Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

sa jedne strane imamo SWOT analizu ,racionalno razmisljanje i gomilu drugih analiza a sa druge strane mozemo staviti prepustanje i ljubav ( jeste da ne verujem u pravu, nevinu, naivnu ljubav no dobro ) u hajde recimo vezama ili odnosima sa ljudima sa kojima i ne moramo nuzno biti u vezi...jao odoh u off vec u uvodnom postu :doh:

"The greatest thing you'll ever learn
Is just to love and be loved in return"

i jos jedan citat

“Bio jedan ljubavnik koji je voleo bez nade.On se potpuno povukao u svoju dusu i mislio je da ce sagoreti bez ljubavi.Svet za njega vise nije postojao,on nije vise video plavo nebo i zelenu sumu,potok mu vise nije zuborio,harfa mu vise nije jecala,sve je bilo utonulo i on je osiromasio i postao bedan.Ali je njegova ljubav rasla i on je mnogo radije hteo da umre i propadne,nego da se odrekne posedovanja lepe zene koju je voleo.Tada oseti kako je njegova ljubav sagorela sve drugo u njemu,te postade mocna,i privlacila je i privlacila,i lepa zena joj se povinova,i dosla je,i on je stajao rasirenih ruku da bi je privukao k sebi.Ali dok je pred njim stajala,najedanput se sasvim izmenila,i on s grozom oseti i spazi kako je privukao k sebi ceo izgubljen svet.Ovaj je stajao pred njim i predavao mu se,nebo i suma i potok,sve mu je u novim bojama,sveze i divno,dolazilo u susret,pripadalo mu,govorilo njegovim jezikom.I umesto da dobije samo jednu zenu imao je ceo svet na srcu,i svaka zvezda na nebu plamtela je u njemu i rasipala veselost kroz njegovu dusu.On je voleo i pri tom je pronasao sebe samog.Vecina njih,pak,voli da bi pri tom izgubili sebe”

Cemu vise tezite ( konkretno se odnosi na ljubav ne na zivotne i ostale ciljeve ), i koliko ste zapravo spremni da "izgubite" da bi pronasli sebe.
Na konto ovoga setila sam se filma Ponocni ekspres kada u jednom trenutku neko kaze:"kada upoznamo sebe upoznali smo i Boga."

Slika
Korisnikov avatar
By Zonche!
Covece kako si ti jedna konfuzna osoba...idem opet da procitam sta si napisala...
Korisnikov avatar
By Zonche!
Samo jedno:

Da li si ti htela da pitas do koje tacke mozemo da idemo trazeci pravu ljubav cak iako sebicnost ne davanja iste i cekanja totalno izgubi nas same u procesu?
By Swanheart
ako si ti to tako shvatio ok, neko drugi nece tako shvatiti...
sve je u oku posmatraca :nirvana:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Pa kad postavljas temu onda obrazlozi na sta odgovaramo...Mislim osim ako nisi namerno zelela da nastane haos u odgovorima?
By ~ Le Saint X ~
Da...konfuzno izlaganje, mlada damo...
No, evo kako ja vidim ovo

Jeste nesto najlepse na svetu biti voljen i voleti
Ako je taj neko tvoj ceo svet i ako si ti njemu ceo svet...sta moze biti lepse i vece?!

Ako samo ti volish, a ljubav ti nije uzvracena
To moze biti bolno...ali ja na primer nalazim inspiraciju u tome i zahvalan sam svim tim momcima koji mene nisu voleli, a ja jesam njih, na tome sto su iz mene izneli na svetlost dana neke predivne stihove

ako tebe neko voli, a ti tu osobu ne...To moze samo da laska, ali
od toga nema vajde

et toq!
:snob:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Elem, da odgovorim na moju verziju tvog pitanja.

Spreman sam dosta toga da izgubim u tom procesu ali imam granicu koju jednostavno sebi ne dozvoljavam da predjem...
Ne mogu da kazem da bih sve ucinio za tu ljubav, posebno ne ako mi na neki nacin skodi.

Tako da: Da, idem jako daleko ali ne toliko da izgubim sebe suvise u procesu.
By mikka
Originally posted by Renoir
Da...konfuzno izlaganje, mlada damo...
No, evo kako ja vidim ovo

Jeste nesto najlepse na svetu biti voljen i voleti
Ako je taj neko tvoj ceo svet i ako si ti njemu ceo svet...sta moze biti lepse i vece?!

Ako samo ti volish, a ljubav ti nije uzvracena
To moze biti bolno...ali ja na primer nalazim inspiraciju u tome i zahvalan sam svim tim momcima koji mene nisu voleli, a ja jesam njih, na tome sto su iz mene izneli na svetlost dana neke predivne stihove

ako tebe neko voli, a ti tu osobu ne...To moze samo da laska, ali
od toga nema vajde

et toq!
:snob:
potpisujem
Korisnikov avatar
By gorilica
Da se chovek ne bi izgubio u ljubavi, i zadrzao sebe u njoj, mora prethodno da spozna samog sebe i prihvati se onakvim kakav jeste, sa svim svojim vrlinama, ali i manama. Na zalost, retki su takvi ljudi uopshte.
Moram priznati da sam u svim svojim velikim ljubavima, kada sam voleo iskreno, duboko iz srca, ipak po malo i gubio sebe, ali i uchio dosta toga, sam o sebi.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ne gubim sebe u Ljubavi, vec se jos vise spoznajem. Na dodatnih milion i dva nacina.
Korisnikov avatar
By ns.happy
evo, i ovde smo svedoci radjanja jedne nove ljubavi, u samoj ovoj temi :giggle: :roflmao:
no, da se ne zamlacujem covecjim ribicama...
draga swan... ona prica o gariju koji je izgarao, nije mi bas najjasnija, i sta vise, ne mogu da se slozim sa jednom konfuznom pricom.
sa druge strane, ljubav je samo jedno osecanje koje mozemo da osecamo. jeste, jedno od najmocnijih, ali nije i jedino. ono jeste baza svega ostalog, neko polaziste, ali, toliko njih zivi i bez nje. da li si spremna da volis sebe (pitanje nije upuceno direktno swan, vec svima, jel'te) je ono glavno. uhm, gde mi je sad eya, ona bi ovo mnogo bolje verbalizovala, nista, nateracu je da ujutru malo bistri nad ovim...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ti si....ti si...
stavila temu koju sam planirala da stavim?! :friends: :oklagija:

LOVE LIFTS US UP WHERE WE BELONG....
Korisnikov avatar
By starky
Come what may...gledala sam i ja Moulin rouge...

:piski:
Korisnikov avatar
By Vespertine
Pazi kad se celo jutro vracam na originalni prvi post i chitam ovu prichicu o liku i uopshte je ne kapiram, i tek je sad nakon n-tog ischitavanja uklavirio, pa se chak i prepoznao... Ala vera za citat odakle god da je...

Upravo situacija koju sad prolazim je nalik tome... Konstantno se razocharavo i udarao glavom o zid kad god upadnem u vezu s nekim, totalno pogubio svaku nadu da ce se situacija povaditi na bilo koji nachin... Onda se pojavi neko ko se ponudi da te ubedi u drugachije a ti ne zhelish da se opet opechesh misleci da ce se sve svesti na isto kao i ranije... Shto se vishe odupiresh nagonu da se prepustish to su osecanja jacha i intenzivnija i bukvalno pochne da izvire iz tebe neshto shto tu drugu osobu maltene magnetski privlachi i jacha joj zhelju da bude uz tebe...

Josh uvek sam u konstipaciji da se prepustim potpuno, da upadnem u tu famoznu medjufazu kad otvorim sebe i prepustim se na milost i nemilost nekom, da izgubim sebe samog na neko vreme zarad onog lepog chemu se nadam, i da "dogorim" kao gorenavedeni lik. Najlepsha veza koju sam imao je bila potpuno nalik ovom opisu i ovoj trenutnoj situaciji od samog starta, mada sam tog lika svojevremeno odbijao jer nisam hteo da ugrozim skladno prijateljstvo zarad nesigurne veze ali na kraju se nisam pokajao...

Mislim da je bitno dobro znati svoje zhelje i mogucnosti pre nego shto se reshish da se potpuno posvetish nekom i slijesh sva svoja osecanja i ljubav u istu chashu sa tom osobom, ne samo zarad sebe, vec i zbog tog nekog... Kad prodje dovoljno vremena i uvidish da se ne svodi sve samo na posedovanje nekog, vec na iskrene emocije, chuda se deshavaju sama od sebe...
By J...
Ja sam uvek smatrala da osoba s kojom sam u vezi prvenstveno mora da mi bude najbolji prijatelj, da se dokaze na delima po pitanju toga a takodje i ja se dokazujem njoj. Tome sam uvek tezila.

