Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Orion
Originally posted by Loni

Ovde nije dilema treba li nekog kazniti ili ne.
Pitanje je MERE i duzine kazne.

To je ono sto ekstremizmu skloni forumasi ne mogu da shvate.
U slučaju da se ovaj deo odnosio i na moj post, samo da se dodam nešto.
Nemam ništa protiv toga što imamo drugačiji pogled na to kakva treba da bude mera/dužina kazne već mi je zasmetala lakoća i načina na koji si opisao sam čin silovanja i posledice istog spram 'užasno' teške kazne koju dobije silovatelj.

Toliko o tome.
Korisnikov avatar
By blabla54380
loni stvarno su ti razmisljanja na ovu temu uzasna.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

U slucaju maloletnika, 3 godine je zaista premala kazna.

a što, lonice? pa nije ga ubio, ne?
mislim, to je samo deset minuta, čovek 'teo da se nauživa, ne treba maloletnik to da doživljava lično... naročito ako je maloletnica - taman dobije priliku da nauči za šta služi vagina.
By J...

Sto se vagine tice, ona PORED OSTALOG i jeste predvidjena za penis.
Ne treba to da kaze Amfilohije, uzmi udzbenik medicine.

Dragi Loni, u tom udzbeniku medicine ne pise da je penis predvidjen za muski anus pa ga ti opet primas tamo, zar ne? Raznih nebuloza se moze naci u tim udzbenicima ako se Covek ne posmatra kao drustveno bice i celina a ne kao hrpa mesa i krvi.

I jos ako se prica o Penisu i Vagini kao o nekim licnostima a ne kao o delovima Coveka koji bi trebalo da budu pod njegovom komandom i nadzorom...onda dobijemo ovakve teorije o tome sta se treba stavljati i gde. :roll:
Korisnikov avatar
By Loni
Veruj mi da nemam lakocu raspravljanja kad su ovakve stvari u pitanju.
Kao sto rekoh imam nekoliko priajteljica, koje su dozivele ovako nesto...

Na ovom forumu je generalno problematicno kad neko iznese razlicit stav.
Ja sam toga svestan.
Najlakse je da idem uz vodenicu i da mislim kao svi. Verovatno bih u tom slucaju bio omiljeniji.

Ali sta cu kad ne iskeno ne mislim kao vecina po nekim pitanjima.
Bolje onda da iskreno kazem svoj stav, pa nek me ubede u suprotno (to je kod mene vrlo moguce jer sam elastican), nego da budem licemer.

Ja jednostavno duboko u sebi iskreno ne mogu uvek da budem sa zenske strane.
Moje prijateljice i gej prijatelji u vecini su na strani ekstremnih feministkinja. (Svi gej aktivisti su cest na potpuno istoj poziciji kao i one), ja osecam da mi tu nesto ne stima i onda je bolje to da kazem nego da se foliram, pa ako treba da me neko demantuje nek me demantuje na finjaka. Uvazicu.

U ovoj civilizaciji i muskarcima ume da bude jako tesko.
I to ne samo nama nego i strejt muskarcima.
Ako nisi deo privilegovanih i bogatih neces imati perspektivu.
No to je sad druga tema.

Gledao sam silne emisije upravo o tome kako su muskarci bili upropasceni od strane zena.
U jednoj emisiji na kanalu Zone Reality govorili su o onima, koji su greskom bili osudjeni, pored ostalog i za silovanje.

Jedna Belkinja bila je silovana od strane crnca. Policija te noci hvata 5 cranaca i njoj se cini da prepoznaje pravog. Tog osudjuju na 10 godina robije.
Kasnije kod nejga u celiju dolazi pravi silvoatelj i kaze mu da ovaj robija za dzabe. Oni ponovo pozivaju napadnutu zenu, koja sada posle 8 godina pokazuje na pravog silovatelja.
Jedan covek je dakle robijao 8 godina ZA DZABE.

Voditelj je pozvao zenu i pitao je: - Kako zivi s tim da je jedan covek zbog njene lazne optuzbe bio u zatvoru za dzabe toklike godine.

A ona je popravila frizuru i mrtva ladna rekla - Pa malo sam se prevarila, ali nikad se i nisam druzila s crncima pa ih i ne razlikujem mnogo. Onog dana mi se ucinilo da je su to te oci...

