Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Sixto
Da jos jednom ponovim. Seronje pateticne kilave.

Kolektivni pateticni vomitus. Pederi u crnom.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641124#p2641124]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641104#p2641104]Anhedonie napisao:[/url]to se ne zove jadnica vec stokholmski sindrom. koji je vise problem drustva i mizoginije nego nje kao individue. ali vi koji zastupate to "mogla je da spreci" nemate kapiceta da to shvatite.

da je MOGLA ona bi to URADILA. to sto vi mislite da biste vi mogli da sve to sprecite ne znaci da je svaka osoba u stanju da to uradi. ona je uradila najbolje sto je mogla, inace bi uradila vise.

koliko je zalosno sto trazite pravdanje zrtve za ono sto je dozivela. jako bih voleo da se svima koji tvrde da je trebala da spreci, i da je njena odgovornost, desi neko sranje pa da mogu da vam se poserem na grobu i pricam "sto nisi sprecio".
ekšli mislim da je ovo najvažniji point.

naime, potrebno je emancipirati žene a ne muškarce. heteropatrijarhalni bijeli muškarci su jednostavno kasta koja ima moć na ovom svijetu, pa onda i u srbiji, te nema smisla očekivati da bi se oni dobrovoljno i iz novopronađenog morala samo tako odrekli privilegija na koje su kroz stoljeća navikli. treba se raditi na emancipaciji žena, koje kao samostalni društveni akter mijenjaju stanje stvari, pa tako onda i ne ostaju uopće u vezi s frajerom koji ih tuče i zlostavlja. da ne govorim o cijeloj 'nabildani macho s autom' paradigmi, koja je duboko mizogina.

tj. kako učinti da potencijalna žrtva ne postane žrtva, pritom odlazeći dalje od lakog odgovora 'pa tako da kriminalac ne bude kriminalac'?
zene u Srbiji se ubijaju sekirama, motkama, nozevima, golim rukama...
ovaj slucaj napucanog, bogatog, mladog i atraktivnog momka uopste nije pravilo, cak je izuzetak
zena jednostavno napravi los izbor
i to je svojstveno i muskarcu i zeni
to moze svakom da se desi nemojte sebe zavaravati
kljucan je momenat kada shvatis da si sa pogresnom osobom
muskarac ce u takvoj situaciji ostaviti zenu
zena ce retko to uraditi ako muskarac ne oseca tako
mozemo mi doveka pricati o jednakosti polova ali fizicka snaga nikada nece biti jednaka u supruznika.
ma samo to je dovoljno da ti utera strah, bez da rec kaze
pogledajte statistiku zena koje su ubile svoje muzeve
mnoge od njih su pomilovane i pustene na slobodu
ubile su svoje muzeve jer je to bio jedini nacin da sacuvaju sebe i decu, one su dovedene do ivice ludila od strane svojih muzeva
jednostavno od njega se ne moze pobeci
ne mozes ga ostaviti,
batali tu emancipaciju zena
vec sam jednom pisao o ovome
ubijaju se bivse zene, one koje su napustile muzeve, razvele se sudski ali jednostavno od njega se ne moze pobeci!

jezim se kada se zene koju su ubijene smatraju neemancipovane
one su jednostavno slabije, uglavnom bez ikakve podrske i zastite
njima se ne veruje, one su ocajne
one nemaju prava na pogresan izbor

pretpostavljam da je to slucaj i sa ovom devojkom
pogresan izbor
shvatila je to, zna sa kim ima posla i ne sme ga ostaviti
pa trazila drugoga, jacega u kome ce naci zastitu da bi pobegla od monstruma
iskoristila momenat kad je zver bila zatvorena
ovaj to sve saznao i kada je izasao ubio je

zene koje su ubijene u vecini slucajeva se nisu obratile svojim roditeljima
nije potrebna emancipacija zena, vec drustva
zena ima pravo na pogresan izbor isto kao muskarac
to je kljucno
Korisnikov avatar
By Katengl
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641135#p2641135]Sixto napisao:[/url]
Crci ce sam ili se obesiti jednog lepog dana sa saznanjem da je imao cerku sa istorijom zlostavljanja, a nije ni prijavu krivicnu podneo.
http://www.alo.rs/vesti/hronika/drzava- ... stru/52583" target="_blank

"Po prijavi koju je podnela protiv njega zbog maltretiranja i napada 2011. Darijanu je suđenje u novosadskom Osnovnom sudu počelo tek juče..."

