Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By mythe
Originally posted by Dina

Vel boy,
mislim da je i to kaznjivo samo oni preko cetrnaeste spadaju u maloletnike a ne decu pa se pretpostavljam i kazne razlikuju.

Nisam ni ja za to da nevini zavrsavaju u zatvoru, vise sam imala na umu da mozda nece vise moci da bude vaspitac npr ili da ce imati teskoce da dokaze nevinost pa ce je dokazati ako ona postoji. Recimo u emisiji je bo gost jedan covek koga je prijavila direktorka obdanista za pedofiliju i proveo u zatvoru sedam meseci a onda je pusten. I sad je on hteo da se zaposli u obdanistu i ne moze, ntii tu niti bilo gde. I meni i ostalima je izgleda bilo zao u prvom trenutku sto on ne moze sad da radi u struci a eto oslobodjen optuzbi... A onda je govorila zena iz Incest trauma centra (mislim da se tako zove) i videlo se da je po njoj on kriv jer je rekla da ne treba da radi u struci vise nikad i da je to ispravno sto nece da ga zaposle. Rekla je da je skoro nemoguce i nikad se ne desava da direktorka obdanista prijavljuje tako nekog za pedofiliju a ako prijavi onda ima razloga. I kad bolje razmislis pa da li bi iko normalan prijavio pedofila u sopstvenoj ustanovi a da nije uveren u to i stvoriti i sebi probleme a i ustanovi. A dokaze je tu tesko prikupiti jer su to mala deca, sem toga malo i mesto pa njega svi znaju kao pristojnog coveka bla bla bla a uz to je sam rekao da je njegova supruga prodala kucu da bi platila advokate. Sve u svemu moguce je da je on oslobodjen zbog nedostatka dokaza i snalazljivosti advokata, velike su to pare ako je cela kuca otisla na njihove troskove, a onda ce mozda ponoviti to delo a da ga zaposle kao vaspitaca put bi mu bio olaksan. Mislim da je pedofiliju tesko dokazati, ali sa podizanjem svesti ljudi nece biti u neskladu da je neko pedofil a pristojan je i njihov komsija...
cekaj, odakle pravo toj zeni iz tog 'Incest' centra da se uzdize iznad Zakona i Suda??? Tog coveka (verovatno mislis na vaspitaca iz Vilova)je Sud oslobodio krivice, on je neduzan sedeo u zatvoru, dobice neku odstetu ali mu se ime nikada nece oprati. Dalje, zasto ta zena iz tog centra nije spomenula da su i roditelji dece pisali peticiju za njega da se pusti iz pritvora jer je nevin. Cekaj, koji bi roditelji pisao peticiju za nekoga ko je optuzen za pedofiliju a da nisu bili uvereni da je sve to namestaljka direktorke. Cak ga i roditelji navodnih zrtava nisu teretili. Zasto ga je direktorka obdanista prijavila? E to pitaj nju, da sam na mestu tog vaspitava, podneo bi prijavu za klevetu i lazno optuzivanje. I ne zaboravi - Sud ga je oslobodio optuzbe, on je nevin i tacka.
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Slika

"In other news, children are getting sexier...and that's pretty cooooool..."
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by mythe
Originally posted by Dina

Vel boy,
mislim da je i to kaznjivo samo oni preko cetrnaeste spadaju u maloletnike a ne decu pa se pretpostavljam i kazne razlikuju.

