Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Sixto
Ima li neko ovde na ovom nacitanom i prepametnom forumu neku monografiju o Mikelandjelu ili jos bolje o Sikstinskoj Kapeli i skener?

Treba mi par stvari koje nikako ne mogu da nadjem na netu, a trebaju mi.

Fala vi lepo unapred!

Slika

Slika
By Sixto
Kao sto vidis radim Kapelu u 3D i fale mi teksture. Tacnije fotografije luneta iznad prozora, slike papa pored prozorskih okvira i eventualno sema kozmateskne sare poda. Pa ako mozes da nadjes u tim knjigama nesto bio bi ti zahvalan.

Nasao sam otprilike pola luneta, od koji su fotke pre restauracije pa su cadjave do zla boga. Dve lunete s desnog zida su na netu nepostojece osim tih gravira. Ne znam zasto uopste nema ni jedne fotografije u boji.

Slika
By Sixto
Virtuelna je super, al nedovoljna, moram imati lepsu rezoluciju, a i ne mogu bas svaku teksturu silovati fotosopom, ispravljajuci nedostatke i iskrivljenja.

Sta god nadjes bice ok i naravno da ne mora veceras. Svakako su i meni oci vise ispale od crtanja. Dva dana se patim.

Ako nadjes saljem ti mail na U2U. ;)
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Reci mi samo da li ti trebaju sve lunete i južnog i severnog zida? Da li ti trebaju i pandatifi izmedju luneta?

A što se poda tiče, znaš da postoje dva poda? Pod koji i inače stoji i pod koji se postavlja u vreme konklave..
By Sixto
Treba mi ovaj u kamenu, koji se vidi na virtuelnoj turi. Za taj drugi ne znam, to bi voleo da vidim cisto iz radoznalosti.

Sto se tice luneta, voleo bi da imam sve, pa cak i one dve iznad velikih ulaznih vrata, zajedno sa slikom laznih prozora ispod. Nasao sam nekih4-5 u stvarno dobroj rezoluciji, ostale su sve budibogsnama!
Te zidne povrsine i mogu nekako da skinem pa obradim u fotosopu, al luneta ima malo na webu.
Svi se zalepili za Strasni sud i tavanicu.

Tek o papama da ne govorimo. Od njih 14 samo jedna slika na netu, jer je najvestije oslikan. Ostali, ni jedan!
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Ok, onda ću postaviti obe gornje zone i pandatife izmedju luneta. Kada odabereš koji ti trebaju, poslaću ti u originalnoj rezoluciji..

Taj drugi pod se postavlja na 50 cm visine, da bi kardinali bili odvojeni od ovog sveta za vreme trajanja konklave. Kada se postavi, predstavlja Krsni put sa stajalištima i radjen je od kombinacija belog, crnog, zelenog i crvenog mermera. Imam njeovu šemu i jedan deo fotografisan...
By Sixto
cool, ako nije problem i taj pod, da mozda i njega odradim.

Zavaljujem duboko! :D
By Sixto
E da. Problem su mi vrata. Na netu ne postoji ni jedna slika, al uopste.
Valjda svi zveraju gore pa na njih niko ne obraca paznju.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
pa sta sad treba da idem da slikam ta vrata? :D
Korisnikov avatar
By blenta
ja samo usao da kazem
da ovo sto je dosad odrajeno
jako dobro izgleda
By Sixto
@Kevo - pa ako bi bila ljubazna, al pazi da ti ne uzmu aparat! :*

@Blento - Hvala lepo, hvala najlepse! :svetlana: Zavaljujem duboko!
Dva dana patnje, al sam zadovoljan jako! :D

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By antibiotic
da wow!

mnogo dobro odradjeno, pazi kad nisam odmah provalio da nije poravo.

koji program koristis za 3D?
By Sixto
Google Sketchup + Vray za render

Nisam zadovoljan, rado bi ih menjao, ali mi je 3D Max tezak nekako. Probao i ne znam ni da napravim pikslu.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Ovo je odlicno :klap: Bas si se potrudio :up:
Nadam se da ces naci teksture :molise:

Ako budes menjao programe probaj Zbrush obavezno :D
By Sixto
Joj da, ti si govorio o tome. Probacu pa sta bude.
By Sixto
U iscekivanju luneta... deo danasnjeg posla.

