Ovo me podseca na igru Dungeons and Dragons (I'm a geek, I know

), u kojoj mozete da se svrstate u jedno od 9 poravnanja (alignment-a): Lawful Good, Neutral Good, Chaotic Good, Lawful Neutral, True Neutral, Chaotic Neutral, Lawful Evil, Neutral Evil i Chaotic Evil. Da zaobidjem Lawful-Chaotic podelu, ako neko ne cini i ne zeli zlo drugim bicima, to ne znaci da je "good". To samo znaci da nije "evil". Drugim recima, negativna definicija dobra (ona gde se istice sta dobra osoba ne radi) u toj igri nije dovoljna, i ja sam sklon da se sa tim slozim. Dakle, entiteti koji ne zele i ne rade zlo drugima, ali im ne cine ni dobro, u toj igri su "neutral" - i obuhvataju biljke, zivotinje, artefakte, i nezainteresovane ili egocentricne ljude. Da bi neko bice bilo "good", ono mora da cini i zeli dobro drugima, bez licne koristi. Inace, svako bice moze kroz igru da menja svoje poravnanje.
Naravno, to je samo igra, i simplifikovana je u odnosu na zivot, ali slazem se sa njenom osnovnom idejom. Ako radite dobre stvari drugima samo kada vama to odgovara (a pri tom se ne trudite nesto posebno da im naudite), onda ste "neutral" - vi ste sebi na prvom mestu, a da li cete nekom drugom da pomognete ili odmognete zavisi od toga da li vam to u tom trenutku odgovara. Biti "good" podrazumeva i izvesnu nesebicnost i spremnost na zrtvovanje.
Ja ne znam da li sam ja dobar. :-? Najcesce sam neutralan, a ponekad imam i dobre periode.