Da ne govorimo o tome koliko je silovanja naprosto namesteno ne bi se neka zena osvetila muskarcu, koji ju je ostavio i slicno.

Ono sta hocu da kazem je i da su MUSKARCI ljudska i slaba, krhka bica, kojima ponekad treba dati sansu da se poprave, izlece...
Koje takodje treba razumeti.

Zato ne mogu da podrzim sve sto je deo velikofeminizma, a koje ide u pravcu da se muskarci zbog jedne greske uniste, likvidiraju, osakate itd.

I strejt muskarac valjda treba da ima neka osnovna prava i neku ruku spasa kad pogresi.
I naravno da bude i kaznjen, ali ne totalnim upropascavanjem.

Nek se doktori malo pozabave ogranicavanem lucenja testosterona, pa ce sve biti mnogo bolje.

Zenama s ovog foruma je lako da osudjuju musku strast kad one same nisu u muskoj kozi.
Ja garantujem da se velikoj vecini muskaraca moze desiti da sednu jednom u zivotu na optuzenicku klupu za silovanje.
Nekima ce se zene svetiti zbog ostavljenja i time ce hteti da ih uniste,
neki drugi ce u pijanstvu napasti svoju devojku i drugaricu kad pijana devojka to ne bude zelela, a ona ce se setiti...

Treba li on zbog necega sto mu je priroda dala (veliki nagon) i zbog nemogucnosti da nekad u zivotu to ne moze da kontrolise da bude kaznjen?
TREBA, ali u meri da mu se ipak i da neka sansa i slamka spasa.
Bar jedanput.
Korisnikov avatar
By 2kune
ćuti bre jer ću strastveno da te silujem :dominion:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Lepa Krepa

mislim, to je samo deset minuta, čovek 'teo da se nauživa, ne treba maloletnik to da doživljava lično... naročito ako je maloletnica - taman dobije priliku da nauči za šta služi vagina.

Zato sto je maloletnik osetljivije bice duso moja.
Sklonije traumi.
Zbog toga kazna mora da bude veca.

No ne vredi nam da se mnogo raspravljamo jer ti i ja cesto imamo problem MERE.
Volis kao ekstr.levicarka da ides iz krajnosti u krajnost pa to ti je.

Cim neko nije za krajnost, odma je i sam silovatelj.

Nego da neko od vas ne zeli mozda da mi kaze da vagina PORED OSTALOG nije predvidljena za penis?
Aj da cujem i taj argument.
Korisnikov avatar
By Loni

Zenama s ovog foruma je lako da osudjuju musku strast kad one same nisu u muskoj kozi.

silovanje je "strast"?
kol'ko tebi nije dobro...
Nisam reko da je silovanje strast.
No da ga strast pokrece, pokrece ga...

I ne znam u cemu je vise problem?

Celo moje i tvoje neslaganje svodi se na to sto si ti za vecu kaznu, ja za nesto manju.
No da cujem kolika je kazna za silovanje adekvatna po tebi.

Za ubistvo se u Srbiji dobija oko 10 do 20 godina.

Ako za silovanje stavis vise, onda si tek ukopala zrtve jer ce neki manijak da se psole silovanja oreeli za ubistvo. Vise mu se isplati da bude osudjen na 15 godina, nego na dozivotn robiju plus kastracija, a mozda i smrtna kazna, zar ne?

Sto se tice 2Kunea, moze slobodno.
Video sam mu slikice i sasvim sigurno necu pozeleti da ga kastriram il posaljem na dozivotnu robiju ako to uradi... Nesto mi se cini da mi zivot posle tog ece biti ni sjeban do smrti.
Osim ako se bas ne zatreskam toliko u njega da ne mogu da prezivim rastanak.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Sklonije traumi.
fuck the jesus

koja je onda loni poenta kazne. koja je njena svhra.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Sklonije traumi.

No ne vredi nam da se mnogo raspravljamo jer ti i ja cesto imamo problem MERE.
Volis kao ekstr.levicarka da ides iz krajnosti u krajnost pa to ti je.

Cim neko nije za krajnost, odma je i sam silovatelj.

