Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By KiWi
Postavio sam ovu temu, kako bi mi, kojima medicina nije struka, mogli da saznamo šta zna?e one silne kerefeke po analizama i šifrarnicima bolesti.

- - - - - - - -

Jedan moj cyber ortak mi se danas požalio da mu je njegov fitnes trener preporu?io da ode do lekara opšte prakse jer možda ima ginekomastiju. Da li neko zna šta je to? .... vredi navesti da je ?ovek preplašen i da mislim da je ''ono najgore'' .. nije rekao šta.
By Ulix
Ginekomastija je pojava razvoja grudi kod muskarca. Obicno je povezana sa Klinefelterovim sindromom, sindromom testikularne feminizacije, muskim pseudohermafroditizmom, i, uopste, hipogonadizmom. Ali, da je bilo sta od prethodno nabrojanog, tvoj ortak bi to, budi uveren, znao i bez fitnes trenera. Moze da se javi i u adolescenciji.
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Ulixe, duso, ajd sad to i na srpskom. Dzaba prepisivanje iz uzbenika. :eeeeeeeeeevil:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Franck Whitson
Ulixe, duso, ajd sad to i na srpskom. Dzaba prepisivanje iz uzbenika. :eeeeeeeeeevil:
Ima velike sike

Nego taj trener puno :seronjo:
verovatno mu je krivo što on nema grudi
ili je pokušavao da ga smuva
By Ulix
Originally posted by Franck Whitson
Lepo je jukie objasnio na sprskom. A zao mi je sto za sindrom testikularne feminizacije nema boljeg naziva na srpskom, nisam mu ja dao ime.

Dakle, da ilustrujemo sta je go ginekomastija:

:dude:

Slika
Korisnikov avatar
By KiWi
ne terajte me da postavim ?ovekovu sliku ovde .. ima miši?ave grudi, nema sise :lol: .. de?ko extra izgleda samo ima malo (jako jako malo) ve?e bradavice nego što je normalno ... uostalom pola bildera to ima :D Dakle, zdrava suparni?ka ljubomora, ništa više :D ... hvala Ulixe, za tebe :kiss: ...

P.S. Ima li to neke veze sa tim malko ve?im bradavicama (malo su manje od bradavica ovog momka sa slike)
By High Maintenance
Pa instruktori fitnesa i nisu bas strucni...Ginekomastija je ovo sto je Ulix napisao a potom i ilustrovao :D
Uvecane bradavice nikako nisu ginekomastija...
Inace koliko ja znam uglavnom se leci hirurskim putem,uklanjanjem zlezde a ako je potrebno (kod gojaznijih osoba) i masnog tkiva....
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by poison_boy
Da, nema veze sa samim bradavicama nego sa grudima oko njih. I postoji razlika izmeðu same bradavice i pigmentisanog tkiva okolo. Ina?e, skoro sve golišave slike na netu tipova preko 50 godina imaju minðuše na bradavicama, tako da je iste potrebno ?uvati do tada...

Ina?e meni grudi rastu kada se gojim, a smanjuju se kada mršavim... u direktnoj proporciji sa obimom struka.
By High Maintenance
Originally posted by jukie
Da, nema veze sa samim bradavicama nego sa grudima oko njih. I postoji razlika izmeðu same bradavice i pigmentisanog tkiva okolo. Ina?e, skoro sve golišave slike na netu tipova preko 50 godina imaju minðuše na bradavicama, tako da je iste potrebno ?uvati do tada...

