Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Anketa - Nezavisna Vojvodina!!!

1. Verujem da Vojvodina treba pod hitno da se otcepi od Srbije.
33
37%
2. Jos par godina, pa ako se nista ne promeni, definitivno autonomija.
13
15%
3. Apsolutno NE! Niti sad, niti ikad u buducnosti!
43
48%
Korisnikov avatar
By erkondisn
pa eto. madjari, rvati i rumunji ce kukati NATO-u, a Srbiji ce uvijek preostati Rusija kao rame za plakanje :kolo:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Simor
Interesantno da se od prevalentnog forumskog nacionalizma nisi dosetio drugog korisnika nego meni da se obratiš i to na potpuno ironičan post.

Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz,
Újvidék is újra magyar város lesz.

:kolo:
Prosto me vuce da ti kazem: Igen igen, hogy igen nem* :)

Ma kakav crni nacionalizam - skupismo se mi becari, Srbi, Sokci i Madjari, sto kaze pesma. Jer, i ja sam na kraju krajeva neki Vojvodjanin, u poslednjih nekoliko generacija.

A mozda sam i predugo proboravio u Grckoj pa sam se ozracio. Ipak, kad bi u toj demokratskoj, slobodnoj, bogatoj EU Grckoj neko negde napisao da se npr. Trakija odvoji i pripoji Turskoj, ne bi ga oprali ni Strimon ni Aksij.

:angramaina:

Originally posted by Simor
potpuno ironičan post.
eto poente! :yay: znao sam da se mogu uvek pouzdati u Simor-ovu ironiju.

elem, erkondisn, zanima me taj projekat VSFNR Panonije. Primate li i panonofilske rodom dinarce-jadrance? :trep: :P

puna podrshka Lakiboy_ns-u.

p.s. glasah za opciju 2. pa valjda Srbija ima josh neko vreme da vidi da li ce ili nece ostati bez Voshe. :lol:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
SFR Panonija je iredentisticki projekat Velike Vojvodine. :lukavi: Pogledaj kartu pa ce ti sve biti jasno :lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
bolje Velika Vojvodina nego Velika Madjarska, Hrvatska, Srbija... zar ne? :trep: :lol:
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Vel boy
Primate li i panonofilske rodom dinarce-jadrance? :trep: :P
ako ne, ni ja se ne uklapam u taj projekt :giggle:
Korisnikov avatar
By Manon
Originally posted by AngraMaina
kazi da se zalazes da se vojvodina odvoji od srbije i pripoji madjarskoj, jasno i glasno, a ne uvijaj u stilizovane fraze.

:rafal:

ja nisam za to, ako nista a ono zbog slika povesanih Srpkinja, u narodnim nosnjama, koje su ti "civilizovani zapadnjaci" i "bastinici milenijumske krune svetog istvana" kacili po banderama gde su stigli, 1914, 1915, 1916, 1917. i 1918. godine. dok ih tim sporazumom sile nisu naterale da nas puste na miru.

neke od tih obesenih zena licile su na moju baku, koja je, koincidentno, bila srpkinja, i imala slican smisao za odevanje, te me zbog sistema asocijacija te slike nekako ne mogu da ostave ravnodusnim.

evo ti zvanicne politike te civilizovane drzave, malo pre sporazuma u trijanonu:

Slika

za one koji ne znaju nemacki, evo prevescu vam besplatno. to znaci "srbija mora da umre" - u nemackom originalu sprovedena rima, tj. igra recima, takozvani kalambur.
sad bih rekao jos nesto tesko, ali umesto toga idem da rucam.

:angramaina:
:up:

sad je jasno ko su i sta su na forumu oni koji toliko mrze i zagovaraju sve sto nije i ne bi nikada bilo u interesu Srbije ni bilo koje drzave.
Kazna im je primerena: mrze a moraju da zive bas u onome sto mrze
Korisnikov avatar
By Modesty
Protiv odcjepljenja i to ne zato što ne želim da vojvođani imaju državu nego zato što bi u toj državi uskoro srbi postali nacionalno ugrožena manjina.
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by REI
Free Vojvodina :peace:
Me too :up:
By biotherm
Stefane, Rei... pisete li himnu?

