Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Dina
Jos jedan glas za samocu! :D :wink2: Ja se pronalazim i u ovome sto su Seaman i Morgan rekli... Bas skoro smo Seaman i ja pricali da nam je lepse kad nismo u vezi nego kad jesmo i bas sam srecna da sam nasla nekog ko misli i oseca kao i ja (mislim nasli smo se mi odavno ali skoro smo dosli na tu temu). Ostali ljudi mi pricaju kako je njima super u vezi, pa se nasli, pa razumevanje itd. Ja to ne videh, mada sam imala osobe sa kojima sam u to vreme mislila da cu provesti zivot. Mene samo spopadaju strahovi, ljubomore, mrznje, odricem se sebe, fizicki obolevam, karijera mi ne napreduje koliko bih zelela... Naravno ima tu i lepih strana ali sto se nekog mira i harmonije tice imam ih vise ako sam sama. U samoci se lepo druzim sama sa sobom, napredujem, osecam se svoja, volim ljude, cujem ih i vidim kad zelim...
mogu samo da dodam...

... postajem bolja osoba sto vise upoznajem sebe
By Çâðê_DUP
Evo sta iznadjoh na BUREK SAJTU:

Usamljenost je mučna i bolna i nije ograničena na fizičku samoću.

osećanje usamljenosti stvara utisak osobe da je drugi zapravo ne primećuju. Da na nju ne obraćaju pažnju. Da ih ne zanima. Da su prema njoj ravnodušni. Da je ne razumeju i ne uvažavaju.

Usamljena osoba se oseća izneverenom, napuštenom, zanemarenom, odbačenom, nepoželjnom, što često podriva njenu veru u sebe i podstiče osećanje lične bezvrednosti.

Usamljena osoba je veoma kivna na svet koji je ne razume, bez obzira da li je ova ljutnja prigušena i prikrivena ili se ispoljava na otvoren i napadan način.

Naravno, čovek se zaista može naći u okruženju koje mu ne odgovara i koje ga suštinski ne razume. Ali ljudi koji pate od hronične usamljenosti ili uopšte ne pokušavaju da pronađu sebi prikladnije društvo ili se u svakom društvu osećaju jednako usamljenim, jednako zanemarenim.

Korisno je, međutim, da se osoba uvek zapita da li drugi za nju zaista ne pokazaju dovoljno interesovanja i uvažavanja ili ona to zapravo zahteva previše? Možda traži da uvek bude u centru pažnje, da joj se uvek povlađuje i odobrava pa neispunjavanje ovih zahteva doživljava kao nepravedno odbacivanje i okrutnu ravnodušnost? Preterani zahtevi za tuđom pažnjom i odobravanjem su čest uzrok osećanja usamljenosti.

Dalje, šta je sa interesovanjem usamljene osobe za druge ljude? Koliko pažnje, brige, topline, razumevanja ona poklanja drugima? Želi li i ume li da daje, ne samo da prima? Oseća li se iznutra iskreno i duboko povezana sa ljudima ili je sa njima prekinula svaku unutrašnju vezu? Mora se osećati usamljenim onaj koji je iznutra prekinuo vezu sa drugima iz jednostavnog razloga što se sam osamio.

I, naravno, uvek se moramo vratiti na suštinsko pitanje. Šta je sa našim interesovanjem za sebe same? Jesmo li sebe zanemarili pa nam se zato čini da nas drugi zanemaruju? Jesmo li sebe napustili pa nam zato izgleda da nas drugi napuštaju? Jesmo li sebe odbacili pa zato verujemo da nas drugi odbacuju?

Usamljenost nije odnos drugih prema nama već nas prema drugima i prema sebi samima. Ko održi i razvije živo interesovanje za sebe i ljude oko sebe nikada se neće osećati usamljenim jer nikada to neće ni biti.
:ledeni:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Renoir
Originally posted by Dina
Jos jedan glas za samocu! :D :wink2: Ja se pronalazim i u ovome sto su Seaman i Morgan rekli... Bas skoro smo Seaman i ja pricali da nam je lepse kad nismo u vezi nego kad jesmo i bas sam srecna da sam nasla nekog ko misli i oseca kao i ja (mislim nasli smo se mi odavno ali skoro smo dosli na tu temu). Ostali ljudi mi pricaju kako je njima super u vezi, pa se nasli, pa razumevanje itd. Ja to ne videh, mada sam imala osobe sa kojima sam u to vreme mislila da cu provesti zivot. Mene samo spopadaju strahovi, ljubomore, mrznje, odricem se sebe, fizicki obolevam, karijera mi ne napreduje koliko bih zelela... Naravno ima tu i lepih strana ali sto se nekog mira i harmonije tice imam ih vise ako sam sama. U samoci se lepo druzim sama sa sobom, napredujem, osecam se svoja, volim ljude, cujem ih i vidim kad zelim...
mogu samo da dodam...

