[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379272#p2379272]Wilhelmina napisao:[/url]
1. Elem, ako ostanemo na belim listicima i crtanju kurceva po njima, to cemo i dobiti.
2. Bele listice niko ne uzima u obzir, kolac vlasti dele samo oni vazeci.
3. Stavise, takvi beli najvise idu na ruku strankama koje osvajaju najvise glasova, jer procentualno ugrozavaju one koji se bore za cenzus.
4. Ne osporavam da to jeste stav, ali samo taj papir nije cilj niti kraj borbe za nesto bolje u nasim zivotima.
5. Tako shvaceno, to je prepustanje odluke nekom drugom.
6. Da li danasnja Srbija ima motivaciju i ideju kako da ponudi nesto sto vec nemamo? Mislim da ne. Jedina novina koju smo culi je fasisoidni narodni pokret Dveri, a i oni nude manicno pravoslavlje uz rusofiliju. Revolucija ne zvuci kao losa ideja, ali smo izgleda skupa operisani od akcije i zelje za istom. Sto nam i rezultati potvrdjuju, dakako.
1. d'izvines, to dobijamo i bez belih listica. ali zaista ne znam ko bi od svih ovih goveda bio neki kurac koji je manje kurac od nacrtanog kurca.
2. trenutno. al zamisli da je izaslo svih 45% ljudi koji su shvatili ova goveda i da su svi glasali za kremenka. pa to bi vec imalo malo vecu poruku, jel. i uzelo bi se u obzir. a 45% ljudi nije glasalo, jel, tako da se i dalje nadam onom paljenju skupstine.
3. a jbg. nekome moraju. stvarno irelevantno, u poltickom sistemu kakav je danas - jer jebe mi se i za male i za velike stranke.
mada su neki
bas zbog toga i izasli da precrtaju.
4. niti je iko to rekao.
5. jok. to je vrlo jasna odluka i shvatanje da realnog izbora trenutno
nema. koje bre odluke? mislim, hvala sto si me nasmejala, i osvezavajuce je videti toliko optimizma.
a da se ja licno igram ajn cvaj draj igrice medj svim istim govedima - jok.
6. ima. ja. piratska partija. i hiljadu nekih drugih ljudi je pocelo da se organizuje, inace.
a revolucija....ja se nadam da gresis. plasim se da ne gresis, doduse.
al sva ta organizovanja pomalo ulivaju nadu.
..
lm, sto se tice one 'odgovornsti' i 'nemas pravo se bunis' etc - da kazem ja vama nesto.
vi koji ste glasali ste dali ovoj vladi koliki - toliki legitimitet.
pa makar i najjaca stranka uzela samo 25% od
ukupno 55% izaslih.
..
ma za koga glasalii - a posebno oni od vas koji su glasali za one koji ce formirati vladu.
vi nemate pravo se bunite.
..
a da kritikujete.... imate pravo. aj javite kako je pa to proslo, kad iskritikujete.