Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By mikka
Znate kako kazu da obicno biva, zaljubljen si do usiju prvh nekoliko dana, nekoliko nedelja, kada imas utisak da je ta osoba potpuno stvorena za tebe, pa posle kada upoznajes bolje tu osobu, ili sledi prelaz u nesto vise, u neku mirnu ljubav, ili u nesto tuznije- razlaz, razocaranje, ili raskid. Stvar je u tome sto sam ja pet i kusur meseci u vezi sa deckom, i ta zaljubljenost i dalje nimalo ne jenjava, umesto da ga skinem sa nekog trona idealizacije zbog njegovih nesavrsenosti koje vremenom iskrsnu, naprotiv, sve te njegove nesavrsenosti (citaj ljudske karakteristike, navike ili neki specificni gestovi) meni savrseno odgovaraju, i cine mi ga jos blizim, znam mozda zvuci malo :lood: Zelim reci da meni i dalje jednako prskoci srce, i jednako sam nervozan kad god treba da se vidim sa njim, ko nestrpljivo detence kad dobije najlepsu igracku...Iako smo vec relativno dugo zajedno, ta pocetna zaljubljenost kao da ne prestaje, kao da mi trenira srce na igranku non-stop, a imao sam pre toga (doduse samo strejt) dovoljno veza, ali to prosto nije toliko dugo trajalo. kao da jos nije nastupio taj momenat nekog "otreznjenja" koje se obicno javlja, ne, naprotiv...Sta sam zeleo reci...Da, koliko je kod vas obicno trajala ta zaljubljenost dok ne dodje do nekakvog "smiraja"...Nije da to ne prelazi u ljubav, i da vec to nije, ali ovako imam osecaj da mi vec pet meseci srce svakodnevno igra terevenku, cas tango, cas neku rumbu, stiskavac, ili nesto deseto, najzad ne znam da li iko shvata sta sam hteo reci :luda:
Uglavnom to je nesto divnoooooooo!!!
Eto, ako bas nije razumljivo sta pricam, u svakom slucaju: Laku noc! :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by mikka
Da, koliko je kod vas obicno trajala ta zaljubljenost dok ne dodje do nekakvog "smiraja"...

Od nekoliko minuta do nekoliko godina.
Korisnikov avatar
By Burak
ako ti ista znaci, znam kako ti je.
Korisnikov avatar
By *deni*
Budi srecan sto imas to sto imas i cuvaj to i postuj.
:zen:
Ne uzimaj zdravo za gotovo partnera, ceni ga i voli, pa ce veza trajati dugo.
Ja sam se u zivotu dosta puta ogresio o ljude koji su me voleli, pa sam propustio sansu da ostvarim neke potencijalno obecavajuce veze na duge staze.
Sto kaze Stoja, zbog toga sad " ziva bih se zapalila ", ali ne vredi zaliti za prosutim mlekom, pa idemo dalje za iste pare.
:pas: :deni:
Korisnikov avatar
By Zibro
samo ni taj osecaj zaljubljenosti nije bas sa neba pao , ko sto neko gore kaze mora se cuvati negovati , odrzavati ... a one gluposti da zaljubljenost vremenom nestaje jednostavno nisu tacne , moze to da traje ihaaaaj a onima najsrecnijima traje ceo zivot
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Zibro
samo ni taj osecaj zaljubljenosti nije bas sa neba pao , ko sto neko gore kaze mora se cuvati negovati , odrzavati ...
Nije NEKO gore to rekao, nego sam to JA rekao , licno i personalno.
:kosa:
By mikka
Joj, ljudovi, hvala vam, super ste! :grouphug: Znaci da moja prica ipak ima smisla :smug:
Originally posted by *deni*
Budi srecan sto imas to sto imas i cuvaj to i postuj.
:zen:
Ne uzimaj zdravo za gotovo partnera, ceni ga i voli, pa ce veza trajati dugo.
faja, deni :kiss:
Ja sam se u zivotu dosta puta ogresio o ljude koji su me voleli, pa sam propustio sansu da ostvarim neke potencijalno obecavajuce veze na duge staze.
Sto kaze Stoja, zbog toga sad " ziva bih se zapalila ", ali ne vredi zaliti za prosutim mlekom, pa idemo dalje za iste pare.
:pas: :deni:
:deni: ma kakvo samospaljivanje :vatroslava:
mesto toga, bolje da ti je lajtmotiv bio "u srce da ti pucam necu..." :avalon: :StojaPremudra: :lol:
salim se malo
cesto na kraju neko bude povredjen, jer ljubav je igra u kojoj je srce ulog, ali treba to dovesti na najmanju meru :turban:
By J...
Originally posted by KissQueen