Nego da neko od vas ne zeli mozda da mi kaze da vagina PORED OSTALOG nije predvidljena za penis?
Aj da cujem i taj argument.
ajd' budi ljubazan pa se ubuduće suzdrži od klasifikacija i kategorizacija moje mi osobe.
ti i ja nemamo problem mere. ti si taj koji ima problem i to sa rascepom između sistema vrednosti u koji veruješ i onog u koji bi voleo da veruješ. inače bi ti bilo savršeno jasno, recimo, to da je silovanje zločin za koji je savršeno nebitno kako se u njemu osećao zločinac, da li mu je nagon, penis ili nivo alkohola u krvi mali ili veliki, da li mu je namera bila da nanese zlo ili nije i sve ostale stvari koje si rekao. btw, nešto se ne sećam da se takvi argumenti uzimaju u obzir kad ti neko, recimo, provali u stan - jel' i tu treba da se uzme u obzir da li mu je namera bila da ti nanese zlo ili je samo hteo da zadovolji svoju potrebu za parama (i tu ti sad meni objasniš kako je gore provaliti nekome u stan nego u telo, jel' tako).

edited by :hys: A na vama je da nadjete sta :lol:
Korisnikov avatar
By Loni
Svaka kazna ima dve poente.

Prva je da se svi ostali, koji bi uradili nesto slicno zaplase.
Druga je da kaznjena osoba to vise nikad ne pozeli da uradi.

Dakle sudstvo procenjuje koja je kazna isuvise velika za splasivanje, a da ipak nije nepravedno velika.

Prvi razlog - zaplasivanje, uglavnom daje rezultate.
Drugi razlog cesto i ne da.

Najcesce se ispostavi da izlaznik iz zatvora ponovi isti prestup (bar u slucaju kradja i preprodavanja droge).
Zato se sve cesce predlaze psihoterapijski rad sa zatvorenicima.
Dubinsko ubedjivanje u novi moralni sistem vrednosti.

Strpljiv psihijatar vise postize od boravka u zatvoru, u kom su svi vrlo agresivni.
Kao sto se i vaspitavanjem deteta lepim recima vise postize u odnosu na batine. Bar u vecini slucajeva.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Ako za silovanje stavis vise, onda si tek ukopala zrtve jer ce neki manijak da se psole silovanja oreeli za ubistvo. Vise mu se isplati da bude osudjen na 15 godina, nego na dozivotn robiju plus kastracija, a mozda i smrtna kazna, zar ne?

dakle, ipak nije strast u pitanju? mislim, ako može da bira da li će da siluje ili da ubije, onda teško da ga pokreće taj nezaustavljivi prirodno evolutivno savršeno normalni nagon?

enihu, ja se sklanjam iz ove priče. očito si predaleko od tačke u kojoj bi mogao makar i da naslutiš koliko je ogavno ovo što pišeš, a ja ne želim više da čitam takve bedastoće.
Korisnikov avatar
By blabla54380

sa te dve poente koja je onda razlika izmedju silovanja zene od 40 godina i deteta od 11 godina dakle u odnosu na silovatelja i dodeljivanja pravedne mu kazne?

btw. da radi giljotina na terazijama te druge poente kazne ne bi ni bilo :smeh: ali ko mene pita.
Korisnikov avatar
By Loni
ajd' budi ljubazan pa se ubuduće suzdrži od klasifikacija i kategorizacija moje mi osobe.
ti i ja nemamo problem mere. ti si taj koji ima problem i to sa šizofrenim rascepom između sistema vrednosti u koji veruješ i onog u koji bi voleo da veruješ. inače bi ti bilo savršeno jasno, recimo, to da je silovanje zločin za koji je savršeno nebitno kako se u njemu osećao zločinac, da li mu je nagon, kurac ili nivo alkohola u krvi mali ili veliki, da li mu je namera bila da nanese zlo ili nije i sve ostale gluposti koje si nalupetao. btw, nešto se ne sećam da se takvi idiotski argumenti uzimaju u obzir kad ti neko, recimo, provali u stan - jel' i tu treba da se uzme u obzir da li mu je namera bila da ti nanese zlo ili je samo hteo da zadovolji svoju potrebu za parama (i tu ti sad meni objasniš kako je gore provaliti nekome u stan nego u telo, jel' tako).

[/quote]

Spusti loptu, samo pricamo.

Ja te i dalje ubedjujem da sve jeste stvar MERE i da jedino tu imamo problem.
Sto se ostalog tice, nije da se ne slazemo.

