Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

...zato što ćemo izjednačavati i prava i obaveze privatnog i javnog sektora i nikada se neće dogoditi da plate u javnom sektoru budu 50-60 odsto više od zarada u privatnom sektoru - rekao je premijer u Bačkom Gradištu prilikom posete farmi u kojoj zaposleni nemaju vikend, rade 365 dana, ustaju u 4 ujutru.

Trenutno je 900.000 zaposlenih u privatnom sektoru, i oko 2,5 miliona izdržavanih lica (penzioneri+zaposleni u javnom sektoru). Plate u javnom sektoru su duplo veće od plata u privatnom sektoru.

link
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa to i ja kažem i pitam - Što svi ovde kod nas 'oće da budu radnici, a niko neće da bude poslodavac ? Uzmi, nauči da štrikaš, na primer, da heklaš ručne radove, krasne 'aljine i puloverčiće, pa pokreni biznis, prvo na pijaci, pa posle polako. Sa pijace, preko trnja do svog salona. :yes:
Ja, iako sam dipl.pravnik, radim kao seoski frizer na poziv. Nemam još svoj salon, ali radim po kućama. Mora se. :kopa: A i više volim to, moram da priznam, nego da se vučem po nekim sumornim kancelarijama. Svisnuo bih.
Nego bi ovde svi nešto virtuelno da dizajniraju, injžinjeri i disk džokeji da budu , kafedžije i da mašu golim guzicama, a da se prihvati proizvodnje slabo ko hoće. U PROIZVODNJI fizičkih tvari je spas za ovu zemlju.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
od dizajna i inzinjeringa se sasvim fino zivi deni. virtualna stvar ti je skuplja od fizicke.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ko od toga sasvim fino živi, taj i jeste za taj posao, jer ga očigledno radi kako treba. Valorizovan je.
Kažem - '' svi bi '', čak i oni što za to nemaju nikakvog smisla, pa umesto da se okrenu drugim granama delatnosti, oni i dalje gube vreme, jer neće ništa drugo da rade.
Da li je virtuelna stvar skuplja od fizičke, stvarno trenutno ne znam, ali znam da je Srbija jedna seljačka, poljoprivredna zemlja i da pod hitno mora da krene sa ozbiljnijom PROIZVODNJOM tih prostih, neurbanih proizvoda, jer niti jedna druga delatnost ovde očigledno ne može da funkcioniše. Da se stimulišu poljopriveda i sitni poljoprivrednici, stočari, da se stimuliše razvoj originalnih, primenjenih umetnosti, kao što su štrikeraj i hekleraj itd.
Korisnikov avatar
By 2kune
denika dušo, sjedi... 1
ako si sada seoska frizerka, koji kurac si gubio 4 godine života na pravo? i koji kurac je država tebi priuštila studij prava umjesto da ti je samo platila školu za frizeraj? i kad već država plaća pravnike da budu frizeri, koji se kurac na sudu barem ne nose perike? sve je naopako... sve...
ako je spas u privatnoj proizvodnji, koji kurac treba istu poticati državno? kakav je to spas ako treba poticati? valjda je spas biznis koji se isplati sam od sebe... sve naopako... sve...
u pravom kapitalizmu ne treba vlast popovati u čemu je spas već mora stvoriti stabilan zakonski okvir za privatni biznis pa će privatnici sami izmislitii u čemu im je spas i što im se isplati...
isto tako vlast ne treba da brine kolika je plaća u privatnom ili državnom sektoru već treba da zakonski definira minimalac i radnička prava za sve ljude pred ustavom i zakonima jednake i da ih se drakonski drži... kakav bre državni i privatni sektor? pu, pu, pu! sram ga bilo hohštaplera...
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649969#p2649969]2kune napisao:[/url]denika dušo, sjedi... 1
ako si sada seoska frizerka, koji kurac si gubio 4 godine života na pravo? i koji kurac je država tebi priuštila studij prava umjesto da ti je samo platila školu za frizeraj? i kad već država plaća pravnike da budu frizeri, koji se kurac na sudu barem ne nose perike? sve je naopako... sve...
ako je spas u privatnoj proizvodnji, koji kurac treba istu poticati državno? kakav je to spas ako treba poticati? valjda je spas biznis koji se isplati sam od sebe... sve naopako... sve...
u pravom kapitalizmu ne treba vlast popovati u čemu je spas već mora stvoriti stabilan zakonski okvir za privatni biznis pa će privatnici sami izmislitii u čemu im je spas i što im se isplati...
isto tako vlast ne treba da brine kolika je plaća u privatnom ili državnom sektoru već treba da zakonski definira minimalac i radnička prava za sve ljude pred ustavom i zakonima jednake i da ih se drakonski drži... kakav bre državni i privatni sektor? pu, pu, pu! sram ga bilo hohštaplera...
Sasvim, samo znaš kako, govorimo o vremenu kad je Sloba još bio na vlasti. O drugoj polovici devedesetih. Tad još nije bilo ovih fensi privatnih fakulteta, pa ako ti se ne sviđa državni Pravni fakultet, a imaš love, ti samo preskočiš na privatni Pravni fakultet, gde uplatom školarine kupuješ praktično i prelazne ocene na ispitima. Toga tada nije bilo. Imaš jedan jedini relevantni, državni Pravni faks i to ti je to.
Elem, fakulteti su tada imali kvote za prijem određenog broja studenata - brucoša - budžetlija, sufinansirajućih i samofinansirajućih, s tim što je školarina za su i samofinansirajuće bila, za današnje uslove, smešno niska. Nekih 100 tadašnjih maraka, iliti 50 današnjih evra. Znači, svako ko je godišnje mogao da izdvoji 100 dojče maraka, mogao je i da ponese naziv samofinansirajućeg studenta. Na neki način, možemo uzeti da su svršeni pravnici i tada, a i danas u velikom broju projektovani za samozapošljavanje, jer advokatura jeste neka vrsta samostalne delatnosti preko sopstvene advokatske kancelarije. Ne ? No, pošto mene jako mrzi da polažem pravosudni ispit, a još manje imam ambiciju da se bavim advokaturom, okrenuo sam se drugim delatnostima. Jedino bih mogao da budem direktor nekog finog, javnog preduzeća, no pošto za tako nešto nisam povoljno pozicioniran, niti povezan, o toj soluciji trenutno i ne razmišljam, već makaze u šake, pa kreši kose i meći 'ladne trajne. :meduza: :kosa:
Korisnikov avatar
By 2kune
jebeš državu gdje je bitno tko je na vlasti za nešto tako banalno poput dugoročne obrazovne i ekonomske strategije...
još uvijek stoji da je netko platio studij prava, da si ti ulupao u to 4 godine truda i učenja, a da sad radiš ko frizerka...
kad je to OK, jerbo su pravnici kadar za 'samozapošljavanje' (ma šta to bilo), što fino Zastava ne proizvodi fiate univerzalis koji kad ne prevoze putnike fino kopaju polja kao motokultivatori? što se luksuzuje tu sa nekim OSOBNIM automobilima kad automobil može biti koristan i kao tegleća marva, i kao nosač tereta, i kao kola hitne pomoći, i kao blindirana limuzina predsjednika vlade... mislim, nek se proizvedu samo šasije s motorima pa će one same da se zaposle... zašto raditi maybach ako će služiti za prijevoz nulerice?
Korisnikov avatar
By .:Q:.
u nl sam se registrovao kao samostalni preduzetnik za doslovce 10 minuta, sertifikat je kostao 10e, a naknadne obaveze su popunjavanje prijava i eventualno placanje poreza 5x godisnje, dok ovde citamo ova bulaznjenja
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2650105#p2650105]2kune napisao:[/url]jebeš državu gdje je bitno tko je na vlasti za nešto tako banalno poput dugoročne obrazovne i ekonomske strategije...
još uvijek stoji da je netko platio studij prava, da si ti ulupao u to 4 godine truda i učenja, a da sad radiš ko frizerka...
Ali, ja JESAM frizerka, pored toga što sam i pravnica. :yes:
Evo :

