Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Kad se susretnem sa pojmom feminizam prvo pomislim na Lepu Mlađenović i Felinijev film Grad žena. Nije bilo žena koje su mi razbile predrasude, verovatno je to zato što nisam imala priliku da se susretnem sa nekom koja će da baci novo svetlo na taj pojam.
http://lh5.ggpht.com/_MFCWjoPdECE/Rt1mY ... ovic+7.jpg
Korisnikov avatar
By Loni
Lepa Mlađenović ipak nije obična feminsitkinja već i lezbejska aktivistkinja. Zato joj se taj radikalizam možda i može oprostiti.

Dugo nisam praštao što me je vratila sa vrata jedne stare žurke u Labrisu jer sam muško. Danas mi to deluje sasvim legitimno.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Loni

Lepa Mlađenović ipak nije obična feminsitkinja već i lezbejska aktivistkinja. Zato joj se taj radikalizam možda i može oprostiti.

Dugo nisam praštao što me je vratila sa vrata jedne stare žurke u Labrisu jer sam muško. Danas mi to deluje sasvim legitimno.
TO je uradila? :lol:

Koja faca. :lol:
By Glasnik
Lošu konotaciju će imati sve što ima tendenciju da nešto menja.

Talasanje = Namrgođene široke narodne mase

:shrug:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Slazem se sa Wilhelminom....i Evdokija je postavila iiiiiiiiiiista istijanovic pitanja kao sto bih i ja

edit: e, da...ja patim od automizogonije
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by zozefin st

recimo ja kao feministkinja-amaterka bih rekla da su se feministkinje borile i bore za jednaka prava, a ne zele jebeni matrijarhat...

enivej mislim da je postignuto- da zene imaju jos vise obaveza- nego pre,
a prava jos uvek nemaju- jednaka

Malo li je ovo boldirano za lošu konotaciju? Treba li još išta više?
By J...
Originally posted by Hys.

Od mnogih zena sam cula ili sam cula kako su culi-ja NIKAKO NISAM FEMINSTKINJA!
Zasto?

Zato sto se te zene plase da ce muskarci poceti da ih zaobilaze ako sebe na bilo koji nacin dovedu u vezu s tim "nenormalnim" zenama a to naravno ne zele. Ipak, treba se dobro udati.

Originally posted by Norma Jeane

Odlicno sto pomenu stereotipnu okorelu feministkinju!
Kako strejt homofomicni ljudi vide okorelu stereotipnu lezbejku ili okorelnog stereotipnog homoseksualca?
Koliko vas se na forumu pronalazi u tim stereotipima?
Da li vas nervira kada vas guraju u te stereotipe bez ikakve volje da sagledaju malo realnije to ko smo mi i za sta se borimo? :smirk:

:up:

I nemam lose konotacije u vezi feministkinja.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by J...
Originally posted by Hys.

Od mnogih zena sam cula ili sam cula kako su culi-ja NIKAKO NISAM FEMINSTKINJA!
Zasto?

Zato sto se te zene plase da ce muskarci poceti da ih zaobilaze ako sebe na bilo koji nacin dovedu u vezu s tim "nenormalnim" zenama a to naravno ne zele. Ipak, treba se dobro udati.

Ja sam nekako podrazumevala da Hys misli na lezbejke (valjda sto je tema u estrogen fiksu).
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Loni

Po meni, a sebe smatram feministkinjom, to nije nimalo legitimno.
Ja licno ne zelim da zivim u svetu u kome mi nije dozvoljeno da svog najboljeg druga povedem na zurku ili na predavanje. Ja njega ne posmatram kroz prizmu pola, niti smatram da on na bilo koji nacin moze da nasteti bilo kojoj zeni.
Zapravo, to je diskriminacija u svojoj najradikalnijoj formi, bas ona protiv koje moramo da se borimo. Kako neko uopste moze da zahteva jednakost, ako je sama ne priznaje?
Korisnikov avatar
By EYA