Nisam ni ja za to da nevini zavrsavaju u zatvoru, vise sam imala na umu da mozda nece vise moci da bude vaspitac npr ili da ce imati teskoce da dokaze nevinost pa ce je dokazati ako ona postoji. Recimo u emisiji je bo gost jedan covek koga je prijavila direktorka obdanista za pedofiliju i proveo u zatvoru sedam meseci a onda je pusten. I sad je on hteo da se zaposli u obdanistu i ne moze, ntii tu niti bilo gde. I meni i ostalima je izgleda bilo zao u prvom trenutku sto on ne moze sad da radi u struci a eto oslobodjen optuzbi... A onda je govorila zena iz Incest trauma centra (mislim da se tako zove) i videlo se da je po njoj on kriv jer je rekla da ne treba da radi u struci vise nikad i da je to ispravno sto nece da ga zaposle. Rekla je da je skoro nemoguce i nikad se ne desava da direktorka obdanista prijavljuje tako nekog za pedofiliju a ako prijavi onda ima razloga. I kad bolje razmislis pa da li bi iko normalan prijavio pedofila u sopstvenoj ustanovi a da nije uveren u to i stvoriti i sebi probleme a i ustanovi. A dokaze je tu tesko prikupiti jer su to mala deca, sem toga malo i mesto pa njega svi znaju kao pristojnog coveka bla bla bla a uz to je sam rekao da je njegova supruga prodala kucu da bi platila advokate. Sve u svemu moguce je da je on oslobodjen zbog nedostatka dokaza i snalazljivosti advokata, velike su to pare ako je cela kuca otisla na njihove troskove, a onda ce mozda ponoviti to delo a da ga zaposle kao vaspitaca put bi mu bio olaksan. Mislim da je pedofiliju tesko dokazati, ali sa podizanjem svesti ljudi nece biti u neskladu da je neko pedofil a pristojan je i njihov komsija...
cekaj, odakle pravo toj zeni iz tog 'Incest' centra da se uzdize iznad Zakona i Suda??? Tog coveka (verovatno mislis na vaspitaca iz Vilova)je Sud oslobodio krivice, on je neduzan sedeo u zatvoru, dobice neku odstetu ali mu se ime nikada nece oprati. Dalje, zasto ta zena iz tog centra nije spomenula da su i roditelji dece pisali peticiju za njega da se pusti iz pritvora jer je nevin. Cekaj, koji bi roditelji pisao peticiju za nekoga ko je optuzen za pedofiliju a da nisu bili uvereni da je sve to namestaljka direktorke. Cak ga i roditelji navodnih zrtava nisu teretili. Zasto ga je direktorka obdanista prijavila? E to pitaj nju, da sam na mestu tog vaspitava, podneo bi prijavu za klevetu i lazno optuzivanje. I ne zaboravi - Sud ga je oslobodio optuzbe, on je nevin i tacka.
Prvo da krenem od kraja - ima mnogo primera da su pedofili oslobodjeni, pa se u kasnijim slucajevima dokazalo da su ipak pedofili a za to kasnjenje sudske odluke platilo je jos decice. Na osnovu tog iskustva toj zeni koja je godinama u toj oblasti je malo teze da poveruje u nevinost. Ona nije rekla u emisiji da je on kriv, samo da se slaze sa tim sto nece da mu daju posao u obdanistu i tom i bilo kom drugom. Da su ga roditelji prvo tuzili pa potpisali peticiju je pomenuto u emisiji. A i to sto on ne podnosi tuzbu za klevetu mozda nesto govori... U svakom slucaju i u drugim oblastima je to praksa. Mojoj rodjaci su nesto namestili kad je radila u posti, nije osudjena i jasno je svima da je rec o namestaljci i da je ona zrtveno jagnje... ali nikad vise ne moze da radi u posti za sta se skolovala, pa dobro radi u privatnoj firmi sada, mozda joj je i bolje. Pa kad je tako u poslovima sa novcem ne vidim sto ne bi bilo i tamo gde su deca u pitanju. Mozda on nije pedofil a mozda i jeste samo nije bilo dovoljno dokaza ili su imali suvise para za advokate a to ne bi trebalo da se ispituje na deci.
By mythe
Koliko ja poznajem Zakon (a poznajem ga dobro), ukoliko neko bude oslobodjen optuzbe, ima pravo da se vrati na predjasnje radno mesto, sa sve isplatama zaostalih plata, tako i tvoja rodjaka u posti, tako i taj vaspitac iz Vilova. I nema tu veze koliko neko ima para za advokate, imao ih je i Legija pa je dobio 40 godina zatvora, imali su i oni iz zemunskog klana dobre advokate, pa dobili maksimalne kazne... - a zasto? zato jer je Tuzilastvo imalo dobre dokaze, dok u slucaju vaspitaca iz Vilova je jedini 'dokaz' bila prijava direktorke.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Odvratno, gade mi se... Definitivno bi najbolje resenje bilo ili dozivnotna zatvorska kazna ili hemijska kastracija. U prvom slucaju cekalo bi ga (bilo koga od tih monstruma) mnogo j*banja u dupe dok djubretu ne ispadnu creva..
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by mythe