Od nekoliko minuta do nekoliko godina.
:up:

odlican odgovor
Korisnikov avatar
By Tomek
Bio sam zaljubljen jednom... davno...
Trajalo je dok nisam shvatio da, osim moje zaljubljenosti, u vezi treba jos mnogo toga...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Tomek
Trajalo je dok nisam shvatio da, osim moje zaljubljenosti, u vezi treba jos mnogo toga...
Jeste, treba jos mnogo toga.
Izmedju ostalog, potreban je i pristojan kucni budzet, koji omogucava zadovoljavajuci drustveni zivot, zajednicka putovanja, iznenadjenja u vidu malih i velikih poklona , izlaske, vecere u restoranima...
To automatski povlaci potrebu da oboje u vezi priblizno isto i dobro zaradjuju, jer ne dolazi u obzir da jedan sve finansira.
Neko ce reci da su te materijalne stvari banalne i ne bas toliko bitne za kvalitet veze, ali ja ne mislim tako.
Korisnikov avatar
By Zibro
Apsolutno tacno "kao sto neko gore rece" potreban je kucni budzet :) i jos mnogo toga

pa koliko samo tuznih prica i pesama o zaljubljenima koji "avaj" ostadose rastavljeni :sise:

ali zaljubeljenost je ono bez cega se ne moze a ako se ta energija konstruktivno usmeri verovatnoca da ce veza biti uspesna i da ce se problemi resiti a neophodni uslovi postici dramaticno raste
Naravno da nije resenje "kao sto neko gore rece" da jedna strana finansira sve ali u konstruktivnoj vezi ta jedna strana moze npr pomoci drugoj da stane na noge i pocne da prihodi a ova druga ce se ozbiljno potruditi u tome dakle zalaganjem obe , naglasavam OBE strane problemi postaju resivi
Korisnikov avatar
By *deni*
Da, kao sto neko gore rece, ako neko pomogne svom partneru da stane na noge, da bude produktivan i da napreduje, to je zaista konstruktivna stvar u vezi i dokaz da veza zivi i razvija se.
:fancyklap:
Korisnikov avatar
By Tomek
Izmedju ostalog, potreban je i pristojan kucni budzet...
Da, treba i to...
Ali ja sam mislio na zaljubljenost te druge osobe, ili bar neku simpatiju... Pa bio sam mlad, neiskusan i naivan... :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By spliff
divno je biti zaljubljen. chak i kada nije uzvratjeno...
By ...Sitnicava...
Ne treba to da te opterećuje.

Volela bih da sam ceo svoj život zaljubljena u jednu osobu.
By J...
Originally posted by ...Sitnicava...

Ja ne bih. :P
By ...Sitnicava...
Originally posted by J...
Originally posted by ...Sitnicava...

Ja ne bih. :P

:lol:

Što mi karakterističan tvoj komentar za svaku našu polemiku... :njanja:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
TO sto ti osecas je prelepo i neka ti traje jos duuuugo duuuugo duuuugo ! ! !