... postajem bolja osoba sto vise upoznajem sebe
Uh, ovo sam ja odavno pisala :D Bas nesto razmisljam, mozda bih neke stvari sada rekla drugacije, ali sustina bi ostala ista :(
By Speculum Columbae
Uvek se osećam kao da mi je život prenatrpan ljudima. Često je oko mene gomila ljudi za koje uopšte ne želim da budu tu.
Oni na koje mogu da se oslonim, na žalost sve češće dolaze na red, ali barem znam da su mi u srcu.
Nekada je ljude ignorisati lakše, nekada teže.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by жњ

koja crna usamljenost..

i sama sebi sam ponekad previse :zid:
Vala bas.

A sto se tice samoce, neophodno mi je da budem sama...to mi je posebna vrsta terapije.

Mada, u poslednje vreme sam toliko nedrustvena i asocijalna (progresivno) da mislim da to vec postaje nezdravo.

Mogu na prste jedne ruke izbrojati koliko puta sam izasla uvece do grada u drustvu u poslednjih 4-5 meseci...no to je druga tema.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Swanheart

"Pogle!Presit sam svoje mudrosti,kao pcela koja je nakupila previse meda,potrebne su mi ruke koje bi za mnom posegle..."
Usamljenost...da li moze da smeta,ili pak moze da prija?Ne znam,ali meni vec pocinje da smeta...kao sto Nice napisa:"potrebne su mi ruke koje bi za mnom posegle".
Ne pamtim kada sam se osećala ovako usamljeno kao što se osećam poslednjih meseci.
Usamljenost me vodi u patetiku, mračnjaštvo i strah.
Nedostaju mi ženske ruke koje bi posegle za mnom, ruke koje miluju, daju i uzimaju, ruke u svim varijacijama (osim da biju).
:sigh:
Korisnikov avatar
By maka
jao galateja,samo kukas bre :spank:
mlada,lepa,obrazovana,inteligentna, s obe ruke i obe noge!

:mad:

sve sto ti treba je druzenje s ljudima! ceo zivot je pred tobom,glavu gore :kiss:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne.

Koliko god bila luda, nemazna i divlja, obožavam je i činjenica je da mi pravi društvo uvek, daje povod za smeh, za nežnost, za ljubav.

Ali da je nema, poludeo bih do sada makar 3 puta.

Mizzo, obožavam te! :meda:

:maca:
Korisnikov avatar
By Mage
Skoro ceo život sam se osećao usamljeno. Ne znam da li se to drugima dešava, ali što me više ljudi okružuje, to usamljeniji ja postajem.

Usamljenost je grozna i zaista mislim da niko u njoj ne uživa, ali takođe mislim da osećaj usamljenosti potiče uglavnom iz nesigurnosti i kompleksa same osobe, a ne iz okoline. Mada ponekad razlog može da bude da je osoba veoma drugačija od svoje okoline te se oseća neshvaćeno i nepoželjno.

Do sada nisam upoznao nijednu osobu koja je imalo slična meni, ali sam takođe shvatio da sličnost nije preduslov za odlično prijateljstvo/vezu/odnos :) Svi moji prijatelji su jako drugačiji od mene pa ih opet volim i cenim i uživam u njihovom društvu. Isto je i sa dečkom. Važno je dopustiti ljudima da budu drugačiji od tebe... da budu svoji.

Mislim da je problem većine (gay) ljudi taj što pokušavaju da pronađu svoju kopiju negde u svetu i nedostatak tolerantnosti prema različitostima. Ima zaista jako dobrih, inteligentnih i plemenitih ljudi na ovom svetu koji su drugačiji i jedinstveni na svoj nain i smatram se izuzetno srećnim što sam imao tu čast da ih upoznam i podelim deo svog života sa njima :)
Korisnikov avatar
By Brokeback
Hmm.. Kod mene sve zavisi od dana. Okruzen sam prijateljima i porodicom, ali nekada se osecam kao da sam jedini na svetu. Ovih dana mi je takav osecaj, a MRZIM GA! jos ako dodam na sve to da nisam out, mojoj samoci nema kraja :) :(
By Kragi
Originally posted by Rei