"- Da su reagovali kada smo prijavljivali, moja sestra bi danas bila živa. U policiji nisu hteli ni da nas saslušaju. Prijavljivali smo u Policijskoj stanici Detelinara, u Starom gradu, u samoj Policijskoj upravi. Nisam znala više kome da se obratim. Na kraju smo otišli lekarima da se obratimo, jer mi je sestra izgubila nadu u one koji treba da nas štite - jecajući je juče za „Alo!“ ispričala Tanja Červenko, sestra pokojne Vladislave, saznavši za dešavanja u sudnici."

Ovde kaze da je prijava na vreme podneta. Ili je ovo fabrikovano? Ili je trebalo da otac podnese prijavu sa njom, a ne sestra? Ili je trebalo da mu otac preti, da ga prebije ili ubije? Ili da nju zakljuca i ne pusta je iz vidika? Sta je tacno trebalo da otac uradi pa da on nju ne ubije? Ozbiljno me interesuje.
By Sixto
Da je bilo povreda koje navode onda ne bi se okrenuli i otisli.
A postoji i druga opcija vise verovatnija, da nije bilo prijava za nagnjecenja, lomljenja nosa u onoj meri koliko ih je i bilo, iz ko zna kog razloga. U to ne ulazim.

Polomljen nos i nagnjecenje glave se ne ignorise od strane policije. Zajebite tu pricu. Izignorisace vas kad vas neko istambura, opali par samara... ali ovo ne. Posle je pitanje suda koliko dobro radi svoj posao.

Stigla prijava na red tri godine posle incidenta, ona mrtva vec dve. Godinu dana si cekao sta...?
Sad se mlati po trgu s transparentom umesto da si je odveo/la kod svastike u Belu Crkvu, Beograd, Leskovac, XYZ... i Novi Sad vise da ne vidi.

PS. da, mogao je otac i da ubije strvinu. Resio bi dete muka, a i svet monstruma.
Naravno izmedju ubistva i ne cinjenja nicega postoji jedna velika sredina... mnostvo mogucnosti.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ma sve bre, samo da je ona glupa kurva a on nevinasce zrtva besne rulje :''''''''(
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641179#p2641179]Sixto napisao:[/url]Da je bilo povreda koje navode onda ne bi se okrenuli i otisli.
A postoji i druga opcija vise verovatnija, da nije bilo prijava za nagnjecenja, lomljenja nosa u onoj meri koliko ih je i bilo, iz ko zna kog razloga. U to ne ulazim.

Polomljen nos i nagnjecenje glave se ne ignorise od strane policije. Zajebite tu pricu. Izignorisace vas kad vas neko istambura, opali par samara... ali ovo ne. Posle je pitanje suda koliko dobro radi svoj posao.

Stigla prijava na red tri godine posle incidenta, ona mrtva vec dve. Godinu dana si cekao sta...?
Sad se mlati po trgu s transparentom umesto da si je odveo/la kod svastike u Belu Crkvu, Beograd, Leskovac, XYZ... i Novi Sad vise da ne vidi.

PS. da, mogao je otac i da ubije strvinu. Resio bi dete muka, a i svet monstruma.
Naravno izmedju ubistva i ne cinjenja nicega postoji jedna velika sredina... mnostvo mogucnosti.

sad ces da krivis oca i sestru sto su cekali tri godine? ili sud ili policiju koja nije radila svoj posao? ili jos bolje, ako nema povreda nema prijave? a sta ej sa psihickim maltretiranjem,ubijanjem u mozak, pracenjem, verbalnim napadima? to u tvojoj glavi ne postoji?

nazalost, niti prvo niti poslednje ubistvo ovakve vrste u zemlji....i uvek kada procitam ovako nesto nadam se da je poslednje...ali ne vredi, nacija nam je retardirana
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ne vredi, mozete jos sto puta ponoviti sta je ovaj monstrum u obliku gnjide uradio devojci, neko ce i dalje da vice ALI,,
Korisnikov avatar
By blenta
sixto ovo sto si zadnje rekao nije tacno.
ja sam imao situaciju u porodici da je osoba bila zlostavljana a spolja satro sve u redu.
niko nije apsolutno znao (procitaj space oddity post - identican slucaj)