Ina?e meni grudi rastu kada se gojim, a smanjuju se kada mršavim... u direktnoj proporciji sa obimom struka.
tako je.nema veze sa bradavicama jer je uzork uvecana zlezda a ona ne utice na oblik i velicinu bradavice.
Generalno je normalno da sa porastom misicne mase rastu pomalo i grudi...ali kod ginekomastije jer rec o grudima koje svojim izgledom potsecaju na zenske....bas iz tog razloga ginekomastija cesto i prati Klinefelterov sindrom (XXY)
Korisnikov avatar
By KiWi
nama je profesorka biologije (dakle, ovo tvrdim da je rekla!) da Klinefelterov sindrom (XXY) ima svaki deseti muškarac!!! ... i da bar jedan momak u odeljenju (koje je imalo 25 momaka) ima ovaj poreme?aj ... istina ili laž?? ...
By Ulix
Originally posted by Kiwi
nama je profesorka biologije (dakle, ovo tvrdim da je rekla!) da Klinefelterov sindrom (XXY) ima svaki deseti muškarac!!! ... i da bar jedan momak u odeljenju (koje je imalo 25 momaka) ima ovaj poreme?aj ... istina ili laž?? ...
:smeh: :smeh: :smeh:
Pa, da li je bar jedan momak imao sise?
Korisnikov avatar
By jukie
Hmmm.... ja sam poslednji put djacima rekao da su te osobe jako mentalno zaostale, tako da uopšte ne idu u takvu školu (gimnaziju) - tj rekao sam im da skoro svi slu?ajevi trizomije rezultiraju u mentalnoj zaostalosti... oni su to sve lepo zapisali u sveskice i posle i na kontrolnom...

Evo sad ?itam udžbenik i kaže da oko polovine ljudi sa Klineferterom imaju mentalnu zaostalost... u svakom slu?aju sigurno NIJE ta?no da jedan od 10 muškaraca ima Klinefelters... verovatnije je jedan na deset hiljada ili tako nešto... bar po onome što sam rekao djacima... sad koristim samog sebe kao referencu hehehe...

Mogu?e je da je mislila na homoseksualnost kao na "bar jedan od 25"? pa je tu nešto zbrkala?

A ne mora da bude istina ili laž... možda samo koristi glupu literaturu, ili prvu koja joj je pala pod ruku, ili neku koju su pisali skinhedsi.

Biologija je mnogo razvodnjen "major" na fakultetu. Upisuju je ljudi koje zanima genetika, ljudi koji žele da beru trav?ice i odreðuju koja je koja, ljudi koji žele da hvataju bube, posmatraju ptice, ljudi koji su jedinu peticu imali iz biologije pa im je "laka" itd. Tako da je vrlo mogu?e da je ona jako dobra u nekoj drugoj oblasti a da ovu ne zna dobro.

Ja sam deci recimo svojevremeno (pre ove frke-panike) rekao da je pile?a supa dobra protiv gripa jer se pili?i lako zaraze gripom pa stvaraju antitela i onda kad jedemo supu dobijamo gotova antitela... na prvi pogled sasvim logi?no, kao mlekom sa majke na dete... posle sam shvatio da se antitela, pošto su proteini, razlažu dok se supa kuva...

Postoji i nešto što se zove "lies to children" (videti knjigu Terija Pra?eta "Science of Diskworld" ). Pošto deca ne znaju dovoljno hemiju, fiziku i sli?no, komplikovani pojmovi im se objašnjavaju pojednostavljeno i ?esto pogrešno, samo da bi imala neku predstavu, a posle im se u višim razredima objasni kao da je to nauka u meðuvremenu otkrila... ja se se?am mnogo takvih stvari tokom mog školovanja...

problem nastane kada im se posle ne objasni... jednom ?oveku u Americi je kao malom u?itelj rekao da je Golfska struja ustvari reka Misisipi koja pluta po površini mora... on je to posle rekao negde kao odrastao i svi su se smejali, pa i on kad je shvatio šta je rekao...

nama su u?iteljica i nastavnica geografije dale suprotna mišljenja oko toga da li se delovi Zemlje oko Severnog pola okre?u brže ili sporije od ostalih...

