meni...no, no, kad su me pitalu hocu ili necu chip, ja sam pitala zasto da uzmem. i zato sto mi je sirotica rekla zbog novih pasosa da, ja pristadoh. eto cele filozofije. :unic0rn:
koliko ja znam:

prica o cipovima- potpuno tacna

o 666 kodu- koliko ja znam tacna kao simbol koji je uveden kao zastitni i znak prepoznavanja odredjene grupe ljudi koja je svoj biznis internacionalizovala da bi se prepoznali i izlazili u susret tj ispomagali u poslu, kao i simboli masona sa kojima sam LICNO upoznata koji takodje imaju za cilj da se "prepoznaju" i pomazu gde god u svetu se nasli ili oni ili njihov kapital

o djavolu- ne mora bukvalno da se shvati. djavo moze da bude i olicenje negativne energije, antimaterije, iracionalnih brojeva u matematici itd

o masonima- istina skroz, kao sto sam rekla o njima sve znam, zene ne mogu biti clanovi ali meni bliski ljudi su visoko rangirani pa sam veoma upucena i koga interesuje mogu da ga uputim na objekte i restorane u Bg koji su gradjeni po njihovim simbolima ili da pojasnim kako rade.

o vanzemaljcima- ima dovoljno dokaza i dovoljno sumnje da ne moze kategoricno da se odbaci

o podzemnim vodama- ne znam sta o njima, ali da se rasljama otkrivaju i podzemni tuneli i vode nije nikakvo cudo

o turskim grobljima- ?

o velikoj svetskoj zaveri- globalizam i ekonomsko porobljavanje vise i ne mora da se nazove zaverom jer u svakom udzbeniku mozes da procitas da svetska trgovinska organizacija kontrolise 95% prometa a njom vlada nekoliko multinacionalnih kompanija ciji je kapital veci od vecine drzava ne racunajuci G8

0 o nebeskom narodu- ?

o nikoli tesli koji nije umro nego iz sredista zemlje uz pomoc dve elektrode stvara magnetno polje protiv uroka- nikad cula i ne razumem o cemu je tu rec

kad si vec pomenula psihopatologiju volela bih da pitas profesore kako dete od tri godine odraslo u selu sa nepismenim roditeljima na jugu banata prilikom "napada" govori helenski mit(inace dete je bilo pacijent mog druga sada pokojnog, koji je bio neuropsihijatar i vodio bolnicu na Rabu)

da li su profesori upuceni u istrazivanja koja su i eksperimentalno potvrdjena o pretvaranju nezivih celija peska u zive celije, nesto kao sto se u pravoslavlju pominje da samo bog moze od zemlje da napravi coveka. Sta sad kad se otkriva da je taj bog mozda nauka jer od mrtve cestice pravi zivu i da je Bog mozda neko sveznanje u nama samima. Rec Bog moze da se posmatra kao simbol. Mozda bogom postaje svako od nas kada dosegne odredjeni stepen znanja i neke svesti

PS. nekad su reci uzaludne jer ne mogu da objasne ono sto neko ne moze da shvati. isto kao sto daltonista nema nacina da poveruje u kolorit kojim je svet obojen, ali on je ibak obojen
Korisnikov avatar
By erkondisn
ajd pa ja se nadao da taman nesto o nebeskom narodu znas :maska:
Korisnikov avatar
By Silvija Plat
nista licno, manon. film mi se nije dopao jer je paranoidno-shizofren po strukturi. sto se tice masona, svi znamo da clanovi te organizacije ne govore o svojoj pripadnosti tamo nikome ko nije clan iste, tako da mi je malo cudno da tebi, ako nisi clan pricaju o tome i svojim aktivnostima. inace, slucaj sa detetom iz banata je jos pocetkom proslog veka cika jung objasnio kada je pricao o kolektivnom nesvesnom. to su oni sadrzaji nesvesnog koji sadrze iskustva nasih predaka, pa i jako istorijski i filogenetski dalekih. druga objasnjenja daje parapsihologija, ali su meni manje poznata. nabrajanjem sam htela reci da je apsutdno na taj nacin gledati na svet oko sebe, osim ako tvoja struka tako zahteva, a posedujes ogromnu kolicinu informacija i znanja kako bi ih logicki adekvatno obradio
Korisnikov avatar
By Blady
@Manon :up:
Kao sto sam rekla, po dokumentarcu, je nesto preterano, ali ima i istine... bar meni logickih stvari..
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Black Lady
@Manon :up:
Kao sto sam rekla, po dokumentarcu, je nesto preterano, ali ima i istine... bar meni logickih stvari..
Ima istine koliko u tome da vuk pojede baku i crvenkapu! U realnom zivot lovac ih ne bi izvukao zive iz vuckove utrobe :)

