Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by 2Q2Bstr8Ulix je možda trebao da ti objasni (ako je čitao propedevtiku, a valjda jeste, važna je to knjiga i treba negde da se ubaci između one silne beletristike, red bi bio) da SVAKA bolest ima svoje simptome i znake, ali da mali broj bolesti ima specifične simptome koji su karakteristični samo za tu bolest i ni za jednu drugu, takvi simptomi se zovu patognomonični simptomi i znaci (limfadenopatija nije simptom nego znak, ali da sad tu ne detaljišem).
evo, Ulix objasni ono što ja htedoh da napišem.koliko mi je poznato, simptomi koji se jave odmah nakon infekcije se javljaju kod svega 25-30% inficiranih, tako da je i to još jedan od razloga zašto se ovo ne smatra simptomom HIV infekcije.
takođe, jedini način da se dijagnozira infekcija jeste test krvi. pitam se zašto, pored ovakvih simptoma.
Originally posted by Kiborg
Ulix je možda trebao da ti objasni (ako je čitao propedevtiku, a valjda jeste, važna je to knjiga i treba negde da se ubaci između one silne beletristike, red bi bio) da SVAKA bolest ima svoje simptome i znake, ali da mali broj bolesti ima specifične simptome koji su karakteristični samo za tu bolest i ni za jednu drugu, takvi simptomi se zovu patognomonični simptomi i znaci (limfadenopatija nije simptom nego znak, ali da sad tu ne detaljišem).
Originally posted by UlixPoenta citata je - jeste, jeste, stize Ulix da cita i udzbenike u pauzi citanja beletristike.
To je nespecifican znak i ne govori u prilog HIV infekcije. Da, moze da se javi pre pojave AIDS-a i odmah nakon viremije, posle infekcije, ali se moze javiti i ko prakticno svako druge bolesti, od najbanalnijih poput gripa ili mononukleoze, pa sve do nekih leukemija ili Hodzkinovog limfoma. Majku mu, na propedevtici si jos trebao da naucis da limfadenopatija nije specifican znak i ne govori specificno o dijagnozi.
Originally posted by KiborgNema potrebe da mi objasnjava da je uvecanje limfnih cvorova nespecifican znak za hiv infekciju.Ne znam sta je sa vama svima,kao da ne znate da citate.Sve sto ste vi rekli o tome kako je uvecanje lnn nespecifican znak rekao sam i ja.Izgleda da ni moje nisi citao do kraja:)
Ha ha, tu poslednju rečenicu u citatu nisam primetio. A dobro sam pročitao ceo postNekoliko puta.
No dobro, izvinjavam se.![]()
U svakom slučaju, poenta mog pisanja je da se 2Q... rekavši da kod infekcije HIVom nema simtoma nalupetao ko zilion puta do sada i da si malo bolje trebao njemu da objasniš tu razliku između specifičnih i nespecifičnih simptoma![]()
Originally posted by banne_nsadisto kao i oralna kandida, pa onda po tome svako ko ima kandidu ima hiv?
Znam da nije patogomonicno kod hiva ali isto tako moze da bude znak!
Originally posted by Ulixpa to je isto kao i da si rekao da ga ja na putu za transfuziju zgazilo auto,znas na sta sam konkretno mislio i nema potrebe za izvrtanjem reci...
Imao sam pacijenta na vežbama pre dve godine koji je hemofiličar i koji je primio mali milion transfuzija krvi od ranih osamdesetih do danas i u međuvremenu dobio HIV. Da li je i on sam kriv?
Svakako, mogao je i da umre, ali je ipak rešio da prima transfuzije, a mogao je lako da izbegne HIV i umre. Sram ga bilo.
Originally posted by asdf555Ja ne umem da čitam misli.Originally posted by Ulixpa to je isto kao i da si rekao da ga ja na putu za transfuziju zgazilo auto,znas na sta sam konkretno mislio i nema potrebe za izvrtanjem reci...
Imao sam pacijenta na vežbama pre dve godine koji je hemofiličar i koji je primio mali milion transfuzija krvi od ranih osamdesetih do danas i u međuvremenu dobio HIV. Da li je i on sam kriv?
Svakako, mogao je i da umre, ali je ipak rešio da prima transfuzije, a mogao je lako da izbegne HIV i umre. Sram ga bilo.
Originally posted by Ulixslazem se da su ovo nesrecni slucajevi. ali ovde je vodjena polemika o hivu kao seksualno transmisivnoj bolesti, tako da se komentar i odnosio na to.
Originally posted by UlixJa ne mislim da su steta,cak naprotiv nemam ni trunku sazaljenja prema njima jer smatram da je ne zasluzuju i nemam nikakvu barijeru da budem u vezi sa nekim ko je hiv+.
Suština je, dakle, da HIV ponekad ne može da se izbegne, uprkos svim naporima, i da oni koji se zaraze kao "kolateralna šteta" nikako ne mogu biti krivi zbog toga.
Originally posted by asdf555Ne govori niko o sažaljenju, već prosto o tome da ljudi nisu krivi. A da je ne zaslužuju, to je valjda jasno. Ko pa može da zasluži sidu?
Ja ne mislim da su steta,cak naprotiv nemam ni trunku sazaljenja prema njima jer smatram da je ne zasluzuju
Originally posted by Ulixuf,procitaj ponovo sta sam napisaoOriginally posted by asdf555Ne govori niko o sažaljenju, već prosto o tome da ljudi nisu krivi. A da je ne zaslužuju, to je valjda jasno. Ko pa može da zasluži sidu?
Ja ne mislim da su steta,cak naprotiv nemam ni trunku sazaljenja prema njima jer smatram da je ne zasluzuju (sazaljenje,a ne sidu)
![]()
Originally posted by Ulix
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!