I ja mislim da silovanje jeste zlocin.

Dakle Krepo ne preteruj.
Nema u mojim posovima nikakvih bedastoca.
Nema nikakvog zalaganja da silvoanej protekne bez kazne.
Sve je samo stvar mere.

No razlike u zlocinima ima.
Pa tako i razlike u kazni.

Raskoljnikov je ubio onu groznu babu zelenasicu, pa smo ipak navijali za njega citajuci Zlocin i kaznu.
Odnosno navijali smo da se Raskoljikovu ipak da jos jedna sansa jer smo u njemu videli ljudsko bice.
Upravo ta knjiga i jeste tako vredna jer nije sve dato CRNO - BELO.
E ja to isto hocu Krepo u ovoj raspravi.
Da ne gledamo na sve crno belo jer zivot nisu ekstremi vec da se zaustavimo na nekoj odredjenoj meri.

Svaki zlocin je osoben.

I ubistvo nije ubistvo ako se radi u samoodbrani.

Kradja (ups sad ce me neko ptuziti i da branim lopove) takodje nije isto kao i mucenje bez razloga.

Neko ko je ukrao novcanik da bi sebe i svoju decu nahranio, nije isto sto i neko, ko je odlucio da nekog prebije bez ikakve koristi, samo da bi toj drugoj osobi napakostio.

Nije isto kad ti neko ukrade recimo tasnu i kad ti je uvati i baci vatru da je zapali.

U prvom slucaju on se bori za sebe. Ima motiv, koji je vidjen u prirodi.
U drugom slucaju je cista zloba. Hoce da ti napakosti da bi tebi bilo lose, ali on nema koristi.

Kradje i silovanje su zlocini, koji zahtevaju velike kazne, ali to nije isto kao zlocin radi samog zlocina ubistva.

Nije isto ni kad se uporedimo sa zivotinjskim svetom.

Kod zivotinja ima kradja plena i teritorija. Tu jedna jedinka dobija direktnu korist.
Kod zivotinja ima i principa da muzjak ima pravo na zenku ne pitajuci je za volju. I tu muzjak dobija direktno uzivanje i smirivanje svog tela, koje je poludelo pdo dejstvom testosterona.

Ali kod njih nema ubijanja radi ubijanja.
E to bi vec bio sadizam i ludilo.

MI ljudi, zivimo u civilizaciji i samim tim izgradili smo sistem sa drugim pravilima.
Zato i kaznjavamo i kradje i silovanja.

Covek jednostavno mora da shvati da uprkos svojoj snazi nema pravo na otimaje i silovanje.
I to sve postoji pre od samo nekoliko vekova (s prekidom ratova).

Pre samo 1000 godina bilo je sasvim legitimno da vojska Atine ode u neki persijski grad, da ih opljacka, da im siluje zene i povede robove.

Dakle civilizacija je proces koji se uci.

Ipak, vratimo se na sudstvo, u razmatranju motiva kraja i silovanje imaju prirodni pandan i motivaciju, kojoj nije primaran cilj maltretiranje drugog vec zadovoljavanje sebe.
Kod bezinteresnog maltretiranja u pitanju je nesto sto s prirodom nema pandan.

Civilizacija nas menja, ide napred i treba da je tako, ali uvek se mora znati mera.
Ne mozemo se zalagati za civilizaciju u kojoj ce muskarci sa svim muskim osobinama, biti maltretirani, sikanirani, u takvom polozaju da ih niko ne razume, da im niko ne prasta, da ih niko ne shvata i da im niko ne daje ni minimalnu sansu da opstanu zato sto su muskarci.
Korisnikov avatar
By Vel boy

U ovoj civilizaciji i muskarcima ume da bude jako tesko.
I to ne samo nama nego i strejt muskarcima.
Ako nisi deo privilegovanih i bogatih neces imati perspektivu.
No to je sad druga tema.

Gledao sam silne emisije upravo o tome kako su muskarci bili upropasceni od strane zena.
U jednoj emisiji na kanalu Zone Reality govorili su o onima, koji su greskom bili osudjeni, pored ostalog i za silovanje.

