Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Putovanja

Tursko zadovoljstvo

pinknews.co.uk  ·  Turska  ·  Odabrao: J.M.  ·  Dodato: 13. JUL 2008

Da li biste želeli odmor koji nudi više od jedne nedelje u prosečnom hotelu ili turbo turu Vaše destinacije kako bedeker nalaže? Ukoliko želite odmor koji je daleko od podivljale gomile ili nešto drugačije, onda je možda Turska idealna destinacija za Vas. Stoga su velike šanse da će Vam biti potreban losion za sunčanje za lepo vreme.

Bez obzira da li je u pitanju neka fanki tura Istanbula, ili fotografska ekskurzija ili ćete odsesti u butik hotelu koji je smešten u pećini, koji ut to i budi Vašu maštu, pročitajte ovo što sledi kako biste ste spremili svoju maštu za odmor 2008.

Ljubitelji plaža
Ukoliko je Vaša ideja savršenog odmora potpuno opuštanje, onda Hotel Arcadia, smešten na plaži u Kiraliju (Cirali) može da bude mesto za Vas. Ljupko mesto Kirali koje se nalazi na jugozapadu Turske poseduje fantastične plaže i veličanstveno planinsko okruženje. Drevni gradovi Olimpos (Olympos) i Fazelis (Phaselis) su blizu, kao i Čimera (Chimaera), konačište grčkog mitskog čuvodišta.

Ovde ćete imati sasvim dovoljno privatnosti, obzirom da je po pet drvenih bungalova u redu odvojeno. Ovo bi trebalo da bude savršeni odmor na plaži.

Planinski predah
Ukoliko preferirate vilu od hotela, onda čta kažete na Vilu Papatja (Villa Papatya) smeštenu na vrhu sela Islamlar (Islamlar)? Papatja je podjednako i odmaralište u prirodi, kao i savremena vila. Gosti mogu da uživaju u osvežavajućoj planinskoj okolini, dok su blizu odličnih plaža i šarmantnih morski gradova Kasa (Kas) i Kalkana ( Kalkan).

Ljubitelji grada
Ukoliko volite hranu, onda smo upravo pronašli Vaš odmor iz snova. Ovaj odmor u Istanbulu će Vas odvesti pod kulinarsku kožu grada i upoznati Vas sa ukusima koje lokalci znaju i vole.

Ovaj kratki odmor uključuje i probanje različitih kulinarskih zadovoljstava kao i uglednih restorana, počevši od Istanbulskih klasičnih kafea do trendi gostionica, kao i legendarne ulične hrane. Dok je svrha ovog putovanja uzbuditi svoje nepce, tradicionalne atrakcije su takođe u ponudi, uključujući Otomanska i Vizantijska blaga starog grada kao i druga obeležja kao što su Egipatska pijaca i Kapali Čaršija.

Srećni škljockaš
Ukoliko želite da dobijete više od Vašeg foto škljocanja na odmoru, onda pođite na foto ekskurziju po zapadnoj Turskoj, što će već svakako proširiti Vaše horizonte. Ovaj dvonedeljni odmor prikazuje veliki broj turskih magičnih prizora, kao i iskren uvid u tursku kulturu.

Ovo putovanje uključuje posetu Kapadokiji, svetskoj baštini, koja poseduje jedinstvenu topografiju, kao i posete mnogim selima koja su van utabanih puteva, pitoreskne mediteranske gradove i završava se u uzbudljivoj energiji Istanbula.

Stanovnici pećina
Da, dobro ste pročitali. Ovo je odmor gde možete da ostanete u pećini. Ne čini Vam se mnogo primamljivim? A ako Vam kažemo da odsedate u luksuznom butik hotelu? Da li ste počeli da menjate svoje mišljenje?

Serin Haus (Serinn House) je jedinstveni hotel u pećini, koji ujedinjuje najmoderniji dizajn sa intimom čuvenih kapadokijskih prirodnih pećina, a nudi Vam se I mogućnost da uživate u vožnji balonom iznad fascinantnog pejzaža.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi