Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Putovanja

Kruzer sa više od 2.000 gejeva danas u Kotoru

vijesti.me  ·  region | kotor, crna gora  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 26. AUG 2013

Brod "Selbriti siluet" namenjen "gej krstarenjima" trebalo je da uplovi jutros u kotorsku luku sa više od 2.000 gostiju homoseksualne orijentacije iz Evrope, Brazila, Australije.

Kruzer, koji će u Kotoru prema programu putovanja biti do 18 časova, krenuo je na put od Venecije do Rima, preko Hrvatske, Grčke, Crne Gore i Korzike. Brod, kako piše na sajtu kompanije Atlantis, "redefiniše iskustvo krstarenja morem".

Brod nudi "prostrane i moderne prostorije, čiste linije i sadržaje kao u luksuznom rizortu". Najbolje od svega je, kažu, što na brodu možete naći čak i roštilj ili pravu travu koja raste na gornjoj palubi.

Za luksuz treba i platiti - tako penthaus apartman za ovo krstarenje košta 13.999 dolara i prodat je. Takođe prodati kraljevski apartman košta 8.999, 5.899 dolara plaćeno je za selebriti apartman, dok za sve kategorije rasprodatih skaj apartmana treba 4.499, odnosno 4.299 dolara.

Bazeni, hidromasažne kade, kazina i restorani ipak nisu ono što Selebriti siluet izdvaja u moru luksuznih morskih krstarica.

- Prvo, uzimamo u najam najnovije brodove sa najboljih putničkih linija na svetu, i to uzimamo čitav brod, što nam omogućava da osmislimo svaki delić ovog iskustva- zabavu, program putovanja, izlete, da bismo stvorili jedinstveno putovanje za našu neverovatno raznoliku grupu LGBT gostiju iz celog sveta. Naša putovanja nisu samo odmor i zabava. Ona su i novo iskustvo, romansa i sveže mogućnosti - stoji u reklami ovog putovanja koja se može naći na sajtu Atlantisa."

Istraživanje, avantura i bekstvo od normalnosti"

Dalje se navodi kako ovakva krstarenja nude istraživanje, avanturu, bekstvo od normalnosti "tako što ćete se ponašati opušteno i spontano, ići na mesta na koje niste mislili da ćete stići i raditi stvari kojima se niste nadali".

- Ono vam nudi buđenje pored dugoročnog ili kratkoročnog partnera i zajedničko iskustvo nove i prelepe luke. Najviše od svega, naša putovanja vam nude vreme sa ljudima sličnim vama, i prijateljima, novim ili starim - zaključuje se u reklami.

Iz agencije Boka Adriatic, posredstvom koje kruzer dolazi u kotorsku luku, sinoć je "Vijestima" rečeno da oni nemaju informacije o putnicima sa broda i da to nije u njihovoj nadležnosti.

- Sve je moguće, svako putovanje se zakupljuje od strane raznih agencija, ali mi takve informacije nemamo. Videćemo sutra - kažu u ovoj agenciji.

Kruzer je juče zastao u Dubrovniku, zajedno sa još čak pet krstarica i ukupno 16.000 turista. Selebriti siluet je hrvatskim medijima bio posebno interesantan jer je, kako je preneo Index.hr, u tu luku doveo čak 2.400 homoseksualaca.


 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi