Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li vam Gadafijevo ponašanje sliči na Miloševićevo?

Da
23
53%
Ne
14
33%
pukovniku nema tko da piše...
6
14%
Korisnikov avatar
By Zoey
Obrnuto, Milosevicevo na Gadafijevo....
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by TheTree

Zakuvavanje prema Libiji traje odavno,vec sam napisala u jednom postu da su ga vec bombardovali '80ih i pritom mu ubili cerku.Tada je Regan bio predsednik.Znaci nije ovo bas bas slucajno.A zasto sad?Ne znam,mozda jer im se ucinilo kao pravo vreme,uzevsi u obzir epidemiju protesta na tom podrucju.
wow, u tvojoj glavi mora da je opasan lancani sudar.
jer, ako je reagan 80ih bombardirao libiju, onda ono sto se u libiji dogadja u 2011. nikako ne moze biti 'bas bas slucajno'. :lood: ma kako mi do sada to nije bilo jasno?! :zacepi:
jer ako je njemacka napala francusku 1940., onda je uvodjenje eura desetljecima kasnije zapravo realizacija tajnog nacistickog plana porobljavanja francuske, zar ne? :eureka:

no, kad se covjek vrati u svijet cinjenica, onda je jasno da je gadafi prije pobune libijskog naroda bio u medjunarodnom smislu u odlicnom polozaju, vjerojatno jaci nego ikad prije. europa mu je jela iz ruke, izgladio je odnose s amerima. njega je uzdrmala narodna pobuna, a onda jos vise njegova nasilna reakcija na tu pobunu. a onda je jos i progovorio pred kamerama... :lol:
Korisnikov avatar
By TheTree
Originally posted by Stripi

Aha, znači, čekali su 30 godina da ponovo zakuhaju? Zašto toliko dugo ako su već toliki meštri od zavjera? I zašto su ih bombardirali prije 30 godina?
A zasto,a zasto? :) .Pa otkud ja znam zasto,ja samo kazem ono sto mislim,uz neke istorijske cinjenice..Evo sta sam upravo procitala,misljenja strucnjaka:'Svaka drzava trazi svoje interese,Francuska jer zeli da pokaze da ima jakog lidera i da je velika sila,ima tamo i licnih stvari jer je predsednik Sarkozi optuzen da je njegovu kampanju upravo platio Gadafijev sin.'..Izem ti razlog da ga zato napadnes..

A '86e ( cini mi se da je tad ) su ga gadjali u znak neke,valjda milosrdne odmazde,zbog neke bombe u jednoj nemackoj diskoteci..E ako je to razlog onda si mogli i malo Kosovo da bombarduju kada je onaj mladi Albanac ubio skoro one Amere u autobusu u Nemackoj.

Nista tu meni nema logike.
Korisnikov avatar
By TheTree
Originally posted by Popeye
Originally posted by TheTree

Zakuvavanje prema Libiji traje odavno,vec sam napisala u jednom postu da su ga vec bombardovali '80ih i pritom mu ubili cerku.Tada je Regan bio predsednik.Znaci nije ovo bas bas slucajno.A zasto sad?Ne znam,mozda jer im se ucinilo kao pravo vreme,uzevsi u obzir epidemiju protesta na tom podrucju.
wow, u tvojoj glavi mora da je opasan lancani sudar.
jer, ako je reagan 80ih bombardirao libiju, onda ono sto se u libiji dogadja u 2011. nikako ne moze biti 'bas bas slucajno'. :lood: ma kako mi do sada to nije bilo jasno?! :zacepi:
jer ako je njemacka napala francusku 1940., onda je uvodjenje eura desetljecima kasnije zapravo realizacija tajnog nacistickog plana porobljavanja francuske, zar ne? :eureka:

no, kad se covjek vrati u svijet cinjenica, onda je jasno da je gadafi prije pobune libijskog naroda bio u medjunarodnom smislu u odlicnom polozaju, vjerojatno jaci nego ikad prije. europa mu je jela iz ruke, izgladio je odnose s amerima. njega je uzdrmala narodna pobuna, a onda jos vise njegova nasilna reakcija na tu pobunu. a onda je jos i progovorio pred kamerama... :lol:
Rece vec Unicorn,i ne samo on,nesto za tvoje postove.
By Ulix
Originally posted by spliff
Originally posted by 2kune