kad su se pojavile ozbiljne povrede policija je umesana
sa sve papirima lekara, snimljenim telefonskim razgovoima i porukama sa pretnjama

reakcije policije su bile od ispitivanja nje kako je ona njega izazvala,
preko otvorenog gusta i nazivanja je drocom
do muvanja od strane jednog od inspektora

slucaj se resio na balkanski nacin -
srecom ima nas u familiji preko 20 dece, od toga 17 muskarci, a ja jedini ispod dva metra

to je uradjeno posle cele tirade sa policijom
Korisnikov avatar
By Urania
U kom vi to Diznijevom kraljevstvu zivite ako mislite da je prijava policiji mogla da sprijeci muskarca da ubije zenu? Ovo je Balkan. I u daleko razvijenijim djelovima planete policiju boli q za zene a ne ovdje.

Btw - podrzavanje nacizma, rasizma, homofobije i mizoginije nije "imanje drugacijeg stava/misljenja" sa kojim se mozemo sloziti ili ne, vec podrzavanje nasilja koje ima katastrofalne posledice za ljude i koje se niposto ne smije tolerisati.
Korisnikov avatar
By Ignoramus&Ignorabimus
Ja ne razumem ove koji ponavljaju kako je devojka trebalo da pobegne, kako je otac trebalo da reaguje ranije i slicno. Kakve to veze ima sa sudjenjem i presudom? Jel' to treba nekako da utice na kaznu?

Mene podseca na one situacije kada siluju neku zenu, pa kazu "ona je kriva, oblacila se kurvasto" ili prebiju nekog geja pa kazu "on je kriv, oblaci se previse pederasto".
Korisnikov avatar
By ultraviolet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641135#p2641135]Sixto napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641090#p2641090]ultraviolet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640993#p2640993]Sixto napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640913#p2640913]ultraviolet napisao:[/url]jezivi ste.

... do 'što je tata nije zaštito'
je zi vi.
Da, zasto tata nije pitao 'dete, zasto imas modricu ispod oka, s kim se to vucaras'... Da, zasto tata nije odveo ceru u policiju prijavu da napisu i na vreme da pocnu da se bave monstrumom, nego sada grdi lice a lice izrasta...

Sa svojim patetisanjem ste
sli na vi....
daj siksto ne jedi govna molim te evo
sere mi se više od svih vas koji mislite da su žene osuđene na propast bez jebenog zaštitnika, prvo oca, brata, pa sutra dečka, muža i sina
na stranu što se ovde uopšte ne radi o tome ko je kriv
ovo je u top ten najvećih sranja koje sam ikada pročitala

space oddity :up:
:seronjo:

Ja samo govorim o ocu, njegovom nastupu i sirem kontekstu njegove drame. Ocevo dejstvovanje ili ne-dejstvovanje ne opravdava ubistvo, ali mnogo govori o njemu samom.
Crci ce sam ili se obesiti jednog lepog dana sa saznanjem da je imao cerku sa istorijom zlostavljanja, a nije ni prijavu krivicnu podneo.
O devojci nisam govorio, previse improvizujete u ovom slucaju i imputirate nesto sto nije receno, stoga ne prdi.

Svakom se sere na nesto. Meni recimo od svih vas koji ste iz inkubatora nikli, maticnim celijama sazdani i o vama je brinuo samo EPS proizvodeci struju za taj inkubator.

Seronje pateticne kilave.

:pucaodsmeha:

to je to.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641261#p2641261]spliff napisao:[/url]sere sixto xza sve pare
a denni85 je idiot

ja bih dva puta razmislio pre nego sto nekoga nazovem idiotom, he :)

Ne mogu da razumem ovu ciku i vrisku na sve one koji pokusavaju da sagledaju i drugi stranu price, da nije sve tako crno-belo, da nije ono "ona je ubijena i tacka, sta vi tu relativizujete etc..." , koje li frustracije i problemi njih muce. Neka nauce vec jednom da nije sve crno-belo, da stvari nikada nisu potpuno lose, niti potpuno dobre i neka otvore oci i vide da Vladislava Cervenko, zrtva u ovom slucaju, nije bila bas svetica i da delimicno snosi deo odgovornosti sto je sve dotle doslo. Dva mlada zivota su unsitena, ona mrtva, a on u zatvor na 40 godina, tuzno i zalosno.
Korisnikov avatar
By blenta
deni mislim da je poenta, koju ti odbijas
da sve i da nije bila svetica, i sve i da joj je otac bio moron
to nije niti opravdanje niti olaksavajuca okolnost niti deo odgovornosti za da bude silovana i ubijena
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641122#p2641122]space_oddity napisao:[/url]Jebiga, izgleda da je toliko teško prihvatiti da je za sprečavanje ovog ubistva bilo ključno da Musić ne bude ubica, a ne da devojka pobegne, otac štiti (really? the fuck people?), šta već.