Naravno da nevina i naivna ljubav ne postoji negde posle 15te godine svakog od nas. Ustvari postoji, to su oni slatki romanticni trenuci sa voljenom osobom kada nista drugo na svetu ne vidite sem vas. Ali, onda se skinu ruzicaste naocare, treba resavati probleme, treba ziveti svakodnevni dosadni zivot i tu ljubav prelazi na jedan tezak i praktican teren gde tek treba da se dokaze. Tada postaje borba ili/i saradnja izmedju partnera.

Sto se tice gubljenja sebe, nikad nisam osecala nikakav gubitak kada sam volela, naprotiv samo sam "izvukla" svoje najvece zelje na povrsinu, pretvorila ih u stvarnost i borila se da mi se ostvare. Nisam vise vrtela u glavi film o tome sta bih volela i sta bi bilo idealno nego sam "zivela" taj film. Naravno, nije bilo uvek lako, jer neki ljudi znaju mnogo emocija i snage da uzmu ali nekako sam se uvek obnavljala. Ipak, imala sam srece da naidjem i na povratnu pozitivnu reakciju tako da sam ponovo "punila baterije". Tako sam nasla sebe u konkretnom zivotu i nisam vise zivela u snovima.

Kazu da kada nesto poklanjas, u ovom slucaju ljubav, ne treba ocekivati nista za uzvrat. Ipak, i dalje nisam bas toliko nesebicna. :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by ns.happy
...nateracu je da ujutru malo bistri nad ovim...
ujutru?

ja nemam blage o cemu vi pricate :kosa:

:eya:
Korisnikov avatar
By password
Originally posted by Swanheart

“Bio jedan ljubavnik koji je voleo bez nade.On se potpuno povukao u svoju dusu i mislio je da ce sagoreti bez ljubavi.Svet za njega vise nije postojao,on nije vise video plavo nebo i zelenu sumu,potok mu vise nije zuborio,harfa mu vise nije jecala,sve je bilo utonulo i on je osiromasio i postao bedan.Ali je njegova ljubav rasla i on je mnogo radije hteo da umre i propadne,nego da se odrekne posedovanja lepe zene koju je voleo.Tada oseti kako je njegova ljubav sagorela sve drugo u njemu,te postade mocna,i privlacila je i privlacila,i lepa zena joj se povinova,i dosla je,i on je stajao rasirenih ruku da bi je privukao k sebi.Ali dok je pred njim stajala,najedanput se sasvim izmenila,i on s grozom oseti i spazi kako je privukao k sebi ceo izgubljen svet.Ovaj je stajao pred njim i predavao mu se,nebo i suma i potok,sve mu je u novim bojama,sveze i divno,dolazilo u susret,pripadalo mu,govorilo njegovim jezikom.I umesto da dobije samo jednu zenu imao je ceo svet na srcu,i svaka zvezda na nebu plamtela je u njemu i rasipala veselost kroz njegovu dusu.On je voleo i pri tom je pronasao sebe samog.Vecina njih,pak,voli da bi pri tom izgubili sebe”

Ovo je potpuno isto osecanje koje preovladava u Proustovoj "Svanovoj ljubavi" (original-"Jedna Svanova ljubav")

Spreman sam da idem do kraja, da izgorim u svojoj ljubavi, sada vise nego ikad pre-oslobodjen sam sujete i ponosa, dajem se do kraja, ne vagam, ne kalkulisem, ne igram igrice...Samo tako mogu do sebe samog doci. Koliko god te ne uzvracanje na to sto dajes povredjuje, moras biti srecan jer si TI sposoban da imas takva osecanja, jer si TI bogat samim tim sto ih posedujes.
Korisnikov avatar
By ns.happy
...nateracu je da ujutru malo bistri nad ovim...
ujutru?

ja nemam blage o cemu vi pricate :kosa:

:eya:
koji zbun... eya je ovo pisala :giggle:
Korisnikov avatar
By .L O S T
Swan, bez uvrede jer mi to nije cilj, mislim da bi trebala da batalis malo te analize, kombinatorike, sta ako sisteme, pokusaje projektovanja idealne osobe i prosto predjes na praksu, pokusaj sa nekom i onda se prilagodjavaj i vidi da li je ona prava za tebe..... plasim se da ces ovako samo stajati u mestu i razmisljati.:tegovi:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by password

Ovo je potpuno isto osecanje koje preovladava u Proustovoj "Svanovoj ljubavi" (original-"Jedna Svanova ljubav")

OH!