Poštujem pacifiste i njihove univerzalne osude bombardiranja. Ali u ovoj osjetljivoj stvari to treba jasno reći.
Ne poštujem osude samo NATO bombardiranja. Ne poštujem pedere koji su svoj prajd dobili na osnovu vanjskih pritisaka na njihovu vladu a kenjkaju protiv UN intervencije na zahtjev libijskog naroda. Ne poštujem one koji lažu da je pobuna protiv Gadafija oružana, organizirana i izvršena plaćenićkim snagama i brane jednog krvožednog diktatora. Takvi mi se ljudi gade zbog svoje prizemne i glupe dvoličnosti, ali još više zbog nerazmišljanja svojom glavom. Oni su prava i najveća šteta koju je Milošević ostavio Srbiji.
potpisujem
svaku rech

:snob:
:up:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Ulix
Originally posted by spliff

Poštujem pacifiste i njihove univerzalne osude bombardiranja. Ali u ovoj osjetljivoj stvari to treba jasno reći.
Ne poštujem osude samo NATO bombardiranja. Ne poštujem pedere koji su svoj prajd dobili na osnovu vanjskih pritisaka na njihovu vladu a kenjkaju protiv UN intervencije na zahtjev libijskog naroda. Ne poštujem one koji lažu da je pobuna protiv Gadafija oružana, organizirana i izvršena plaćenićkim snagama i brane jednog krvožednog diktatora. Takvi mi se ljudi gade zbog svoje prizemne i glupe dvoličnosti, ali još više zbog nerazmišljanja svojom glavom. Oni su prava i najveća šteta koju je Milošević ostavio Srbiji.
potpisujem
svaku rech

:snob:

I nadam se da ce, kada Gadafi bude smenjen, libijski narod umeti da promeni i sitem koji je sve ove godine odrzavao i podrzavao Gadafija na vlasti. Da ce umeti da u bajbokane strpaju sve one koji su poslusali Gadafijevo ludacko naredjenje i pucali u nenaoruzane demostrante i sve menadzere, direktore i ostale zaposlene u bankama koji su sakom i kapom krali i iznosili lovu za Gadafija i familiju mu. Nadam se da ce libijski narod smeti, umeti i znati da napravi pravu promenu.
Kad mi vec nismo ni umeli.
Korisnikov avatar
By Stripi
Nekako mi fale postovi korisnika Sprinter...ali moja puna podrška njegovim postovima :lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja bih uklonio i post 2kune.

Situacija je mnogo komplikovanija da bi bombardovanje bilo rešenje.

:seronjo:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Dirrty

Ja bih uklonio i post 2kune.

Situacija je mnogo komplikovanija da bi bombardovanje bilo rešenje.

:seronjo:
Pa onda bi trebalo ukloniti čitavu temu, jerbo se rasprava o tome svo vrijeme i vodi :yes:
Korisnikov avatar
By Stripi
moje su ruke u ovom dijelu foruma svezane :awesome:
By J...
Originally posted by smaug

I nadam se da ce, kada Gadafi bude smenjen, libijski narod umeti da promeni i sitem koji je sve ove godine odrzavao i podrzavao Gadafija na vlasti. Da ce umeti da u bajbokane strpaju sve one koji su poslusali Gadafijevo ludacko naredjenje i pucali u nenaoruzane demostrante i sve menadzere, direktore i ostale zaposlene u bankama koji su sakom i kapom krali i iznosili lovu za Gadafija i familiju mu. Nadam se da ce libijski narod smeti, umeti i znati da napravi pravu promenu.
Kad mi vec nismo ni umeli.
Da vidimo i to cudo. Nije se sistem sam odrzavao vec ga je odrzavao mentalitet tog naroda i navike a to se preko noci ne menja, narocito ne u razrusenoj zemlji.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by J...