O tome sta feminizam jeste i koji su pravci (talasi) istog svako moze da se edukuje ako zeli. Opet, lakse je pljuvati i davati negativnu konotaciju necemu o cemu ne znamo nista, nego se malo raspitati i obrazovati pa onda suditi i donositi zakljucke i stavove.

http://www.rwfund.org/knjiga-adriane-za ... 5%BEenom-0
preporucujem zainteresovanima za temu... na srpskom je, lako je nabaviti... uzivajte!
knjigu Postajanje ženom treba razumeti kao pokušaj da se objasne dve stvari: modusi, strategije i otpori talogu koji nazivamo "ženom"/"muškarcem", i činjenicu da zahtev da se govori i misli u ime jednog identiteta - pa bio to i istorijski marginalizovan identitet žene - nužno povlači isključivanja i hijerarhije. Utoliko je vraćanje u XIX vek, na tlo prvih - engleskih i američkih feministkinja, bilo nužno da bi se razumeo svet u kojem i danas postoje "žene" i borba u njihovo ime.
Korisnikov avatar
By IriS
bienvenue dans ma réalité!

Slika
Korisnikov avatar
By starsailor
^ sve gore :up: (mislila sam na EYU, a sada i na Iris :) )

i sve sto je rekla Norma podrzavam, ali najbitnije Razumem.

mogu da prihvatim necije negativne konotacije feminizma tek kada taj neko procita Adrienne Rich, Audre Lorde, Andreu Dworkin etc etc

e tada mozemo diskutovati. ovako ne, ako neko googla feminizam, ili je cuo sta je za Palmu feminizam, ili nesto slicno, pa sada tu lupa...

i divim se strpljenju Hys. sto se tice ovakvih tema. :sesir:
Korisnikov avatar
By Srklet
svaki put kad se pri spomenuo feminizma odmah javi neka budala s refrenom o zenama i rudnicima, feminizam ce i dalje biti prijeko potreban.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Wilhelmina

Nije kod svih, ali znam da je jedno predavanje organizovano u NSu i da je na vratima lepo pisalo - DOBRODOSLE. :weird:
Ja sam ovaj natpis videla i u NLO-u... i nekako mi nije odgovaralo.
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Sta ne odgovara u tom natpisu koji se nalazi na vratima Novosadske Lezbejske Organizacije?
Ne razumem zasto vam te stvari toliko bodu oci, a recimo uopste vam ne smeta kad vas nazivaju ekonomistima, pravnicima, autorima, psiholozima, vozacima, arheolozima, pekarima.... itd.

Ovo za predavanje se potpuno slazem :up:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Sta ne odgovara u tom natpisu koji se nalazi na vratima Novosadske Lezbejske Organizacije?
Ne razumem zasto vam te stvari toliko bodu oci, a recimo uopste vam ne smeta kad vas nazivaju ekonomistima, pravnicima, autorima, psiholozima, vozacima, arheolozima, pekarima.... itd.

Ovo za predavanje se potpuno slazem :up:
:facepalm: Ponovo o tom rodno-senzitivnom jeziku. Ne, ne smeta me ni da me konjem zovu dok me ne osedlaju.
Vec sam pisala da ja licno, kakva god mi bila ubedjenja, ne zelim da zivim u drustvu gde je moj najbolji drug posmatran kao potencijalna opasnost i tretiran kao persona non-grata. Ako se rodio kao muskarac, ne znaci da ne moze da razume i podrzi zene, stavise odlican je u tome.
Princip lezbejke za lezbejke ne donosi nista novo, niti menja stvari. Zasto bih ja sedela za nekim stolom i pricala drugim lezbama kako je to biti lezba? One to i same znaju. Za kakve slobode i prava se borimo unutar zatvorenog kruga?
Korisnikov avatar
By starsailor
posto sam ja deo NLO-a mislim da treba da odgovorim

NLO je skracenica za Novosadska Lezbejska Organizacija. mi radimo (za) i sa lezbejkama. i naravno da je pisalo "Dobrodosle" (mada ne znam na koje desavanje konkretno ste mislile)

A i politika NLO je lezbejsko feministicka i mi radimo po tim principima.

