- 26 Jul 2014, 19:11
Ne verujem da je iko od nas bio "svetac" tokom celog života, ali... Šta znam. Mene su varali, ja sam prevario par puta u prošlosti - i po meni su obe stvari bile podjednako besmislene.
Prevara, ili pak učestale prevare su znak da nešto više od seksa ne funkcioniše. Barem se u mom slučaju sa obe strane pokazalo tako. Recimo da je prevara samo eskalacija nagomilanih problema.
Mnogo je bolje, po meni, raskinuti i biti kvalitetno sam, pa i, da prostite, jebati se unaokolo sa kime hoćete, nego zavlačiti drugu osobu. Najviše sami sebi načinimo štete na kraju.
I nisam pobornik tih teorija kako monogamija nije normalna, održiva itd. Zaista mislim da jeste, ali svakako retka. I pod time ne podrazumevam da neko sebe sili da bude monogaman ne bi li u svojim i tuđim očima bio bog zna kako moralan, već jednostavno nalazi u toj drugoj osobi sve što mu/joj je potrebno.
Mislim da dosta ljudi osporava monogamiju jer su u nekvalitetnim monogamnim vezama, a samim tim su i isfrustrirani i nesrećni. Tada mi je jasno zašto dolazi do prevara.
Ili pak ako je neko neiživljen. Ali ne samo u smislu da je bio "močko" (tj. da je gurao kurac gde je stigao), već da emotivno i seksualno nije proživeo neke stvari kada je trebalo pa se upustio u monogamnu vezu. To je takođe, u većini slučajeva, osuđeno na propast.
Ostale vrste prevara - iz sopstvene dosade, zbog osvete partneru, slobode (u tom smislu ne znam šta koji kurac traži u vezi), sujete ili pak ego boost-a su mi čist bezobrzluk.
U krajnju ruku, osoba koja vara najamnje poštuje sebe, pa tek onda partnera i ostale.