Nije se sistem sam odrzavao vec ga je odrzavao mentalitet tog naroda i navike a to se preko noci ne menja, narocito ne u razrusenoj zemlji.
aha... a za srbe se ne smije reći da im je Mladić ili Milošević personifikacija mentaliteta? to bi, naravno, bilo zlonamjerno generaliziranje... :doh:

jebote, šta vam je svima na ovoj temi? samo ispoljavate najgore floskule, generalizacije i dvostruke aršine... :zid:
By J...

aha... a za srbe se ne smije reći da im je Mladić ili Milošević personifikacija mentaliteta? to bi, naravno, bilo zlonamjerno generaliziranje... :doh:

jebote, šta vam je svima na ovoj temi? samo ispoljavate najgore floskule, generalizacije i dvostruke aršine... :zid:
mislila sam na mentalitet u vezi odrzavanja sistema koji podrazumeva kradju i korupciju, bas da vidim kako ce sad neko doci na vlast i reci narode od danas nema kradje, nema dolazenja na odredjena mesta iskljucivo preko partijske knjizice i slicno, svako ce da dodje i odmah da sve te pogodnosti okrene u svoju korist
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by J...

mislila sam na mentalitet u vezi odrzavanja sistema koji podrazumeva kradju i korupciju, bas da vidim kako ce sad neko doci na vlast i reci narode od danas nema kradje, nema dolazenja na odredjena mesta iskljucivo preko partijske knjizice i slicno, svako ce da dodje i odmah da sve te pogodnosti okrene u svoju korist
Ista stvar, samo manji nivo. Btw, i vikinzi su svojevremeno bili kradljivi ali ih je teška disciplina kalvinizma izlječila... Nema to veze s mentalitetom.
Što se konkretno libijaca tiče, pričao mi je otac koji je navigavao po Bengaziju. Kad je bio prije Gadafija, ukrali bi sve što nije bilo zabrokvano ili zavareno za brod. Kad je došao par godina nakon Gadafija, mogao si ostaviti sanduk zlata nasrid rive i nitko ga ne bi taknuo. Gadafi je sjekao desnu ruku za krađu. Što nam to govori o mentalitetu? :misli:
By J...
Ocigledno da je sekao ruku samo onima koji su krali a nisu delili s njim.
Korisnikov avatar
By 2kune
a što ćeš... Gadafi je bio takvog mentaliteta... :kiss:
Korisnikov avatar
By bas bleu
Btw, i vikinzi su svojevremeno bili kradljivi ali ih je teška disciplina kalvinizma izlječila...
vikinzi i kalvinizam? jel to opet neka metafora koju nisam prepoznala iako sam se saplela o nju? :puzzle:
Korisnikov avatar
By 2kune
ne budi doslovna... nordijci... šveđani, danci, norvežani... :dedamraz:
Korisnikov avatar
By bas bleu
svi, brate, luteranci od kada su prestali da budu vikinzi.
Korisnikov avatar
By 2kune
a to misliš... pa jest metafora... zapravo sam htio napisati kalvinistička disciplina... ali pišem brže od pameti i još čatam... kalvinistička u opisnom značenju...
Korisnikov avatar
By bas bleu
skoro simbolickom sto bi neki ovde rekli, a? :lol:
peace out :)
Korisnikov avatar
By Mars
Što mi čudno da gledam CNN...

Kao isto...a kao nije. A kao ima neke veze sa doživljenim...ali sada samo kao posmatrač...

Baš mi čudno.
Korisnikov avatar
By smaug
Da je toga bilo tad ne bi bilo ovog sad (u Srbiji).

@J...
'Da vidimo i to cudo. Nije se sistem sam odrzavao vec ga je odrzavao mentalitet tog naroda i navike a to se preko noci ne menja, narocito ne u razrusenoj zemlji.'

Ne razumem sta si htela ovim da kazes?
Kako mislis mentalitet? Mislis svi u Libiji vole da kradu, lazu i ubijaju samo se nekima posrecilo pa im radno mesto daje pregrst prilika da ispolje 'mentalitet'. Al' su inace svi isti...

Sistem se da promeniti. Ono jeste, mnogo teze nego skloniti sa vlasti jednog coveka. Ali se da promentiti. Jos kako. I vrlo brzo.

Kad smo vec kod mentaliteta...
Razgovaraju dve plavuse:
Plavusa 1 : Jel vidis kako su teska vremena...Malo dece se radja.
Plavusa 2: Pa da. Opao nam mentalitet.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 20
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!