Originally posted by Momo
Kontam sta ti hoces da kazes ali ja se jednostavno protivim svakom stavu koji mi govori da je nesto ekskluzivno muska stvar/nacin ili zenska stvar/nacin.
To sto ti navodis kao zenske karakteristike je cist marketing. I ponekad mi se cini da taj zenski nacin razmisljanja, ponasanja i oblacenja najcesce mogu da vidim samo na reklami za uloske ili deterdzent.
A i u to da su muskarci eonima gradili "muski nacin i imidz" ne verujem, obrati paznju samo na to kako su se oblacili u baroku.
vidi, sklona sam da kao i ti odbacujem nametnuta resenja i zato necu da repliciram teorijski, iako bih mogla. niti racionalno. pocicu od svog iskustva. ono sto me je cini lezbejkom, ono sto osecam..nije pena za brijanje, nije muski sako, zulufi, nekakva moda, str8, nestr8, vise nije ni vazno. ja znam sta je za mene zena. /sad mu ovo dodje kao neka oda zeni

/ako se takva nalazi samo na pakovanjima za uloske, videla sam ih dosta in vivo, i onda mogu reci da sam jako srecna osoba. i znam sta za mene znaci ZENA kakve volim, koje volim i sto me cini lezbejkom. /mada ne volim ni tu rec, kao ni bilo kakvu etiketu, eto, to me vec asocira na uloske/
..
ne mozes negirati (uslovno receno, ne mislim ni da pokusavas)da se moja prva devojka/ljubav ne razlikuje (sem na kesici) od mog muskog, str8 komsije koji je dlakav i ostalo..i ono u sta sam se zaljubila razlikovalo se od njegovog "muskog", ne znam sta je to, ali ne radi se o testisima..ali me cini lezbejkom. neka vrsta osecajnosti koju vecina muskaraca ne poseduje..nije se radilo cak ni o grudima, nisu joj se bas prelivale, ali zenski nacin razmisljanja postoji i medicinski je dokazan (pitaj nekog doktora o seksualnoj dimorfnosti mozga, mada sam sigurna da znas) ...zulufi dakako nisu postojali u doba baroka, perike jesu, to je sigurno trans period covecanstva, mozemo reci..Da ne postoje muske i zenske osobine, oblacenja i ostalo, ne bi ni postojao termin trans, jer ne bi imao potrebe da bilo sta menjas, sve bi bilo i ostalo na uloscima..