Kao prvo, moram da se zahvalim našoj estrogenskoj mudrici Hys. koja je u ranijim temama razjašnjavala forumske nedoumice, kada je reč o ovoj i sličnim temama. Ja sam dugo mislila da je dominantna isto što i aktivna, kao i da je submisivna isto što i pasivna. Kod muškaraca je sve to mnogo jednostavnije objasniti, valjda što su se ženskom seksualnošću naučnici bavili sekundarno i/ili nedovoljno u odnosu na mušku. A i nekako lakše je kod njih sa odredbama, da ne ulazim u detalje.
Evo, citiraću jedan Hysin post sa jedne druge teme, kako bi u pojmovnom smislu shvatile termine iz uvodnog posta:
Originally posted by Hys..
dominacija i submisivnost apsolutno ne moze da se ravna sa tim, moze samo kao epitet da se doda uz jedno ili drugo.
mozda je submisivnost nekome isto sto i pasivnost ali nijeeeeeeee.
jbt ja ne znam kako ovo da opisem, a da ne krenem u plasticne detalje:roflmao:
ovako-osoba koja je prirodno samo domina, npr samo ona koristi strap, voli da vezuje ribe, i svasta jos ponesto /ajd necu sada da vas plasim strasnim tetama/ meni je recimo SMESNO kada takva osoba na primer prima oralni seks od devojke da se kaze da je pasivna i da se to izjednaci sa submisivnim....jel sam jasnija
?
cekaj jel pasivna vama ona koja naizgled lezucka, prima prstice i jezikchich vise nego daje, baci se na ledja i prati cicu?
cak i kada sam na granici /ili za nekog u okviru/ s/m
i radim "scenu" kao submisivna, sta god to ukljucivalo
apsolutno nikad nisam takva.
klasican seks isto-ona mozda je dominatnija naizgled, ali ja vodim isto koliko i ona, vodim i nju i sebe, dok ona naizgled je top. Kako? eeeeeee:sweet:
Lično, daleko sam od bilo kakvog SM odnosa, kao i od priče gospodarica i robinja. Odnos dominantna-submisivna ume biti suptilniji.
Ja u seksu volim kada je partnerka jača od mene i kada usmerava tok samog odnosa. Volim ženstvene žene sa mišićima. Volim tu sposobnost da me podigne (bukvalno), kao i da je izdržljiva, a ne posle deset minuta da se umori. Dakle, potpuno je nevažno da li ližem ja ili partnerka, ali me uzbuđuje npr. da me drži za kosu i spusti mi glavu među svoje noge ili da me razvali od seksa. Volim snažne ženske ruke na mojim podlakticama i/ili mišicama koje mi neće dati da se pomerim. Prihvatljivo mi je da ona osmisli scenario, režira, a ja da 'odigram svoju ulogu' onako kako mi je rečeno. Dalje, u mašti mi je uzbudljivo da sam zavedena, nikako da sam ja ta koja nešto inicira.
Zato su meni češće seksi sportistkinje, pogotovo lepe žene vikinške

, dok su mi eterične umetnice sa lepršavim pogledom sa konstantno poklanjanom ocenom iz fizičkog totalni turn off.
Iz svega navedenog može se zaključiti da sam glasala za opciju broj 2.
Dakle, nadam se da je sad jasniji topik, te zato navalite sa odgovorima.