To jest u celom delu

U potrazi za izgubljenim vremenom
Korisnikov avatar
By Hton
Drugi citat je divan (mislim na kratku pricu). Nekako zasita mogu da se do neke mere identifikujem sa i idejom i porukom price. Ljubav ne gori i ne moze da sagori nase culno razumevanje sveta, vec pomaze da ga bolje dozivimo i razumemo.

Definitivno mi je omiljen deo: '...i on s grozom oseti i spazi kako je privukao k sebi ceo izgubljen svet.'

A svet mozemo da razumemo i dozivimo samo ako smo sebe spoznali, sto mozemo da uradimo samo kroz ljubav prema drugoj osobi... :love:

divan je i poslednji citat:"kada upoznamo sebe upoznali smo i Boga."

I s njim se slazem,jer Boga dozivljavam kao inteligibilnu ljubav koja je u svima nama i koja predstavlja nasu slicnost sa Bogom i samo u trenucima ljubavi mozemo ga osetiti i doziveti njegovo prisustvo u nama.
By ~ Le Saint X ~
Hmmm....
ja nikada nisam imao bilo kakve paralele
ljubav - Bog

mozda jer nisam religiozan

sta znam
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by J...
...
Sto se tice gubljenja sebe, nikad nisam osecala nikakav gubitak kada sam volela, naprotiv samo sam "izvukla" svoje najvece zelje na povrsinu, pretvorila ih u stvarnost i borila se da mi se ostvare. Nisam vise vrtela u glavi film o tome sta bih volela i sta bi bilo idealno nego sam "zivela" taj film. Naravno, nije bilo uvek lako, jer neki ljudi znaju mnogo emocija i snage da uzmu ali nekako sam se uvek obnavljala. Ipak, imala sam srece da naidjem i na povratnu pozitivnu reakciju tako da sam ponovo "punila baterije". Tako sam nasla sebe u konkretnom zivotu i nisam vise zivela u snovima.
...
Vrlo slicno je kod mene. Jedino sto sam uvek volela prilicno uvrnute filmove... kakvi nekadasnji filmovi takav i sadasnji zivot :lol: Ali ne bunim se - to je put kojim sam htela da idem i na kome se u najvecoj meri dobro osecam :)
By Swanheart
Originally posted by password
Originally posted by Swanheart

samo sto je Svan bio spreman da umre zbog zene "koja cak nije bila njegov tip" ( ako se ne varam tako se i zavrshava knjiga)
Korisnikov avatar
By watcher
Mogu Ja, mogu Ja ? :)

ali.. Ja bih da odgoworim citatom. Ipak mislim da swe treba da spojimo u jedno. Koliko god je to mogutje.. Jer se ne treba prepustiti bez razmishljanja, a o5, ne teba PREWISHE razmishljati.

.. "Ljubaw je slozeno osetjanje koje se teshko definishe, jer podrazumewa sklop razlichitih osetjanja i ponashanja; i prijatnih i neprijathih. Ljubaw je odnos izmedju dwe osobe, od kojih swaka istowremeno woli i biwa woljena. Ljubaw je weshtina koja se uchi, ali je potrebno da je poznajemo, primenjujemo i postawimo kao najwishi cilj. Ljubaw je dawanje- jebna osob daje drugoj ono najdragocenije od sebe; swoju radost, ali i tugu. ONA NE DAJE DA BI PRIMILA. Dawanje samo po sebi donosi radost i zadowoljstwo. Ljubaw podrazumewa interesowanje i brigu za rast i razwoj woljene osobe, odgowaranje na njene potrebe, poshtowanje indiwidualnostii poznawanje njene duboke lichne sushtine."

i.. "Zrela ljubaw je sjedinjenje pod uslowom ochuwanja sopstwenog integriteta, sopstwene indiwidualnosti. Ljubaw omogutjawa da se prewazidje osetjaj izolacije, a ipak dopushta da budesh swoj, da zadrzish swoj integritet."

A smatram i da sebe nikada ne mozemo upoznati do kraja.
... hm.. josh neshto: Da bi smo sebe uwerili da chinimo prawu stwar, moramo se suochiti sa bolom koji proistiche iz neznanja.

e jbg sad...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!