Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
o boze, sad ce opet krenuti orgije stigmatizacije hiv+ osoba. :cupakosu:
Korisnikov avatar
By erkondisn
cekaj, cekaj, tek su poceli. a kad se tek dijaspora nasa pobozna ukopca :love:

ali 15 hiv pozitivaca u sibensko-kninskoj je nista, pogotovo s obzirom na broj ovisnika :awesome:
Korisnikov avatar
By spliff
po mom mishljenju virus shiri onaj koji pristaje na nezashtitjeni odnos :snob:
Korisnikov avatar
By Srklet
jedva cekam sudjenje, gdje ce se svi morati kolektivno outati. :D
Korisnikov avatar
By spliff
ponekad hiv + osobe nisu ni svesne svog statusa
Korisnikov avatar
By deželaš
Ali članak nigde ne pominje da su odnosi bili nezaštićeni. Je l' u Hrvatskoj ideja da je zakonski krivično imati ikakav seks ako si HIV pozitivan? :wtf:
Korisnikov avatar
By .::Dorian Grey::.
Originally posted by deželaš

Ali članak nigde ne pominje da su odnosi bili nezaštićeni. Je l' u Hrvatskoj ideja da je zakonski krivično imati ikakav seks ako si HIV pozitivan? :wtf:
Bez saglasnosti, lekar ne sme da
obavesti porodicu o statusu osobe.
Međutim, njena je obaveza da obavesti
svog seksualnog partnera o svom statusu,
i odgovorna je za ponašanje koje može
izložiti druge riziku od infekcije.

.... tako je po zakonu....
Korisnikov avatar
By ns.happy
IJU! popaj napadao da srpski psi jedu decu, pre neki dan, a vide kod njih... i to u delu koji bi trebao da im je ponos i dika - aktivizam... :jankovicka:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ponekad zaražene osobe nisu ni svesne kako neko reče.
Mene je savetnik pitao koji je razlog mog čestog testiranja, kada sam došao posle godinu dana :lol:
A druga stvar što me buni jeste to što se ne spominje da je u pitanju nezaštićen sex, već samo sex sa više osoba.
Zar osobe zaražene HIV-om ne smeju imati ni zaštićen sex? :wtf:

U svakom slučaju, ukoliko je svesno imao nezaštićen sex, osuđujem.
A kao što neko reče, i druga strana kreveta je kriva.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne bih se usudio da generalizujem.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by ns.happy

IJU! popaj napadao da srpski psi jedu decu, pre neki dan, a vide kod njih... i to u delu koji bi trebao da im je ponos i dika - aktivizam... :jankovicka:
sitna dušo, nit sam napadao to sto lazes, nit mislim da je gay aktivizam u hrvata to sto tvrdis. nit razmisljam u takvim srbija-hrvatska dihotomijama.

no, definitivno nisam odusevljen tvojom beskrajnom bezlicnoscu, koju pokazujes i ovom promasenom reakcijom na temu. sorry, dosadan si, izlisan i banalan do boli, po mom skromnom misljenju. ima hrpa drugih na forumu koji misle da si kul, pa prezivjet ces sto si meni bljutav.

OT: nova tv je odmah, po dobrom starom obicaju, imala svoj izljev homofobije. "muskarci su bili zavedeni..." :lol: yeah, right.
Korisnikov avatar
By erkondisn
pored onog grozomornog priloga i ulizivanja horvatincicu, Iva :love: Gacic je imala dakle i nove napade... moram to vidjeti online. jadni ti muski. zavedeni. ili da kazem jadne njihove zene? :)

edit: neprocjenjivo, a pogotovo prizor iz sukosanskog kafica ' 'koliko ja znam tu nema nijedan takve orijentacije' '. ko da mu je dragan ime :love:
Korisnikov avatar
By Mage
Da se čoveku sledi krv u žilama kakvih monstruma od ljudi sve ima...
Korisnikov avatar
By Srklet
mislis na ove retardirane novinare i ozenjene "biseksualce" koji varaju svoje zene s frajerima?
Korisnikov avatar
By Loni
Kompromituju dečka, kao da mu nije dovoljna kazna što ima hiv.

Krivi su oni, koji su spavali s njim nezaštićeno.

U današnje vreme svako mora poći od toga da svi imaju hiv i da sa svakim stalno mora koristiti kondom.

Ne mogu da zamislim situaciju da neko pri prvom upoznavanju kaže svima: - E ja imam hiv...
Pa to bi ga tek sahranilo u svakom vidu.

Stigmatizacija hiv osoba i njihova diskriminacija na delu.

Dalmacija je pokazala da je još uvek provincija.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Loni

Kompromituju dečka, kao da mu nije dovoljna kazna što ima hiv.

Krivi su oni, koji su spavali s njim nezaštićeno.

U današnje vreme svako mora poći od toga da svi imaju hiv i da sa svakim stalno mora koristiti kondom.

Ne mogu da zamislim situaciju da neko pri prvom upoznavanju kaže svima: - E ja imam hiv...
Pa to bi ga tek sahranilo u svakom vidu.

Stigmatizacija hiv osoba i njihova diskriminacija na delu.

slazem se 100% sa lonijem
neka me neko ushtine, da ne sanjam :)
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Loni

dalmacija dodje ko sumadija. :D

inace, slazem se s ostalim sto si napisao.

meni je tu najveca zrtva taj decko. a ocito je da ni njemu nisu sve na broju. najgore od svega je kad vidis sta je njemu pederluk: neke psiho-ormaruse iz zagreba, hiv, sram/strah da koristi kondome, potpuno neznanje i neosvijestenost, jebanje s ozenjenim licemjerima pitaj boga gdje i kako itd. mučno i gadno.
Korisnikov avatar
By Srklet
Edo Bulić iz Udruge Iskorak kazao je kako nije upoznat sa slučajem i kako ne zna o kojoj se osobi radi i da li je član njhove udruge.

- Udruga Iskorak već osam godina radi na edukaciji ljudi o rizičnom seksualnom ponašanju među partnerima. Dosta radimo sa našom populacijom i sa osobama koje su oboljele od HIV-a i educiramo ih o svemu i potićemo da koriste kondome i da kažu svojim partnerima da su oboljeli. Međutim, nikoga se na to ne može obvezati. Što se tiće kaznenog zakona o namjernom širenju spolnih bolesti, tu postoje druge institucije, ali radi se o djelu koje je jako teško dokazati u praksi - kazao nam je Edo Bulić.

:roll:
iskorak ima, like, 5 clanova. kako im samo uspijeva biti tako nesposobnim u svemu cega se dohvate? :cupakosu:
Korisnikov avatar
By Loni
Šumadija je još gora.
Dalmacija bar ima tradiciju srednjevekovnih gradova.
Ma koliki bili mali i Dubrovnik i Šibenik i Zadar pa čak i Trogir bili su gradovi (Dubrovnik je bio čak i država) mnogo vekova unazad sa gradskom kulturom, pozorišnom tradicijom. To se za Šumadiju i ne može reći, te je ona još i gora.

Ovom malom se treba pomoći na drugi način.

Dečko je trebalo da se prijavi na psihološke razgovore,
da uže u udruženje hiv pozitivnih.
(U Dalmaciji ih ipak verovatno ima malo, ali bar neko online druženje i podrška),
ali da ga neko kompromituje tako preko novina i upropasti pored zdravstvenog i sociološki život greh je prema momku.

Da su psiholozi radili s njim verovatno ne bi ni radio to što radi.

Ono, s čim se ne slažem s tobom Popaje je što oženjenog muškarca - porodičnog čoveka, stalno stavljaš u negativan kontekst po pitanju gej tema.
Ja to primećujem u svakoj temi, a to uopšte nije slučaj.

Evo ja planiram dete. Moj sadašnji ima suprugu, s kojom je doduše pre par godina prestao da vodi ljubav i dvoje dece, o kojima se zajednički brinu.
Takođe izlazimo u gej kafiće i nikad nijedan od nas nije na pitanje nekog geja da li je u gej, rekao laž.

Umesto određivanja LIBERALNO vs KONZERVATIVNO,
meni je idealnija podela na MEKI i TVRDI UGAO posmatranja stvari.

Ako si ti krajnji liberal u pogledu ljudskih prava, džabe je to, ako si TVRDO KRILO, pa samim tim nepomirljiv sa svima, koji nisu na krajnjoj poziciji.

To što je neko u braku ili otac, a prioritetno gej, ne znači samim tim da je uvek na antiaktivističkoj poziciji. Taj čovek takođe može na sva zvona biti borac za gej prava. Može se svađati po slavama i autobusima s homofobima. Može tajno uplaćivati novac za pomoć aktivistima i diviti im se.
Jedan procenat jesu egoistične ormaruše, kojih je posle orgazma briga za to kako će budući gejevi živeti u ovoj zemlji, ali nisu svi takvi.

No to je već neka druga tema.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!