Najlepshi osecaj je kada se zaljubljenost i ljubav preplicu ! :love:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by mikka
Znate kako kazu da obicno biva, zaljubljen si do usiju prvh nekoliko dana, nekoliko nedelja, kada imas utisak da je ta osoba potpuno stvorena za tebe, pa posle kada upoznajes bolje tu osobu, ili sledi prelaz u nesto vise, u neku mirnu ljubav, ili u nesto tuznije- razlaz, razocaranje, ili raskid. Stvar je u tome sto sam ja pet i kusur meseci u vezi sa deckom, i ta zaljubljenost i dalje nimalo ne jenjava, umesto da ga skinem sa nekog trona idealizacije zbog njegovih nesavrsenosti koje vremenom iskrsnu, naprotiv, sve te njegove nesavrsenosti (citaj ljudske karakteristike, navike ili neki specificni gestovi) meni savrseno odgovaraju, i cine mi ga jos blizim, znam mozda zvuci malo :lood: Zelim reci da meni i dalje jednako prskoci srce, i jednako sam nervozan kad god treba da se vidim sa njim, ko nestrpljivo detence kad dobije najlepsu igracku...Iako smo vec relativno dugo zajedno, ta pocetna zaljubljenost kao da ne prestaje, kao da mi trenira srce na igranku non-stop, a imao sam pre toga (doduse samo strejt) dovoljno veza, ali to prosto nije toliko dugo trajalo. kao da jos nije nastupio taj momenat nekog "otreznjenja" koje se obicno javlja, ne, naprotiv...Sta sam zeleo reci...Da, koliko je kod vas obicno trajala ta zaljubljenost dok ne dodje do nekakvog "smiraja"...Nije da to ne prelazi u ljubav, i da vec to nije, ali ovako imam osecaj da mi vec pet meseci srce svakodnevno igra terevenku, cas tango, cas neku rumbu, stiskavac, ili nesto deseto, najzad ne znam da li iko shvata sta sam hteo reci :luda:
Uglavnom to je nesto divnoooooooo!!!
Eto, ako bas nije razumljivo sta pricam, u svakom slucaju: Laku noc! :)

Pa ja tako vec celu godinu. Inace me uglavnom drzi po par dana.
By mikka
Izmedju ostalog, potreban je i pristojan kucni budzet, koji omogucava zadovoljavajuci drustveni zivot, zajednicka putovanja, iznenadjenja u vidu malih i velikih poklona , izlaske, vecere u restoranima...
To automatski povlaci potrebu da oboje u vezi priblizno isto i dobro zaradjuju, jer ne dolazi u obzir da jedan sve finansira.
Neko ce reci da su te materijalne stvari banalne i ne bas toliko bitne za kvalitet veze, ali ja ne mislim tako.
haha
pa dobro,
ima istine u onoj "lep ja, lep ti, al šta ćemo za večeru" :lol:
ali svi problemi se lakše rešavaju u dvoje, i izgledaju mnogo manji :hvala:

Originally posted by m..
Pa ja tako vec celu godinu.
:yay: :mazi: :cheer:
valjda ce i meni da potraje tako i jos puuno :molise:

Originally posted by Zwezdica
TO sto ti osecas je prelepo i neka ti traje jos duuuugo duuuugo duuuugo ! ! !

Najlepshi osecaj je kada se zaljubljenost i ljubav preplicu ! :love:
zwezdice :kiss: :mazi:

ja baš mislim da je to kod mene, i jedno i drugo :cvetduga:
i nije da su nam okolnosti bile uvek naklonjene
već smo prebrodili neke teže stvari, koje nas još više vežu, i pokazuju da nije ipak samo zaljubljenost
i on meni svaki dan pokazuje da me voli :blush: :meda:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Kod mene je ta pocetna zaljubljenost prvih dana cak i previse intenzivna pa mi utice i na san i na ishranu i osecam se totalno pogubljeno i dekoncentrisano i blesavo ali sve to naravno na na neki prelep nacin.
Posle 2-3 nedelje se to stabilizuje i onda se osecam jednostavno sretno i zaljubljeno bez propratnih psihosomatskih tegoba :lol:

