Hajde da ostavimo martinke po strani...
Pokusacu da se vratim pocetnoj temi.Naime,mislim da se lez/bi devojke ponekad mogu prepoznati 'odokativno'(malo rogobatan izraz).Biti lezbejka i biti devojka opsednuta transeksualizmom nije isto.Dok lezbejke vole sto su zene i vole zene,transeksualci NE VOLE STO SU POLA KOJEG JESU I TEZE DA GA PROMENE!!!Posto je takva promena skup proces oni imitacijom teze da se priblize suprotnom polu,u smislu da psihofizicki oponasaju suprotan pol.Tako da ja spisateljicu Petu Kalifi ne smatram za lezbejku vec transeksualca.
Medjunarodna klasifikacija mentalnih poremecaja i poremecaja ponasanja (ICD-10),tj. poslednja klasifikacija koja datira iz 1992. homoseksualnost je 'oslobodila',hocu da kazem ne tretira je vise kao poremecaj dok se transeksualnost I DALJE TAKO TRETIRA ito pod sifrom F64.0!
Sta sam htela da kazem?Htela sam reci da ortodoksne muskarace koje pate sto su pola kojeg jesu nemaju veze niti sa lezbejstvom,niti sa biseksualnoscu,vec sa psihijatrijskim poremecajem.Lez/bi devojke sa tim nemaju veze.
Dosla sam do jos jednog zakljucka.Uzevsi u obzir Frojdovu tezu o etapama infantilne seksualnosti i fiksiranoscu za jednu od njih (ili vise njih) mozemo lako pomisliti da su lez/bi devojke fiksirane za oralni stadijum.Sasvim je izvesno da ce se retko naci neka lez/bi cura koja ne voli jako oralni seks,a preferencija felacija ili kunilingusa ukazuje na prisustvo oralnog karaktera.Ja nesto bas nisam ljubitelj Frojda,ali eto iznela sam jednu hipotezu koja moze,ali ni ne mora biti tacna.
Ne izgledam kao muskarac,volim sto sam zensko,obozavam da nosim suknjice,grilonke u boji,imam mek glas,volim muskarce,ali pored svega toga ceznem da imam devojku.Dakle,samo to sto ceznem da imam devojku je striktno u vezi sa biseksualnoscu.Svima nama koje smo lez ili bi zajednicko je preferencija ka istom polu(lez),odnosno istom i suprotnom polu(bi)-ostale generalizacije su diskutabilne.
Toliko od mene za sada.Nisam zelela nikoga da uvredim.Hajde da vidim vasa misljenja!