Pravo svake zene, lezbejke koja se ne oseca feministkinjom, je da joj to smeta, ali mi zato necemo da menjamo nasu politiku i ciljeve.

Zato valjda i neke ( tj dosta) zena smeta da dolaze u NLO. ali kao sto feministicka politika kaze, makar postojala samo jedna zena koja nas podrzava, mi cemo da radimo i dalje.

p.s. Norma nema potrebe da te citiram, razumemo se :)
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Originally posted by Wilhelmina

Zasto bih ja sedela za nekim stolom i pricala drugim lezbama kako je to biti lezba? One to i same znaju. Za kakve slobode i prava se borimo unutar zatvorenog kruga?
ovo je taaaaako tacno :hvala:
edit: zapravo, sa nekim feministkinjama sam imala prilicne polemike u vezi sa ovim.

Ali, ne razumem zasto se toliko ogradjujes od rodno senzitivnog jezika.
Nekoj devojci ce smetati zasto na vratima NLO-a (Novosadska Lezbejska Organizacija) pise dobrodoslE a toliko toga drugog u jeziku gde je izopstena nece joj smetati.
Bas me zanima objasnjenje tog fenomena :nerd:
Ipak je veza jezika i drustva neraskidiva i ne treba zanemarivati njegov znacaj.

edit: starsailor, odlicno se razumemo :shake:
Korisnikov avatar
By Blady
Nekome to smeta, pa smeta... PO meni je potpuno besmisleno da tako nesto stoji na vratima. Ali to je moje misljenje..

btw slazem se sa Wilmom, u vecini.
Btw, nemam nista protiv feminizma
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Black lady, razumela sam ja da ti iz nekog razloga smeta i kao sto ti kazes da ti je besmisleno, ali i dalje ne razumem zasto. Ali, ako ne zelis da objasnjavas, u redu, necu insistirati sigurno. :maji:
Korisnikov avatar
By Dina

...
Ipak je veza jezika i drustva neraskidiva i ne treba zanemarivati njegov znacaj.

...

Zene su navikle da se izostavljaju i podrazumevaju a njihova velicanstva muskarci nisu. Ne kazem da ne mogu da se stave dva roda ali u zemlji gde smo mi na svakom mestu podrazumevane mislim da nije bas tolika tragedija sto su muskarci izostavljeni/podrazumevani na nekom mestu kao sto je lezbejska organizacija.
Korisnikov avatar
By Blady
Ok, meni je jasno da je NLO Novosadska Lezbejska Organizacija..
Nije mi jasna ta podela "Dobrodosle" ...
Ne vidim poentu da to stoji na vratima..
Zasto je neophodno to izdvajanje?
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Dina

...

...

ali u zemlji gde smo mi na svakom mestu podrazumevane mislim da nije bas tolika tragedija sto su muskarci izostavljeni/podrazumevani na nekom mestu kao sto je lezbejska organizacija.
Pa jesu li onda izostavljeni ili su podrazumevani?
ovaj deo mi nije jasan...
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Originally posted by Dina

Zene su navikle da se izostavljaju i podrazumevaju a njihova velicanstva muskarci nisu. Ne kazem da ne mogu da se stave dva roda ali u zemlji gde smo mi na svakom mestu podrazumevane mislim da nije bas tolika tragedija sto su muskarci izostavljeni/podrazumevani na nekom mestu kao sto je lezbejska organizacija.
upravo tako :cigareta:

Sto se tice gore pominjanog predavanja, trebalo je da pise Dobrodosle/i.
U NLO situaciji, stvar je potpuno jasna.
Korisnikov avatar
By Dina
Black lady,
ja nisam deo te organizacije da bih tacno znala, zato sam stavila i jedno i drugo kao mogucnosti...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!