gledaj, Myself, ne zelim dalje s tobom da nastavljam, okani me se. kada sam ti se bio obratio mislio sam da se s tobom moze razumno diskutovati, ali ochito ne moze. no, odgovoricu ti na tih tvojih par stvari
Originally posted by Myself
Ma, nemoj mi reci.
Ne vidim da ustase kukaju. Oni, bre, dobise drzavu pre par godina! Za sta da kukaju? Sto nisu i Banja Luku "prisvojili"? Svasta.
ali, kukaju. vidi shta prichaju hsp, desni hadezeovci, onaj don turic, oni shto se zovu "hrvatska straza" oko ivana vekica
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... 95&page=25,
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... 95&page=26, oni shto bi klali ili proterali i ono malo Srba shto osta u Hrvatskoj itd..... kukaju kako im je Josipovic i pre toga Mesic, "izdajica, srboljub, jugonostalgichar", kukaju shto u Hrvatskoj postoji jedan Milorad Pupovac i SDSS, kukaju shto im HR Herceg-Bosna nije i de facto prikljuchena Hrvatskoj itd...... i oni govore tipa " Problem kod Srba je sto brzo zaboravljaju i sto ono sto kazu za istoriju kao uciteljicu zivota kod "nas" ne vazi"- samo shto oni kazu ovo: Problem kod nas Hrvata je sto brzo zaboravljaju/mo i sto ono sto kazu za povijest kao uciteljicu zivota kod "nas" ne vazi.
vidish, da ne valja onako govoriti, iz bilo kog naroda da se govori, Myself.
Sta je lose u nacionalizmu, hajde reci mi pametnjakovicu? Reci mi!
loshe je, josh pametnija, to shto je kod naroda ex-Yu, bilo kojih, to uvek ishlo i ide bash nuzno zajedno s shovinizmom, mrznjama, genocidima, urbicidima.
da su ex-Yu narodi bar toliko mudri kao npr. zapadno ili severnoevropski pa da mogu, znaju i hoce da rashchlane eto neki pozitivniji nacionalizam (onda, to ni ne bi bio nacionalizam vec savremeni, umereni, razumni, samoodbranbeni, NIKAD napadachki, patriotizam) od shovinizma, onda bi to bila mozda druga stvar. no, ex-Yu narodi bilo koji su pokazali da nazalost ne mogu, ne znaju ili nece (kakogod) da te stvari rashchlane. ko im/vam je kriv kad su/ste sami sebi prvi najveci neprijatelji.
Jel' zabranjeno voleti svoj narod?
ko ti je rekao da ne trebash, ne smesh da volish svoj narod?
vidish, projektujesh jednu krajnost na drugu, Myself.
ali, bi trebala da znash da sve ovo shto sam i ja pisao je bash zato shto znam potrebu realnosti savremenih izazova vremena na pochetku vec druge dekade 21-og veka gde je medjunarodna saradnja u borbi protiv terorizama, mrznji...... najbitnija i koja ne odriche iskreni, pozitivni patriotizam- ali uskladjen u dobrobiti za celo chovechanstvo.
sve shto ja pishem i govorim upravo jeste za dobro i prosperitet srpskog naroda, kao i naroda s kojim koegzistira na prostorima tj. regionu ex-Yu .
ono shto ti pishesh Myself, medjutim, nisam siguran kuda bi da vodish i shta hocesh.
Ja sovinista nisam. Izjednaci me covek sa ustasom. O, zivote...
pa, ona rechenica ti je bila iz matrice velikosrpskog shovinizma koji je pandanski (kontash rech pandanski, valjda, kao Ares i Mars u starogrchko-rimskom panteonu bogova rata

) velikohrvatskom ustashtvu.
uz to, k'o shto rekoh, narodi ex-Yu uklj. Srbe na zalost su pokazali da nisu/niste sposobni biti iskrene savremene umerene razumne patriote (pa, zovi ti to i nacionalisti) bez shovinizma. kamo srece da su narodi ex-Yu uklj. Srbe sposobni da te stvari razluche, ali su/ste pokazali da nisu/niste sposobni. zato je nacionalizam ex-Yu naroda povezan s shovinizmom i onda kada vi nacionalisti to odbijate da priznate. i zato je za narode ex-Yu uklj. Srbe najoptimalnija ideologija socijaldemokratija i socijalliberalizam severnoevropskog tipa te kroz to i razumni, umereni patriotizam koji vrednuje jedinstvo u razlichitostima.