Slika
Korisnikov avatar
By antibiotic
mislim... zaista deluje profi

skinuo sam google sketchup, nije uopste tako jednostavno kako u startu deluje,
verovatno je potrebo dosta vremena i preciznosti. finalni produkt je vise cartoon like, ali uz pomoc Vraya dobija se zaista mocan efekat.

jel je ovo tvoj slobodan rad ili zadatak?
vidim da program koriste za google earth 3D,
sto ne napravis nesto sto je u srbiji? ima toliko toga da se uradi :)
By Sixto
Slobodan zadatak ili u prevodu 'dokon pop i jarice krsti'! :D

Nesto sto je u Srbiji? Hmmmm....
Nesto mi stvari kod nas nisu uopste inspirativne, a i na netu je tako malo fotografija s kojih bi mogao da skinem teksture i eventualno slike da u startu odustajem od lokalnih momenata. Dok se ne ukaze neka prilika. Eventualno crkva na Oplencu bi mi bila interesantna, ali Srbi koriste internet samo za Limundo i online asikovanje na dejting sajtovima. Tuga...

Sketchup je toliko jednostavan da ga mozes dati i deci ometenoj u razvoju (bez uvrede). Samo da ti neko pokazeosnovne stvari i to je to. Ostalo je stvar tvoje inventivnosti i te neke tehnicke i geometrijske naobrazbe.
Vremenom polazis ulicom ili tako negde i posmatras stvari u fazonu kako bi ovo ili ono nacrtao.

PS. i dalje cekam Spilberga da me zove da potpisem ugovor o radu! :lol:
Korisnikov avatar
By antibiotic
da, pazi kad su igricu uncharted prvo kreirali u sketchupu (ima video o tome)
da bi na kraju dobili onakvu grafiku...
meni je definitivno otvorilo nove perspektive koje su mi do sada bile spansko selo :)

zar ne moge teksture da se skinu np. sa neke druge zgrade koja je slicna i obrade u PS tako da se jedva primecuje razlika?

Postoji beogradski google earth 3D tim koji radi na 'trodimenzijalizaciji' grada, i projekat im je tek na pocetku, mnogo posla, a gde su tek ostali gradovi...

Ono sto bi meni bilo inspirativno jesu np. objekti i mesta koji (vise) ne postoje ili je malo sta od njih ostalo; neka srednjovekovna tvrdjava, stari grad, srusena/unistena veleletna zdanja, njihova okolina, svoja resenja za razna ambijente ... jeste da ima dosta posla, ali svaki dobro zavrsen projekat je zlata vredan :)
By Sixto
Ovako detaljne objekte ne stavljaju u Google Earth. Samo izuzetno jednostavne oblike na koje je nalepljena fasada zgrade.

Trenutno, pre nego pocnem da radim Sikstinska Kapela ima 117mb. Kontam da ce do kraja posla da naraste na 220-250. To ni u kom ludilu ne bi metnuli npr tamo.

Sto se tice nekih tih nasih stvari, nisam bas siguran da mozes nesto uklopiti. Kumst je da bude verno, al sta ja da radim kad za Oplenac nema ni iole kakvih slika da vidim kako sta izgleda ta konstruisem, a kamo li da nalepim na to posle teksture.

Mloooogo smo elektronski zaostali moj Drakce. Treba nas zapaliti umesto sto pricamo da se pronosi nasa kultura i sl. Opsta je pomama na web-u praviti 3D virtuelne ture u visokoj rezoluciji. Mi ih jos nemamo ni u obliku fotografija. :(
Korisnikov avatar
By antibiotic
Pa sad, ako si se bas nameracio da napravis 3D Oplenac onda bi bilo preporucljivo da odes tamo licno, sam fotografises, trazis planove ... uradis, stavis na internet i eto ti elektronski napredak u Srbiji :D
Najbolje bi bilo kad bi za to dobio pare, i 'de ces bolju motivaciju...
Eto, Aca i Kaca imaju svoj portal, podrzavaju razne projekte i prihvataju inovacije :)

Mislim da 3D kopija necega ne mora (a i ne moze) da bude potpuno verna originalu,
ali i dalje moze da izgleda sasvim zadovoljavajuce, mozda cak i bolje!
Odusevljenje odlicno uradjenim poslom nece da zaseni to sto ti neke teksture nisu bas 100% verne originalu, niti ce puno njih to da primeti.
I'll say Go for It! :)

Licno bih voleo da vidim np. neka stara zdanja u Beogradu koja su srusena za vreme rata,
svi kukaju za njima, a nikom nije palo na pamet da napravi u 3D grafici (ima ih dosta koji to mogu) da ih onda gledamo kao da jos uvek postoje :)
By Sixto
Za fotografiju koja je upotrebljiva u te svrhe moras ipak imati malo posebnije uslove za rad. Priliku da doneses opremu, nekog da te podigne da fotkas to sve i sl. Sa zemlje mozes malo toga da uradis.
Ove fotke koje mi skidamo po netu su namenski radjene za stampana izdanja i debelo se neko upregao da ih uradi i za to je naravno lepo placen.

;)
By Speculum Columbae
Mene trenutno zivo zanima kako su izgledale stare Perudjinove freske koje su tu stajale.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!