Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Ima osoba koje prosto ne mogu da se zaustave, koje jedu daleko više nego što im je potrebno, ne samo do prezasi?enosti ve? i do mu?nine. A da pritom uopšte ne uživaju u hrani koju u sebe trpaju sa prisilnom proždrljivoš?u.

U ?emu je problem ovakvih li?nosti? Zašto ?ine nešto što, ne samo da im ne prija ve? ugrožava i njihovo zdravlje?

Proždrljivost ima više uzroka.

Sam ?in gutanja je ?in simboli?kog prisvajanja. Prisvajamo stvari unose?i ih u sebe i istovremeno ih oduzimamo drugima. Proždrljivost može ukazivati na manje ili više potisnutu, svesniju ili nesvesniju sebi?nost, i to ne samo u smislu da se ugrabi za sebe ve? i da se drugi liše onoga što im je potrebno. Takve osobe ?e radije pojesti ono što im je suvišno nego dati onome kome nedostaje. Radije gomilati u sebe nego podeliti sa onima oko sebe. Takve bi li?nosti da što više prigrabe sebi kako bi što manje ostalo drugima.

Prekomerno unošenje hrane ljudi koriste i kao neku vrstu sedativa. Besomu?no se bacaju na hranu onda kada su uznemireni, uplašeni, napeti. Jelo ih donekle smiruje. Težina u stomaku i varenje ih ?ine tromim i pospanim. Otupljuju ih i tako smanjuju osetljivost. A sa njom i zebnju. U?inak je sli?an onom koji se postiže gledanjem televizije. ?ovek postaje umrtvljeniji a samim tim se smanjuje njegova uznemirenost. Prezasi?enost, pa i mu?nina, odvra?aju misli sa onoga što budi strah i što uve?ava napetost.

I, najvažnije od svega, ljudi bi da nekako, preteranim unošenjem hrane ispune zavijaju?u i užasavaju?u unutrašnju prazninu. Da nekako zatrpaju rupu koja zjapi u dubini njihove duše.

Ovo je, naravno, nemogu?e i potpuno besmisleno ali dobar deo ljudi ve?i deo svog života provodi ?ine?i besmislene stvari, u nadi da ?e posti?i ono što se na taj na?in ne može posti?i.

Svi znamo da ima onih koji su zbilja nezasiti. Onih kojima nikada nije dosta. I to samo hrane ve? ni pažnje, pohvala, funkcija, priznanja, slave, novca. Ili stvari koje pomamno kupuju i senzacija za kojima bezglavo jure.

Takve osobe, kao bi?em, kroz život goni potreba da nekako uteknu unutrašnjoj praznini.

Praznini koju su sami stvorili, odrekavši se vlastitog bi?a. A koju, meðutim, mogu zaceliti tek vrativši se sebi samima.
By Çâðê_DUP
A sta cemo sa pms-om?
Ja sam tada prokleta, i bezim od kuce,
jer znam da ako budem u blizini fridza,
moracu da hasam. Totalno nebitno sta
(mada u ovim odvratnim hladnim tmurnim
zimskim danima tamanim kisele krastavcice;
to makar ne goji.)
Korisnikov avatar
By Njuskalo
A sta cemo sa onima koji nose frustracije iz detinjstva? Kojima su otimali hranu iz tanjira dok su bili mali?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!