Originally posted by Delete
Tuce se desavaju svuda i svima, o tome ne treba trositi mnogo reci.
Ali, ono sto je prethodilo tuci je zabrinjavajuce, a to je uzasno lose sudjenje, i ako je neko trebalo da dobije batine tog dana, trebalo je da to budu sudije.
Ako se vec vidi da ce ekipa koja gubi ici na penal zavrsnicu, onda se sudi faul kad to jeste, a ne tek kad dodje do tuce, koju, btw, inicira igrac ekipe pobednika.
Ovo je bas zanimljivo, osudjujes jednu vrstu nasilja a odobravas drugu.
To govoris iz svog profesionalnog ugla ili samo onako, kao neko ko je nekad u zivot malo pikao basket?
Ja sam sudija i mnogo puta su mi raznorazni nevidjeni strucnjaci pretili sa tribina, dobacivali sve i svasta, cak su nekoliko puta uletali na teren u pokusaju da se obracunaju sa mnom ili mojom koleginicom, 2 meca su bila prekinuta, a po pravilu, kad su mi bile upucene najgore psovke sa tribina i u najproblematicnijim situacijama dobijale smo najbolje ocene od kontrolora i pohvale od ljudi iz sudijske organizacije.
Ako mislis da je lako biti sudija, mogla bi i sama da probas pa da se uveris kako je lako donositi odluke za manje od 1 sekunde koliko sudija ima.
Koliko god da je sudjenje bilo lose, niko ne zasluzuje da bude prebijen ili da mu bude preceno i stvarno ne mogu da razumem komentare poput tvog.
Slazem se da kosarkasi Partizana i Hemofarma nisu adekvatno kaznjeni, kao ni Disljenkovic zbog onog samara pre toga i verujem da se ovakvi problemi desavaju i zbog toga. Najvise bih volela da se svim ovim junacinama zabrani pristup sportskim terenima ali sam sigurna da se to nece dogoditi...