@manon- osnova za taj dokumentarac je bila pravoslavna crkva, znaci sve se tumaci preko biblije. Pocevsi od pecata kao znaka dolaska smaka sveta, hrista i antihrista preko Kralja Petra koji je bio mason pa otisao od njih pa ga ubili, preko raznih paranoicnih stvarcica poput toga da je internet djavolje delo da bi na kraju samog dokumentarca rekli da jos takvih podataka mogli da nadjemo na internetu. Evo dacu jedan primer. Pokazu nasu zastavu kada je na njoj bila petokraka i onda tako dvadesetak sekundi okrecu petokraku bez ikakvog objasnjenja (jel te iz tog okretanja mi treba da shvatimo da smo imali djavola na zastavi). Sto se tice vanzemaljaca u dokumentarcu, navdono su ih masoni izmislili, ako se dobro secam, i oni su pravili avione cija su krila polukruzna i kada ga gledas na nebu imaju izgled tanjira.
Meni se nije ni malo svideo!
Stvarno bih i ja mogao da napravim ubedljiviji dokumentarac!
Korisnikov avatar
By Manon
ne znam kako i ko ga je pravio ali tema mi je poznata. E sad mozda je taj film lose napravljen. Dajte link da pogledam taj dokumentarac
Korisnikov avatar
By Manon
Originally posted by Silvija Plat
nista licno, manon. film mi se nije dopao jer je paranoidno-shizofren po strukturi. sto se tice masona, svi znamo da clanovi te organizacije ne govore o svojoj pripadnosti tamo nikome ko nije clan iste, tako da mi je malo cudno da tebi, ako nisi clan pricaju o tome i svojim aktivnostima. inace, slucaj sa detetom iz banata je jos pocetkom proslog veka cika jung objasnio kada je pricao o kolektivnom nesvesnom. to su oni sadrzaji nesvesnog koji sadrze iskustva nasih predaka, pa i jako istorijski i filogenetski dalekih. druga objasnjenja daje parapsihologija, ali su meni manje poznata. nabrajanjem sam htela reci da je apsutdno na taj nacin gledati na svet oko sebe, osim ako tvoja struka tako zahteva, a posedujes ogromnu kolicinu informacija i znanja kako bi ih logicki adekvatno obradio

Mozes da verujes ili ne, po pitanju masona, a ja mogu da ti odgovorim na sva pitanja vezano za tu temu jer znam, jedino ne mogu da ti dokazujem odakle znam. Ako te stvarno zanima nesto konkretno npr. koliko ima loza u Bg, kako su organizovane, koja je struktura clanova, kako se sastaju, koja je hijerarhija u bratstvu, kakvu maskaradu priredjuju kod prijema novih clanova, kako se oblace, kakvi su im simboli koje koriste, koji su im zajednicki ciljevi delovanja, kakvo im je ponasanje da bi se prepznali svuda po svetu(od drzanja cigarete, prekrstenih nogu, ili nekih drugih pozicija koje su striktno zacrtane) i mnogo toga jos vezano za biznis..... e sad, ako tebi nije jedino interesantno otkud ja znam, pitaj

nisu sadrzaji nesvesnog iskustvo nasih predaka nego iskustvo svih koji su ikada postojali i koji postoje, a verovatno ako je vreme zakrivljeno onda i onih koji ce postojati. Po Jungu oni se nalaze izvan nas a ne u nama, na tzv. astralu