Jedna Belkinja bila je silovana od strane crnca. Policija te noci hvata 5 cranaca i njoj se cini da prepoznaje pravog. Tog osudjuju na 10 godina robije.
Kasnije kod nejga u celiju dolazi pravi silvoatelj i kaze mu da ovaj robija za dzabe. Oni ponovo pozivaju napadnutu zenu, koja sada posle 8 godina pokazuje na pravog silovatelja.
Jedan covek je dakle robijao 8 godina ZA DZABE.

Voditelj je pozvao zenu i pitao je: - Kako zivi s tim da je jedan covek zbog njene lazne optuzbe bio u zatvoru za dzabe toklike godine.

A ona je popravila frizuru i mrtva ladna rekla - Pa malo sam se prevarila, ali nikad se i nisam druzila s crncima pa ih i ne razlikujem mnogo. Onog dana mi se ucinilo da je su to te oci...

Da ne govorimo o tome koliko je silovanja naprosto namesteno ne bi se neka zena osvetila muskarcu, koji ju je ostavio i slicno.

Ono sta hocu da kazem je i da su MUSKARCI ljudska i slaba, krhka bica, kojima ponekad treba dati sansu da se poprave, izlece...
Koje takodje treba razumeti.

Zato ne mogu da podrzim sve sto je deo velikofeminizma, a koje ide u pravcu da se muskarci zbog jedne greske uniste, likvidiraju, osakate itd.

I strejt muskarac valjda treba da ima neka osnovna prava i neku ruku spasa kad pogresi.
I naravno da bude i kaznjen, ali ne totalnim upropascavanjem.

Nek se doktori malo pozabave ogranicavanem lucenja testosterona, pa ce sve biti mnogo bolje.

Ja garantujem da se velikoj vecini muskaraca moze desiti da sednu jednom u zivotu na optuzenicku klupu za silovanje.
Nekima ce se zene svetiti zbog ostavljenja i time ce hteti da ih uniste,
neki drugi ce u pijanstvu napasti svoju devojku i drugaricu kad pijana devojka to ne bude zelela, a ona ce se setiti...

Treba li on zbog necega sto mu je priroda dala (veliki nagon) i zbog nemogucnosti da nekad u zivotu to ne moze da kontrolise da bude kaznjen?
TREBA, ali u meri da mu se ipak i da neka sansa i slamka spasa.
Bar jedanput.

Loni, sve to shto kazesh takodje nazalost ima, postoji, moze se desiti, deshava/lo se. I jeste, apsolutno se slazem da to ponashanje prezrenih, sujetnih i tashtih zenskih koje zloupotrebljivo manipulishu i lazu silovanjima zbog nekih njihovih lichnih osveta nekome za neshto nevezano itd.... ---- to je sve druga krajnost i apsolutno je za kazniti, takodje.

Medjutim, ne brini/ne bi trebao brinuti choveche puno o tom jer funkcionalan i poshten pravno-kazneni sistem (ali je li takav sistem u Srbiji i ostalim drzavama ex-Yu??) je takodje svestan toga i skoro uvek takve zle zenske koje su to zaista sve izmislile, bivaju kaznjene.

Ali, chinjenice jesu da su ti sluchajevi iznimke i da je i dalje vecinom istinito da su mnoge zenske prave zrtve silovanja. To je pogotovo i dalje veliki problem ochito u Srbiji i ostalim zemljama ex-Yu (ukljuchujuci i istochnu polvinu Evrope) gde je agresivni heteropatrijarhalizam i dalje znatno jak.

Ono u vezi, "vagina je predvidjena za penis", well, heteroseksualcima/-kama jeste, pa i biseksualcima/-kama polovichno, dakle, ne negiram da je mnogima tako, medjutim, ne mozesh ti nametati takav diskurs ovde Loni! Kada takav diskurs dodje iz usta nekog geja/bi-a kao shto si ti onda zaista zvuchi i deluje antilezbijski, a to ti nije fer, josh manje politichki korektno!
Sem toga, s tim "vagina je predvidjena za penis" ja stvarno ne vidim shta drugo ti zelish reci do- zenske ima da ju daju mushkarcima kadgod mushkarci hoce. ali, to je vrlo mizogino, seksualno objektivizovanje zenskih, antilezbijsko itd.....

