Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Grad uvodi taksu za opasne pse, godišnje 30.000 dinara

Grad će do kraja decembra dopuniti Odluku o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na osnovu koje će vlasnici opasnih pasa morati da plaćaju godišnju taksu od 30.000 dinara s tim što će ove četvoronošce na javnu površinu moći da izvode samo punoletna lica i to na povocu i sa zaštitnom korpom.

Po usvajanju dopune ove odluke na sednici Skupštine grada svi vlasnici opasnih pasa moraće prilikom šetnje svojih ljubimaca da nose potvrde odnosno pasoš za pse.

Opasni psi

- Staford terijeri,

- Američki staford terijeri,

- Mini bul terijeri,

- Pit bul terijeri i

- Mešanci tih rasa.

To znači da vlasnik moraimati kod sebe dokumentaciju koja potvrđuje da je
opasan pas registrovan, vakcinisan i da je prošao ispit socijalizacije. Kako bi sprečile malverzacije sa registracijama ovakvih pasa van Beograda uvešćemo pravilo da vlasnici opasnih pasa koji nisu čipovani na teritoriji grada moraju prethodno pribaviti saglasnost Sekretarijata za komunalne i stambene poslove kako bi izveli ljubimca na javnu površinu u Beogradu. Ta saglasnost se plaća po važećem cenovniku veterinarske ustanove, važi 15 dana i predstavlja potvrdu da je pas vakcinisan, obeležen i da je prošao ispit socijalizacije - kaže Predrag Petrović, gradski sekretar za komunalno stambene poslove i dodaje da će kazne za prekršaje ovih pravila iznositi od 30.000 do 75.000 dinara.

Pravila za držanje opasnih pasa

* Opasne pse mogu da izvode samo punoletne osobe i tako da pas ima korpu na brnjici i da bude na povocu;
* Opasne pse vlasnici ne smeju ustupati drugima na čuvanje i privremeni smeštaj, osim u slučaju veterinarske nege.
* Opasni psi ne smeju da budu čuvani u zajedničkom dvorištu bez saglasnosti svih korisnika dvorišta, a objekat u kome se drže ovakvi psi mora biti pod ključem;
* Opasni psi moraju proći obuku i socijalizaciju u Kinološkom savezu Srbije;
* Na ulazu u prostor, odnosno objekat u kome se drži opasan pas mora da bude vidljivo istaknuto upozorenje: „OPASAN PAS”.
* U slučaju da se neka od odredbi ne poštuje i dođe do incidenata, pas mora biti kastriran, a u težim slučajevima agresije i eutanaziran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2325040#p2325040]west end napisao:[/url]kako li ce to materijalno podneti vlasnici koji imaju vise tzv opasnih pasa :puzzle:
pa kad imaju para da ih hrane da bi plasili ljude u autobusu imace i za taksu
obozavam pse ali njihove neodgovorne vlasnike nikako ne
a sa takvima se moze izaci na kraj samo ako ih opalis po dzepu
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2325084#p2325084]tasa napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2325040#p2325040]west end napisao:[/url]kako li ce to materijalno podneti vlasnici koji imaju vise tzv opasnih pasa :puzzle:
pa kad imaju para da ih hrane da bi plasili ljude u autobusu imace i za taksu
obozavam pse ali njihove neodgovorne vlasnike nikako ne
a sa takvima se moze izaci na kraj samo ako ih opalis po dzepu

ne plase svi vlasnici "pasa opasnih rasa" ljude po autobusu... :retard:
zao mi je, al nije u redu...

paz' ovo: kako se postupa sa psom koji ne prodje test socijalizacije:
"Ako posle provere stepena socijalizacije iz stava 1. ovog člana opasan pas ne postigne zadovoljavajuću ocenu, odnosno ako i dalje predstavlja opasnost za druge ljude i životinje, takav pas se više ne može držati i lišava se života u skladu sa zakonom kojim se uređuje dobrobit životinja.
Član 9
Vlasnik koji drži opasnog psa iz člana 2. tač. 1) i 2) ovog pravilnika koji je više od jednog puta bez očiglednog povoda napao čoveka i naneo mu telesne povrede ili drugog psa i naneo mu teške telesne povrede ili smrt mora da obezbedi kastraciju/sterilizaciju psa, u roku od 14 dana od dana upisa podatka da je taj pas opasan u Registar pasa i u potvrdu za pse i mačke, kao i da o tome, kao dokaz, nadležnom veterinarskom inspektoru dostavi fotokopiju računa za obavljenu kastraciju/sterilizaciju."
znaci, ako imate "opasnu rasu" i vas pas ne prodje test...:sekirica:
ali ako ubije coveka, a nije bas opasna rasa po defaultu (rot, doberman,sarac...), mora obavezno na sterilizaciju, nema s tim zezanja! :retard:

ont. zasto bi se uopste placao dodatni porez, ako pas prodje taj "kurs" socijalizacije i pritom dobije potvrdu za to od (u ovom slucaju) kinoloskog saveza. ja sam i dalje onog stava da ne postoje opasni psi, samo opasni vlasnici.

debilnije odluke nije bilo od zabrane prodaje alkohola posle 22h.
pa i ja sam misljenja da su jedino vlasnici opasni
ne znam sta tu ne stima ali nesto zaista nije ok
ako nije u pitanju dosetka kako da se dodatno napuni budzet onda zaista mora da postoji neki razlog zbog kojeg su doneli tu odluku
evo primer zbog kojeg podrzavam odluku
moj radni kolega uzgaja doge, staforde i pit bulove
nekima sme samo on da pridje a njegovi ukucani mu kroz mali otvor na kavezu guraju hranu
e taj srecnik je doveo svog ljubimca u firmu bez povodca i korpe (vodio ga na vakcinaciju pa eto da mu valjda pokaze gde radi :D salim se voleo se qrciti sa svojim psima) i pusti ga iz auta a mi kako je posao dinamican i kako pcelice zujimo nismo obracali paznju na momenat pustanja psa niti smo imali vremena za bilo kakvu pauzu
dalje su bile sekunde u pitanju sve nas je poganjao, neke je "uhvatio" i to vrlo krvolocno a ovaj se tome smejao kao konj
posle nas je ganjao na lepe i ruzne nacine da ne idemo ni lekaru da mu ne bi dirali psa
nakon izvesnog vremena taj i jos jedan njegov pas napao je decu jer ih je pustio iz kaveza a dvoriste mu nije ogradjeno
naravno pare su odradile posao i nije nikome odgovarao
i dan danas tvrdi da gaji izuzetno pitome pse kojima samo on sme prici ali za svaki slucaj nosi rukavice kad mu stavlja jednom u sto godina povodac i dalje ih ukucani hrane kroz onaj mali otvor a korpu naravno uopste nema, nikada je nije kupio
takvih je dosta i mislim da nisu svi psi pitomi kao npr zlatni retriver
da jesu ne bi postojale korpe niti zakoni da ih moraju nositi kada su vani
psi nisu nicemu krivi ali vlasnici, boze sacuvaj
a kako imaju papire za njih takve kakvi su psi mog kolege to ne znam
mozda u kinoloskom savezu nije bas sve legalno ili do papira dolaze na neke druge nacine opet ne znam ali znam da onaj pas nikada ne bi prosao test socijalizacije da je isao na njega
isto tako mislim da bi svi rasni psi a i kucni (sto da ne) trebali da prodju osnovnu dresuru
nista posebno toliko da ih moze vlasnik zaustaviti ako se pocnu ponasati kako ne treba i ne samo da ne bi napali ljude nego da ne bi napali manje pse sto se cesto desava po parkovima
i onda ih samo gledam kako vicu na svoje "sampione" a oni ih ne sljive 1%
ne odazivaju se na ni jednu osnovnu komandu ustvari ti vlasnici i ne znaju komande sto je dokaz da nisu dresirali psa kod strucnog lica
nego se sa njim svadjaju kao sa babama na pijaci koje voze po svome
zao mi je sto uz ovakve zakone ceh plate i savesni vlasnici pasa (ako sam dobro razumela da taksa vredi za sve bez obzira na posedovanje zakonski potrebne dokumentacije) ali sa drzavom je to tako i ako je to za dobrobit i zivotinja i njihovih ljubitelja onda jbg ko voli neka izvoli ili neka se zale i vide gde je koren problema, ko to zaobilazi zakon, radi koga i cega su neki psi na zlu glasu
@ Tasa...na tu listu opasnih pasa trebalo je dodati i rotvajlere i dobermane
ali kao sto lepo rece Azdaja ne plase svi vlasnici pasa ljude sa svojim psima.
tu taxu treba naplatiti odgajivacima pasa koji od toga debelu lovu uzimaju a
za obicne vlasnike dovoljan je test socijalizacije -bez placanja taxe
Korisnikov avatar
By nsc
imao sam sarplaninku koja je bez ikakve dresure setala uz mene Knez Mihajlovom ulicom i nikada nikog nije napala
opasni su ljudi, pas je onakav kakav mu je gazda
Korisnikov avatar
By Hellas
Pekinezeri mogu bit mnogo opasniji i vise nasrtljivi na ljude nego recimo doga arlekino...
By RuznaGlupaZla
Mogu pekinezeri, pudlice i slične životinjice biti nasrtljiviji koliko god, ali osnovna razlika je u težini povreda koje mogu izazvati u slučaju napada, kao i mogućnosti da se odbraniš od njih i velikih pasa.
Korisnikov avatar
By Azdaja
^oket, ali bilo bi lepo da ondaK sve velike "opasne" pasmine budu na udaru, ne samo terijeri...punkt

