- 27 Jan 2012, 14:40
Baš je slatka, k'o neko autistično dete.
PROGNANA I NEIZGUBLJENAhttp://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... rbiju.html" target="_blank
Mira Marković za Press: Vratila bih se odmah u Srbiju
Odmah bih se vratila u Srbiju, izjavila je juče u razgovoru za Press Mirjana Marković, supruga nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića, dan pošto je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin saopštio da se Mira Marković legalno preselila u Rusiju.
Dakle, planirate da se vratite?
- Vratila bih se doveče u Srbiju. Eventualno ujutro, ukoliko ne bih stigla odmah da se spakujem. Ali, to ne zavisi od mene.
Od koga zavisi? Od srpskih vlasti i ukidanja optužnice?
- Ne znam.
Može li to da se tumači i kao vaš strah od eventualnog hapšenja u Beogradu?
- Ne. Ne plašim se, ali moja odluka o povratku sigurno ne zavisi od mene.
Jeste li u kontaktu sa porodicom?
- Jesam.
Šta kaže vaš sin Marko Milošević, razmišlja li možda on o povratku u Srbiju?
- To biste morali njega da pitate. Nisam njegov portparol.
Da li vam je laknulo posle poruke ambasadora Konuzina, koji je obelodanio da legalno boravite u Rusiji?
- Ne bih to da komentarišem.
Kako se trenutno osećate, pošto ste u predgovoru vaše nove knjige napisali da se nalazite u izgnanstvu?
- Dobro. Trenutno sam zaokupljena i oduševljena svojom novom knjigom - rekla nam je Mira Marković, s kojom smo kratko razgovarali zahvaljujući ministru za infrastrukturu Milutinu Mrkonjiću, koji se, dok smo dogovarali intervju, čuo sa suprugom Slobodana Miloševića.
Srećna sam zbog nove knjige
Miri Marković je upravo izašla iz štampe nova knjiga „Destierrada e imperdida II" (Prognana i neizgubljena). U njoj se nalaze tekstovi koje je pisala na portalu Udruženja „Sloboda", koje je formirano nakon odlaska Slobodana Miloševića u Haški tribunal, ali, kako navodi Markovićeva, i danas afirmiše njegovu politiku i njegovu borbu za tu politiku dok je bio u zatvoru.
- Srećna sam i očarana zbog nove knjige. Sviđa mi se njeno ime, a posebno sam oduševljena slikom na naslovnoj strani. Ako niste primetili ja sam na slici. I ja sam to sama slikala.
Baš je slatka, k'o neko autistično dete.