ostaje nejasno sta je to "kolektivno nesvesno" i gde obitava pa da i mi kad je sve to tako jednostavno kako kaze cika Jung, mozemo da posegnemo za "njim" i resimo sve ovozemaljske enigme? Da nije to mozda "JI DJing" jer i on sadrzi odgovore na sva pitanja ili kristalna lobanja(Klarkova omiljena tema) koja se nalazi u nekom americkom muzeju i pretstavlja kompjuter kome kad se priblizis mozes da dobijes odgovore na sva pitanja pa i ona koja se istrazuju u CERNu. Samo ne znaju svi da se "nasteluju" da citaju iz Ji djinga ili kugle ili kolektivnog nesvesnog, a oni retki koji znaju veci deo zivota provedu u ludarama proglaseni za kako kazes paranoidne sizofrenicare
Istina je na zalost privilegija
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Manon
ne znam kako i ko ga je pravio ali tema mi je poznata. E sad mozda je taj film lose napravljen. Dajte link da pogledam taj dokumentarac
Evo sada ga nadjoh na youtube-a ima nastavaka isparcan je...
http://www.youtube.com/watch?v=Kb55yegNk0c
Korisnikov avatar
By Silvija Plat
pa draga, nisam ja povezalaa sch sa misticnim pojavama kakvu si ti opisala ko deteta iz banata, ali smatram da je nacin na koji se film bavi razlicitim drustvenim pojavama i fenomenima neprihvatljiv, a mozda cak i poguban za veliki broj ljudi, koji imaju povrsne informacije o tome, a povrsno i moram reci glupo su prikazane u filmu. cilj filma je zastrasivanje naroda, sto je omiljeni instrument za kontrolu masa autoritarnih rezima ili slojeva drustva, mozda pojedinaca zeljnih moci. upravo kompijuter ili kugla ili sta vec si opisala, ima istu svrhu. licno ne preferiram serviranee odgovore na pitanja koja me interesuju, vise volim da sama dodjem do nekih saznanja, koja ssam prethodno logicki analizirrala. a kao obicnoj smrtnici jasno mi je da do mnogih necu doci jer je takva nesavrsena priroda moja.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Silvija Plat smatram da je nacin na koji se film bavi razlicitim drustvenim pojavama i fenomenima neprihvatljiv, a mozda cak i poguban za veliki broj ljudi, koji imaju povrsne informacije o tome, a povrsno i moram reci glupo su prikazane u filmu.
Bas tako!
Korisnikov avatar
By Manon

upravo sam ovo odgledala ovj deo koji je pripremila CNN, FOX5 i ABC televizija i mogu reci da je sve tacno. Jedino ne znam ovo na kraju sa IBM-om, ali i to se da proveriti

Ime Zig Zveri nisu dali crkveni zvanicnici vec su tvorci centralni kompjuter za pohranjivanje podataka nazvali ZVER
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Manon

upravo sam ovo odgledala ovj deo koji je pripremila CNN, FOX5 i ABC televizija i mogu reci da je sve tacno. Jedino ne znam ovo na kraju sa IBM-om, ali i to se da proveriti

Ime Zig Zveri nisu dali crkveni zvanicnici vec su tvorci centralni kompjuter za pohranjivanje podataka nazvali ZVER
Ono sto sam ti poslao je tek pocetak, samo idi po nastavcima film traje dva sata a posle ovih deset minuta dolazi jos mnogo iritantnih momenata....
Korisnikov avatar
By Blady
aha.. jako dugo traje... neka ga svako dozivi kako zeli...
Korisnikov avatar
By Manon
simbolizam je oduvek nacin izrazavanja filozofske i religijske istine ili uopste nekog principa.
Simboli cesto govore vise od reci
neki su simboli misaone zagonetke, pa se i covek mora uzvisiti da ih shvati, ali samo oni koji umeju da se sa njima sazive, mogu da ih razumeju
Simboli sluze i da se prepoznaju oni kojih se ticu, gde god da su
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by the1whowished
...ne zabooravite da se na svakom bar kodu nalaze tri sestice. :predsednik:
:wtf: kakve tri sh(ch)estice?
Korisnikov avatar
By WakeMeUpInside
Da li je neko od vas mozda gledao film digitalni andjeo ili mozda Elektronski logor?Radi se o buducnosti covecanstva i to jako bliskoj,u narednoh 10-20 godina,o miskrocipovima koje ce nam ugradjivati pod kozu umesto licnih isprava preko kojih ce se svi nasi podaci slati u centralnu bazu podataka... sve o nama do najsitnijeg detalja,cak i nasa DNK,svaki nas pokret se ce beleziti,odlazak u prodavnicu... priprema nam se Veliki Brat ,a uvod za sve to su nove licne karte sa smart cipom!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Pa, pa paranoja...dovodjenja draga moja....pa, pa paranojaaaa :peva:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Iskreno to sve ima svoje prednosti i svoje mane...

Ja bih, na primer, volela da imam cip ispod koze, umesto isprava,
i da gde god odem, nema potreba da vadim dokumenta,
kartice, dozvole, vec da samo prodjem kroz citac...

... naravno uvek se moze koristiti u lose svrhe, kao i sve ostalo.

Mobilni telefoni su danas postali sasvim normalna stvar, i pitamo se kako smo
ziveli bez njih. U nekim zemljama u svetu, se i placanja vrse mobilnim telefonom,
a i lako vas je locirati gde ste... ali smo se navikli na to.

Na kraju krajeva, svaki patent ima svoju dobru i losu namenu, svaki razvoj
takodje, na nama je kako cemo sa tim da se nosimo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!