Kako vi pojedini ne kapirate da to nije prosto dođe ćale i prebije Musića i sve kul? Da nije to nešto prosto kao 2+2?

.

Ja mislim da je upravo za tebe sve "prosto kao 2+2" , he

Mislim, muka mi je od likova koji u ovom i slicnim slucajevima nisu sposobni da sire sagledaju stvari, za one za koje je Music surovi ubojica i tocka, za one koje ako se neka zena dotera, oskudno obuce i krene nocu sama se setati u opasnom delu grada , pa joj se nesto desi , ni slucajno ne sme da se kaze "a sta je tamo trazila u to doba noci i to sama" jer "svako ima prava da se seta gde hoce i kako hoce"...ili ako neko ostavi laptop na zadnjem sedistu auta pa mu neko razbije prozor i pokupi laptop, ni slucajno ne sme da se kaze "a zasto je ostavio laptop na zadnjem sedistu auta " jer je to "podmukla relativizacija, svako ima pravo da ostavi laptop gde hoce"...ili ako neko ne ukljuci alarm na kuci , pa ga provalnici orobe i pokradu, ne sme ni slucajno da se prokomentarise "a zasto nije ukljucio alarm" jer molicu lepo "svakom ima pravo da ukljuci i ne ukljuci alarm"...ili ako neki debeli gmaz od 4 banke dobrano pijan umisli da dva zgodna 25godisnjaka zele sex sa njime pa ih povede na gajbu sa idejom da ce se omastiti, a oni ga orobe tj. isposte , ni slucajno ne sme da se kaze "e, a jel debeli stvarno mislio da oni hoce sex sa njime"....u svim navedenim slucajevima ima delimicno krivice zrtve, kao sto ne rekoh ne krivicne, ali svako treba biti oprezan, da vodi racuna sta radi, kako se oblaci i gde se krece pa bude bio manje u problemima.
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641304#p2641304]blenta napisao:[/url]deni mislim da je poenta, koju ti odbijas
da sve i da nije bila svetica, i sve i da joj je otac bio moron
to nije niti opravdanje niti olaksavajuca okolnost niti deo odgovornosti za da bude silovana i ubijena
A ko uopste kaze da to treba biti olaksavajuca okolnost? Gde je to neko napisao?

Ali zar treba, iz kobajagi respekta za zrtve, da precutkujemo pojedine cinjenice koje se jasno vide - da nije bila svetica, vidi samo onu sliku u novine gde pokazuje sise (sorry, ali moja sestra nema takvih slika) , zar ne smemo da prokometarisemo "a zasto ga nije napustila ili barem prijavila miliciji", cuj nije ni milicija kao sto je nekad bila, imas raznorazne feministicke organizacije koje itekako mogu da pritisnu miliciju i tuzilastvo da rade svoj posao, zar ne smemo da kazemo "a sto nije nasla nekog studenta ili radnika"....nisu to olaksavajuce okolnosti, nego jednostavno komentari i razmisljanja...
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641305#p2641305]Denni85 napisao:[/url]

ako se neka zena dotera, oskudno obuce i krene nocu sama se setati u opasnom delu grada , pa joj se nesto desi , ni slucajno ne sme da se kaze "a sta je tamo trazila u to doba noci i to sama"

u svim navedenim slucajevima ima delimicno krivice zrtve, kao sto ne rekoh ne krivicne, ali svako treba biti oprezan, da vodi racuna sta radi, kako se oblaci i gde se krece pa bude bio manje u problemima.

evo najsvezije si ovde napisao
a to pises manje vise u celoj temi
Da , i iza toga stojim, da ljudi treba da se klone problema a ne da ih traze i izazivaju, ima dovoljno ludaka na ovome svetu, pa zasto ih izazivati i na neki nacin privlaciti?

I nekorektno je izvaditi samo jedan primer neopreznog ponasanja, kada sam ih naveo vise, he
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!