Ovo mi je Majstorsko pismo

Slika

A ovo Potvrda o stečenom visokom obrazovanju

Slika

( Kao što se vidi, dosta sam dugo studirala ( 10 godina ), ne zato što sam bila glupa i lenja, već zato što sam istovremeno radila na i na televizoru, kao spikerka. :kosa: Strašno sam, kao mlada, želela da budem spikerka. :dude: )
Dakle, možeš ti biti i frizerka i pravnica i džentlmen i dama šiz istovremeno, bez problema.
Korisnikov avatar
By 2kune
možeš, možeš... ali nisi... npr. pravnica nisi, samo imadeš diplomu... a ona ti je najviše koštala kako državu tako i tebe... a to ne radiš... daklem, nijesi dobro iskorištena... :alexis:
trebali su te bolje iskoristiti... :pervert:
Korisnikov avatar
By Laerem
Samo najgluplji kurvini sinovi mogu popušiti tu lažnu "privatni sektor vs. javni sektor" dihotomiju, koja je stvorena da zavadi i obespravi radnike u oba sektora.
Korisnikov avatar
By Herald
Izdrzavano lice Aleksandar SNS Martinovic mesecno zaradi 292.000din kao:

Slika

- poslanik
- docent na Pravnom fakultetu u Novom Sadu
- predsednik Skupstine opstine Ruma
- predsednik Nadzornog odbora „Galenike”
- predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju
Korisnikov avatar
By *deni*
Teoretičara uvek dosta. I umerenih komentatora. Praktičara, koji bi rekli da ovog Martinovića, kao i ostale '' kolege mu '' treba seći na delove, čerečiti, creva vaditi i to sve javno, ipak je manje. Nas koji bismo to i uradili, bez da trepnemo, je valjda najmanje. Niko ne treba da se nada da će '' mehanizmi pravne države i parlamentarni metodi '' da regulišu ovakve pojave. :giljotina:
Korisnikov avatar
By .:Q:.
srecno ako se ikad usudis da prekines biznis
podjednako je bezbolno -.-
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!