naravno ima problema i sa udžbenicima... udžbenik poznavanja prirode za ?etvrti razred kaže da kiseonik preko krvi prenosi hranu po telu... naivni u?itelj pusti decu da u?e iz knjige i posle u petom razredu muku mu?iš sa njima... (ina?e deca su jako dosadna jer smatraju da je udžbenik biologije neka vrsta biblije, i da je sve što tamo piše apsolutno ta?no, i onda recituju te re?enice ozarenih faca... ja se zato uvek trudim da demistifikujem udžbenik i da im pokažem sve greške i gluposti koje tamo pišu... neke su štamparske greške ili je lektor ta?nu re? promenio u pogrešnu... u nekim slu?ajevima je onaj koji je pisao knjigu lud).
By Çâðê_DUP
Inace koliko ja znam uglavnom se leci hirurskim putem,uklanjanjem zlezde a ako je potrebno (kod gojaznijih osoba) i masnog tkiva....
Mmm, pa ne bas.
Razlicita stanja mogu da kao posledicu
daju ginekomastiju, pocevsi od endokrinih
oboljenja (najjednostavnije receno- hormonalni
poremecaji), preko sistemskih bolesti, tumora,
lekova,...
A posto se kod svake bolesti uvek tezi lecenju
uzroka (a ne prostom otklanjanju simptoma),
samim tim je i pristup lecenju ginekomastije
razlicit, u zavisnosti od toga sta je njen uzrok.
Moguce da uvecane grude kod muskarca uopste
nisu gynecomastia, nego da se radi o ovome
sto si spomenuo- nakupljanju masnog tkiva
(i tada se ne moze napipati mlecna zlezda.)
Moj savet, uvek i za sve- kad se jave neke
promene, po uput pa kod lekara.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by jukie
Hmmm.... ja sam poslednji put djacima rekao da su te osobe jako mentalno zaostale, tako da uopšte ne idu u takvu školu (gimnaziju) - tj rekao sam im da skoro svi slu?ajevi trizomije rezultiraju u mentalnoj zaostalosti... oni su to sve lepo zapisali u sveskice i posle i na kontrolnom...

Evo sad ?itam udžbenik i kaže da oko polovine ljudi sa Klineferterom imaju mentalnu zaostalost... u svakom slu?aju sigurno NIJE ta?no da jedan od 10 muškaraca ima Klinefelters... verovatnije je jedan na deset hiljada ili tako nešto... bar po onome što sam rekao djacima... sad koristim samog sebe kao referencu hehehe...

Mogu?e je da je mislila na homoseksualnost kao na "bar jedan od 25"? pa je tu nešto zbrkala?

A ne mora da bude istina ili laž... možda samo koristi glupu literaturu, ili prvu koja joj je pala pod ruku, ili neku koju su pisali skinhedsi.

Biologija je mnogo razvodnjen "major" na fakultetu. Upisuju je ljudi koje zanima genetika, ljudi koji žele da beru trav?ice i odreðuju koja je koja, ljudi koji žele da hvataju bube, posmatraju ptice, ljudi koji su jedinu peticu imali iz biologije pa im je "laka" itd. Tako da je vrlo mogu?e da je ona jako dobra u nekoj drugoj oblasti a da ovu ne zna dobro.

Ja sam deci recimo svojevremeno (pre ove frke-panike) rekao da je pile?a supa dobra protiv gripa jer se pili?i lako zaraze gripom pa stvaraju antitela i onda kad jedemo supu dobijamo gotova antitela... na prvi pogled sasvim logi?no, kao mlekom sa majke na dete... posle sam shvatio da se antitela, pošto su proteini, razlažu dok se supa kuva...

Postoji i nešto što se zove "lies to children" (videti knjigu Terija Pra?eta "Science of Diskworld" ). Pošto deca ne znaju dovoljno hemiju, fiziku i sli?no, komplikovani pojmovi im se objašnjavaju pojednostavljeno i ?esto pogrešno, samo da bi imala neku predstavu, a posle im se u višim razredima objasni kao da je to nauka u meðuvremenu otkrila... ja se se?am mnogo takvih stvari tokom mog školovanja...

problem nastane kada im se posle ne objasni... jednom ?oveku u Americi je kao malom u?itelj rekao da je Golfska struja ustvari reka Misisipi koja pluta po površini mora... on je to posle rekao negde kao odrastao i svi su se smejali, pa i on kad je shvatio šta je rekao...

nama su u?iteljica i nastavnica geografije dale suprotna mišljenja oko toga da li se delovi Zemlje oko Severnog pola okre?u brže ili sporije od ostalih...

naravno ima problema i sa udžbenicima... udžbenik poznavanja prirode za ?etvrti razred kaže da kiseonik preko krvi prenosi hranu po telu... naivni u?itelj pusti decu da u?e iz knjige i posle u petom razredu muku mu?iš sa njima... (ina?e deca su jako dosadna jer smatraju da je udžbenik biologije neka vrsta biblije, i da je sve što tamo piše apsolutno ta?no, i onda recituju te re?enice ozarenih faca... ja se zato uvek trudim da demistifikujem udžbenik i da im pokažem sve greške i gluposti koje tamo pišu... neke su štamparske greške ili je lektor ta?nu re? promenio u pogrešnu... u nekim slu?ajevima je onaj koji je pisao knjigu lud).
Meni je ta pro?a naše profesorke delovala totalno blesavo ... da postoji tako neki sindrom, da ga ima desetina muškaraca a da niko o tome pojma nema (pa i da je bezazlen, ipak bi znali) .. što se ti?e grešaka u udžbenicima sam primer je udžbenik iz geografije iz neki od razreda osnovne škole .. bio je napisano da neka tamo leva frabrika proizvodi polufabrikate i delove koji su sklopovi mašina, na primer vijci i šrafovi... sva sre?a pa sam ja znao da je to ista stvar i uvek pominjao samo jednu od te dve .. dok su oni koji su štrebali od re?i do re?i zvu?ali smešno i glupo .. :pucaodsmeha: ...

Osim grešaka lektora i pisaca, važne su i greške slovoslaga?a (ili ako se koristi savremena tehnologija ?oveka koji prekucava knjigu) ... pa tako rezultati iz matematike mogu da izgledaju blesavo ... podzadaci su u odeljku zadataka obeleženi sa a,b,c .. a u odgovorima 1,2,3 ... pa ti sad naði šta ti treba ... ili duplo numerisani zadaci ... ili još gore ne numerisani ... frka i panika ... kao da prekucavaju udžbenike u tri izjutra ...
By High Maintenance
Originally posted by pcelica
Mmm, pa ne bas.
Razlicita stanja mogu da kao posledicu
daju ginekomastiju, pocevsi od endokrinih
oboljenja (najjednostavnije receno- hormonalni
poremecaji), preko sistemskih bolesti, tumora,
lekova,...
A posto se kod svake bolesti uvek tezi lecenju
uzroka (a ne prostom otklanjanju simptoma),
samim tim je i pristup lecenju ginekomastije
razlicit, u zavisnosti od toga sta je njen uzrok.
Moguce da uvecane grude kod muskarca uopste
nisu gynecomastia, nego da se radi o ovome
sto si spomenuo- nakupljanju masnog tkiva
(i tada se ne moze napipati mlecna zlezda.)
Znao sam da mnoge stvari uticu na ginekomastiju (od mnogih hormonskih lekova,poremecaja u lucenju hormona itd) ali sam mislio da se kao posledica uvek javi uvecana mlecna zlezda....Mislio sam prvenstveno na osobe koje nisu gojazne a dodje do nakupljanja masnog tkiva u grudima... Mislim da je kod njih zlezda uvek uvecana ili mozda nisam u pravu...U svakom slucaju savetujem da taj decko ode kod lekara a da se mane istruktora fitnesa i njegovih saveta....

Sto se tice profesorice biologije,ona je samo jos jedan od primera koliko su neki predavaci neinformisani a i dalje predaju iz udbenika koji su pisani pre 50 godina....
Korisnikov avatar
By Zibro

maksimalno podrzavam :shake:
inace I mene nervira kada neko pokusava da ostavi utisak i koristi relativno nepoznate termine u razgovoru sa ljudima koji nisu iz struke
mislom da sam zato jednom prilikom ne bas osnovano napao pcelicu
:iskusenje:
Doduse malo mi je cudno da bas ne znate sta je to ginekomastija ali verovatno bi nekome bilo cudno kako ja to npr do skora nisam znao sta je set gem i mec u tenisu
S jedne strane fitness instruktori pokazuju jaku tendenciju proseravanja a s druge strane verovatno je lik imao najboli nameru I zeleo da ga upozori da se prekontrolise ...