btw pre bi se izborila sa ludim terijerom nego sa tosom ili sharcem...:scary:
By Kragi
Meni je ovo diskriminacija. :neznam:
Ja prvi ne volim te nabudjene pse ukljucujuci i dobermane, rotvajlere, boxere i sl ali isto tako znam da smo kao klinci, vracajuci se iz skole, svaki dan mazili staforda koji nam je uredno umiljato izbacivao glavu kroz ogradu od kovanog gvozdja :sweet:
Jesam za korpe, za odgovorne vlasnike i sl, ne i za razlicite poreze ili bar ne ovakve. :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ako se već frljamo porezom na imovinu, zašto on iznosi duplo manje za recimo dvosoban stan?! Verujem da će se ljudi pobuniti, podržavam.

A kao što Kragi reče, jesam za propise u vidu odgovornog posedovanja psa, dok je ovo bezobrazluk koji ne treba trpeti.

Predlažem okupljanje u pratnji opasnih pasa, u znak protesta pred zgradom Vlade, Narodne skupštine ili makar Skupštine grada. A zatim i puštanje tih opasnih pasa na političku gamad!
Korisnikov avatar
By Dirrty
A bio sam ubeđen da sam makar pismen :ozbiljan:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2325576#p2325576]west end napisao:[/url]@ Tasa...na tu listu opasnih pasa trebalo je dodati i rotvajlere i dobermane
ali kao sto lepo rece Azdaja ne plase svi vlasnici pasa ljude sa svojim psima.
tu taxu treba naplatiti odgajivacima pasa koji od toga debelu lovu uzimaju a
za obicne vlasnike dovoljan je test socijalizacije -bez placanja taxe

za ovih nekoliko god, moja shlogsi se samo jednom parila, stence su dobili moji prijatelji, ni jedno kuche nisam prodala - postarah se da odu u dobre kuce...ona ne mEre vise radjati kao ni vera, ma...svi su sterilisani, imam ih zbog sebe, a tu sam zbog njih uvek - usrecujemo jedni druge. cetiri pitbula koji ne idu jedni na druge mozete videti kod mene :D