Ovde sad ispadne da su svi neshto asocijalni :D
Ne baš svi, ali imam utisak da taj epitet povezuje mnoge na ovom forumu. :grouphug:
ne znam, moje potrebe za samoćom su suviše česte da i sam sebe zabrinem ponekad.
Manje više složio bih se sa Mage i stvarima koje je rekao, samoća može biti izbor ali i posledica. :)
Korisnikov avatar
By Suki
Nemam pojma.Nekada se osecam kao da nemam uopste drugova.A nekada jednostavno ih odbijam od sebe.I kada sam usamljen uglavnom buljim u monitor i "trckaram" po internetu.Pa kada predje ta usamljenost na visi nivo osecam se kao starac koji ima preko 100 ljeta i ima svu mudros oovog svijeta a nema nikoga,a na jos visem nivou prelazi u histeriju i rasplacem se...Ali ipak vecinu vremena ja provedem za kompjuterom i sam sam tako da mi vise ne smeta(za sada)...
Korisnikov avatar
By Last_minutes
Povremeno se osecam usamljenom i tada padam u depresiju.
Nemam potrebu da budem neprestano okruzena ljudima, ali ima perioda kada sam stalno s ljudima, pa jedno 2 nedelje odmaram i postanem u potpunosti asocijalna . I onda opet...
A ima perioda kada su mi potrebni, a nema ih.. tada cesto i osecam prazninu
Ne bih podnela da sam stalno okruzena ljudima, jer volim slobodu i volim kada mogu da biram.
Isto vazi za veze.. ne volim konstantna ispitivanja, slanja poruka, zvanja ili histerije kada ne odgovorim posle 10 min, pa se javi, kao "zabrinuta".

Kao kada mi je devojka rekla da se oseca napustenom, jer joj nisam pisala 2h, jer sam bila sa drugarom na kafi -.- :die:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
usamljenost je nesto najgore sto osobi moze da se desi..

covek je valjda socijalno bice, i treba imati oko sebe porodicu, prijatelje, dragu osobu..

ta usamljenost koja nam povremeno prija jeste ta pauza koja nam je potrebna kada se "prezasitimo" necije paznje..

ali ipak.. ja to stalno ponavljam da kad bi mogla, vezala bi sebi neku osobu oko struka.. mrzim kad sam sama..
By Speculum Columbae
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

usamljenost je nesto najgore sto osobi moze da se desi..

covek je valjda socijalno bice, i treba imati oko sebe porodicu, prijatelje, dragu osobu..

ta usamljenost koja nam povremeno prija jeste ta pauza koja nam je potrebna kada se "prezasitimo" necije paznje..

ali ipak.. ja to stalno ponavljam da kad bi mogla, vezala bi sebi neku osobu oko struka.. mrzim kad sam sama..
Hm, gledaj to ovako - ti si alfa ženka. Takvima trebaju ljudi, kako bi ih predvodili.
Mi ostali, koji nisamo alfa mužjaci, ili ženke, mi se zadovoljavamo i sa samoćom.
Nevezano za tebe, ne znam zašto se to "ljudi socijalna bića" uzima toliko a priori.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
@Dante

realno, ako ti ne treba socijano okruzenje, zasto si ovde?
svi mi trezimo nekoj vrsti vezivanja... ako kazes da si zadovoljan svojom samocom, zasto ti stalno raste spisak forumasa koje si upoznao, ides na zurke, u kafice, blejis ovde na forumu, citiras, i slicno ?

to je samo 100ti deo toga sto se danas zove socijalizacijom

(nista licno, nadam se da se vidimo sutra na zurci)
By Speculum Columbae
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

@Dante

realno, ako ti ne treba socijano okruzenje, zasto si ovde?
svi mi trezimo nekoj vrsti vezivanja... ako kazes da si zadovoljan svojom samocom, zasto ti stalno raste spisak forumasa koje si upoznao, ides na zurke, u kafice, blejis ovde na forumu, citiras, i slicno ?

to je samo 100ti deo toga sto se danas zove socijalizacijom

(nista licno, nadam se da se vidimo sutra na zurci)
Vidimo se sutra, naravno, naskačem na tebe.
Nema lično.
Na forum idem, baš suprotno - da se ne bih socijalizovao.
Sad, što ispadne da sam se prijatno združio sa nekima ovde kojima ljudi nisu jasni jednako koliko i meni, eto.
Mada, možda si i u pravu.
Možda treba da promenim ugao gledanja.
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Usamljeni nismo onda kada smo sami, već kada ne postoji ništa za čim čeznemo, čemu težimo. S druge strane, usamljenost je vrlo često naš nesvesni izbor i rezultat povlačenja ili nepoverenja u ljude... :)
By Speculum Columbae
Originally posted by Heartkiller

Usamljeni nismo onda kada smo sami, već kada ne postoji ništa za čim čeznemo, čemu težimo. S druge strane, usamljenost je vrlo često naš nesvesni izbor i rezultat povlačenja ili nepoverenja u ljude... :)
Heartkiller i Dina su nešto kao dva animusa jedno drugom ovde, zanimljivo bi bilo da se spoje.
Korisnikov avatar
By Torry
cak i kad nisam sama, ja sam usamljena

nego, kad se srodis s tim, kako se vratiti medju ljude i pustiti nekog u tvoj svet?
Korisnikov avatar
By HalfJack
Swanheart napisao:Usamljenost...da li moze da smeta,ili pak moze da prija?Ne znam,ali meni vec pocinje da smeta...kao sto Nice napisa:"potrebne su mi ruke koje bi za mnom posegle".
Prije mi je to više smetalo, sada sam se na to naviknuo. Počni raditi nešto, zaokupi misli itd.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!