Koliko ja poznajem Zakon (a poznajem ga dobro), ukoliko neko bude oslobodjen optuzbe, ima pravo da se vrati na predjasnje radno mesto, sa sve isplatama zaostalih plata, tako i tvoja rodjaka u posti, tako i taj vaspitac iz Vilova. I nema tu veze koliko neko ima para za advokate, imao ih je i Legija pa je dobio 40 godina zatvora, imali su i oni iz zemunskog klana dobre advokate, pa dobili maksimalne kazne... - a zasto? zato jer je Tuzilastvo imalo dobre dokaze, dok u slucaju vaspitaca iz Vilova je jedini 'dokaz' bila prijava direktorke.
Pa da, ako ima dokaza ali deca od tri ili cetiri godine ne mogu da ponude dokaze, a onda advokati imaju itekako uticaja. Ne znam da li je to po zakonu bas ili nesto interno pa je zbog neke sumnje nece vise zaposliti u toj posti i ostalima, mozda neka negativna kritika ili nesto tako. A u emisiji su rekli da se on javio u to obdaniste ali su odbili da ga vrate na to radno mesto.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Mene samo zanima odakle baš sad toliko uhapšenih pedofila? Mislim,godinama ništa i onda odjednom BUUUUUM! Ne verujem nešto u teorije zavere, ali imam utisak da je ovo neko zamajavanje, da bi u pozadini promakla neka takođe važna vest.
By mythe
evo jednog trezvenog clanka sa Deutsche Welle:

Borba protiv pedofila ili proizvodnja afera?

U poslednje vreme, gotovo svakodnevno, policija saopštava kako su određene osobe, među kojima i pojedini nastavnici, osumnjičeni za krivično delo pedofilije. Da li to država pokušava da se obračuna sa tim zlom ili..

Krivično delo pedofilija u svesti građana Srbije do sada je bilo shvatano kao nešto što je karakteristično za razvijenije zemlje, iako je i u Srbiji bilo nekoliko pedofilskih afera, pre svega kada je reč o pojedinim ljudima iz crkve.

Zoran Dragišić sa beogradskog Fakulteta bezbednosti za Dojče vele kaže da je reč o veoma ozbiljnom krivičnom delu: “Kada je u pitanju pedofilija, reč je zaista o vrlo ozbiljnoj stvari, o stvari sa kojom zaista ne bi smelo da bude igre, a protiv ljudi koji su označeni kao pedofili bi morali postojati vrlo čvrsti dokazi i oni bi morali dobiti vrlo oštre kazne.”

Dragišić, međutim, izražava sumnju da tako naglo razotkrivanje velikog broja pedofila može da liči na kampanju države koja želi da prikrije neke druge a pre svega ekonomske probleme: “Imajući u vidu prethodne akcije protiv narko-dilera, protiv privrednog kriminala i protiv korupcije, nisam siguran da nije u pitanju kampanja. Setite se samo akcije kada su lekari hapšeni za primanje mita. Svako veče smo imali po dva-tri lekara na televiziji pa se ispostavilo da se nijedna pravosnažna presuda posle toga nije pojavila.”

Mediji pali na ispitu iz morala

Prilikom izveštavanja o osumnjičenima za pedofiliju, većina medija u Srbiji pala je na ispitu iz morala. Naime, mediji su se utkrivali ko će pre objaviti puna imena osumnjičenih i podatke o tome gde rade, otkrivajući tako posredno i koja deca su bile žrtve mogućih pedofila. Profesor novinarstva Rade Veljanovski za naš program kaže da su, zbog takvog izveštavanja, pojedini mediji morali doći i pod udar Zakona o informisanju:

“Nema dovoljno pozivanja ni na taj zakon ni na neke druge zakone, a posebno je zanimljivo da se dovoljno ne oglašavaju ni medijski stručnjaci pa ni medijska udruženja, koja bi trebalo da skrenu pažnju svojim kolegama.”

Dani koji dolaze svakako će pokazati da li država uz pomoć medija zaista vodi bitku protiv pedofila, ili je u pitanju oprobani recept proizvođenja afera.

link na clanak: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,56 ... 9-xml-mrss
Korisnikov avatar
By Elena
Originally posted by Vel boy
Originally posted by ns.happy

ne smem ni da pomislim kakvu li tek nastranost imaju oni koji su vodili ''karavan''

dobro jutro, dobar dan, pozdravlja vas karavannnn... :-))
yep.... ili kurirovci, smradikali, selja ilicevci, koshtunichinovci itd...... ozbiljno.
E da, bitno da smo mi radikali uvek krivi za sve boleštine! :kolo:
Ovog Stepića kastrirati pod hitno! :testerica: :testerica:
Korisnikov avatar
By Vel boy
a ti si radikalka josh uvek? :trep: nije te stid to josh i reci kad se vecina vas bar vec preshaltala u "naprednjake" blago meni? :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!