Za pocetak pitanje da li je po sredi zaista ginekomastija , Ako je decko gojazan najverovatnije je u pitanju samo masno tkivo ( najverovatnije ), ako je tokom bavljenja sportom uzimao steroide moguce da je malo preterao pa da je se deo pretvorio u zenske polne hormone i da je to uzrokovalo uvecanje grudi , ( cesto kod bildera ) , I manje verovatan scenario da je po sredi hormonski disbalans ( razni uzroci ) ili da nesto raste u dojci
( uzasno retko )
Korisnikov avatar
By Zibro
Osim grešaka lektora i pisaca, važne su i greške slovoslaga?a (ili ako se koristi savremena tehnologija ?oveka koji prekucava knjigu) ... pa tako rezultati iz matematike mogu da izgledaju blesavo ... podzadaci su u odeljku zadataka obeleženi sa a,b,c .. a u odgovorima 1,2,3 ... pa ti sad naði šta ti treba ... ili duplo numerisani zadaci ... ili još gore ne numerisani ... frka i panika ... kao da prekucavaju udžbenike u tri izjutra ...
[/quote]

kad smo kod greski u kucanju evo sta ucini samo jedno slovo
pogledajte sledecu recenicu sudskomedicinskog vestacenja

Smrt je nasilna i nastupila je usled "cesanja "

:lol: :smilegrin: :D ( treba vesanja )

P>S> preneto sa jednog od legendarnih predavanja profesora S.
Korisnikov avatar
By Zibro
[/quote]

kad smo kod greski u kucanju pogledajte sledecu recenicu sudskomedicinskog vestacenja ;

smrt je nasilna i nastupila je usled cesanja
:smeh: :smeh: :smeh: ( treba vesanja )
eto sta uradi samo jedno slovo

P>S> preneto sa lednog od legendarnih predavanja prof. S.
Korisnikov avatar
By KiWi
Zibrice, ma nije sramota kada ne poznaješ termine koji nisu tvoja struka (kad bi svi znali sve, ne bi bilo profesija) .. tužno je kad jedan momak koji je završio srednju mašinsku, išao par godina na mašinski fax i upisao višu mašinsku ne zna šta su cementacija i nitriranje ... a za alatne ?elike tvrdi da su isto što i legirani samo malko druga?iji ... ubiti ?oveka bez pitanja!!! Ja se u životu nikada nisam sreo sa terminom GINEKOMASTIJA pa stoga nisam imao predstavu šta je to ... ali važno je da ima ljudi koji su spremi na pomognu :D
Korisnikov avatar
By Zibro
eto a ja recimo u opste ne razumem ovu tvoju recenisu sa
alatnim celicima legiranim celicima i drugim slicnim vrstama biljaka

:roflmao:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Zibro
eto a ja recimo u opste ne razumem ovu tvoju recenisu sa
alatnim celicima legiranim celicima i drugim slicnim vrstama biljaka