Konachno, Loni, niko tebe ne primorava da budesh na feministichkim pozicijama, svakako da i tu treba merkati i vagati, ali "vagina je predvidjena za penis" stalno ponavljati i to u ovakvoj jednoj temi i na ovom jednom jedinom sluzbenom gej forumu Srbije je- ludjachki i disrespectful.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Sprinter

sa te dve poente koja je onda razlika izmedju silovanja zene od 40 godina i deteta od 11 godina dakle u odnosu na silovatelja i dodeljivanja pravedne mu kazne?

btw. da radi giljotina na terazijama te druge poente kazne ne bi ni bilo :smeh: ali ko mene pita.
Razlika je ogromna.
To ce ti reci svaki psiholog.

Dete je osetljivije po svim pitanjima u odnosu na odrasle osobe.

No nije penta kazne da zrtvi bude dobro.
Kao silovan sam, pa sam cuo da je silovatelj osudjen na 5 godina i nije mi dobro, a kad cujem da je osudjen na 355 godina onda mi je bolje.

Mislim kad bi tako nestajale traume to nikako ne bi valjalo.
Ispalo bi da se zrtvino psihicko zdravlje hrani osvetom, a osveta u psihologiji nije priznata kao resenje.

Poenta kazne je zastrasivanje tog i svih potencijalnih pocinalaca, a sto se tice oporavka zrtve to je potpuno druga stvar.
To ce da uradi njen psihoerapeut, njena familija itd.

Vel boy, nisam ja rekao vagina je stvorena za penis, nego vagina je PORED OSTALOG stvorena za penis.
Znam ja na kom se forumu nalazim i kakve su reakcije.

Osim toga zar je heteroseksizam ako uzmes recenicu iz udzbenika iz medicine.

Upisi n googlu bilo koji termin vezano za seksualno razmnozavanje sisara.
Sta se kaze?
Sta ulazi u vaginu?

Necu valjda dopustiti da ekstremni levicari negiraju i nauku?

Napisao sam ono PORED OSTALOG ...
Sasvim dovoljno da bude i tacno i politicki korektno.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ne. lepo mi odgovori na ono sto sam te pitao:

Korisnikov avatar
By Loni
Kao prvo razlika je u tome sto se pretpostavlja da dete nece lagati a odrasla osoba mozda hoce.

Razlika je i u tome sto on, ako je napao zenu od 40 godina, a da je predhodno poznaje i da se s njom druzi, moze na sudu da kaze da je bio ubedjen da i ona zeli, da je na njemu bilo da proba (Nista to nije opravdanje, ali jeste mozda neki faktor za ublazavanje kazne, narocito ako ga je zena sama pozivala u kucu).
Kod deteta ovih opravdanja nema.

Cak i da te dete pozove u kuci, cak i da krene da te ljubi i mazi, niko nema pravo da to iskoristi i siluje ga s izgovorom da je i samo dete htelo tako nesto, pa se recimo predomislilo.
Podrazumeva se da se s decom ne sme biti u takvom kontekstu.

Razlika je u tome sto nevino dete vise boli silovanje nego prosecnu zenu od 40 godina, koja je predhodno imala seksualna iskustva.
Dakle razlika je u bolu.

Kad neko probija himen, nije isto kao i doziveti svoj 558. seks po redu.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Neko ko je ukrao novcanik da bi sebe i svoju decu nahranio, nije isto sto i neko, ko je odlucio da nekog prebije bez ikakve koristi, samo da bi toj drugoj osobi napakostio.

Ipak, vratimo se na sudstvo, u razmatranju motiva kraja i silovanje imaju prirodni pandan i motivaciju, kojoj nije primaran cilj maltretiranje drugog vec zadovoljavanje sebe.
tol'ko o nedostatku bedastoća.
sad fakat odoh.
By polarlicht4.1

Nije isto ni kad se uporedimo sa zivotinjskim svetom.

Kod zivotinja ima kradja plena i teritorija. Tu jedna jedinka dobija direktnu korist.
Kod zivotinja ima i principa da muzjak ima pravo na zenku ne pitajuci je za volju. I tu muzjak dobija direktno uzivanje i smirivanje svog tela, koje je poludelo pdo dejstvom testosterona.
Izvini, a iz kog je to tačno "Životinjskog carstva"? Jerbo u onom koje ja poznajem toga nema. Sve ti neki mužjaci služe kao argumentacija, međutim osim u nekakvim izumrlim darvinizmima teško da to što navodiš igde više važi.
Korisnikov avatar
By blabla54380
loni jel me zajebavas ili ne razumes pitanje. ajd jos jednom - pazljivo citaj:

Korisnikov avatar
By Loni
Izvinjavam se na losem pravopisu.
Na ovom kompjuteru sva slova su drugacije rasporedjena u odnosu na moj komp.