Oj, Vojvodino, nizijo mila,
Stare Ugarske zemlja,
Evropu ruka nasa
Puna zita hrani...

eto... ja nisam za dalje secesije, ali sam za to da se izvrsi regionalizacija Srbije, ili bar za autonomiju iz 1974.
Korisnikov avatar
By Modesty
Mislim da hrlite onima koji će vas držati za nižu rasu.

Cjepka će srpske zemlje dok vas ne istrjebe(potpuno podtlače)I u toj odcjepljenoj Vojvodini,biće te sve samo ne svoji...to je jedini razlog zašto sam protiv odcjepljenja.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by stefan19
Dakle, da li ste za ili protiv autonomije Vojvodine. Obrazlozite;sta bi Vojvodina kao nezavisna drzava dobila, a sta izgubila? Da li bi Srbija bila na dobitku, ili na gubitku?
Verujem da bi trebalo da dobije maksimalan stepen autonomije, medjutim ovako kako je postavljena anketa, ja nemam za koju opciju da glasam jer ne bih DA SE OTCEPI, nego da ima najvisi moguci stepen slobode u upravljanju svojim resusrsima.
Ovako: Vojvodina ima najrazvijeniju privredu, poljoprivredu i slicno u Srbiji, dakle tamo se generise, vrti najvise novca, i odatle se najvise puni buzdet. Ako Vojvodina najvise zaradjuje, trebalo bi joj dati autonomiju da bi mogla da ulaze taj profit onako kako ti ljudi misle da treba, lokalno, a ne da time pune budzete Srbije, daju za plate nesposobne birokratije i slicno. Pare koje Vojvodina napravi treba da ostanu u Vojvodini barem vecim delom, jer to je novac koji je Vojvodina zaradila.

Time bi Vojvodina dobila puno, a Srbija izgubila sisu na kojoj sisa vec duze vreme.

Ne znam, meni to izgleda kao fer opcija. Ne vidim zasto da ludi u Vojvodini, od buzdeta koji kroz porez generisu, da placaju opstinske radnike u npr. Cacku, umesto da razvijaju infrastrukturu u lokalu.
Korisnikov avatar
By Manon
m..
kakva je razlika za gradjane kome placaju porez, osim u popunjavanju poreskog listica u smislu na koji racun ide porez

najvisi moguci stepen slobode u upravljanju svojim resusrsima nije ekskluzivno pravo koje Vojvodina treba da obezbedi autonomijom, vec sustinsko pravo koje treba da vazi na celoj teritoriji Srbije, u svakoj opstini

autonomija Vojvodine je politicka manipulacija navodno zbog razloga koje si navela. Svako upuceniji zna da to nije tacno. Lokalna samouprava i zakon koji se oko toga priprema, jasno kaze da sve pare ostaju opstinama i da ce se poreski sistem decentalizovati. Tako ce svaka opstina sama odlucivati gde ce da usmerava svoje prihode. Tako ce moci da se udruzuje sa drugim opstinama radi zajednickog investiranja. To u prvodu znaci: nema centra moci u Beogradu, pa ni centra vojvodjanske moci u Novom Sadu Taj zakon bi trebalo da se harmonizuje i usvoji do kraja godine.

Ono sto su strateski resursi drzave Srbije ne nalazi se u Vojvodini, a ni vlasnici veceg dela vojvodjanske zemlje nisu Vojvodjani tako da profit ne ostaje vojvodini ni vojvodjanima. Poljoprivreda je subvencionisana od drzave i trenutno vrlo potcenjena. U Vojvodini postoje samo dve razvijene opstine.Iz ovih razloga teza koju ti podrzavas o razlogu autonomije nije tacna

I ne treba zaboraviti da sve nerazvijene opstine u toj kako neupuceni pricaju prebogatoj Vojvodjanskoj privredi se finansiraju iz BUDZETA REPUBLIKE SRBIJE

evo i spiska onih koje dotira drzava:

