Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Dominantna ili submisivna

1. Ja sam pretežno dominantna
15
22%
2. Ja sam pretežno submisivna
8
12%
3. Ja sam oboje, mada više dominantna
21
31%
4. Ja sam oboje, mada više submisivna
12
18%
5. Ništa od navedenog
11
16%
By LeDeNa_
Lepa tema....

Mozemo je i prositi...Ljubav (BDSM)...Napisala sam i nasla sam gde je pa cu samo jos dodati nesto...

Jedna grupa zastupa tezu da ljubav i BDSM mogu postojati zajedno, da ljubav partnera moze jacati kako predanost i dubina veze raste.

Druga grupa je gledista da «proaktivno» delovanje u BDSM paru nije moguce, buduci da je samo jedna strana proaktivna, a druga reaktivna.

Ne zelim da govorim o teoriji. Zato govorim o onome kako dozivljavam, zivim i osecam svoj (nas) licni odnos. Necu se pozivati na autoritete, vec iskljucivo na licno iskustvo.

Osnova na kojoj stupam, jeste da svoju subicu jer sam trenutno u toj fazi (da, zato sam i pisala o tome gore) ne vidim inferiornu sebi. Podcinjenu da, podcinjenu svesno, podcinjenu predano, kao sto je i moja dominacija predana i posvecena, ali je to ne cini manje vrednom ni na koji nacin, a jos manje inferiornom.

Jer ona ne gubi svoju licnost, svoju vrednost, svoje ja, ni u kada puzi predamnom, ni kada stenje u ekstazi, ONA (o-n-a) je i tada ona, njena sustina, ono zbog cega je cenim, njen um i unutrasnja lepota su i dalje tu, bez obzira na spoljasnje manifestacije.

Svoju subicu ne vidim objektom svoje moci, vec subjektom. I kao samo takva me interesuje i privlaci. Interesuje me svaka njena misao, svaki stav, svaka vrednost koju poseduje. U mnogo cemu je i bolja i kompletnija od mene. I ni jednoga trenutka, ni jednoga trena, ja u svojim niti u njenim ocima ne padam zbog jasnoce te cinjenice.

Sustina je u tome da se nadopunjujemo.

Ne cinimo jedinke razdvojene pravilima i paragrafima, vec spojene predanoscu i razumevanjem. Nas dve jesmo jedinke, individue, osobenosti, ali one koje svesno zele celinu, koje tek ujedinjene cine visu vrednost.

Tek spoj cini, dostize onu visu vrednost, kvalitet, koji koji ne postizemo samostalno.

Svetlo i tama.
Vatra i led.
Veliko i malo.
Pozitivno i negativno.

Sve su to razliciti polovi istoga.

Dominacija i submisivnost.

Razliciti su polovi istoga. Citav svet je zasnovan na dualnosti. Mi se samo nalazimo, sticajem okolnosti i onoga sto jesmo, kakvim nas je zivot stvorio, na razlicitim polovima iste prave. I to nam omogucava da budemo celina, a ne razdvojenost.

Ljubav je saznanje da je voljena osoba vacnija od tebe samog.
Ljubav je tvrdo saznanje, da si spremna za nju uciniti vise nego za sebe.
Ljubav je iskrenost.
Ljubav je posvecenost.
Ljubav je spoznaja da shvatas cenu dara predaje.
Ljubav je da das vice od toga.
Ljubav je da nikada ne odustajes.
Ljubav je postovanje.
Ljubav je da budes jak.
Ljubav je da budes slab.

I da...

Ljubav je...ljubav.
By LeDeNa_
Jos nesto...

Ljubav i BDSM... Postoji li nesto lepse nego materijalizacija osecanja? Predocavanje siline koja se stvara u celokupnom bicu,gotovo bolne emocije kojom je protkan svaki atom? Toliko mocne,da je i najveca bol samo bledi odraz onoga sto se desava u dusi? I najgrublji prodor nedovoljno jak da zadovolji potrebu za voljenom osobom? Svaka rec koja ukazuje na poziciju objekta zadovoljstva pomoc da se tako i oseti? Potpuno predavanje kontrole zivota mali prikaz neogranicenog poverenja i prihvatanja? Svaka,i najekstremnija situacija samo manifestacija,pokusaj da se prikazu delima reci "ucinila bih sve za tebe"? Da se prikaze osecaj za koji nikada nece biti dovoljno slova.