:roflmao:
:evil: :evilkiss:
Korisnikov avatar
By KiWi
a šta je hiperglikemija? i u vezi sa tim, koliko eritrocita (nadam se da se tako piše) ima zdrav ?ovek?
By Ulix
a šta je hiperglikemija?
Povecan nivo secera (glukoze) u krvi.
i u vezi sa tim, koliko eritrocita (nadam se da se tako piše) ima zdrav ?ovek?
muskarac: 4,5 - 5,5 * 10^12 po litri
zena: 4 - 5 * 10^12 po litri
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Recimo, meni je uvek smetala ona teza da ljudi koriste samo 10 % mozga. Ako je tako, onda bi operacije na mozgu mogao da radi svaki laik, jer je 90 % apsolutno nepotrebno. Ali, nazalost ili na srecu, itekako koristimo veliki deo datog nam mozga, neki manje, neki vise i cuvamo ga u ovom oklopu koji se zove tintara, tj. glava.
Druga stvar...semipermeabilna celijska membrana, sretno prevedena kao polupropustljiva... ako vizualizujemo stvari, zamislimo loptu na kojoj je neka membrana, sa jedne strane propusta materije iz sp. sredine a sa druge ne. Polupropustljiva. Medjutim, pravilan izraz je selektivno propustljiva (neke materije mogu u celiju, druge ne)
By Gost
Problem i jeste u tome što su se medicinski
izrazi odoma?ili u svakodnevnom govoru, ali
su pri tome izgubili svoje originalno
zna?enje.
Najprostiji primer je re? "tumor".
Originally posted by MinaHarker
Recimo, meni je uvek smetala ona teza da ljudi koriste samo 10 % mozga. Ako je tako, onda bi operacije na mozgu mogao da radi svaki laik, jer je 90 % apsolutno nepotrebno. Ali, nazalost ili na srecu, itekako koristimo veliki deo datog nam mozga, neki manje, neki vise i cuvamo ga u ovom oklopu koji se zove tintara, tj. glava.
Uh, ne. Nije baš tako. (Da ne idem
u širinu i krenem da objašnjavam
neurohirurgiju.)
Ja sam npr ?ula da je procenat daleko
manji, oko 6%.
Druga stvar...semipermeabilna celijska membrana, sretno prevedena kao polupropustljiva... ako vizualizujemo stvari, zamislimo loptu na kojoj je neka membrana, sa jedne strane propusta materije iz sp. sredine a sa druge ne. Polupropustljiva. Medjutim, pravilan izraz je selektivno propustljiva (neke materije mogu u celiju, druge ne)
Meni je to isto bilo interesanto, jer
do 3. godine studija (na institutskim predmetima)
se koristio termin "polupropustljiva", a od 3. sam
u knjigama baš nailazila na objašnjenja da se radi
o "selektivnoj prop."
Korisnikov avatar
By jukie
Meni je to isto bilo interesanto, jer do 3. godine studija (na institutskim predmetima) se koristio termin "polupropustljiva", a od 3. sam u knjigama baš nailazila na objašnjenja da se radi o "selektivnoj prop."
Ja ?ak mislim* da su moja poslednja deca znala da treba da se kaže selektivno propustljiva; izgleda da je prethodna nastavnica dobro odradila posao...
*ne se?am se ta?no kako je razgovor išao, ali se se?am da sam bio zapanjen kako sve znaju.
By Gost
Medical Love Song

Inflammation of the foreskin
Reminds me of your smile
I'vehad ballanital chancroids
For quite a little while
I gave my heart to NSU
That lovely night in June
I ache for you, my darling,
And I hope you'll get well soon...

My penile warts, your herpes,
My syphilitic sores,
Your moenelial infection
How I miss you more and more
Your dobie's itch, my scrumpox
Our lovely gonorrhea
At least we both were lying
When we said that we were clear

Our syphilitic kisses
Sealed the secret of our tryst
You gave me scrotal pustules
With a quick flick of your wrist
Your trichovaginitis
Sends shivers down my spine
I got snail tracks in my anus
When your spirochetes met mine

Gonococcal urethritis
Streptococcal balanitis
Meningo myelitis
Diplococcal cephalitis
Epidydimitis
Interstitial keratitis
Syphilitic choroiditis
And anterior u-ve-i-tis.

My clapped-out genitalia
Is not so bad for me
As the complete and utter failure
Every time I try to pee
My doctor says my buboes
Are the worst he's ever seen
My scrotum's painted orange
And my balls are turning green

My heart is very tender
Though my parts are awful raw
You might have been infected
But you never were a bore
I'm dying from your love, my love,
I'm your spirochaetal clown
I'veleft my body to science,
But I'm afraid they'veturned it down

Gonococcal urethritis
Streptococcal balanitis
Meningo myelitis
Diplococcal cephalitis
Epidydimitis
Interstitial keratitis
Syphilitic choroiditis
And anterior u-ve-i-tis..

Savršeno!!!
:smeh:
By Ulix
@Pcelica: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:
Ima da predlozim prof. engleskog da ovu pesmu analiziramo na casu... bar nesto zanimljivo da radimo.:peace:
By Lemur
Nemoj, molim te! Strefice je srcka na mestu!

Pesma je odlicna!!! :smeh: :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!