a opet, poznajem osobu iz ns koja zivi od ast-ova i to mu je jedini izvor prihoda...vuklja ih na takmicenja, da bi dobili ocenu, da bi stenad bila skuplja, jeste da ti psi zive divnooooooooooooooooooooooooo, ali on zivi od njih, za njih, njegova porodica ima obrok na stolu zbog njih...:/
Navedeni psi su zaista opasni i treba im posvetiti posebnu paznju. Imaju izuzetno jak ugriz, neki od njih pri tom dobiju i grc u vilici pa ih je tesko odvojiti od zrtve.
Kada vidim celave klince kako setaju pse ispred sebe na povodniku od nekoliko metara, pa svi moraju da ih zaobilaze...uzas. Jednostavno uteruju ljudima strah u kosti i terorisu ih.

Vecina predloga je sasvim u redu, iskreno meni ti psi ne bi nedostajali cak ni da ih zabrane kao u nekim zemljama.

Novcanim nametnom drzava ce se opariti, a nacin na koji zele da smanje br. ovih pasa je popuno pogresan. Njih ce moci da drze samo ljudi koji mogu da odvoje 300e godisnje sto napr. nije nikakav problem kriminalcima.
Ja bih zabranila svim osobama osudjivanim za nasilje da drze i setaju opasne pse. Svaki buduci vlasnik bi trebalo da ide na psihotest i ako ga prodje nek' mu je sa srecom.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2327846#p2327846]lana-bg napisao:[/url] Svaki buduci vlasnik bi trebalo da ide na psihotest i ako ga prodje nek' mu je sa srecom.
:up: slazem se. Jer smatram da nije problem u psima, nego u vlasnicima. Pas je pripitomljena zivotinja, koja nece kidisati na ljude ako ga vlasnik tako ne istrenira. Naravno, svaki pas ce u nekom trenutku odreagovati agresivno (npr. ukoiko je njemu ili onome koga cuva ugrozena egzistencija). Ali isto tako ce i potpuni pacifista, ukoliko ga bocnes na pravo mesto, odreagovati agresivno i nasiljem.
Ali kod nas je jos uvek prisutan visok stepen korupcije, tako da ti krimosi (uglavnom) bez problema prolaze bilo kakav test. retko ko ce da se usudi da protivreci i suprotstavi se tako nekome...
Korisnikov avatar
By Azdaja
ima moja druga rodju - chivavu, dosadnog li stvora...napada nozni palac leti :lol: sve bi to bilo ok da je rodja beba, a ne mala kerina od 3 godine koja strpa komplet palac u usta i stisne manijacki "misli"momak" da je čvarak" ČVARAK (drugina izjava posle napada na palac )
Korisnikov avatar
By Hellas
Mozda je rano bio odvojen od majke, pa sad 'oce da nadoknadi to.
Mislim da ga treba poslati Cezaru :smilegrin:!
Korisnikov avatar
By Azdaja
ma jok, zao mi ga "kvrcnuti" sa palca jer je sicusan i jadan :lol:

e sad, kad setam moju fantasticnu cetvorku ide ponekad i rodja s nama...jer neko skocio/legao/gurnuo (ujeo je nemogucHe jer imaju korpe) rodju, nijeeeeeeee...jesu psi, ne znas sta misle (ne verujem ni sebi kad nastane frka, a ne da znam sta moji kucici misle) al eto, cak su pazljivi i prema malom prdi :D
Korisnikov avatar
By Azdaja
naravno, ako donesu zakon...

btw, ja cu za moje platiti ako vec tako bude...a opet kazem, poznajem ljude koji zive i hrane svoju porodicu samo zbog rase i milion dr. stvari... i njima je problem, problem bi bio i bakici dr ulica od mene sto ima terijera koji je super odnegovan - pola penzije ide na nju, a pola na njegovu ishranu...zivi sama, nema nikog, samo tog kucu...eeeeeeeeeeeeeeeeee
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!