Originally posted by Dina
Slicno kao Mirth. Mada ja nisam imala tako dobre rezultate. Obicno sam nailazila na ljude koji verglaju nesto i kad uoce da nisu u pravu. Ja mislim da je u pitanju ljudsko zlo. Neki ljudi zele da se izivljavaju nad drugim ljudima i da budu u necemu dominantni i da oni o nekom odlucuju.
Није то зло. Ја бих пре то назвала потребом за показивањем моћи, јер су они ипак део већине. А многи људи немају други начин да нахране свој его, па онда вербално избацују отровне стрелице ка онима, или о онима, за које знају да су мањина и да их пуно људи не подржава.
Уосталом, као и свака предрасуда, осуђивање или било шта слично. Потреба да се искаже надмоћ, не зло само по себи.
Што се теме тиче, све зависи од тога који је саговорник у питању.
Само ми се једном десило да сам фрктала на једну колегиницу, пред још седам/осам других колега и колегиница. Ту персону не би могла да убедим да је црно-црно а бело-бело, али ми је једноставно пукао филм и није ме занимало ко слуша. Ућутала се и више тему није помињала преда мном.
А пре 8 година, кад је била чувена геј парада, сам се издрала на свог тадашњег момка, који је рекао: "И требало је да их пребију. Да сам ја тамо био и ја бих их тукао."
Урликала сам на њега у сред центра града, прстом га ударала по челу (ладно сам се тек сад тога сетила, вероватно је до сад било потиснуто

, мислим то за прст) и говорила: " Кога бре ТИ да бијеш, пицопевцу један. Ти би неког тукао! Шта ти је било ко од њих урадио да тако нешто уопште изјавиш." Покушао дебил да се правда и искрено, немам благе шта је говорио, јер сам се искључила. После десет минута сам му махнула и рекла да не могу више да га гледам очима
Ех, да је више стр8 деце као што сам ја била, где би нам крај био