Ljubav je svesna predaja
Ljubav je sirenje sebe zahvaljujuci integraciji drugog
Ljubav je prepoznavanje sebe u voljenoj osobi
Ljubav je prihvatanje celokupne osobe,sa svim manama i vrlinama
Ljubav je verovanje u potencijale druge osobe
Ljubav je podrska u samoobistinjenju
Ljubav je rad na reci "zauvek"
Ljubav je osecati srecu druge osobe kao egoisticnu potrebu
Ljubav je proces
Ljubav je zajednicki napredak,cak i ako to znaci da se napreduje u razlicitim smerovima
Ljubav je savrsenstvo ljudske slobode
Ljubav je pogled u oci jedne osobe i pronalazenje sebe u njima
Ljubav je razotkrivenost,potpuna ogoljenost,prozirnost
Ljubav je tren isprepletenosti,u kome se stapa vreme od prvog krika do zadnjeg izdaha
Ljubav je usavrsavanje,radi obogacivanja drugog
Ljubav je hiljadu sitnica
Ljubav je novi zivot
Ljubav je momenat u kome se pada na kolena pred silinom lepote koja obuzima
Ljubav je spremnost davanja zivota
Ljubav je hiljadu suza zarad jednog osmeha...
Korisnikov avatar
By Oziris
Hmmm... ja u stvari mislim da imam neku dozu submisivnosti provucenu kroz dominaciju :lol: znam da ovo zvuci zbrkano, ali naprosto ne znam kako drugacije da nazovem taj deo sebe...

Mene recimo ne pali klasicna sub uloga, bilo u role play-u, bilo u bondage-u... Ali me recimo pali da mi ta, u stvari u ovoj situaciji "toboze" sub zena naredjuje sta da joj radim... Ili sta da sebi radim. Dakle, da ona ima u stvari potpunu kontrolu svega sto se radi, ali da sam ja ta koja radi, tacnije ispunjava necije zelje... I da ne ocekuje od mene izjave poput "I'm your slave", "I'll do anything for you" etc. :) Isto kao sto me ne pali da me neko veze, ali me pali da mi neko "naredi" da ga vezem...
By Garbo
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2354197#p2354197]Garbo napisao:[/url]pod 3.

Nije mi jasno, koja je razlika izmedju 1. i 3.? Ili izmedju 2. i 4.?

Pod 1.ja sam pretezno dominantna - postavlja se pitanje kakva je u periodima kada nije pretezno dominantna?
Znaci li to da u tim povremenim periodima kada nije dominantna moze da bude i submisivna?

Sto opet znaci da je 1. isto sto i 3.ja sam oboje, mada vise dominantna.

OnT: 1. i 3.
Korisnikov avatar
By kurac
submisivna sam u svojim neostvarenim maštanjima. u praksi sam samo nedojebana.
Korisnikov avatar
By scout_finch
mislim da waldorf najbolje zna u kojoj meri sam ja dominantna butchica.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2173162#p2173162]Blady napisao:[/url]
Originally posted by Black Lady

broj jedan..........
Pod tri, predomislila sam se...

Recimo da je slicno kao kod zozi "Dominantna sam koliko mi ona submisivna dozvoli...."

Ali recimo, da imam potrebu da budem potpuno submisivna, ako to partnerka probudi u meni.. apsolutno mogu da se prilagodim..

Bas sam neki dan imala neverovatnu zelju da se nadjem one on one, sa nekom aktivnom, dominantnom (zentvenom) lezbejkom :drama:
ovako
Sa tim sto sam pretezno dominantna
By mu_shu262
1. :sladoled:
Ali mi nakada nije bio problem da probam sa subicom i obrnutu ulogu ako je izuzetno dobra, ili nas prosto ponese momenat. Sta mislite o tom kratkorocnom menjanju uloga?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!