Gore je umesto KRAJA trebalo da pise KRADJA.

Ja ne razumem zasto si uskipela kod ovog gore citata.

Razumeo bih da si procitala da se neko zalaze za to da se kradljivci i silovatelji potpuno postede.

Ja sam samo gore rekao da se to u prirodi desava. Kod svih sisara.
Sirari kradu jedni od drugih plen i teritoriju,
i jure zenke, na koje naskacu.

Dakle samo kazem da ta dela imaju pandan u prirodi,
dok mucenje radi mucenja gotovo da i nema pandan u prirodi.

Nista osim toga ne kazem.
Nemoj konstruisati da ja tezim takvoj prirodi jer to nije istina.

Vrednost coveka i jeste u tome sto uspeva da PREVAZIDJE PRIRODU...
Da je pobedi.
Korisnikov avatar
By Loni

Razlika je u tome sto svi treba da se zaplase i sa decom da nemaju posla, dok zene od 40 godina smeju da muvaju, s njima smeju da flertuju, pa ponekad smeju i da ih stipnu...

Naravno da siluju ne smeju nikog, ali par godina robija vise za dete bilo bi adekvatno jer je poenta da deci ne prilazi niko ni za startovanje, dok odraslima mogu.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Nije tako.
Fino ti je objashnjeno da kod zivotinja zapravo kopulaciji predhodi prilichno dug proces zavodjenja tj. courtship, wooing uz feromonizovanje okolisha gde se nalaze.
To shto choveku koji nije struchnjak biolog to promakne za oko pa mu izgleda da muzjak samo odjednom i iznenada skochi na zenku, je varka iz nepoznavanja biologije zivotinja.

Konachno, sve i da si ti Loni upravu, a Lepa Krepa i ja nismo, opet chovek je chovek, a zivotinje su zivotinje.........

Pre samo 1000 godina bilo je sasvim legitimno da vojska Atine ode u neki persijski grad, da ih opljacka, da im siluje zene i povede robove.
tu si sad i istorijsku hronologiju pobrk'o. nije da je krucijalno vazno za ovu temu, ali mi se neshto chini da je Atine i s njom kontekstualizovane Persije bilo pre vishe od 2000 godina, a ne pre samo 1000 godina......

Ali, nije tako u vecini sluchajeva silovanja.
Naime kod vecine sluchajeva silovanja, itekako maltretiranje, nanoshenje boli, patnje, ponizenja drugom/g/j- dakle, SHTETE I UGROZE drugom/j -bash jesu primarni motivi.

Ne mozemo se zalagati za civilizaciju u kojoj ce muskarci sa svim muskim osobinama, biti maltretirani, sikanirani, u takvom polozaju da ih niko ne razume, da im niko ne prasta, da ih niko ne shvata i da im niko ne daje ni minimalnu sansu da opstanu zato sto su muskarci.
Takve koncepte mushkaraca i mushkosti josh samo patriarchy domain, angry harry, chauvinistic corner itd...... poshto-poto promichu kao najveci generalno antifeministichki bulaznici na netu. oni su manje-vishe svi listom i antigejni i heteroseksistichni. ako je to tvoj izbor, sa srecom, no to Loni nema NISHTA zajednichko (a ima sve suprotno) s politichkom korektnoshcu za koju se navodno tako grchevito zalazesh.
Korisnikov avatar
By blabla54380

Razlika je u tome sto svi treba da se zaplase i sa decom da nemaju posla, dok zene od 40 godina smeju da muvaju, s njima smeju da flertuju, pa ponekad smeju i da ih stipnu...

Naravno da siluju ne smeju nikog, ali par godina robija vise za dete bilo bi adekvatno jer je poenta da deci ne prilazi niko ni za startovanje, dok odraslima mogu.
ok. to je vec odgovor koji sam trazio iako se ne slazem sa time. po difoltu ne bi trebalo niko da je osudjen za bilo sta za sta nema dokaza, pa tako mogucnost za malverzaciju zena ne bi trebalo da bude osnov za kaznenu politiku silovanja.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!