Prema kriterijumu ekonomske razvijenosti, nerazvijene opštine u Vojvodini u 2009. godini su : Bela Crkva, Mali Iđoš, Odžaci, Plandište, Titel i Čoka, dok u nedovoljno razvijene opštine spadaju: Ada, Alibunar, Bač, Bačka Topola, Bački Petrovac, Žabalj, Žitište, Inđija, Irig, Kovačica, Kovin, Nova Crnja, Novi Bečej, Novi Kneževac, Opovo, Sečanj, Sremski Karlovci i Šid.
Prema demografskom kriterijumu, utvrđeno je da su nerazvijene opštine: Alibunar, Bač, Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej, Novi Kneževac, Plandište, Sečanj i Čoka, a nedovoljno razvijene: Apatin, Bačka Topola, Bela Crkva, Irig, Kanjiža, Mali Iđoš, Opovo, Odžaci, Pećinci, Senta i Srbobran.
Prema trećem kriterijumu koji se odnosi na zaposlenost, u nerazvijene opštine spadaju: Irig, Kovačica, Nova Crnja, Opovo, Sremski Karlovci, Titel i Čoka, a nedovoljno razvijene opštine u Pokrajini u 2009. godini su: Alibunar, Apatin, Bela Crkva, Žabalj, Žitište, Mali Iđoš, Odžaci i Srbobran. R. D.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by m..

Time bi Vojvodina dobila puno, a Srbija izgubila sisu na kojoj sisa vec duze vreme.
I to je zashto se jedna takva autonomija nece uspostaviti u skorije vreme. I zato kazhem free Vojvodina :peace:

@afka

kol'ko god chesto treba :D
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ja sam prvi protiv gusenja slobodnog govora, ali svaki put isti ljudi prezvakavaju iste reci... 'Ajmo bar jednom godisnje, mozda se par sitnica promeni u medjuvremenu, a i mi bar preformulismeo recenice. :D
Korisnikov avatar
By Hton
Vojvodina ne treba da bude free, vec da pokusa da bude complex free! Ona samo pati od kompleksa Beograda, predvodjena Novim Sadom i to je jedini problem.I ne, ne treba da bude nezavisna. Treba samo da za primer obesi Djordja Balasevica o Mileticev spomenik i nastavi da zivi srecno do dana Apokalipse :vijaca:

ps: znao sam da sam bio inkvizitor u proslom zivotu :lizalica: :D
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
:smeh:

Taj covek bi bio skoro savrsen kada bi imao dve opcije u svom softveru: "peva" i "cuti".
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Hton
Vojvodina ne treba da bude free, vec da pokusa da bude complex free! Ona samo pati od kompleksa Beograda, predvodjena Novim Sadom i to je jedini problem.
Mislis da imamo komplexe zbog Beograda?
Ako sam te dobro razumela...
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by Black Lady
Originally posted by Hton
Vojvodina ne treba da bude free, vec da pokusa da bude complex free! Ona samo pati od kompleksa Beograda, predvodjena Novim Sadom i to je jedini problem.
Mislis da imamo komplexe zbog Beograda?
Ako sam te dobro razumela...
Ne da mislim - znam. Ja sam iz Novog Sada i znam generalno razmisljanje Novosadjana.
Korisnikov avatar
By Blady
Ma nemas ti pojma...
I ja sam Iz Novog Sada, rodjena ovde i zivim ovde... koji je toliko uznapredovao, da ce presisati sve oko sebe... (nisam ciljala na Bg.. mada nikad se ne zna)
I da znas generalno razmisljanje Novosadjana, ne bi takve stvari pisao...
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ma nemas ti pojma...
I ja sam Iz Novog Sada, rodjena ovde i zivim ovde... koji je toliko uznapredovao, da ce presisati sve oko sebe... (nisam ciljala na Bg.. mada nikad se ne zna)
Izvini, a koga sem Beograda uopste i moze da presisa? :smeh:
Korisnikov avatar
By Blady
Nisam znala da je Beograd jedini grad na svetu :drama:
Korisnikov avatar
By Hton
koji je toliko uznapredovao, da ce presisati sve oko sebe...
mislim da si prethodnom recenicom potvrdila tacnost mog razmisljanja o stavu novosadjana :)
Korisnikov avatar
By Manon
:shok2:

izgleda da ce nas alien sve presisati
Korisnikov avatar
By horus.
Nisam znala da je Beograd jedini grad na svetu :drama:
jedini koji je relevantan u regionu... :yes:

zato mnogi autonomasi i imaju komplexe... :lizalica:
Korisnikov avatar
By Manon
horus, nemoj da ta ja dodjem tamo :vudu: ;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!