Ako si na taj osecaj mislio pod pojmom >cista zaljubljenost< ona je to to valjda.
Nakon mesec dana to se malo stabilizuje ali i tada i dalje osetim neki cudan miks srece i treme i uzbudjenja kad znam recimo da je upravo krenuo kod mene i dalje osetim golicanje u stomaku ali uspevam i da ne mislim stalno na njega nego da se koncentrisem i na posao, prijatelje i sebe samoga i to je valjda i normalno.
I ne znam tacno sta sam sad ovde napisao jer sam se pogubio :lood: samo razmisljajuci o tome i o njemu :love: ali znam da kad volim-volim do kraja pa kud puklo da puklo...ali kad sam gotovo non-stop sretan i smiren i nasmejan znam da je cista zaljubljenos jos uvek tu u meni :)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
I da, Mikka uzivaj u svakom trenutku svega toga :cuddle:
Korisnikov avatar
By ns.happy
lepo je biti zaljubljen... mada, kod mene to nikad nije do te mere da bas odlepim... to mi se desi kad se razidjemo ili kad se spustim na zemlju... e tad ne jedem, i sl. a dok sam u fazi :volinevoli: to je zbilja zabavno ...
By жњ

B92 Život Vesti

5. januar 2009.
Da li ljubav bledi s vremenom?

Naučnici su, izgleda, otkrili da postoji tzv. prava ljubav - skener mozga pokazuje da mali broj parova, tačnije svaki deseti, reaguje na partnera sa isto toliko strasti posle 20 godina kao i na početku veze.

Tim naučnika sa univerziteta Stoni Bruk u Njujorku je, uz pomoć skenera, pratio hemijske reakcije u mozgu ispitanika kad im se pokaže slika voljene osobe i došao do zaključka da neki parovi i posle 20 godina veze imaju iste reakcije kao i oni u prvoj fazi zaljubljenosti.

Ovaj nalaz demantuje opštepozanto uverenje da prvi talas zaljubljenosti traje do 15 meseci, a da posle 10 godina, hemijska reakcija zaljubljenosti potpuno nestaje.

Naučnici su ove starije parove nazvali labudovima, jer imaju slične mentalne "ljubavne mape" kao životinje koje ostaju u paru ceo život - poput, pored ostalih, labudova i sivih lisica.

Iako ne možemo svi da budemo poput labudova, dobro je da su
naučnici utvrdili da postoji biološka osnova za romantičnu ljubav, nasuprot uverenju nekih da je ideja takve ljubavi kulturološki determinisana, odnosno, da postoji samo u društvima koje veruju u nju.

Ovo istraživanje pokazalo je identičnost moždanih procesa kod zaljubljenih parova od Njujorka do Pekinga.

Izvor: http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... _id=337785

:love:
By mikka
Jao žnj ulepšala si mi veče!!! :kiss: :jumphug: :hug:
To je tako lepa vest, i zapravo daje i naučni odgovor na toliko postavljano pitanje da li prava ljubav postoji- odgovor je DA !!! :colorado: :cheer:
(mada moram priznati da mi malo kvari romantični momenat svođenje ljubavi na hemijske procese :maska: )

Lakiša :mazi:
Što se psihosomatskih tegoba tiče :lol: još uvek imam povremeno nesanicu, kad mislim po celu noć o njemu, i šta sam sa njim radio, i nekako dođe jutro :neznam: Možda tu ima uticaja i to što mi je to prva gej veza, pa mi je sve nekako "vatreno krštenje" :vatroslava: :lol:
Ipak, verujem da sam u prvoj strejt vezi bio mnoogo smotaniji :maji:
Originally posted by Lakiboy_ns
Ako si na taj osecaj mislio pod pojmom >cista zaljubljenost< ona je to to valjda.
hehe, ma znam ja iz priče sa tobom da si ti zaljubljen do ušiju :njanja: :mazi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!