- 16 Jul 2010, 11:13
"Svaki od nas, dakle, jeste samo prepolovljeno znamenje od jednoga coveka, jer smo, raseceni kao svoje, postali dvoje iz jednoga. I otuda svaki uvek trazi drugo znamenje koje mu odgovara. Prema tome, svi oni muskarci koji su odsecak od onoga zajednickog roda, koji se tada nazivao muskozenski, vole zene, i vecina preljubnika postala je od toga roda, a opet sve zene koje vole muskarce i one koje su preljubnice, postalse su takodje od toga roda. A one zene koje su odsecak od zene ne mare mnogo za muskarce, nego vise naginju ka zenama, i od toga roda postaju heteristrije. A svi oni koji su polovina od muskaraca, vole muskarce; i dok su jos decaci, oni, kao male polovine od muskoga, ljube muskarce i nalaze zadovoljstvo u tome da leze sa odraslim muskarcima i da ih grle; i ovo su najbolji medju decacima i mladicima, jer su od prirode najmuzevniji. Istina, neki tvrde da su bestidni, ali to je laz, jer ne cine to od bestitnodsti nego iz srcanosti, i hrabrosti, i muzevnosti; oni se predaju onome sto je njima samima slicno."
E, sad, sta mislite o ovome? Ja imam par komentara, al to bih malo kasnije...
E, sad, sta mislite o ovome? Ja imam par komentara, al to bih malo kasnije...